Δήμος Αιγάλεω
Tuesday, March 19, 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

Δωρεάν Πρόγραμμα αυτορρύθμισης της Υπέρτασης

Δωρεάν Πρόγραμμα αυτορρύθμισης της Υπέρτασης από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Δήμο Αιγάλεω

 

Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αιγάλεω συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη ρύθμιση της Υπέρτασης χωρίς φαρμακευτική αγωγή με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες.
Ο Καθηγητής κ. Χρούσος Γεώργιος και η Καθηγήτρια κα. Δαρβίρη Χριστίνα, επιστημονικά υπεύθυνοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» ανέλαβαν την υλοποίηση ενός παρεμβατικού προγράμματος μείωσης της αρτηριακής πίεσης στο γενικό πληθυσμό, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο παρεμβατικό πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης με μεθόδους διαχείρισης του στρες για αλλαγή του τρόπου ζωής και υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών, σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς της κοινότητας, ηλικίας 18-55 ετών.
Ο πρώτος και καθοριστικός σταθμός ανίχνευσης - διαλογής ατόμων είναι τα Δημοτικά Ιατρεία διαφόρων Δήμων. Σε συγκεκριμένες μέρες, ώρες και χώρο θα μας επισκέπτονται οι ενδιαφερόμενοι, κατόπιν ραντεβού. Στην 1η αυτή συνάντηση, θα γίνεται η ανίχνευση ατόμων με προϋπέρταση ή αρτηριακή υπέρταση σταδίου 1, από εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών και Επαγγελματιών Διαχείρισης του Στρες & Προαγωγής της Υγείας. Εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια θα εντάσσονται στο πρόγραμμα. Επισημαίνεται, πως η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Εν συνεχεία, τα άτομα που θα εισαχθούν στην μελέτη θα παραπέμπονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Καρδιαγγειακό Εργαστήριο της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου, όπου και θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ, σχετικές με την αρτηριακή πίεση και την εκτίμηση του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου.
Μετά τις μετρήσεις θα εφαρμοστεί παρεμβατικό πρόγραμμα διαχείρισης του στρες και αλλαγής του τρόπου ζωής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαλέξεις και βιωματικά σεμινάρια γνωσιακής αναδόμησης, προώθησης της άσκησης και της υγιεινής διατροφής μέσω της διαχείρισης του στρες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων, η αυτορρύθμιση της υπέρτασης, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας στην κοινότητα μέσω της ενδυνάμωσης του ατόμου και αύξησης του ελέγχου του στην υγεία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978101567 (09:00-17:00).

 

Με Τιμή

Χρούσος Π. Γεώργιος Καθηγητής

Δαρβίρη Χριστίνα  Καθηγήτρια


                                                


Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Privacy Statement  Terms Of Use Powered by and