Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


 

  • Καλωσορίσατε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου μας.
  • Δήμος Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου 12243, τηλ. 2132044800.

 

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (Β΄ΚΥΚΛΟΣ) ΣΕ 34 ΔΗΜΟΥΣ

Ξεκινάει την Πέμπτη 14/12/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Τετάρτη 27/12/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Β΄κύκλος) σε 34 Δήμους - θύλακες υψηλής ανεργίας.

13-12-2017 Δελτίο Τύπου

13-12-2017 Δημόσια Πρόσκληση

13-12-2017 Παράρτημα I (Αριθμός διατιθέμενων θέσεων ανά Επιβλέποντα Φορέα και Ειδικότητα)

13-12-2017 Παράρτημα II (Προσοντολόγιο)

13-12-2017 Παράρτημα III (Προσοντολόγιο)

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε προσεκτικά τα παραρτήματα που αφορούν στο προσοντολόγιο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΔΩΝ


ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Στην προσπάθεια για βιώσιμη αστική κινητικότητα και αύξηση της χρήσης των μέσων σταθερής τροχιάς, υπογράφηκαν παρουσία των Δημάρχων την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, από τις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) και τους Δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα και Αγ. Παρασκευή, συμφωνίες συνεργασίας για τη χρήση των χώρων στάθμευσης σε σταθμούς του Μετρό.

Η συμφωνία αφορά, για την πόλη μας, στον χώρο στάθμευσης στο σταθμό «Αγ. Μαρίνα». Με αυτή, δίνεται δυνατότητα στους δημότες μας να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων με έκπτωση 20% επί των αρχικών τιμών του επίσημου τιμοκαταλόγου, με την επίδειξη βεβαίωσης μόνιμου κατοίκου την οποία θα εκδώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, σε λίγες μέρες, σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ.


ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Δυστυχώς στην πόλη παρουσιάζονται συχνά προβλήματα οδικού ηλεκτροφωτισμού σε διάφορες περιοχές, λόγω της γήρανσης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ). Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν ¬–και με παρέμβαση του Δήμου στην ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστάθηκαν¬– βλάβες στις οδούς: Πλαστήρα 61-63 (εναέριο καλώδιο) ενημέρωση από το Δήμο στις 2/11/17, Αλοννήσου & Β. Ηπείρου (Δέκτης) ενημέρωση από το Δήμο στις 20/11/17, Νάξου (Δέκτης) ενημέρωση από το Δήμο στις 24/11/17, Νάξου (Δέκτης) ενημέρωση από το Δήμο στις 29/11/17, Αριστοτέλους & Φειδίου ενημέρωση από το Δήμο στις 1/12/17, Παπαναστασίου & Μίνωος (υπόγειο καλώδιο) ενημέρωση από το Δήμο στις 6/12/17.

Επειδή παρόμοια προβλήματα είναι πιθανόν να μας «ταλαιπωρήσουν» ξανά, σας προτρέπουμε να καλείτε στο 1515 (Γραμμή Επικοινωνίας Δημότη) και να τα γνωστοποιείτε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι υπάλληλοι του Δήμου βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, ενώ παράλληλα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς τη ΔΕΔΔΗΕ, για την ελαχιστοποίηση των βλαβών και την ομαλοποίηση του δημοτικού φωτισμού.

Τέλος ενημερώνουμε τους πολίτες ότι γίνεται προσπάθεια σταδιακού εκσυγχρονισμού του δικτύου του δημοτικού φωτισμού –με τη χρήση νέων τεχνολογιών– που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ασφάλειας του δικτύου, τη μείωση των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης και τις βελτιωμένες διαδικασίες διαχείρισης.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Δήμο Αιγάλεω διοργανώνουν Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο κλειστό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης» (Νικολάου Πλαστήρα 20), με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, τα ενοριακά συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Νίκαια και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.

Για τον σκοπό αυτό συγκροτείται για πρώτη φορά, από τα τέσσερα αθλητικά σωματεία καλαθοσφαίρισης του Δήμου Αιγάλεω (ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο, ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ, Μ.Ε.Λ.Α.Σ. O ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ και Α.Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ), η «Μικτή Επίλεκτων Αιγάλεω» με την καθοδήγηση του «Ευρώ-κόουτς» Κώστα Πολίτη, η οποία θα αντιμετωπίσει σε τέσσερα δωδεκάλεπτα τις:
• Πρωταθλήτρια Ομάδα ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
• Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
• Ομάδα του Περιοδικού Δρόμου Αστέγων «ΣΧΕΔΙΑ»

Παράλληλα, θα τιμηθούν οι χρυσοί Έλληνες Πρωταθλητές του Ευρωμπάσκετ 1987 και 2005 Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Λινάρδος, Θοδωρής Παπαλουκάς και Κώστας Τσατσαρής.

Σας περιμένουμε!
 

 


ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ προσφέρει μια βοήθεια Αγάπης προς το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» προκειμένου να μαζευτούν τρόφιμα και διάφορα βασικά καθημερινά είδη για τις ανάγκες ενός από τα πολλά σπίτια στο οποίο μεγαλώνουν είκοσι επτά «ΧΑΜΟΓΕΛΑ» διαφόρων ηλικιών.

Τα είδη που μαζεύουμε είναι:
Όσπρια, Ρύζι, Φρυγανιές, Κακάο - καοτόνικ ( οποιαδήποτε εταιρία), Χαμομήλι - Τσάι, Χυμοί, Μπισκότα, Μέλι, Ξύδι, Pumaro (οποιαδήποτε εταιρία), Κόρν φλέικς δημητριακά (οποιαδήποτε εταιρία), Σακούλες απορριμμάτων, Χλωρίνη, Χαρτοπετσέτες, Οδοντόκρεμες (παιδικές - ενηλίκων), Οδοντόβουρτσες (παιδικές), Κάλτσες ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ (Νο από 39 - 47), Παντόφλες ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ (Νο 33, 35, 39, 41, 42, 43, 45, 47 για αγόρια. Νο 26, 28, 31, 33 για κορίτσια)

Η συλλογή θα γίνεται στο χώρο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας μέχρι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017.
Tην Κυριακή 17 Δεκέμβρη το Δ.Σ και τα παιδιά του συλλόγου μας θα φιλοξενήσουν τα παιδιά από το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» (μαζί με τους συνοδούς τους) σε μία Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα του συλλόγου όπου θα παραδώθουν και όλα όσα θα έχουμε συγκεντρώσει απο τους φίλους και τα μέλη μας!!!!. Για περισσότερες πληροφορίες 6932613350 & 2105697566

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟ!


ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα στην γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Γιάννης Ρίτσος» διοργανώθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, από την Επιτροπή Ισότητας και τη Δν/ση Κοινωνικής Προστασίας (γραφείο ισότητας) του Δήμου Αιγάλεω.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε εκ μέρους της Δν/σης Κοινωνικής Προστασίας η κ. Νικολέττα Δερνελή και στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Στέλιος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στη θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών την 25η Νοεμβρίου. Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, κ Ελένη Μπάστα απήγγειλε απόσπασμα του ποιήματος «Καντάτα» (1960-Τάσος Λειβαδίτης) και ξεκίνησε η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «The day after», η οποία αποτέλεσε πηγή ενημέρωσης για τον συμβολισμό της μαύρης βούλας, αλλά και για την αναλυτικότερη συζήτηση επί του θέματος.

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Δημήτρης Σακελλάρης, ο οποίος τόνισε ότι η βία δεν έχει τάξεις και μορφωτικό επίπεδο και καταγράφεται ιστορικά σε όλες της χρονικές περιόδους. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση της εκπροσώπου της ομάδας «Το μωβ» κ. Σίσσυς Βωβού.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το μουσικό αφιέρωμα για «Τα πολλαπλά πρόσωπα μιας Γυναίκας» με την Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και τη Μαίρη Έσπερ στο τραγούδι, οι οποίες ερμήνευσαν τραγούδια αφιερωμένα στις γυναίκες ή γραμμένα από γυναίκες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Νικητάκης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ζωή Βλάχου, Παναγιώτα Μερκουρακη, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Τάσος Σαράντου.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την σχολή χορού «Χοροέκφραση Dance Studio» που με την υπέροχη χορογραφία της συνέβαλλε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ-ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Σ 15900

   

  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αθλητικών χώρων του Δήμου μας, συνδέθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, μετά από πολλά χρόνια, το φυσικό αέριο στο νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του 6ου Γενικού Λυκείου.

Με τον τρόπο αυτό παρέχεται στους αθλητές ζεστό νερό στα αποδυτήρια και επιλύεται ένα χρόνιο σημαντικό πρόβλημα. Παράλληλα, συνεχίζουμε τη στήριξη στη νεολαία του Δήμου μας και τις ενέργειες βελτιστοποίησης των συνθηκών άθλησής της.

 


ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΙΓΑΛΕΩ «Γιώργος Παυλίδης»

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Α.Ο.ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ σας προσκαλεί στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ανδρών-Γυναικών στο ξίφος ασκήσεως, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ε.Ο.ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ και του ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, στο Κλειστό Γυμναστήριο ΑΙΓΑΛΕΩ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ» Ν.Πλαστήρα 39 και Αδριανουπόλεως 40 (400μ. από το μετρό ΑΙΓΑΛΕΩ).

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι οι αθλητές ,ηλικίας 13 χρονών και άνω, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη της Ε.Ο.Ξιφασκίας,
έχοντας θεωρημένο δελτίο από γιατρό του σωματείου.

Τρόπος διεξαγωγής & Υλικό: Σύμφωνα με την προκήρυξη της Ε.Ο.Ξ για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. 

Τηλέφωνο: 210 5902440, 210 5906204

Διαιτητές: Επίσημοι διαιτητές ΠΑ.ΣΥ.Π.ΚΟ
Δηλώσεις συμμετοχής: http://online.fechten.ophardt-team.org/
Τέλος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά αθλητή. (Σύμφωνα με την προκήρυξη της Ε.Ο.Ξ για την αγωνιστική περίοδο 2017 - 2018). Το τέλος συμμετοχής θα καταβληθεί στη γραμματεία των αγώνων κατά την δήλωση συμμετοχής ανά σύλλογο και θα διατεθεί εξολοκλήρου για την διεξαγωγή του αγώνα καλύπτοντας όλα τα λειτουργικά έξοδα.

Έπαθλα: Στους νικητές θα απονεμηθούν Κύπελλο-μετάλλιο και δίπλωμα.
Ιατρική κάλυψη: Σε όλη την διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει ιατρική κάλυψη. Ο οργανωτής Σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.
Κυλικείο: Σε όλη την διάρκεια των αγώνων θα λειτουργεί κυλικείο.
 


3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τιμήθηκαν 6 συμπολίτες μας με αναπηρία για την κοινωνική δράση και προσφορά τους και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ιωάννης Ακουμιανάκης, αθλητής, Χάρης Ασλανίδης, Επιχειρηματίας, Άννα Ελευθερίου, Ψυχολόγος, Κωνσταντίνα Μούτσιου, Λογοτέχνης, Γεράσιμος Πόλης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Ιωσήφ Τζουγανάκης, Αθλητής.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ασπασία Αρετάκη τους συγχάρηκε για την προσωπική τους υπέρβαση και τις επιτυχίες τους. Επίσης τόνισε ότι είναι πρότυπα αγωνιστικότητας και πάθους ζωής για όλους τους Αιγαλεώτες. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Μπίρμπας, αναφέρθηκε στη θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992, που εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη στις 3 Δεκεμβρίου, προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας. Οι τιμώμενοι έθεσαν το ζήτημα της μόνιμης στήριξης από το Δήμο 365 ημέρες το χρόνο και της διαμόρφωσης της πόλης μας με τρόπο πιο φιλικό και προσβάσιμο για ΑμεΑ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης και Γιάννα Χριστόγλου, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αγαπίου, Κώστας Αγγελόπουλος, Γιάννης Γκίκας, Γιάννης Δημομελέτης, Γιάννης Καπνουλάς, Παναγιώτης Κατωπόδης, Ηλίας Μάνδρος, Μαλάμω Μαστραγγελή, Δημήτρης Μπέσης και Τάσος Σαράντου.

   


ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγάλεω, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους.

Έγινε παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους τομείς δραστηριότητας (καθαριότητα, πράσινο, κοινωνική πολιτική, τεχνικά έργα, σχολεία, πολιτισμός κ.λπ.) και παρουσιάστηκε αναλυτικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου, που για 3η συνεχή χρονιά κρίνεται με θετικά αποτελέσματα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη φορέων και τοπικών συλλόγων καθώς και δημότες της πόλης μας, οι οποίοι πήραν το λόγο και έθεσαν ερωτήσεις. Οι Επικεφαλής των Παρατάξεων «Συμμαχία για το Αιγάλεω» και «Αιγάλεω νέα εποχή», κ.κ. Ιωάννης Γκίκας και Λάμπρος Σκλαβούνος, αντίστοιχα, τοποθετήθηκαν στα θέματα του απολογισμού και ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι απάντησαν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Παρουσίαση "Ετήσιος Απολογισμός 2017"

  


Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις - Τελευταία νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Ο Δήμος Αιγάλεω διοργανώνει, για το μήνα Ιούλιο, ένα σύνολο εκδηλώσεων σε αρκετά σημεία της πόλης και φέρνει άρωμα καλοκαιριού και σε όσους μείνουν εντός των τειχών.
 
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού (Καραϊσκάκη 2-4) όπου θα απολαύσουμε την Πανσέληνο υπό τους ήχους της Μουσικής.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Δημοτική Βιβλιοθήκη και Future Library εν δράσει!

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες η Βιβλιοθήκη της πόλης μας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τις 28 δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με τη Future Library με σκοπό την ενίσχυση της αναγνωσιμότητας. Οι μέχρι σήμερα συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 250. Η βιβλιοθήκη μας γεμίζει καθημερινά από παιδικές φωνές και γέλια και γίνεται ο χώρος όπου οι μικροί συνδημότες μας εκφράζουν την εικαστική δημιουργικότητά τους.
Οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης συνεχίζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αναρτημένο πρόγραμμα ή στον αριθμό 2105907060.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Χρ. Καρδαράς:"Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των κατοίκων του Αιγάλεω από τη ΔΕΗ"

Ως απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απάντηση της ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ) για το θέμα της κατάργησης των εναέριων Γραμμών Μεταφοράς ρεύματος που διασχίζουν τον Δήμο Αιγάλεω, ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς. Απαντώντας σε επιστολή του Δημάρχου με την οποία τονιζόταν η καθυστέρηση που έχει υπάρξει στην κατασκευή του ΚΥΤ Ρουφ και την αποξήλωση των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης, η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ επισήμως παραδέχεται ότι το έργο του ΚΥΤ Ρουφ θα αργήσει επί μακρόν και η αποξήλωση των γραμμών ακόμη περισσότερο.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς δήλωσε: «Η επ’ αόριστον αναβολή της αποξήλωσης των εναέριων γραμμών υπερυψηλής τάσης συνιστά έναν συνεχιζόμενο για χρόνια εμπαιγμό των κατοίκων του Αιγάλεω από τη ΔΕΗ. Οι συμπολίτες μας έχουν χορτάσει με υποσχέσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά καμιά πραγματική πρόοδος δεν έχει σημειωθεί.
Η κατάσταση αυτή, που υποβαθμίζει ολόκληρες περιοχές του Δήμου μας αλλά και γειτονικών Δήμων είναι απαράδεκτη, όπως απαράδεκτη είναι και η αδράνεια της ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ). Τα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ κρατικών φορέων που επικαλείται η ΔΕΗ δεν μας αφορούν και δεν αποτελούν δικαιολογία για την ταλαιπωρία των κατοίκων του Αιγάλεω.
Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για τον εμπαιγμό αυτό και σκοπεύω να θέσω το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων αντίδρασης
».

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Κτήμα “ΜΕΡΚΑΤΗ”

Χρήστος Καρδαράς: «Να παραχωρηθεί άμεσα το κτήμα “ΜΕΡΚΑΤΗ” στο Δήμο Αιγάλεω από την ΟΣΚ Α.Ε.»
Επιστολή σχετικά με την καθυστέρηση της παραχώρηση του κτήματος «ΜΕΡΚΑΤΗ» στον Δήμο Αιγάλεω απέστειλε ο Δήμαρχος κ.Χρήστος Καρδαράς στον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΟΣΚ Α.Ε. κ. Ηρακλή Δρούλια.
Το κτήμα «ΜΕΡΚΑΤΗ» στην περιοχή του Ελαιώνα, κοντά στη συμβολή της Π.Ράλλη με τη Λ. Θηβών, έχει χαρακτηριστεί από το Δήμο χώρος πρασίνου. Μετά την απόκτηση του και σύμφωνα με τη σχετική μελέτη θα ενισχυθεί το πράσινο με νέες φυτεύσεις, θα αναδειχθεί το Βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου και τα παραδοσιακά υποστατικά που διατηρούνται στο χώρο.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε στον κ.Δρούλια τις επανειλημμένες δεσμεύσεις τόσο του ιδίου όσο και του ΔΣ της ΟΣΚ Α.Ε. σχετικά με την παραχώρηση του κτήματος «ΜΕΡΚΑΤΗ» στο δήμο Αιγάλεω. Υπογράμμισε την απογοήτευση του Δημοτικού Συμβούλιου αλλά και των πολιτών του δήμου για την πλέον του έτους καθυστέρηση στη λήψη επίσημης απόφασης για την παραχώρηση αυτή.
Κλείνοντας, ο κ.Καρδαράς ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της αργοπορίας και τόνισε πως η Διοίκηση του Δήμου παρακολουθεί στενά το θέμα.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Πρόγραμμα αρχαιολογικών περιπάτων

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αρχαιολογικών περιπάτων στο Δήμο Αιγάλεω.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 14 Ιουνίου το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στα αρχαιολογικά ευρήματα που αναδείχτηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής του Μετρό Αιγάλεω και Ελαιώνα καθώς και στο ίχνος της Αρχαίας Ιεράς Οδού. Το πρόγραμμα αυτό συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αιγάλεω και τη Γ΄ Ε.Π.Κ.Α. και πραγματοποιήθηκαν συνολικά δύο ξεναγήσεις με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από την πλευρά του κόσμου.
Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων από την εκπρόσωπο της Γ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγο κα Μαριλένα Κοντοπανάγου, αναπτύχθηκαν πολλές πλευρές της πλούσιας ιστορίας της Ιεράς Οδού, του αρχαιότερου δρόμου στην Ελλάδα.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Κινηματογραφικές ταινίες για παιδιά

Ο Δήμος Αιγάλεω και η Make a Film παρουσιάζουν Στις 2 & 3 Ιουλίου 2013, στο Άλσος της πόλης μας κινηματογραφικές ταινίες για παιδιά με την μεγαλύτερη Κινηματογραφική Οθόνη της Ελλάδας
2 Ιουλίου, Τρίτη: «Σκυλάκια στο διάστημα »
3 Ιουλίου, Τετάρτη: « Αζούρ και Ασμάρ»

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Στήριξη του Κοινωνικού Παντωπολείου

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω και σκοπό την κάλυψη των μεγάλων αναγκών πολλών συμπολιτών μας, που λόγω της οικονομικής κρίσης  βρέθηκαν σε δεινή οικονομική κατάσταση, από τον Οκτώβριο του 2012 λειτουργεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Κοινωνικό Παντοπωλείο.
 

 

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΔΑΡΑ

Αιγάλεω 8/7/2013
 
Εκφράζω την πλήρη αντίθεση μου στην απόφαση της κυβέρνησης για χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπακούοντας τυφλά στις παράλογες και αυταρχικές απαιτήσεις της τρόικας, η κυβέρνηση καταργεί μια σειρά από σημαντικές αρμοδιότητες των Δήμων και οδηγεί τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς στην αδυναμία λειτουργίας και την απαξίωση.
Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στο σημερινό κλείσιμο των Δήμων που αποφάσισε η ΚΕΔΕ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλ. Καραϊσκάκη. Μαζί, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι και κάτοικοι, μπορούμε να εμποδίσουμε τη διάλυση των Δήμων και να προασπίσουμε την καθημερινή εξυπηρέτηση και την κοινωνική προστασία των πολιτών.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Ξεκινά άμεσα η ανάπλαση της λεωφόρου Θηβών

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Θηβών» και συγκεκριμένα το τμήμα από την οδό Πέτρου Ράλλη έως τη λεωφόρο Αθηνών. 
Με το έργο θα αυξηθούν οι χώροι πρασίνου στο κέντρο της πόλης και θα αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά ο σημαντικότερος οδικός άξονας που ενώνει το Αιγάλεω με την υπόλοιπη Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 13 μήνες.
Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αιγάλεω και περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και οδεύσεως για τυφλούς, την τοποθέτηση ραμπών για άτομα μειωμένης κινητικότητας, την προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων, την εφαρμογή βιοκλιματικών στοιχείων και την ενίσχυση των φυτεύσεων κατά μήκος των πεζοδρομίων και στην ενδιάμεση νησίδα.

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» (ΠΡΩΗΝ ΛΟΙΜΩΔΩΝ)

  Δελτία τύπου - Ανακοινώσεις
Σελίδα 58 από 90Πρώτη   Προηγούμενη   53  54  55  56  57  [58]  59  60  61  62  Eπόμενη   Τελευταία   

Προκηρύξεις Προσωπικού - Υπηρεσιακά Θέματα

Δεν υπάρχουν Νέα
Σελίδα 58 από 23Πρώτη   Προηγούμενη   14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  Eπόμενη   Τελευταία   

Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων

Διακήρυξη Εργου "Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Παροχής Ασύρματης Πρόσβασης μέσω WI-FI Hotspots"

 

 Ο Δήμος Αιγάλεω θα διενεργήσει Ανοικτό Διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο τελικής επιλογής τον προμηθευτή με τη συμφερότερη από οικονομοτεχνικής άποψης προσφορά, για το έργο, με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΜΕΣΩ WI-FI HΟTSPOTS ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ», προϋπολογισμού 218.310,00 ΕΥΡΩ (με το ΦΠΑ).

 photo    photo     photo     photo

Διαβάστε Περισσότερα...  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας

Εκτίθεται σε ανοικτή μειοδοτική δημοπρασία η μίσθωση αυτοκινήτων για τις μεταφορές ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων κατοίκων δημοτών μας (ηλικιωμένων , οικονομικά άπορων, μαθητών κ.λ.π) για θαλάσσια μπάνια περιπάτους, ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς μέχρι 70 χ.λ.μ  εντός και εκτός Αττικής.

Περίληψη Δημοπρασίας - Πληροφορίες

  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
«ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ"»

Περίληψη Διακήρυξης Ανοιχτής Δημοπρασίας «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ"»

Διαβάστε Περισσότερα...  Διαγωνισμοί Προμηθειών / Εργων
Σελίδα 58 από 58Πρώτη   Προηγούμενη   49  50  51  52  53  54  55  56  57  [58]  Eπόμενη   Τελευταία   

on-line υπηρεσίες δημοτών

Εισαγωγή στο χώρο διαβουλεύσεων της Πύλης

Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and