Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Πολιτιστική Διαδρομή 2017

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

 


Πληροφορίες-Προπώληση

Δημαρχείο Αιγάλεω

Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800


Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542


Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»

Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


 

 


Εργασίες Καθαρισμού στο Άλσος Αιγάλεω και στην Πλατεία Λεγανές

Συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν καθημερινές εργασίες καθαρισμού του Άλσους (Μπαρουτάδικο), ένα από τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου της περιοχής της Αττικής, απομακρύνοντας ξερά χόρτα και κλαδιά, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς δεδομένων των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών.

Επιπρόσθετα, προχώρησαν σε εργασίες αναβάθμισης και καθαρισμού της πλατείας “Λεγανές”, μετά από βανδαλισμούς που υπέστη από αγνώστους, σβήνοντας τα συνθήματα, καθαρίζοντας τα σιντριβάνια και αντικαθιστώντας τους κατεστραμμένους απορριμματοδέκτες.

 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του αγωνιστή συμπολίτη μας και βετεράνου κομμουνιστή, του Γιώργου Παπαδημητρίου.
Ο μπάρμπα Γιώργος υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής του ανιδιοτελής και συνεπής στις απόψεις του. Συμμετείχε στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας μέσα από τον ΕΛΑΣ, στη συνέχεια στο δημοκρατικό στρατό και υπέστη τις συνέπειες και τις διώξεις από το σκληρό μετεμφυλιακό καθεστώς.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους οικείους του.


Γνωστοποίηση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την έναρξη ισχύος της KYA οικ. 16228/17.05.2017 (ΦΕΚ 1723/18.05.2017 τεύχος Β') δηλ. έπειτα από την 18η Μαίου 2017, οι οικονομικές δραστηριότητες λειτουργούν ακολουθώντας τη νέα διαδικασία του Ν.4442/16 σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ οικ. 16228/17.05.2017 (ΦΕΚ 1723/18.05.2017 τεύχος Β').

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης Φ15/οικ.62588/754/02.06.2017 από την 06/06/2017, η γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας https://notifybusiness.gov.gr.)

Οι οικονομικές δραστηριότητες που μπορούν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με τη διαδικασία της γνωστοποίησης, κατ’ εφαρμογή του Ν. 4442/2016, είναι οι ακόλουθες:

-Μεταποίηση Τροφίμων και Ποτών

-Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

-Αυτόματοι πωλητές

-Παρασκευή και πώληση καφέ από τα πρατήρια άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής των αρτοποιών, τα πρατήρια άρτου και τα καφεκοπτεία

-Πώληση τυποποιημένων τροφίμων

-Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που λειτουργούν εντός Τουριστικών Καταλυμάτων

-Τουριστικά Καταλύματα και κολυμβητικές δεξαμενές

-Κολυμβητικές Δεξαμενές, εντός τουριστικών καταλυμάτων που λειτουργούν υπό διαφορετικό φορέα

-Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής

Αναλυτικές οδηγίες υποβολής γνωστοποίησης για τις ανωτέρω δραστηριότητες μπορείτε να δείτε στο Εγχειρίδιο χρήσης οικονομικών φορέων του Υπ.Οικ.&Αν. και στο Εγχειρίδιο χρήσης αρμόδιων αρχών του Υπ.Οικ.&Αν.


 


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

Πανσέληνος στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού

Ο Δήμος Αιγάλεω σας καλεί να απολαύσετε την Πανσέληνο στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού.
Το όμορφο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού φέτος τον Ιούλιο ανοίγει τις πόρτες του και τη νύχτα...
Mία πρωτοβουλία του Δήμου Αιγάλεω και του Συλλόγου Μικρασιατών «Νέες Κυδωνίες» με αφορμή την Πανσέληνο του Ιουλίου.
Μία γλυκιά βραδιά στον προαύλιο χώρο του Μουσείου (Καραϊσκάκη 2-4) την Κυριακή 21/07/2013 στις 21:00.
Μουσική, τραγούδια, κέρασματα θα μας ταξιδέψουν, θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς στην πόλη και να θυμηθούμε παλιές καλές στιγμές σ’ έναν μοναδικό χώρο αναμνήσεων.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Προβολές παιδικών ταινιών στο Άλσος του Δήμου Αιγάλεω

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Αιγάλεω για προβολή δύο παιδικών ταινιών στον καταπράσινο χώρο του Άλσους της πόλης σε συνεργασία με την εταιρεία Make a film.
Πλήθος μεγάλων και μικρών παιδιών με τους γονείς τους είχαν τη χαρά, την Τρίτη 2 Ιουλίου και Τετάρτη 3 Ιουλίου, να παρακολουθήσουν δωρεάν δύο από τις καλύτερες παιδικές ταινίες το «Σκυλάκια στο διάστημα» και το «Αζούρ και Ασμάρ» στη μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη…

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Δωρεάν έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 02 Ιουλίου η πρώτη φάση του προγράμματος δωρεάν ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγάλεω. Το πρόγραμμα αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αιγάλεω με μεγάλη εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας και ένα από τα πολλά προγράμματα προαγωγής της Υγείας στα οποία συμμετέχει ο Δήμος με πρωταρχικό σκοπό την πρόληψη ασθενειών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Η εξέταση έγινε στα 2ο, 3ο και 6ο ΚΑΠΗ ενώ το Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με την εξέταση των μελών και των υπόλοιπων ΚΑΠΗ. Στόχος είναι να διευρυνθεί το πρόγραμμα και να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο αριθμό δημοτών μέσω των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Άρωμα καλοκαιριού στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στα εγκαίνια μιας υπέροχης έκθεσης φωτογραφίας δύο ταλαντούχων νέων φωτογράφων με τίτλο «Δύο φίλοι…τρεις ήπειροι». Οι καλλιτέχνες απαθανάτισαν με το φωτογραφικό τους φακό στιγμές, τοπία και ανθρώπους από τα ταξίδια τους στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία και γέμισαν με χρώματα και εικόνες το Πνευματικό Κέντρο «ταξιδεύοντας» όσους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση αυτή.
Στη συνέχεια, ακολούθησε στον εξώστη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μια μαγική μουσική βραδιά αφιερωμένη στο κρασί υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Οι παραβρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν πολλές ποικιλίες κρασιών από τη Λήμνο, ευγενική χορηγία της οικογένειας Χατζηγεωργίου και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για θέματα οινοποιίας.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Αιγάλεω 12/07/2013
Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας καταγγέλλει την επιχειρούμενη διάλυση της αυτοδιοίκησης μέσα από τα συνεχή μέτρα με αποκορύφωμα το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις δεν μπορούν να κρύψουν την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.
Τέτοιες αποφάσεις ανοίγουν το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις και περαιτέρω φορολόγηση των πολιτών. Είναι προφανής η πρόθεση στοχοποίησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήδη έχει υποστεί δραματική μείωση προσωπικού και πόρων με αποτέλεσμα να έχει σοβαρά κενά τα οποία οδηγούν στη διάλυση και των τελευταίων κοινωνικών δομών που βοηθούν τους πολίτες.
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και ειδικά σε αυτούς που με το παραπάνω πολυνομοσχέδιο απολύονται και καλούμε τους φορείς της πόλης μας να συμμετάσχουν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους για συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης της παρούσης κρίσης.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω για τις απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ

 Αιγάλεω 10/07/2013
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ οι φόβοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για κατάργηση Νομικών Προσώπων και απολύσεις εργαζομένων στους δήμους επαληθεύονται. Με την εξαγγελία για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνόμων και σχολικών φυλάκων το ποτήρι πλέον ξεχείλισε.
Είναι προφανής η πρόθεση στοχοποίησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ήδη έχει υποστεί μείωση προσωπικού και σοβαρά κενά λόγω συνδυασμού συνταξιοδοτήσεως - πάγωμα προσλήψεων, καθώς και μείωση των επιχορηγήσεων κατά 60%, με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του πολίτη, μεταβάλλοντας την ανθρωποκεντρική κοινωνική Πολιτική σε Μνημονιακό λογιστικό άθροισμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω καταγγέλλει και εκφράζει την αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων των ΟΤΑ και τα σχέδια κατάργησης Νομικών Προσώπων.
Συμπαρίσταται σήμερα στο δίκαιο αγώνα των δημοτικών αστυνόμων και σχολικών φυλάκων και αύριο σε όποιο εργαζόμενο θα θιγεί και δηλώνει κατηγορηματικά ότι κάθε αυθαίρετο, πρόχειρο και οριζόντιο μέτρο που διαλύει τις υπηρεσίες του Δήμου δημιουργεί συνθήκες πλήρους αποσάθρωσης και εργασιακής ανασφάλειας και θα μας βρει αποφασιστικά αντίθετους.
Το Δ.Σ. του Αιγάλεω προτείνει στην ΚΕΔΕ και

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Χρ. Καρδαράς:Να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.Να μην κλείσει η ΕΡΤ

Η κυβερνητική απόφαση να κλείσει μέσα σε μια νύχτα η ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους είναι κατάφωρα αντιδημοκρατική και συναντά την αντίδραση κομμάτων, κοινωνικών φορέων και της πλειοψηφίας των πολιτών. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τη στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα τους.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπορεί να κλείνουν Νομικά Πρόσωπα του δημόσιου τομέα με μια απλή ΚΥΑ προκαλεί την έντονη ανησυχία όλων των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης.
Θα αντιταχθούμε σε κάθε απόπειρα ακρωτηριασμού των Δήμων και διάλυσης των κοινωφελών υπηρεσιών που προσφέρουν.
Ζητάμε την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της απόφασης για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Ιούλιου από τον Δήμο Αιγάλεω

Συνεχίζονται και τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω.
Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 20:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος του Δήμου ένας περίπατος γνωριμίας με τη χλωρίδα και τη βιομηχανική ιστορία του Μπαρουτάδικου. Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση της Βιομηχανικής Ιστορίας του Πυριτοδοποιείου από τον πρόεδρο του συλλόγου «Φίλοι του Πυριτιδοποιείου» κο Βασίλη Βασιλειάδη και το Δημοτικό Σύμβουλο κο Γιάννη Κουτούλια.
Την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:00 στον πεζόδρομο της Αγ.Κωνσταντίνου (κάθετος πεζόδρομος στην Αγίας Λαύρας),  Rock, Jazz, Blues ήχοι και stand up comedy θα δώσουν ζωντάνια στην περιοχή και την ευκαιρία για μια ευχάριστη μουσική απόδραση σε όσους την παρακολουθήσουν.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Ο Δήμος Αιγάλεω διοργανώνει, για το μήνα Ιούλιο, ένα σύνολο εκδηλώσεων σε αρκετά σημεία της πόλης και φέρνει άρωμα καλοκαιριού και σε όσους μείνουν εντός των τειχών.
 
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού (Καραϊσκάκη 2-4) όπου θα απολαύσουμε την Πανσέληνο υπό τους ήχους της Μουσικής.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Δημοτική Βιβλιοθήκη και Future Library εν δράσει!

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες η Βιβλιοθήκη της πόλης μας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τις 28 δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με τη Future Library με σκοπό την ενίσχυση της αναγνωσιμότητας. Οι μέχρι σήμερα συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 250. Η βιβλιοθήκη μας γεμίζει καθημερινά από παιδικές φωνές και γέλια και γίνεται ο χώρος όπου οι μικροί συνδημότες μας εκφράζουν την εικαστική δημιουργικότητά τους.
Οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης συνεχίζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αναρτημένο πρόγραμμα ή στον αριθμό 2105907060.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 53 από 86Πρώτη   Προηγούμενη   48  49  50  51  52  [53]  54  55  56  57  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 53 από 22Πρώτη   Προηγούμενη   13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Διακήρυξη Εργου "Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Παροχής Ασύρματης Πρόσβασης μέσω WI-FI Hotspots"

 

 Ο Δήμος Αιγάλεω θα διενεργήσει Ανοικτό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο τελικής επιλογής τον προμηθευτή με τη συμφερότερη από οικονομοτεχνικής άποψης προσφορά, για το έργο, με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΜΕΣΩ WI-FI HΟTSPOTS ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ», προϋπολογισμού 218.310,00 ΕΥΡΩ (με το ΦΠΑ).

 photo    photo     photo     photo

Διαβάστε Περισσότερα...  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας

Εκτίθεται σε ανοικτή μειοδοτική δημοπρασία η μίσθωση αυτοκινήτων για τις μεταφορές ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων κατοίκων δημοτών μας (ηλικιωμένων , οικονομικά άπορων, μαθητών κ.λ.π) για θαλάσσια μπάνια περιπάτους, ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς μέχρι 70 χ.λ.μ  εντός και εκτός Αττικής.

Περίληψη Δημοπρασίας - Πληροφορίες

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
«ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ"»

Περίληψη Διακήρυξης Ανοιχτής Δημοπρασίας «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ"»

Διαβάστε Περισσότερα...  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Σελίδα 53 από 53Πρώτη   Προηγούμενη   44  45  46  47  48  49  50  51  52  [53]  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and