Δήμος Αιγάλεω
Tuesday, March 19, 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία Νέα

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ

Χρόνο με το χρόνο ο Δήμος Αιγάλεω εντείνει της προσπάθειες για μείωση του όγκου αποβλήτων προς τελική διαχείριση. Με αύξηση των δράσεων ανακύκλωσης και διαχωρισμού στην πηγή συμμετέχουμε ενεργά στον εθνικό στόχο, έχοντας μειώσει το 2017 κατά 9,7% την ποσότητα απορριμμάτων σε σχέση με 2016. Την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος μείωσης του όγκου για τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ, είναι 3,0%.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, σχεδιάζοντας την εφαρμογή του σχεδίου ανάπτυξης «ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» και ανάπτυξη συστήματος βιο-κάδων. Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να υιοθετήσουν το νέο αυτό τρόπο διαχωρισμού των απορριμμάτων στο σπίτι ανά υλικό (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, οργανικά απόβλητα κ.α.)

Όλοι μαζί προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε πολύτιμες πρώτες ύλες και ενέργεια.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»

Ο Δήμος μας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών στις μετακινήσεις τους με το Μετρό, προχώρησε σε σύμφωνο συνεργασίας με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης του Μετρό.

Συγκεκριμένα εξασφάλισε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του Αιγάλεω, να κάνουν χρήση των υπηρεσιών στο χώρο στάθμευσης του σταθμού «Αγία Μαρίνα» με έκπτωση 20% επί των τιμών του τιμοκαταλόγου, με την επίδειξη πιστοποιητικού γεννήσεως ή βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, τα οποία μπορούν να προμηθευτούν από το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης του Δήμου (Δημαρχείο Αιγάλεω, Ιερά οδός 364 & Κάλβου, στο ισόγειο).

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
«Επιλογή Φορέα Διοργάνωσης Αγοράς Καταναλωτών»

 

Ο Δήμος Αιγάλεω προτίθεται να διοργανώσει Αγορά Καταναλωτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4497/17 (ΦΕΚ 171Α/13.11.2017) εντός των ορίων του Δήμου Αιγάλεω.
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν την αίτηση τους στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας (Ελλησπόντου 7, 1ος Όροφος) μέχρι της 11-06-2018 και ώρα 12.00 μ.μ.

 


  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΙΑΣ

Μετά από επέμβαση της Δ/σης Καθαριότητας του Δήμου, απομακρύνθηκαν 1.350 τόνοι απορριμμάτων (μπάζα, φερτά υλικά κα), καταλήγοντας σε μονάδα ανακύκλωσης και όχι για ταφή σε ΧΥΤΑ.

  

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την έναρξη της 16ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Αιγάλεω, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο άλσος (Μπαρουτάδικο) από τις 18 Μαΐου έως και τις 3 Ιουνίου 2018.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΒΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με τη συμμετοχή 300 παιδιών από 9 ειδικά σχολεία της Δυτικής Αττικής ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, η ημερίδα στίβου ειδικών δημοτικών σχολείων, που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω στο αθλητικό κέντρο «Εύα Χριστοδούλου».

Τα αγωνίσματα στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές ήταν: Δρόμος 50m, Δρόμος 100m, Ρίψη ελαστικής μπάλας, Άλμα χωρίς φόρα, Δρόμος 50m με καροτσάκια και BOCCE, το οποίο παρουσιάστηκε στους παρευρισκόμενους από την Εθνική Ομάδα Special Olympics.

Στην ημερίδα στίβου πήραν μέρος μαθητές από τα ειδικά δημοτικά σχολεία Αιγάλεω, Ελευσίνας, Ζεφυρίου, Ιλίου και Περιστερίου, το ειδικό δημοτικό σχολείο και το ειδικό νηπιαγωγείο στο φάσμα του αυτισμού, το ειδικό δημοτικό σχολείο Αιγάλεω για παιδιά με κινητικά προβλήματα και το τμήμα του Δήμου Αιγάλεω με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Έκφραση συλλυπητηρίων στην οικογένεια του εκλιπόντα Παναγιώτη Κεφάλα

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Κεφάλα και θα διερευνήσει τρόπους απόδοσης τιμής για την προσφορά του.

Αριθμ. Απόφασης: 124/2018

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΦΑΛΑ

Με μεγάλη μου λύπη, πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου Τάκη (Παναγιώτη) Κεφάλα. Ενός ακάματου εραστή της πόλης μας και της Αυτοδιοίκησης. Της πόλης, που υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος, μεταδικτατορικά, με τον Σταύρο Μαυροθαλασσίτη και ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στις θητείες του Πάνου Σπηλιόπουλου.

Ο Τάκης είχε περισσότερο από μισό αιώνα ενεργό δράση στην κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης μας. Στρατευμένος από μαθητής στον δημοκρατικό προοδευτικό χώρο και με μόνιμη την αγωνία του για τη βελτίωση της πόλης και των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας.

Ακόμα κι όταν σταμάτησε να τους υπηρετεί, από τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντα ανήσυχος επικοινωνούσε με τον εκάστοτε Δήμαρχο για να του επισημάνει και να του προτείνει κάποια βελτίωση, κατά τεκμήριο εύστοχη.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Μαίρη και σε όλη την οικογένεια.

Καλό ταξίδι φίλε Τάκη, να είσαι σίγουρος ότι το Αιγάλεω που τόσο αγάπησες  θα σε θυμάται πάντα!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Το πρόβλημα της χρήσης παράνομων ψυχοτρόπων ουσιών ή ναρκωτικών όπως συνηθέστερα αναφέρονται, αποτελεί ένα σύνθετο και δύσκολα αντιμετωπίσιμο πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών, ένα πρόβλημα που διογκώνεται σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
«ΔΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Σε πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στον Χώρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανάς», η εκδήλωση της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αιγάλεω, με τίτλο «Δώσε όλα τα χρώματα στα χέρια των παιδιών». Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν τα χρήματα που είχαν συλλεχθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αγάπης, στον «Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Αττικής Η Ελπίδα».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τραγούδια και θεατρικά δρώμενα 7 βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου μας ( 1ος, 4ος, 6ος, 8ος, 9ος, 11ος και 13ος), ενώ στην «εβδομάδα αγάπης» συμμετείχαν παιδιά, παιδαγωγοί και γονείς από όλους τους σταθμούς του Δήμου Αιγάλεω, δημιουργώντας όμορφες κατασκευές. Η «εβδομάδα αγάπης» πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά μεταδίδοντας μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης.

  &</p

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Page 1 of 95First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Privacy Statement  Terms Of Use Powered by and