Δήμος Αιγάλεω
Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΘΟΥΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

 

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΜΕΑ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

 

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Διονυσία Σιγάλα, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους φαρμακοποιούς του Τομέα Αιγάλεω και στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, οι οποίοι πρόσφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω 181 λίτρα ελαιόλαδο, για την στήριξη Αιγαλεωτών που έχουν ανάγκη, καθώς και για το ενδιαφέρον τους για παροχή φαρμάκων για τις ανάγκες των Δημοτικών Ιατρείων.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝ.ΠΟΛΙΤ. & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
 


Οι ρόλοι των Φύλων στη Σύγχρονη Οικογένεια: Στερεότυπα - Προοπτικές

 


8η «ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω διοργανώνει το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 την 8η «ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ». Εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και εθελοντές θα βρίσκονται έξω από τα SUPER MARKETS της πόλης, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, το οποίο στηρίζει σταθερά περισσότερες από 450 οικογένειες.
Σας καλούμε όλους να συνδράμετε το κοινωνικό έργο του Δήμου από το περίσσευμα της ψυχής σας και να δώσετε χαρά στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.


Διάθεση προϊόντων στους δημότες και κατοίκους του Αιγάλεω από Έλληνες παραγωγούς.

Ο Δήμος Αιγάλεω λαμβάνοντας υπόψη του τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες και με σκοπό την στήριξη των νοικοκυριών, συνεχίζει την πρωτοβουλία για την διανομή αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στα πλαίσια των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014, 08.00-14.0008.00-14.00, διοργανώνεται διάθεση προϊόντων (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, πατάτες, τυροκομικά, όσπρια, αλεύρι κλπ) στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο). Η διανομή θα γίνει χωρίς παραγγελίες.
Με επόμενη ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε για τα ακριβή προϊόντα προς διάθεση και τις τιμές.

 Τιμοκατάλογος προϊόντων

 


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα σας προσκαλούν στην Εκδήλωση – Ανοιχτή Συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στις 19.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Ελληνικό Μολύβι» (Ιερά Οδός 154 & Νάξου) με θέμα

«Οι ρόλοι των Φύλων στη Σύγχρονη Οικογένεια: Στερεότυπα – Προοπτικές»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Παναγιωτακόπουλος Πέτρος, Ψυχολόγος M.B.S.
Βωβού Σίσσυ, Μέλος της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Παπαδοπούλου Φανή, Ψυχολόγος, Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας

Πληροφορίες: 210 5697900


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

O Δήμος Αιγάλεω θα φιλοξενήσει 50 παιδιά στην κατασκήνωση του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, που θα κατανεμηθούν σε 2 (περιόδους) από 1/8/2014 έως 16/8/2014 και από 19/8/2014 έως 1/9/2014.
Οι εγγραφές θα γίνουν από 4/6/2014 έως και 20/6/2014 στην Κοινωνική Υπηρεσία (ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ 7).
Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2002 έως 31/12/2008.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΔΙΑΖΕΥΚΤΗΡΙΟ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΨΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ ΝΟΣΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.α)


Με τα χέρια δημιουργώ, με το σώμα μου εκφράζομαι

Ο Δήμος Αιγάλεω, οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών και ο Σύλλογος Εργαζομένων σας προσκαλούν την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 στην εκδήλωση «Με τα χέρια δημιουργώ, με το σώμα μου εκφράζομαι» που διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στο Άλσος Μπαρουτάδικο για μικρούς και μεγάλους.

Μια ημέρα δημιουργίας και έκφρασης όπου όλοι μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να δημιουργήσουν με κατασκευές, παιχνίδια, γευσιγνωσία, face painting και πολλές πολλές εκπλήξεις.

Ώρα έναρξης 18.00. Είσοδος Ελεύθερη.


Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας από την Civitaveccia.


Το Σάββατο 26 Απριλίου ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ.Χρήστος Καρδαράς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Διώνη Σιγάλα συναντήθηκαν με εκπροσώπους της πόλης Civitaveccia της Ιταλίας με τους οποίους εδώ και ένα χρόνο έχει αναπτυχθεί πολύ καλή σχέση και συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτής της σχέσης, οι εκπρόσωποι της Civitaveccia προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν. Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα αδελφοποίησης των δήμων Αιγάλεω και Civitaveccia . Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά από καρδιάς για την ευγενική τους συνδρομή στον κόσμο του Αιγάλεω που δοκιμάζεται από την κρίση.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας γνωρίζουμε ότι από Τρίτη 29 Απριλίου 2014 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε Παιδικές Κατασκηνώσεις σύμφωνα με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ που θα υλοποιηθεί από 15/6/2014 έως 3/9/2014.
Το Πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο υλοποιείται μέσω ΟΑΕΔ, αφορά ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλά εισοδήματα.
Οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι την 9/5/2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
Για διευκόλυνση και ενημέρωση σας μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Γραφείο Κοινωνικών Λειτουργών (τηλ. 210-5902082 ή 210-5982944)

 


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω ενημερώνει τους Δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου ότι την Πέμπτη 08/05/2014 και την Παρασκευή 09/05/2014 και ώρα 09:00π.μ.-12:00μ.μ. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο -Μιλτιάδου 4 (Πλατεία Δαβάκη) θα γίνει η διανομή τροφίμων.Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω ενημερώνει τους Δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου ότι την Πέμπτη 10/04/2014 και την Παρασκευή 11/04/2014 και ώρα 09:00π.μ.-12:00μ.μ. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο -Μιλτιάδου 4 (Πλατεία Δαβάκη) θα γίνει η διανομή τροφίμων.


Δωρεάν Εκστρατεία Πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου

Η Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων–Προαγωγής Υγείας οργανώνουν «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ καρκινοΥ του Παχεος Εντερου». Η εκστρατεία αυτή είναι θεσμοθετημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό  Υγείας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού.

 Απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση για την ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, στα κέντρα του Ομίλου της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ στην Αττική.

Ειδικότερα για το Δήμο Αιγάλεω: ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Λ. ΑΘΗΝΩΝ 429Α, τηλέφωνο 2105317794-8.

 

 Η δωρεάν εξέταση θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 19 Απριλίου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν άμεσα με ένα τηλεφώνημα στο 2106966100 ή με την αρμόδια υπάλληλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Αιγάλεω Κ.Σαμαρά στο 2105315507.


Ομιλία για την πρόληψη των αυτοκτονιών

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία παρακολούθησαν όσοι παραβρέθηκαν την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αιγάλεω.
Αντικείμενο της ομιλία ήταν η πρόληψη των αυτοκτονιών, ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο και στη χώρα μας που βιώνει τα κοινωνικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.
Ομιλητής ήταν ο ειδικευμένος στις αυτοκτονίες Αιγαλεώτης ψυχίατρος ο κ. Αλέξανδρος Μπότσης ο οποίος πληροφόρησε το κοινό για το τι είναι οι αυτοκτονίες και ποια τα αίτιά τους, έδωσε στατιστικά στοιχεία και ενημέρωσε για τις πρακτικές σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου. Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλές ερωτήσεις από τους παραβρισκόμενους.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον κ.Μπότση για την αφιλοκερδή προσφορά του στους πολίτες του Αιγάλεω, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να μην απελπιζόμαστε ότι και αν συμβαίνει στη ζωή μας και υπενθύμισε ότι στο δήμο Αιγάλεω λειτουργεί δωρεάν γραφείο ψυχολογικής υποστήριξης με εξειδικευμένο προσωπικό για όσους χρειάζονται βοήθεια.

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία

 


Ανακοίνωση

 

Η Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών για την πρόληψη και προαγωγή υγείας, οργανώνει την 1η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία του 2014, στις 31/3 & 1/4/2014, Δευτέρα ώρες 15.00μ.μ έως 20.00μ.μ και Τρίτη ώρες 9.00 π.μ.-13.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 και Κάλβου ) με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας Αίματος της πόλης μας.

Η προσφορά αίματος είναι το καλύτερο δώρο που μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει σε άλλο άνθρωπο. Ένα δώρο που δεν κοστίζει και είναι ανεκτίμητο μπροστά στα άλλα. Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της προσφοράς αυτής. Λίγο από το αίμα μας αύριο θα σώσει μια ζωή. Δεν πρέπει ο φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια γύρω από τη διαδικασία της αιμοδοσίας να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο κάλεσμα ανθρωπιάς.

 

Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση σας περιμένουμε να δηλώσετε ενεργά το παρόν σας στο κάλεσμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο σας.

 


ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ                                      

                                            
                 ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

 


Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά

 Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για παιδιά.

Από τις 4 Μαρτίου έως και τις 8 Μαρτίου, στο Κινητό Πολυιατρείο που βρισκόταν έξω από τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Κρητών (Θεσσαλονίκης 18 & Γρ.Κυδωνιών) εξετάσθηκαν περισσότερα από τριακόσια παιδιά από παιδίατρο, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο.

Το πρόγραμμα στήριξαν με την εθελοντική τους συμμετοχή ομάδα γιατρών από το «ΑΤΤΙΚΟ» Νοσοκομείο, γιατροί από το «ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ» καθώς και ιδιώτες γιατροί που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους για την πολύτιμη συνεισφορά τους και την ανεκτίμητης αξίας προσφορά τους.


Ημερίδα για την πρόληψη των αυτοκτονιών από το Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω σας προσκαλεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου, 19.00-21.00, στην ημερίδα με αντικείμενο την πρόληψη των αυτοκτονιών και πως όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε κανένας συνάνθρωπός μας να μην οδηγηθεί σε απόγνωση. Το θέμα των αυτοκτονιών είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, έλαβε μεγάλη διάσταση στην Ελληνική Κοινωνία.


Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ.Αλέξανδρος Μπότσης, Στρατιωτικός Ιατρός – Ψυχίατρος με εξειδίκευση στις αυτοκτονίες, αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Albert Einstein της Ν.Υόρκης και Επικεφαλής του τμήματος Πρόληψης των Αυτοκτονιών του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας .


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου, τηλ.επικοινωνίας 2132044821). Είσοδος ελεύθερη.


Ανακοίνωση


 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ 

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής διενεργεί πρόγραμμα εμβολιασμού άπορων και ανασφάλιστων κοριτσιών ηλικίας 12 έως 26 ετών κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας .

Η πρώτη δόση του εμβολίου ορίστηκε να χορηγείται ΔΩΡΕΑΝ στο Ιατρείο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας (Ιερά Οδός 294) από τις 8 Φεβρουαρίου 2014 έως 14 MAΡΤΙΟΥ 2014,τις μέρες Τρίτη και Παρασκευή αντίστοιχα από τις 9:00π.μ έως και 13:00μμ.

Πληροφορίες στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Ιερά Οδός 294 και στα τηλέφωνα 2132100936-2132100938-2132100926

 Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                   

ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ                   Ανακοίνωση


Διάθεση προϊόντων στους δημότες και κατοίκους του Αιγάλεω από Έλληνες παραγωγούς

Ο Δήμος Αιγάλεω λαμβάνοντας υπόψη του τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες και με σκοπό την στήριξη των νοικοκυριών, συνεχίζει την πρωτοβουλία για την διανομή αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στα πλαίσια των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Την Κυριακή 09 Μαρτίου 2014, 08.00-14.00, διοργανώνεται για 7η φορά διάθεση προϊόντων (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, πατάτες, τυροκομικά, όσπρια, αλεύρι, μήλα, πορτοκάλια κλπ) στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο). Η διανομή θα γίνει χωρίς παραγγελίες.
Με επόμενη ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε για τα ακριβή προϊόντα προς διάθεση και τις τιμές.

Κατάλογος προιόντων (σε μορφή pdf)Ανακοίνωση


Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω στα πλαίσια στήριξης των οικογενειών που έχουν ενταχθεί στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ,  την Τρίτη 4/3/2014 και την Τετάρτη 5/3/2014 θα διανείμει τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο(Μιλτιάδου 4 Πλ.Δαβάκη) και ώρα 09.00-12.00.
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ              
ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ      
         

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


 Η Αντιδήμαρχος και το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες προς τους Αιγαλιώτες που και στην
«6η ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», το Σάββατο 22/2/2014, προσέφεραν από το υστέρημά τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τη στήριξη του
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ του Δήμου Αιγάλεω.
Επίσης, είμαστε ευγνώμονες στις επιχειρήσεις super markets της πόλης μας που διευκόλυναν το έργο μας.
Τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και στους εθελοντές που συνδράμουν ανιδιοτελώς το έργο του Δήμου μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ με αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ        


Ενημέρωση πολιτών αναφορικά με τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς του Αιγάλεω


Ανακοίνωση

 

ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

  

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ,

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ).

Ο ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΩΡΕΣ 10ΠΜ-12ΜΜ, ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ 7 ,1ο ΟΡΟΦΟΣ ΤΗΛ.2105315507

ΑΡΜΟΔΙΟΙ:ΜΑΝΙΑ Π.

ΣΑΜΑΡΑ Κ.

 

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

 

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

 


6η Ημέρα Αλληλεγγύης

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω διοργανώνει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 από 09.00 π.μ. – 15.00. μ.μ στα Super Market της πόλης μας, «Ημερα Αλληλεγγύης» με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Μέχρι τώρα, με την συνεχή υποστήριξη πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων είμαστε σε θέση να ενισχύουμε με τρόφιμα σε μηνιαία βάση, 480 οικογένειες της πόλης μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοηθάνε να επιτελέσουμε αυτό το δύσκολο έργο κοινωνικής προσφοράς προς τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Στις 22 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και οι εθελοντές, σας περιμένουμε στα Super Market της πόλης μας για συμμετάσχετε στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και για να γνωρίσετε τη δράση μας.

Πληροφορίες: 2105697900 – 2105902082.


Ανακοίνωση

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής διενεργεί πρόγραμμα εμβολιασμού άπορων και ανασφάλιστων κοριτσιών ηλικίας 12 έως 26 ετών κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας .

Η πρώτη δόση του εμβολίου ορίστηκε να χορηγείται ΔΩΡΕΑΝ στο Ιατρείο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας (Ιερά Οδός 294) από τις 8 Φεβρουαρίου 2014 έως 22 Φεβρουαρίου 2014,τις μέρες Τρίτη και Παρασκευή αντίστοιχα από τις 9:00π.μ έως και 13:00μμ.

Πληροφορίες στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Ιερά Οδός 294 και στα τηλέφωνα 2132100936-2132100938-2132100926

 

                                                                                                          Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                              ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 
                                                                                    ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

 

 


Ανακοίνωση

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω και το «Χαμόγελο του Παιδιού»

πραγματοποιεί το πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής /Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης».

Το Κινητό Πολυϊατρείο θα βρίσκεται έξω από τις εγκαταστάσεις του συλλόγου Κρητών Αιγάλεω (Θεσσαλονίκης 18 &

Γρ. Κυδωνιών ) από την Τρίτη 4 Μαρτίου έως το Σάββατο 8 Μαρτίου, 8:30 έως 16:30

 

Παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών ανεξαρτήτου ασφάλισης έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν κατόπιν ραντεβού σε μία επίσκεψη προληπτικού οδοντιατρικού, παιδιατρικού, οφθαλμολογικού και ωτορινολαρυγγολογικού ελέγχου. Κατά την εξέταση θα πρέπει να συνοδεύονται από γονείς, κηδεμόνες ή εκπαιδευτικούς και να έχουν μαζί τους υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους.

 

Μετά το τέλος της εξέτασης θα παραλαμβάνουν ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου.

Πληροφορίες και ραντεβού στο Σύλλογο Κρητών στο τηλέφωνο 2105697566 09:00 - 13:00


 

 Ανακοίνωση


Δωρεάν εξέταση σπίλων (ελιών) σε συνεργασία με το «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ»


Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με την κλινική «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ» πραγματοποιούν δωρεάν εξέταση σπίλων (ελιών).

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα 10/2/2014 έως και Σάββατο 15/2/2014, από τις 11.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα, στην κλινική «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ» (Σμύρνης 36 & Κερασούντος, τηλ. 2105906611).

Η εξέταση είναι απλή, ανώδυνη και μη επεμβατική και μπορεί να προσφέρει χρήσιμες ιατρικές πληροφορίες και να προλάβει σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος του δέρματος.


Συμβουλευτική Αναζήτησης Εργασίας

 Στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω διοργανώνονται Ομαδικές Συναντήσεις Επαγγελματικής Συμβουλευτικής σε θέματα Αναζήτησης Εργασίας.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 


Ανακοίνωση

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω ενημερώνει τους Δικαιούχους του Προγράμματος «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων  2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων ότι την  Πέμπτη  30/01/2014  και ώρα 8:00π.μ.-12:00μ.μ. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο -Μιλτιάδου 4 (Πλατεία Δαβάκη) θα γίνει η διανομή του Ελαιόλαδου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των τροφίμων από τους δικαιούχους είναι η επίδειξη  της αστυνομικής ταυτότητας.

 


Οδηγός του Πολίτη

Δομές Αλληλεγγύης & Κοινωνικής Στήριξης - Δομές Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

Ο Δήμος Αιγάλεω, στη δύσκολη αυτή εποχή για την πόλη και τη χώρα μας, έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητά του την άμεση ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται περισσότερο, δημιουργώντας δομές Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Στήριξης. Μέσα από τον Οδηγό του Πολίτη μπορούν όλοι να πληροφορηθούν που πρέπει να απευθύνονται για να ωφεληθούν από τις δομές αυτές αλλά και για το πώς μπορούν να συνδράμουν το κοινωνικό έργο του Δήμου και των εθελοντών.

Επίσης, στον Οδηγό αυτό παρουσιάζονται με συντομία οι Πολιτιστικές και Αθλητικές λειτουργίες του Δήμου Αιγάλεω που μας αφορούν όλους.


Κοπή Πίτας Εθελοντών και Αιμοδοτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εθελοντών αιμοδοτών και των εθελοντών που συνδράμουν τις υπηρεσίες του Δήμου μας σε διάφορες δράσεις.
Την εκδήλωση των εθελοντών τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Χρήστος Καρδαράς, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Διονυσία Σιγάλα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κήπων κος Δημομελέτης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Τόλης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κος Σκλαβούνος Λάμπρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Μπίρμπας Δημήτριος, κος Κούτελος Μιχαήλ, κος Χατζηκώστας Κώστας, κα Χριστόγλου Ιωαννα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κος Τσούνης Ιωάννης , η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων η κα Κορμέντζα Σοφία και η Δ/ντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Συκαμιά Ευαγγελία.
Ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους και ιδιαίτερα στους εθελοντές για την ανεκτίμητης αξίας προσφορά τους.

 

Καλεσμα προς γυναικες καλλιτεχνιδες της πολης μας

Ο Δήμος Αιγάλεω και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, θα διοργανώσουν Έκθεση Γυναικών Καλλιτεχνών της Πόλης μας. Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 17-22 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ».

Καλούμε όσες Καλλιτέχνιδες από το Αιγάλεω ασχολούνται με την Τέχνη και ενδιαφέρονται να εκθέσουν τα έργα τους να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ισότητας για να δηλώσουν συμμετοχή. Η προθεσμία δηλώσεων είναι έως την Παρασκευή 7 Μαρτίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 56 97 900

Πρόσωπο επαφής: Νικολέττα Δερνελή

Ανακοίνωση

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω ενημερώνει τους Δικαιούχους του Προγράμματος «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων 2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων ότι την Παρασκευή 24/01/2014 και ώρα 8:00π.μ.-12:00μ.μ. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο -Μιλτιάδου 4 (Πλατεία Δαβάκη) θα γίνει η διανομή δύο προϊόντων (Φέτας-Κασέρι) . Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των τροφίμων από τους δικαιούχους είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας .

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

 

 


Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών από το Δήμο Αιγάλεω και το ΕΔΔΥΠΠΥ

Την Παρασκευή 10/1 ο Δήμος Αιγάλεω παρείχε και αξιοποίησε σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».
Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στην οδό Τιρύνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο.
Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9πμ έως τις 2μμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.
Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αιγάλεω στα τηλέφωνα 2105319740-1.

Ανακοίνωση

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω ενημερώνει τους Δικαιούχους του Προγράμματος «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων 2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ότι την Τετάρτη 15/01/2014 και ώρα 8:00π.μ.-12:30μ.μ. θα γίνει διανομή κεφαλογραβιέρας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο -Μιλτιάδου 4 (Πλατεία Δαβάκη). Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των τροφίμων από τους δικαιούχους είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

 

 


Ανακοίνωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω

καλούν τους  αιμοδότες και τους εθελοντές  να παρευρεθούν

στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης  πίτας τους,

που θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου  2014 και ώρα 18:30

στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

 

                                                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

                                                               ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 


Ανακοίνωση

 

Το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Αθήνας διοργανώνει διήμερη εκστρατεία ενημέρωσης για την εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2014. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημέρωση-παρουσίαση επί του θέματος με τη συμμετοχή εξειδικευμένων νοσηλευτών του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας.

Η ενημέρωση θα είναι ανοικτή για όλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη της θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις και εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου σε όσους εκ των παρισταμένων εκφράσουν την επιθυμία να συμμετάσχουν.

 


Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για μακροχρόνια άνεργους και ανασφαλίστους πολίτες

Ο Δήμος Αιγάλεω σας καλεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, 17.30-19.30, στην ενημερωτική εκδήλωση «Σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, Καρκίνος» στο Πνευματικό Κέντρο «Γ.Ρίτσος».
Με την εκδήλωση αυτή θα γίνει η έναρξη του προγράμματος δωρεάν εξετάσεων για μακροχρόνια ανέργους και ανασφαλίστους πολίτες για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνεργασία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου – Προαγωγής Υγείας, του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και του Δήμου Αιγάλεω.
Αναλυτικά, στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν: μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.


Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:
1.Κάτοικοι Αιγάλεω μακροχρόνια άνεργοι (με κάρτα ανεργίας πάνω από 12 μήνες).
2.Ηλικία 40-60 ετών.
3. Ανασφάλιστοι με ληγμένο βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση.
Για την εγγραφή στο πρόγραμμα και τη συμμετοχή στον προληπτικό έλεγχο είναι απαραίτητο να προσκομισθεί επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ελλησπόντου 7. Τηλέφωνο: 2105315507.


Ανακοίνωση

 

Διάθεση προϊόντων στους δημότες και κατοίκους του Αιγάλεω από Έλληνες παραγωγούς.Ο Δήμος Αιγάλεω λαμβάνοντας υπόψη του τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες και με σκοπό την στήριξη των νοικοκυριών, συνεχίζει την πρωτοβουλία για την διανομή αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στα πλαίσια των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, 08.00-14.00, διοργανώνεται για 6η φορά διάθεση προϊόντων (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, πατάτες, τυροκομικά, όσπρια, αλεύρι, μήλα, πορτοκάλια κλπ) στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο). Η διανομή θα γίνει χωρίς παραγγελίες.
Με επόμενη ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε για τα ακριβή προϊόντα προς διάθεση και τις τιμές.

Τιμοκατάλογος προϊόντων χωρίς μεσάζοντες


Χριστούγεννα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης από το δήμο Αιγάλεω

Ο δήμος Αιγάλεω και φέτος τα Χριστούγεννα στάθηκε ουσιαστικά και με αξιοπρέπεια στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση, διοργανώνοντας εκδηλώσεις για την ενίσχυσή τους στη μάχη της επιβίωσης αλλά και την ψυχαγωγία τους.
Αρχικά, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σε μια μεγάλη εξόρμηση των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας και εθελοντών έξω από τα Super Market της πόλης μας, συγκεντρώθηκαν 27 καρότσια τρόφιμα από τις προσφορές των πολιτών. Τα τρόφιμα αυτά μαζί με άλλα που είχε συγκεντρώσει το προηγούμενο διάστημα η Κοινωνική Υπηρεσία, αλλά και 4 τόνους ζυμαρικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και 500 γαλοπούλες & κοτόπουλα προσφορά των καναλιών Ε και Extra, διανεμήθηκαν μέσα στο Δεκέμβρη στις 470 οικογένειες που ενισχύει σταθερά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.
Στη συνέχεια, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου συγκεντρώθηκαν παιχνίδια για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο πλαίσιο της δράσης φέτος τα Χριστούγεννα «Γίνε και εσύ Αϊ-Βασίλης», μια πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και της Εθνικής Τράπεζας. Αυτά και άλλα παιχνίδια δόθηκαν στα παιδιά σε μια όμορφη γιορτή που διοργανώθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά έπαιξαν και χάρηκαν παρακολουθώντας παράσταση θεάτρου σκιών, ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και φεύγοντας πήραν όλα μαζί τους όμορφα παιχνίδια για να χαρούν τα Χριστούγεννα.
Τέλος, ανήμερα τα Χριστούγεννα διοργανώθηκε «Γεύμα Αγάπης» για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μοναχικά και οικονομικά αδύναμα άτομα. Το γεύμα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αιγάλεω με το ΤΕΙ Αθήνας και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Όλοι όσοι συμμετείχαν στο γεύμα ενθουσιάστηκαν με το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, το πλούσιο γεύμα και τη ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ο Δήμαρχος κος Χρήστος Καρδαράς, που συμμετείχε σε όλες αυτές τις δράσεις, ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και μια Καλύτερη Νέα Χρονιά, υπενθύμισε πως το έργο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το δήμο και τον ίδιο προσωπικά και τόνισε πως θα ενταθούν οι προσπάθειες για να μπορέσουν να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πολίτες του Αιγάλεω που έχουν ανάγκη.

 

 


Γεύμα Αγάπης Χριστούγεννα 2013

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με τα ΤΕΙ Αθήνας και το Προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διοργανώνει τη Μέρα των Χριστουγέννων Γεύμα Αγάπης για όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να περάσουν αυτή τη μέρα παραδοσιακά, στο Πνεύμα των Χριστουγέννων, της Αγάπης και της Αλληλεγγύης.
Το Γεύμα θα δοθεί στο χώρο των ΤΕΙ Αθήνας, στις 12.00 το μεσημέρι.
Καλούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Συσσιτίου του δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδάρι αλλά και οποιοσδήποτε συμπολίτης μας δεν έχει τα αναγκαία για τις γιορτές ή θέλει να περάσει με ευχάριστη παρέα τη μέρα των Χριστουγέννων, να δηλώσουν συμμετοχή στην Κοινωνική Υπηρεσία, έως τις 23 Δεκεμβρίου, στα τηλέφωνα: 210 5697900 – 210 5902082 – 210 5315507
Επίσης, παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν συμπολίτες μας με οικονομικά προβλήματα ή μοναχικά άτομα να μεταφέρουν το μήνυμα σχετικά με το Γεύμα Αγάπης, ώστε τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων να μη μείνει κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς τα αναγκαία.

  

 

 


Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά από το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, θέλοντας να προσφέρει στις Γιορτινές Μέρες των Χριστουγέννων μερικές στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με δώρα για τα παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στις 16.00 μ.μ. στο χώρο του 4ου Λυκείου Αιγάλεω Ιερά Οδός 306.

Πληροφορίες: 210 5697900 – 210 5902082 – 210 5315507

«Γίνε και εσύ Αϊ-Βασίλης» για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, από τις 11.00πμ έως τις 16.00μμ, ο Δήμος Αιγάλεω σας προσκαλεί να ενισχύσετε τη δράση «Γίνε και εσύ Αϊ-Βασίλης» της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και του ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους «Όλοι μαζί για το παιδί».
Σκοπός της δράσης είναι να συγκεντρωθούν παιχνίδια και ρούχα για τα παιδιά οικογενειών του Δήμου μας που δυσκολεύονται οικονομικά. Τα δώρα που θα συγκεντρωθούν θα παραληφθούν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω και μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα μοιραστούν στα παιδιά των απόρων οικογενειών που φροντίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο εμπορικό κέντρο «River West» όπου θα σας περιμένουν εκπλήξεις και happenings για τα παιδιά.
Αυτά τα Χριστούγεννα ας δώσουμε χαρά σε εκατοντάδες παιδιά!
Όλοι Μαζί για το παιδί
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΣΚΑΪ

Πρακτική Άσκηση για τους ωφελούμενους του προγράμματος «ΟΙΚΟΣΤΗΡΙΖΩ»

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρακτική άσκηση της πρώτης ομάδας δώδεκα ωφελούμενων του προγράμματος «ΟΙΚΟΣΤΗΡΙΖΩ».
Με την πρακτική άσκηση ολοκληρώνεται η εκπαίδευσή τους, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο μήνες με θεωρητική κατάρτιση στον ελαιοχρωματισμό.
Στο πλαίσιο της πρακτικής τους οι ωφελούμενοι έβαψαν το Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Αιγάλεω υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου Αιγάλεω.
Το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΣΤΗΡΙΖΩ» σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με αξιόλογους φορείς και αφορά τη στήριξη και κατάρτιση 80 ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και προώθησης τους στην αγορά εργασίας σε επαγγέλματα σχετικά με την οικοτεχνία και παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, την κηποτεχνία και τον ελαιοχρωματισμό-συντήρηση κτηρίων.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω ενημερώνει ότι όσοι εκ των συμπολιτών μας δεν έχουν στέγη μπορούν να διανυκτερεύσουν τις νύχτες με παγετό, από τις 21.00 το βράδυ έως τις 09.00 το πρωί, στους χώρους της  Δομής των Κοινωνικών Συσσιτίων (Πελοποννήσου 3, πρώην 15ο Δημοτικό, πίσω από τα γήπεδα του ΔΑΚ).

Οι αίθουσες κλιματίζονται και θα προσφέρονται ζεστά ροφήματα από το προσωπικό του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδάρι.

Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν άτομα που δεν έχουν που να μείνουν να τα ενημερώσουν για αυτή τη δυνατότητα νυχτερινής φιλοξενίας.

Φέτος το χειμώνα ας μη μείνει κανείς χωρίς στέγη.

 

Στα πλαίσια αντιμετώπισης των χαμηλών θερμοκρασιών σας ενημερώνουμε ότι οι θερμαινόμενοι χώροι υποδοχής αστέγων του Δήμου Αιγάλεω είναι οι κάτωθι :

 

ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Πρώην 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 3

Διαμονή από 21.00 έως 9.00

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 364

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου,
Παραμονή από 09.00 έως 21.00

3ο ΚΑΠΗ

ΔΕΙΡΟΥ & ΡΙΜΙΝΙ

Παραμονή από 08.00 έως 14.00

6ο ΚΑΠΗ

ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3 & ΕΥΒΟΙΑΣ

Παραμονή από 08.00 έως 14.00

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, καλεί τους δημότες που τους έχει διακόψει η ΔΕΗ το ρεύμα ή που γνωρίζουν κάποια άλλη οικογένεια στην όποια έχει γίνει διακοπή, να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου προκειμένου να γίνει επανασύνδεση.


Η Κοινωνική Υπηρεσία και η Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Αιγάλεω αναζητούν από την προηγούμενη εβδομάδα δημότες που πιθανώς έχουν κομμένο ρεύμα ανάμεσα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του «Βοήθεια στο Σπίτι», όσων λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, ενώ είναι σε συνεργασία και με την Εκκλησία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί και να συνεδριάσει επιτροπή με μέλη εκπροσώπους της ΔΕΗ, του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι επανασυνδέσεις ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διακοπή πρέπει να αφορά αποκλειστικά στην πρώτη κατοικία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2105697900 - 2105902082

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όσοι εκ των συμπολιτών μας ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των κατοικιών τους μπορούν να απευθύνονται και στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αιγάλεω. Τηλ. 2105902082, κα Διονυσοπούλου.

 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω ενημερώνει τους   Δικαιούχους του Προγράμματος «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων  2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων ότι την  Τετάρτη 11/12/2013  και ώρα 8:30π.μ.-12:30μ.μ. στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Είσοδος ΓΚΑΡΑΖ από Ιερά Οδό ) θα γίνει η διανομή Ζυμαρικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των τροφίμων από τους δικαιούχους είναι η επίδειξη  της αστυνομικής ταυτότητας.

 


Ημερίδα για τις Πρώτες Βοήθειες

 


Στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου δήμου Αιγάλεω από τη Europalso

Ο δήμος Αιγάλεω στην προσπάθειά του να στηρίξει μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου τους δημότες και κατοίκους του που βρίσκονται σε ανάγκη, δημιούργησε έναν σταθερό σύμμαχο, τον σύνδεσμο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Europalso.

Αρχικά το Σεπτέμβρη, μετά την έκκληση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για προσφορά σχολικών ειδών με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο σύνδεσμος πρόσφερε σχολικές τσάντες οι οποίες διανεμήθηκαν στις 25-09-2013 στα παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου δίνοντας τους μεγάλη χαρά.

Πριν λίγες ημέρες συγκεντρώθηκαν από μαθητές και εργαζόμενους κέντρων ξένων γλωσσών του συνδέσμου σε όλη την Αθήνα, αθλητικά και σχολικά είδη και τρόφιμα τα οποία παρέλαβαν υπάλληλοι του δήμου από τα κατά τόπους κέντρα και τα παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να διατεθούν στους δικαιούχους.

  Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Χρήστος Καρδαράς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Διώνη Σιγάλα με την πρόεδρο του Δ.Σ. του συνδέσμου κα Μπουλντούμη και μέλη του, αρχικά τους ευχαρίστησαν για την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα και το δήμο και εν συνεχεία σχεδίασαν τα επόμενα βήματα που θα γίνουν από κοινού για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.


5η «ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

 Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων, διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 από 09.00 π.μ. – 15.00. μ.μ στα Super Market της πόλης μας, την 5η «ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Οι εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και οι εθελοντές, σας περιμένουμε στα Super Market της πόλης μας για συμμετάσχετε στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και για να γνωρίσετε τη δράση μας.
Πληροφορίες: 2105697900 – 2105902082


Eβδομάδα καταπολέμησης του στίγματος για τον HIV

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα καταπολέμησης του στίγματος για τον HIV(AIDS), 22-29 Νοεμβρίου, η Μ.Κ.Ο PRAKSIS, με την υποστήριξη της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου πρόγραμμα ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV.

H κινητή μονάδα της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS βρέθηκε στην πλατεία Εσταυρωμένου όπου εξειδικευμένο προσωπικό διένειμε έντυπο πληροφοριακό υλικό και ενημέρωνε το κοινό για τον ιό HIV ενώ ταυτόχρονα σε προστατευμένο περιβάλλον διενεργούσε σε όσους ήθελαν το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων του HIV με χρήση στοματικού υγρού (σάλιο). Εκτός από την καθαυτή εξέταση πραγματοποιούσαν συμβουλευτική πριν και μετά για θέματα πρόληψης και θεραπείας.


Δωρεάν έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας.

 

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικό», με την υποστήριξη του Δήμου Αιγάλεω, πραγματοποίησαν δωρεάν έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 16:00 μ.μ-19:00 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».
Η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Δημοτών, καθώς το διήμερο αυτό προσήλθαν και εξετάστηκαν εκατόν εξήντα άτομα. Τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν από τους Πνευμονολόγους της Β΄ Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικό» κα Καρακατσάνη Αν. Καθηγήτρια, κο Λουκίδη Επ. Καθηγητή, κα Παπαδάκη Επιστημονική Συνεργάτιδα και δόθηκαν οι απαιτούμενες ανά περίπτωση οδηγίες.

 


Παρασκευή 29/11/2013:Εξέταση και ενημέρωση για τον HIV από τη ΜΚΟ PRAKSIS και το Δήμο Αιγάλεω

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα (22-29 Νοεμβρίου) καταπολέμησης του στίγματος για τον HIV(AIDS), η Μ.Κ.Ο PRAKSIS με την υποστήριξη της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Αιγάλεω, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV.

H κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Εσταυρωμένου (έξοδος Μετρό Αιγάλεω) την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 από τις 19:00μ.μ έως 22:00μ.μ.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα διενεργείται το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων του HIV με χρήση στοματικού υγρού. Το τεστ δίνει αποτέλεσμα σε 20 λεπτά και είναι ΔΩΡΕΑΝ, ΑΝΩΝΥΜΟ, ΑΝΩΔΥΝΟ και διενεργείται σε ένα προστατευμένο για τον εξεταζόμενο περιβάλλον όπου εκτός από την καθαυτή εξέταση πραγματοποιείται και συμβουλευτική πριν και μετά.

  

Πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία Μ.Μπότσαρη & Ελλησπόντου 7 (1ος όροφος). Τηλέφωνο επικοινωνίας 2105315507.

 

          


27 & 28/11/2013 : Δωρεάν έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας

Αν είστε άνω των 40, νυν ή πρώην καπνιστής, αναπνέεται με δυσκολία και κρυολογείτε συχνά ή βήχετε συχνά και έχετε πτύελα, ο Δήμος Αιγάλεω σας καλεί την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 16:00 - 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο «Γ.Ρίτσος» , όπου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα σπιρομετρήσεων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και θα πραγματοποιεί, μέσω σπιρομετρήσεων, δωρεάν έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας.

 

Υπεύθυνοι πνευμονολόγοι του προγράμματος στο Δήμο Αιγάλεω εκ μέρους του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» για το διήμερο αυτό θα είναι ο Επίκουρος καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Στέλιος Λουκίδης με την ομάδα του και η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας κα. Άννα Καρακατσάνη με την δική της ομάδα.
Η σπιρομέτρηση είναι μια εξέταση ανώδυνη, απλή, αναίμακτη που με μια μόνο αναπνοή μπορεί σε λίγα λεπτά να εκτιμήσει την κατάσταση της αναπνευστικής λειτουργίας του εξεταζόμενου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Αιγάλεω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

 


Εκδηλώσεις δήμου Αιγάλεω για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Αιγάλεω και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων του Δήμου διοργάνωσαν εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και κέντρισαν το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων.

 

 

Δελτίο Τύπου

 

         

 


Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Προϊόντα προς διάθεση (αρχείο)

Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται παραγγελία.
Η πώληση των προϊόντων θα γίνει την Κυριακή 24/11/2013 στην είσοδο του άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), από τις 08:00 μέχρι τις 14:00.
Με τη συμμετοχή σας σε αυτή τη δράση ενισχύετε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.

 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  

ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ.

 

 ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 4ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ 2105902859 - 6946003839

 


Ομιλία για τη Νόσο ALZHEIMER από το δήμο Αιγάλεω και Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER & Συναφών Διαταραχών

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER & Συναφών Διαταραχών Αθηνών πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ομιλία με τίτλο «ΝΟΣΟΣ ALZHEIMER-Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ 21ΟΥ αι.» την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

Η ομιλία ξεκίνησε με την εισήγηση του Νευρολόγου και υπεύθυνου Ιατρείου Μνήμης κου Βασίλειου Λύρα όπου αναλύθηκε η νόσος ALZHEIMER, οι τρόποι πρόληψης και η υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής.

Ακολούθησε συζήτηση και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους παραβρισκόμενους.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου κα Σιγάλα Διονυσία, η Δημοτική Σύμβουλος κα Βασάλου Ολυμπία, η Δ/ντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Συκαμιά Ευαγγελία, η Δ/ντρια της Εταιρείας Νόσου ΑLZHEIMER κα Ανδριανάκη, ο εκπρόσωπος των μελών του 6ου ΚΑΠΗ κος Γαλάτης και ο εκπρόσωπος του 1ου ΚΑΠΗ κος Λαζαράκος καθώς και πλήθος κόσμου.

         


Νόσος ALZHEIMER-Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ 21ου αι.


Ο Δήμος Αιγάλεω και η Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER & Συναφών Διαταραχών Αθηνών,σας προσκαλούν στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 18.30μμ, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου και Κουντουριώτου), με τίτλο «Νόσος ALZHEIMER-Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ 21ΟΥ αι.».


ΟΜΙΛΗΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΥΡΑΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΝΗΜΗΣ

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο – Προαγωγής Υγείας, η Ελληνική Εταιρεία Καρδιολογίας και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω θα υλοποιήσουν πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ προσωπικής εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου.
Εξειδικευμένο Υγειονομικό προσωπικό θα ενημερώνει τους πολίτες, θα μετρά την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό των ενδιαφερόμενων και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος σε όσους γνωρίζουν την ολική χοληστερόλη τους, βάσει του ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.
To πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα ώρες 10.00-13.00, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 210 5315507, στη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ελλησπόντου 7, 1ος όροφος, αρμόδιος Κα Σαμαρά Κ.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Όλοι οι πολίτες του Δήμου Αιγάλεω άνω των 40 ετών χωρίς καρδιαγγειακά προβλήματα και Σακχαρώδη Διαβήτη.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 


ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Δήμος ΑΙΓΑΛΕΩ, σας ενημερώνει ότι από σήμερα Παρασκευή 01-11-2013 αναρτήθηκε στην Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών, ο οριστικός πίνακας των τελικών δικαιούχων του προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών (Μάρκου Μπότσαρη & Ελλησπόντου 7 -1ος όροφος) , τηλ.2105697900


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


ΣΥΚΑΜΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


Ενημερωτική Εκδήλωση "Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών"

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Αιγάλεω, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν στον 9ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αιγάλεω, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013  Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Γονείς των Παιδικών/Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, με θέμα:

Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών - Απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας

Δείτε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου

 


Προσφορά ειδών ένδυσης και υπόδησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αιγάλεω στα πλαίσια στήριξης των οικογενειών που έχουν ενταχθεί στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του δήμου, καλεί τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου την Πέμπτη 24/10/2013 από τις 10.00 έως τις 14.00 στο Πνευματικό Κέντρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου), όπου θα προσφερθούν είδη ένδυσης και υπόδησης σε άριστη κατάσταση.
Με διακριτικότητα και αγάπη θα είμαστε εκεί για να σας εξυπηρετήσουμε.

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

 


Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Έλεγχου Δυσλιπιδαιμίας

Ο Δήμος Αιγάλεω, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), συμμετέχει από 21/10/2013 έως 25/10/2013 στο πρόγραμμα «Μια Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Έλεγχου Δυσλιπιδαιμίας» που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και έχει ως σύνθημα «Δώσε κι ΕΣΥ ένα δώρο ζωής σε αυτούς που αγαπάς».

 

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία που αντιπροσωπεύουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, καθώς η δυσλιπιδαιμία σχετίζεται άμεσα με τη διεργασία της αθηροσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η έγκαιρη διάγνωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων αποτελεί την ασφαλέστερη οδό για την αντιμετώπισή τους και η αξία της πρόληψης για την καλή υγεία όλων μας είναι ανεκτίμητη.

 

Παράλληλα με την ενημέρωση των πολιτών για τη δυσλιπιδαιμία, θα πραγματοποιείται και ΔΩΡΕΑΝ δυσλιπιδαιμικός έλεγχος μέσω αιματολογικής εξέτασης όλων των ανασφάλιστων, άνεργων και άπορων δημοτών άνω των 30 ετών, ο οποίος θα περιλαμβάνει την μέτρηση στο αίμα της ολικής χοληστερόλης, της HDL χοληστερόλης, της LDL χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων καθώς και του αθηρωματικού δείκτη.
Επί παθολογικών ευρημάτων, θα συστήνεται στους δημότες να επισκεφθούν τον θεράποντα ιατρό τους ή το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου ή του οικείου Ιατρικού Συλλόγου. Επιπλέον θα παρέχεται –εφόσον κρίνεται ιατρικώς σκόπιμο- 1 ΔΩΡΕΑΝ επίσκεψη του εξεταζόμενου στο Δίκτυο Διαιτολογικών Γραφείων Τροποποίησης Συμπεριφοράς και Ελέγχου Βάρους NUTRIMED.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στον δωρεάν δυσλιπιδαιμικό έλεγχο έχουν όλοι οι άνδρες και όλες οι γυναίκες κάτοικοι και δημότες του δήμου Αιγάλεω άνω των 30 ετών που είναι άποροι, ανασφάλιστοι ή άνεργοι.
Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και ραντεβού με τις αρμόδιες υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγάλεω κ.Χ.Σαμαρά και Β.Μανιά στο τηλέφωνο 2105315507.
Για την επιβεβαίωση των δικαιούχων είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ τους καθώς και τα εξής δικαιολογητικά:
• Υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης Κοινωνικού Ασφαλιστικού Ταμείου ή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας
• Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας) και
• Κάρτα ανεργίας ανω των 12 μηνών ή τελευταία ασφαλιστική ενημερότητα με ημερομηνία ισχύος που έχει παρέλθει

 

Χρήσιμο Πληροφοριακό Εντυπο (αρχείο pdf)  - Δελτίο Τύπου του δικτύου IATRICA


 


Πρόσκληση σε Ημερίδα

 Ο Δήμος Αιγάλεω και το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. σας καλούν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 στις 17.00 στην ημερίδα με θέμα «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών – Οι απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας» στον 9ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Εθνικής Αντιστάσεως (Εθν.Αντιστάσεως & Ιασίου, Αιγάλεω).

 

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος ενημέρωσης του κοινού σε θέματα που αφορούν την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της Υγείας και σκοπό έχει να τονίσει τη σπουδαιότητα των εμβολιασμών για τη θωράκιση της υγείας των παιδιών.

 

 


Συγκινητική προσέλευση δημοτών και εργαζομένων στην 2η Εθελοντική Αιμοδοσία 2013

Ο Δήμος Αιγάλεω και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας στα πλαίσια των προσπαθειών για την πρόληψη και προαγωγή Υγείας, οργάνωσαν την 2η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2013 τη Δευτέρα 7/10 & Τρίτη 8/10 στο Δημαρχείο Αιγάλεω με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας Αίματος της πόλης μας. Η προσέλευση τόσο των εργαζομένων του δήμου όσο και των δημοτών ήταν αξιοσημείωτη.

 

Η προσφορά αίματος είναι το καλύτερο δώρο που ένας άνθρωπος μπορεί να προσφέρει στον συνάνθρωπο. Ένα δώρο που δεν κοστίζει και είναι ανεκτίμητο. Λίγο από το αίμα μας αύριο θα σώσει μια ζωή. Δεν πρέπει ο φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια γύρω από την απλή διαδικασία της αιμοδοσίας να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο κάλεσμα ανθρωπιάς.

 

Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

 


Στήριξη των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται.

Τέσσερις μεγάλες δράσεις από το δήμο Αιγάλεω για τη στήριξη των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται.

Η Κοινωνική Υπηρεσία και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αιγάλεω συνεχίζουν την προσπάθεια να βρίσκονται στο πλευρό των δημοτών και κατοίκων του Αιγάλεω που έχουν ανάγκη, διοργανώνοντας συχνά δράσεις για την στήριξη τους.
Για το Σεπτέμβριο οι δράσεις αυτές ξεκίνησαν το Σάββατο 21/9 με τη διοργάνωση της 4ης Ημέρας Αλληλεγγύης. Υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγάλεω και εθελοντές βρέθηκαν από νωρίς το πρωί σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ της πόλης και συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Εν συνεχεία, την Τετάρτη 25/09 πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω διανομή σχολικών ειδών και τσαντών σε παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Τα σχολικά είδη συγκεντρώνονταν από την αρχή του μήνα, ύστερα από έκκληση που είχε απευθύνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο για ενίσχυση των παιδιών στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
Τη Δευτέρα 30/9 & την Τρίτη 1/10 2013, στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Αιγάλεω, η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου με την αρωγή των εθελοντών του δήμου και την έμπρακτη συμπαράσταση φορέων και κατοίκων της πόλης, πραγματοποίησε διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.
Με δεδομένη την τήρηση των κανόνων ισονομίας και του σεβασμού της αξιοπρέπειας του κάθε ατόμου, διανεμήθηκαν βασικά είδη καθημερινής διατροφής (λάδι, γάλα όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι κ.λ.π.).
Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει ήδη προγραμματίσει διανομή ιματισμού την Πέμπτη 24/10, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν πιο πολύπλευρα οι ανάγκες των συμπολιτών μας.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς της πόλης και ιδιώτες, οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες που ισχύουν σήμερα για όλους, έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο τους και την ευαισθησία τους προς τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.
Οι δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι συνεχόμενες και διαρκείς. Σας περιμένουμε να τις γνωρίσετε και να στηρίξετε την προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινωνικά ευπαθών οικογενειών.
Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν την προσφορά του σε τρόφιμα, ρούχα ή άλλα είδη καθημερινής διαβίωσης, μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, ή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Μιλτιάδου 4 (Πλατεία Δαβάκη)
Δευτέρα και Τετάρτη 10.00-13.00, Πέμπτη 17.00-19.00

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αιγάλεω: Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00-13.00

Τηλ. επικοινωνίας: 2105697900 - 2105902082

 


Παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας.

Με μια όμορφη εκδήλωση για τα μέλη των ΚΑΠΗ του γιόρτασε ο δήμος Αιγάλεω την παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας.

 

Την παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας γιόρτασαν τα μέλη των έξι ΚΑΠΗ του δήμου Αιγάλεω σε μια όμορφη εκδήλωσε που διοργάνωσε για αυτούς ο δήμος Αιγάλεω την Τρίτη 1 Οκτώβρη 2013 στο Π.Κ. «Γ.Ρίτσος».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αιγάλεω κ.Χρήστου Καρδαρά, ο οποίος συνεχάρη το προσωπικό και τα μέλη των ΚΑΠΗ για τη λειτουργία αυτών των χώρων όπου κυριαρχούν η συντροφικότητα και η δημιουργικότητα και προσκάλεσε στην οικογένεια των ΚΑΠΗ όλους όσοι θέλουν να χαρούν και να μοιραστούν την ομορφιά της ζωής σε κάθε ηλικία.
Στη συνέχεια προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκος με θέμα τη μοναξιά και την απομόνωση των ηλικιωμένων, το μεγάλο κίνδυνο αυτής της ηλικίας, και αντιπαραβλήθηκε σε αυτήν η συνέντευξη μιας ηλικιωμένης κυρίας που έσφυζε από ζωντάνια και τη χαρά της ζωής.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μέσα από εικόνες οι ποικίλες δραστηριότητες των έξι ΚΑΠΗ του δήμου ενώ η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ.Διώνη Σιγάλα μίλησε στους παραβρισκόμενους για τη θαυμαστή αυτή περίοδο στη ζωή του ανθρώπου, οπότε η συσσωρευμένη εμπειρία και σοφία των προηγούμενων χρόνων καταυγάζουν το πνεύμα και ο ηλικιωμένος γίνεται «φάρος» για τη ζωή των νεοτέρων, προφυλάσσοντας τους από τις κακοτοπιές.
Η εκδήλωση έκλεισε με το εφηβικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση» ενώ η φιλαρμονική του δήμου παίζοντας βαλσάκια και ρεμπέτικα ξεσήκωσε τους παραβρισκόμενους που χόρεψαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους.


Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αιγάλεω για την ενίσχυση της Tράπεζας Αίματος

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πρόληψη και προαγωγή υγείας, οργανώνει την 2η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2013, την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου από τις 15.00μ.μ έως τις 20.00μ.μ και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 και Κάλβου) με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας Αίματος της πόλης μας.

Η προσφορά αίματος είναι το καλύτερο δώρο που ένας άνθρωπος μπορεί να προσφέρει στον συνάνθρωπο. Ένα δώρο που δεν κοστίζει και είναι ανεκτίμητο. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της προσφοράς αυτής. Λίγο από το αίμα μας αύριο θα σώσει μια ζωή. Δεν πρέπει ο φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια γύρω από την απλή διαδικασία της αιμοδοσίας να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο κάλεσμα ανθρωπιάς.

Ευελπιστώντας στην θετική ανταπόκρισή σας περιμένουμε να δηλώσετε ενεργά παρόν στην πρόσκληση αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Προϊόντα προς διάθεση:


Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται παραγγελία.
Η πώληση των προϊόντων θα γίνει την Κυριακή 06/10/2013 στην είσοδο του άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), από τις 08:00 μέχρι τις 14:00.
Με τη συμμετοχή σας σε αυτή τη δράση ενισχύετε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.


Διανομή σχολικών ειδών σε παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου


Την Τετάρτη 25/09/2013 και ώρα 10:00π.μ. έως 13:00μ.μ. η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα διανέμει τσάντες και σχολικά είδη σε παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Μιλτιάδου 4 Αιγάλεω (πλατεία Δαβάκη).
Ενισχύουμε τα παιδιά μας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και παίρνουμε δύναμη από το χαμόγελο τους.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΣΙΓΑΛΑ
 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ


Η Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» με την υποστήριξη και συνεργασία της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω πραγματοποιεί πρόγραμμα ελέγχου ανευρύσματος κοιλιακής αορτής .

Δικαιούχοι του προγράμματος :
ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΏΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70 ΕΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Οι εξετάσεις θα γίνονται από 01/10/2013 δωρεάν κάθε Τρίτη από τις 15:00μ.μ έως τις 17:00μ.μ στο Νοσοκομείο
« ΑΤΤΙΚΟΝ».

Πληροφορίες και ραντεβού στην Κοινωνική Υπηρεσία Μ.Μπότσαρη & Ελλησπόντου 7(1ος όροφος). Τηλέφωνο επικοινωνίας 2105315507.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

 

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 306 τηλ.210-5902859.


Δωρεάν στήριξη σε μαθητές από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα προσφέρει και φέτος ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με εθελοντές εκπαιδευτικούς.
Καλούμε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου σχολ. έτος 2013-2014, που χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Αλληλέγγυου φροντιστηρίου. Η δράση αυτή παρέχεται δωρεάν από εθελοντές εκπαιδευτικούς και γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο μας, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
Η έναρξη των μαθημάτων για την νέα σχολική χρονιά προγραμματίζεται την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013.
Με νέα ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα.


16 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ


TO ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 306. ΤΗΛ 2105902859
Καλούμε όλους τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ που ενδιαφέρονται να διδάξουν μαθήματα της ειδικότητας τους με ανάλογη εμπειρία προετοιμασίας Γ΄ Λυκείου να επικοινωνήσουν με τον κ. Λαμπρόπουλο Γεώργιο 210-5902859 (9-12 πρωί). Η πρώτη συνάντηση εκπαιδευτικών θα γίνει την Πέμπτη 5-9-2013 στις 7 το απόγευμα στο 4o ΓΕΛ .


Διάθεση προϊόντων από Έλληνες παραγωγούς.


Διάθεση προϊόντων στους δημότες και κατοίκους του Αιγάλεω από Έλληνες παραγωγούς.

Ο Δήμος Αιγάλεω λαμβάνοντας υπόψη του τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες και με σκοπό την στήριξη των νοικοκυριών, συνεχίζει την πρωτοβουλία για την διανομή αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στα πλαίσια των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 διοργανώνεται για 4η φορά διάθεση προϊόντων (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, πατάτες, τυροκομικά, όσπρια, αλεύρι κλπ) στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο). Η διανομή θα γίνει χωρίς παραγγελίες.


Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου: 4η «ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω διοργανώνει για 4η φορά το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 από 09.00 π.μ. – 15.00. μ.μ στα Super Market της πόλης μας, «ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Μέχρι τώρα, με την συνεχή υποστήριξη πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων είμαστε σε θέση να ενισχύουμε με τρόφιμα σε μηνιαία βάση, 400 οικογένειες της πόλης μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοηθούν να επιτελέσουμε αυτό το δύσκολο έργο κοινωνικής προσφοράς προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και οι εθελοντές, σας περιμένουμε στα Super Market της πόλης μας για συμμετάσχετε στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να στηρίξουμε τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας και για να γνωρίσετε τη δράση μας.

Πληροφορίες: 2105697900 – 2105902082


Δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού στα Δημοτικά Ιατρεία

Ξεκινούν ξανά από αρχές Σεπτέμβρη τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αιγάλεω, ύστερα από τη θετική υποδοχή που έτυχαν από το κοινό την περσινή χρονιά.
Τα μαθήματα είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένη μαία σε ομάδες των 3 ή 4 επιτόκων. Κάθε ομάδα παρακολουθεί συνολικά 5 δίωρα μαθήματα όπου οι επίτοκοι διδάσκονται τις βασικές αρχές για τη διαδικασία του τοκετού, τη λοχεία, τον θηλασμό και την περιποίηση του βρέφους ενώ γίνονται και πρακτικές ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοών. Οι σύζυγοι είναι σημαντικό να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν ενεργά σε ένα τουλάχιστον μάθημα και εφόσον το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα μαθήματα.
Την προηγούμενη χρονιά, από 8/11/2012 έως 25/7/2013, παρακολούθησαν τα μαθήματα 17 ομάδες των 4 ή 3 επιτόκων. Κάθε ομάδα παρακολούθησε 5 δίωρα μαθήματα.
Υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και ζευγάρια που δεν είναι κάτοικοι ή δημότες Αιγάλεω, όπως ένα ζευγάρι από τη Χαλκίδα το οποίο επικοινώνησε με τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αιγάλεω και στις 18/1/2013 παρακολούθησε ένα τετράωρο μάθημα.
Σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας της επιτόκου, που καθιστούν δύσκολη τη συμμετοχή της σε κάποια ομάδα, μπορεί να πραγματοποιηθούν και ατομικές συνεδρίες.
Τα Δημοτικά Ιατρεία στεγάζονται Μ.Μπότσαρη και Ελλησπόντου. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2105319740-2105319741.


 


Δωρεάν Υπηρεσίες Υγείας από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αιγάλεω.


Στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας του Δήμου Αιγάλεω να στηρίξει τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μια στιγμή δυσκολίας, συνεχίζουν και φέτος τη λειτουργία τους τα Δημοτικά Ιατρεία τα οποία παρέχουν καθημερινά δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης.

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται:

Μέτρηση σακχάρου, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ενεσοθεραπεία (συνταγογραφημένη από γιατρό). Την προηγούμενη χρονιά έγιναν συνολικά 875 μετρήσεις σακχάρου.
Εθελοντές ιατροί (παθολόγος, γυναικολόγος, χειρουργός-μαστολόγος, γαστρεντερολόγος και φυσίατρος) εξετάζουν δωρεάν κατόπιν ραντεβού τους δημότες.
Χορηγούνται φάρμακα σε άνεργους και ανασφάλιστους δημότες από ιατρούς.
Δωρεάν test-pap στις δημότισσες (με προτεραιότητα στις ειδικές κατηγορίες: ανασφάλιστες-άπορες-άνεργες δημότισσες).
Συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ σε ηλικιωμένους δημότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνηση (κατόπιν ραντεβού).
Ψυχολογική υποστήριξη – ψυχοθεραπεία, καθημερινά κατόπιν ραντεβού από ψυχολόγο.
Λειτουργεί καθημερινά καρδιολογικό τμήμα όπου εξετάζονται δωρεάν οι δημότες κατόπιν ραντεβού.
Πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού από μαία. Τα μαθήματα γίνονται σε ομάδες των 3 ή 4 επιτόκων.

Τα Δημοτικά Ιατρεία στεγάζονται Μ.Μπότσαρη και Ελλησπόντου. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2105319740-2105319741.


Συγκεντρώνουμε σχολικά ειδή για τα παιδιά που πλήττονται από την κρίση.

 

Ο Δήμος Αιγάλεω, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης της κοινωνικής συνοχής στην πόλη μας, συγκεντρώνει σχολικά είδη για τους μαθητές των οποίων οι οικογένειες πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
Για την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συγκεντρώνουμε σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, φόρμες γυμναστικής κι αθλητικά είδη είτε καινούρια είτε σε πολύ καλή κατάσταση.
Τις προσφορές σας μπορείτε να τις φέρετε στους εξής χώρους συγκέντρωσης:
α) Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μάρκου Μπότσαρη & Ελλησπόντου 7, κατά τις εργάσιμες ώρες, τηλ.: 210 5697900-2105902082.
β) Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μιλτιάδου 4 , Δευτέρα & Τετάρτη 10:00 έως 13:00.
Και η πιο μικρή προσφορά είναι σημαντική. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να χαρίσουμε ένα χαμόγελο σε κάθε παιδί.


Προγράμματος Δωρεάν Μαστογραφιών

 

Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών από τον Δήμο Αιγάλεω και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας

Συνεχίζοντας τη δράση του προγράμματος δωρεάν μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», μετά την συμμετοχή του Δήμου Δερβενίου, σειρά είχε ο Δήμος Αιγάλεω να παρέχει επιπλέον δωρεάν μαστογραφίες.

Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στην οδό Τιρύνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9πμ έως τις 2μμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Ο Δήμος Αιγάλεω παρείχε την Τετάρτη 31/7 δωρεάν μαστογραφίες σε 12 γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι τόσο με το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι Δήμοι μέλη μας έως τώρα να αξιοποιήσουν αυτά τα προγράμματα για τους δημότες τους, πολύ περισσότερο δε, με την απήχηση που είχαν στον κόσμο».

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του προγράμματος, τόνισε τη σπουδαιότητα της πρόληψης έναντι της θεραπείας και δήλωσε ότι στόχος της Διοίκησης είναι ο Δήμος Αιγάλεω να συμμετέχει σε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό τους δημότες του στην προάσπιση της Υγείας τους.

 

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα αναμονής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα Δημοτικά Ιατρεία, τηλ.2105319740.
 

 


Δωρεάν έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 02 Ιουλίου η πρώτη φάση του προγράμματος δωρεάν ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγάλεω. Το πρόγραμμα αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αιγάλεω με μεγάλη εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας και ένα από τα πολλά προγράμματα προαγωγής της Υγείας στα οποία συμμετέχει ο Δήμος με πρωταρχικό σκοπό την πρόληψη ασθενειών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Ο έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας γίνεται μέσω της σπιρομέτρησης, μιας εξέτασης απλής και ανώδυνης, με την οποία με μια και μόνο εκπνοή σε λιγότερο από 10 λεπτά μπορεί να γίνει διάγνωση σοβαρών αναπνευστικών παθήσεων όπως το βρογχικό άσθμα και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).
Η εξέταση έγινε στα 2ο, 3ο και 6ο ΚΑΠΗ ενώ το Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με την εξέταση των μελών και των υπόλοιπων ΚΑΠΗ. Στόχος είναι να διευρυνθεί το πρόγραμμα και να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο αριθμό δημοτών μέσω των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου.

 


Πρώτος χρόνος λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου

Με τη στήριξή σας θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2012 προσφέροντας συστηματικά στήριξη σε πλήθος Αιγαλεωτών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω και τα προηγούμενα χρόνια στήριζε τους συμπολίτες μας που αντιμετώπιζαν οξυμένα οικονομικά προβλήματα. Λόγω των ολοένα αυξανόμενων αναγκών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πρόβαλε επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που λειτουργεί στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, παρά τις πολλές δυσκολίες, έχει κατορθώσει να στηρίζει σταθερά και σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση τετρακόσιες (400) οικογένειες Αιγαλεωτών με είδη διατροφής, είδη καθαριότητας και υγιεινής, είδη ιματισμού, ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια κ.α.
Συμπληρώνοντας δέκα μήνες λειτουργίας ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Χρήστος Καρδαράς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κα Διώνη Σιγάλα ευχαριστούν δημόσια και μέσα από την καρδιά τους για την κοινωνική τους προσφορά όλους τους συμπολίτες μας που από το πλεόνασμα της αγάπης τους προσφέρουν για τους σκοπούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ιδιαίτερα ευχαριστούν τους χορηγούς χωρίς τις προσφορές των οποίων θα ήταν αδύνατο να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι ένωσαν ανιδιοτελώς τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών, στηρίζοντας τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

Διαβάστε περισσότερα...Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι

Γέμισε παιδικές φωνές το πνευματικό κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Γ.Ρίτσος» στη θεατρική παράσταση «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι».


Παρουσιάστηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στο πνευματικό κέντρο «Γ.Ρίτσος» με μεγάλη συμμετοχή παιδιών η παιδική θεατρική παράσταση «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι» της Μαρίας Παπαλέξη, από τον θίασο «Το θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο». Η είσοδος στην παράσταση ήταν ελεύθερη.
Με τη συμμετοχή τους στο διαδραστικό αυτό μουσικό παραμύθι, τα παιδιά ανέπτυξαν τη φαντασία τους, έπαιξαν, διασκέδασαν και γνώρισαν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κα Δ.Σιγάλα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για την ανιδιοτελή προσφορά τους.


Ετήσια εκδήλωση των ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγάλεω


Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε και για φέτος, όπως κάθε χρόνο, εορταστική εκδήλωση από τα έξι ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγάλεω στο δημοτικό θέατρο Αλέξης Μινωτής. Όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου παρουσίασαν προγράμματα χορού, μουσικής, γυμναστικής και χορωδίας που προετοίμαζαν ολόκληρο το χειμώνα. Η ποικιλομορφία των δραστηριοτήτων, το κέφι και οι ιδιαίτερες ικανότητες καθενός από τα μέλη των ΚΑΠΗ συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση μιας εξαίρετης σειράς παραστάσεων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης μας κος Χ. Καρδάρας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κα Σιγάλα Διονυσία και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Η έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τη χορωδία του Ά ΚΑΠΗ και τον μουσικοδιδάσκαλό τους κύριο Γκιουσμαδόπουλο Χρήστο ο όποιος συνόδευσε μουσικά και το ΣΤ΄ ΚΑΠΗ στο τέλος του προγράμματος. Οι γυμναστικές επιδείξεις του Β΄, Δ΄ και Α΄ , Ε΄ ΚΑΠΗ ήταν το απόγειο της εορτής και η απόδειξη πως η γυμναστική συμβάλει στην ευεξία και τη ζωντάνια μας. Ο κύριος Κούλογλου Βασίλης ήταν εκείνος που μουσικά συνόδευσε, μαζί με τους εθελοντές συναδέλφους του, τη χορωδία των Β΄ και Ε΄ ΚΑΠΗ. Το Γ΄ ΚΑΠΗ μάγεψε το κοινό με τα τραγούδια του με τον μουσικοδιδάσκαλό τους Μαρκαριάδη Νίκο. Όμως, δεν ξεχάστηκε να εκφραστεί η αγάπη για το χορό από το Γ΄ ΚΑΠΗ όπου χοροδιδάσκαλος ήταν η κα. Ρόζη Βασιλική. Η εκδήλωση έκλεισε με έναν σύντομο χαιρετισμό από την Αντιδήμαρχο κα Σιγάλα Διονυσία η οποία εξήρε την προσπάθεια των μελών των ΚΑΠΗ και τη διάθεσή τους για ενεργό συμμετοχή στη ζωή και ευχήθηκε σε όλους Καλό Καλοκαίρι.
Οι παρευρισκόμενοι θεατές έδωσαν ηχηρό παρών χειροκροτώντας ακατάπαυστα και επευφημώντας τους συμμετέχοντες με κάθε ευκαιρία.

 

 


Στήριξη του Κοινωνικού Παντωπολείου

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω και σκοπό την κάλυψη των μεγάλων αναγκών πολλών συμπολιτών μας, που λόγω της οικονομικής κρίσης  βρέθηκαν σε δεινή οικονομική κατάσταση, από τον Οκτώβριο του 2012 λειτουργεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το Κοινωνικό Παντοπωλείο κλήθηκε να υποστηρίξει 200 οικογένειες,κυρίως μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα. Ο αριθμός των οικογενειών που εξυπηρετούνται αυξάνει καθημερινά και ραγδαία, φτάνοντας σήμερα τις τετρακόσιες (400) οικογένειες, εκ των οποίων οι διακόσιες (200) έχουν ανήλικα παιδιά. Οι εξυπηρετούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι κυρίως άνθρωποι οι οποίοι πριν την κρίση δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, έμειναν όμως άνεργοι ή το εισόδημά τους μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα....


Παιδικό παραμύθι

Το παιδικό παραμύθι «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι» δωρεάν στο πνευματικό κέντρο «Γ.Ρίτσος» .

Ο Δήμος Αιγάλεω σας προσκαλεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στις 12:00μμ να παρακολουθήσετε την παιδική παράσταση «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι» της Μαρίας Παπαλέξη από τον θίασο «Το θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» στο πνευματικό κέντρο «Γ.Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου). Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι όπου τα παιδιά θα παίξουν, θα διασκεδάσουν και θα γνωρίσουν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη.
Είσοδος ελεύθερη

Πρόσκληση

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διάθεση προϊόντων στους δημότες και κατοίκους του Αιγάλεω από Έλληνες παραγωγούς.


Ο Δήμος Αιγάλεω λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες και με σκοπό την στήριξη των νοικοκυριών, συνεχίζει την πρωτοβουλία για την διανομή αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στα πλαίσια των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Η διάθεση προϊόντων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.
Καλούμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας που επιθυμούν να προμηθευτούν ελαιόλαδο, ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, όσπρια, πορτοκάλια βαλέντσια, τυροκομικά και αλεύρι, να προσέρθουν στο χώρο έξω από το ΤΕΙ Αθηνών (οδός Δημητσάνης) από τις 08.00-14.00 όπου θα βρίσκονται οι παραγωγοί και θα μπορούν να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές.

Προϊόντα προς διάθεση: ελαιόλαδο, ζυμαρικά (τραχανάς - γλυκός και ξινός - χυλοπίτες, κριθαράκι, λαζάνια), όσπρια, ρύζι, πορτοκάλια βαλέντσια, αλεύρι, τυροκομικά και μέλι.

Για την αγορά προϊόντων δεν απαιτείται παραγγελία.

 

Η Αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Υπηρεσίας ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Δήμος Αιγάλεω θα φιλοξενήσει 60 παιδιά στην κατασκήνωση του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, που θα κατανεμηθούν σε 4 (περιόδους) από 28/6/2013 έως 31/8/2013. Οι εγγραφές θα γίνουν από 22/5/2013 έως και 13/6/2013 στην Κοινωνική Υπηρεσία (ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ 7). Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2001 έως 31/12/2007.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΔΙΑΖΕΥΚΤΗΡΙΟ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΨΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ ΝΟΣΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.α)

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

 


Οι Δράσεις του Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου Αιγάλεω

Το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγάλεω, πιστό στο ραντεβού του δίπλα στις ανάγκες των δημοτών, δηλώνει και για το 2013 δυναμικά παρόν παρέχοντας ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες και άτομα όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές ή ψυχολογικές δυσκολίες.
Επιπλέον μέσα στη δύσκολη, κοινωνικά και οικονομικά, συγκυρία την οποία όλοι βιώνουμε, είχαμε τη δυνατότητα διεύρυνσης των παρεχόμενων υπηρεσίων όπως περιγράφεται συνοπτικά παρακάτω με την πεντάμηνη παρουσία, στο Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης, τριών επιπλέον Ψυχολόγων.

Δημοτικά Σχολεία
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγράμματος πρώιμης αξιολόγησης πιθανών μαθησιακών δυσκολιών σε μαθητές της Α΄τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αιγάλεω. Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος χορηγείται ψυχομετρικό τεστ (γραφής και ανάγνωσης) από πιστοποιημένο Ψυχολόγο της Υπηρεσίας μας. Η συμμετοχή των μαθητών είναι εθελοντική και κατόπιν έγγραφης συναίνεσης των γονέων – κηδεμόνων τους.

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Τακτική συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό για τυχόν δυσκολίες σε σχέση με τα παιδιά και καθοδήγηση για την επίλυσή τους. Παρατήρηση των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον. Ενημέρωση των γονέων, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη διαταραχών στην ανάπτυξη, συναισθηματικών δυκολιών ή προβλημάτων συμπεριφοράς. Ατομικές συνεδρίες με τα παιδιά για την ανίχνευση πιθανών δυσκολιών, κατόπιν αιτήματος του γονέα. Συμβουλευτική στήριξη των γονέων.

Κ.Α.Π.Η.
Προγραμματισμένες επισκέψεις σε όλα τα Κ.Α.Π.Η. του δήμου όπου πραγματοποιούνται ατομικές συνεδρίες (όπως και στα Δημοτικά Ιατρεία), καθώς επίσης λειτουργούν ομάδες με στόχο την ενδυνάμωση της μνήμης. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η μετακίνηση των ηλικιωμένων ήταν αδύνατη, πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον επισκέψεις. Τέλος χορηγήθηκε ερωτηματολόγιο, με στόχο την καταγραφή των αναγκών των μελών των Κ.Α.Π.Η.

Στόχος της Διοίκησης και των εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες είναι η συνέχιση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Διονυσία Σιγάλα


Έκθεση Εικαστικών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

του Δήμου Αιγάλεω

 

Ο Δήμος Αιγάλεω σας προσκαλεί να στηρίξετε την πρωτοβουλία μιας ομάδα Αιγαλιωτών Εικαστικών οι οποίοι προσφέρουν τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων τους για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει από 25 έως 27 Μαϊου 2013, θα γίνουν το Σάββατο 25 Μαϊου και ώρα 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο «Γ.Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου).

Η πρωτοβουλία αυτή -που αποδεικνύει ότι πέρα από άνθρωποι των Τεχνών οι εικαστικοί είναι πάνω από όλα άνθρωποι ευαίσθητοι με ανεπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης- είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι ανάγκες των άπορων Δημοτών που καλείται να καλύψει καθημερινά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω διαρκώς αυξάνουν.

 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης : Κυριακή 10.00-22.00 / Δευτέρα 10.00-14.00 και 17.00-22.00

 

 

 


«Ημέρα Αλληλεγγύης» από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω διοργανώνει το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 από 09.00 π.μ. – 17.00. μ.μ στα Super Market της πόλης μας, «Ημέρα Αλληλεγγύης» με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Μέχρι τώρα, με την συνεχή υποστήριξη πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων είμαστε σε θέση να ενισχύουμε με τρόφιμα σε μηνιαία βάση, 400 οικογένειες της πόλης μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοηθάνε να επιτελέσουμε αυτό το δύσκολο έργο κοινωνικής προσφοράς προς τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
Στις 25 Μαΐου , οι εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και οι εθελοντές, σας περιμένουμε στα Super Market της πόλης μας για συμμετάσχετε στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και για να γνωρίσετε τη δράση μας.
Πληροφορίες: 2105697900 – 2105902082


Σεμινάριο πρώτων βοηθειών.

Από ομάδα ειδικών στο Δήμο Αιγάλεω.


Ο Δήμος Αιγάλεω διοργανώνει σεμινάριο BLS-AED (Βασική υποστήριξη της ζωής-χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή).
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης), τον αρμόδιο φορέα ο οποίος μετά από συνεχείς έρευνες εκδίδει τις κατευθυντήριες οδηγίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται, ώστε να επιτευχθεί η διατήρηση ενός ατόμου στη ζωή και να προκληθούν οι όσο το δυνατόν μικρότερες βλάβες σε αυτό, μετά από απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις που πιθανόν να προκύψουν. Οι οδηγίες του ERC αναθεωρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και εφ 'όσον κριθεί απαραίτητο, αλλάζουν για την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον ασθενή. Γι' αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητη η συχνής επανεκπαίδευση του πάροχου 'Α βοηθειών έτσι ώστε και να ενημερώνεται για τα καινούρια δεδομένα, αλλά και για να διατηρεί το επίπεδο ετοιμότητας και γνώσεών του υψηλό.
Η εκπαίδευση BLS-AED είναι η μοναδική αναγνωρισμένη εκπαίδευση Ά βοηθειών από το Ελληνικό κράτος με Φ.Ε.Κ. (ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 219 / 22 Φεβρουαρίου 2007).
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Μ. Κουλαξουζίδου (6982559439) και τον κ.Γ.Ρουμελιώτη (6932305626) ή με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αιγάλεω (Ελλησπόντου 7. τηλ:2105315507).


Πρόγραμμα Πρόληψης Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης - Πρόσκληση Συμμετοχής

Αιγάλεω 23/4 /2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ, ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ

Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ σας ενημερώνει για την υλοποίηση του Πανελλαδικού Προγράμματος Πρόληψης Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης σε βρέφη και νήπια, το οποίο μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Υγείας των Παιδιών του Δήμου.
Στόχος του πανελλαδικού αυτού προγράμματος είναι ο προληπτικός αναπτυξιολογικός έλεγχος όλων των βρεφών και των παιδιών προσχολικής ηλικίας για την ανίχνευση πιθανών αναπτυξιακών προβλημάτων που διελαύνουν απαρατήρητα στην ηλικία αυτή, πρόκειται όμως να εκδηλωθούν αργότερα.
Απευθύνεται σε όλα τα βρέφη και παιδιά ηλικίας 2 μηνών έως 5 ετών, που έχουν μητρική γλώσσα τα ελληνικά. Η εξέταση γίνεται για όλους τους δημότες και τους κατοίκους των δήμων μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ ΔΩΡΕΑΝ από εθελοντές γιατρούς και ψυχολόγους, κ.α.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Οι επιστήμονες που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα θα υποδεικνύονται μέσω των Δήμων μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη για το πρόγραμμα του Δήμου κα Σαμαρά Κ. στο τηλέφωνο : 2105315507.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ


Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους

Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

 O Δήμος ΑΙΓΑΛΕΩ, συμμετέχει στο Συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άπορα άτομα ή οικογένειες.

Οι αιτήσεις κατατίθενται από 1/05/2013 έως την 31/05/2013 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου , Δ/νση: Ελλησπόντου 7 &Μάρκου Μπότσαρη. Πληροφορίες: τηλ.2105697900

Διαβάστε την ανακοίνωση της Δνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών ...... 


Μεγάλη ανταπόκριση στη δράση «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΝΟΣ»

 

Μεγάλη ανταπόκριση των Αιγαλεωτών στη δράση «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΝΟΣ» της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και του ΣΚΑΙ για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω.

 

Πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στο Δήμος Αιγάλεω η δράση «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΝΟΣ» της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και του ΣΚΑΙ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους «Όλοι μαζί για το παιδί».
Πλήθος κόσμου προσήλθε στο εμπορικό κέντρο «River West» και προσέφερε ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες και παιχνίδια για τα παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φροντίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ.Δ.Σιγάλα, η οποία ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου Αιγάλεω την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και τον ΣΚΑΙ για την πρωτοβουλία τους και όλους όσοι προσέφεραν από το πλεόνασμα της αγάπης τους δωράκια για τα παιδιά και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΝΟΣ

H πρωτοβουλία «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΝΟΣ» της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και του ΣΚΑΙ στο Δήμο Αιγάλεω τη Μεγ.Δευτέρα

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα, ο Δήμος Αιγάλεω σας προσκαλεί να ενισχύσετε τη δράση «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΝΟΣ» της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και του ΣΚΑΙ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους «Όλοι μαζί για το παιδί».
Σκοπός της δράσης είναι να συγκεντρωθούν ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες και παιχνίδια για τα παιδιά οικογενειών του Δήμου μας που δυσκολεύονται οικονομικά. Τα δώρα που θα προσφέρετε μπορεί να είναι καινούρια ή σε άριστη κατάσταση, καθαρά, σιδερωμένα, έτοιμα για χρήση.
Τα δώρα που θα συγκεντρωθούν θα παραληφθούν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω και μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα μοιραστούν στα παιδιά των απόρων οικογενειών που φροντίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο εμπορικό κέντρο «River West» όπου θα σας περιμένουν εκπλήξεις και happenings για τα παιδιά!

Αυτό το Πάσχα, ας γίνουμε νονοί για χιλιάδες παιδιά!
Όλοι Μαζί για το παιδί
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΣΚΑΪ

 


Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου «Παλαίμαχοι Αιγάλεω-Παναθηναϊκού» για

την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω.

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22-04-2013 ο Φιλανθρωπικός Αγώνας για την οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αιγάλεω και ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών - Αθλητών Παραγόντων, μεταξύ των παλαιμάχων Αιγάλεω και Παναθηναϊκού.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το συμβολικό εισιτήριο του αγώνα διατέθηκαν εξολοκλήρου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (Μιλτιάδου 4, Πλατεία Δαβάκη, 2105902082) το οποίο στηρίζει πλέον των 400 άπορων οικογενειών με είδη διατροφής πρώτης ανάγκης, ένδυσης και ιματισμού.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ.Χρήστος Καρδαράς, ο οποίος παραβρέθηκε στον αγώνα, ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές, αλλά και όλους όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα, για τη διάθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου στην προσπάθειά του να ανακουφίσει τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας στον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης και εξήρε την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους στις δύσκολες μέρες που διάγει η Τοπική Κοινωνία του Αιγάλεω. Με την ευκαιρία του αγώνα, ο Δήμαρχος Αιγάλεω παρότρυνε όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σε είδη διατροφής πρώτης ανάγκης για να ενισχυθούν και τις Άγιες ημέρες του Πάσχα οι άπορες οικογένειες που φροντίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Στον αγώνα παραβρέθηκαν, επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ.Δ.Σιγάλα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Λ.Σκλαβούνος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Γ.Τόλης και μέλη της Δημοτικής Ομάδας. Για την ιστορία ο αγώνας έληξε 5-1 υπέρ των παλαιμάχων Αιγάλεω


Πασχαλινό παζάρι του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Ο Δήμος Αιγάλεω για τρίτη συνεχή χρονιά στηρίζει το Πασχαλινό παζάρι του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 
Σας καλεί την Τρίτη 23 Απριλίου από τις 11.00 έως 20.00 στην πλατεία Εσταυρωμένου να γνωρίσετε από κοντά τους εκπροσώπους του Συλλόγου, να ενημερωθείτε για τη λειτουργία και τους στόχους του και να ενισχύσετε τους σκοπούς του αγοράζοντας τα πασχαλινά σας δώρα από το παζάρι.
 
 

Μεγάλη η συμμετοχή δημοτών και υπαλλήλων στην Εθελοντική Αιμοδοσία

Ο Δήμος Αιγάλεω και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών για την πρόληψη και προαγωγή υγείας, οργάνωσαν την 1η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2013 στις 1/4/2013 & 2/4/2013 στο Δημαρχείο Αιγάλεω με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας Αίματος της πόλης μας. Η προσέλευση τόσο των εργαζομένων του Δήμου όσο και των δημοτών ήταν αξιοσημείωτη.
Η προσφορά αίματος είναι μια απλή, ασφαλής διαδικασία και γεμίζει με την δύναμη μιας ζωής που είναι πλήρης σε νόημα. Η αιμοδοσία είναι μια μεγάλη, αλτρουιστική πράξη αλληλεγγύης του ανθρώπου. Μια προσφορά τόσο ανώδυνη αλλά και τόσο απαραίτητη.
Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο που πάσχει.

 Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ


 


Δωρεάν Πρόγραμμα αυτορρύθμισης της Υπέρτασης

 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Δήμο Αιγάλεω

 

Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αιγάλεω συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη ρύθμιση της Υπέρτασης χωρίς φαρμακευτική αγωγή με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες.
Ο Καθηγητής κ. Χρούσος Γεώργιος και η Καθηγήτρια κα. Δαρβίρη Χριστίνα, επιστημονικά υπεύθυνοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» ανέλαβαν την υλοποίηση ενός παρεμβατικού προγράμματος μείωσης της αρτηριακής πίεσης στο γενικό πληθυσμό, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.

 

Διαβάστε περισσότερα...


Εκδήλωση «Καλύτερη στοματική υγεία μέσα στην οικογένεια:

 μαζί για ένα λαμπερό χαμόγελο»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» η εκδήλωση «Καλύτερη στοματική υγεία μέσα στην οικογένεια: μαζί για ένα λαμπερό χαμόγελο» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αιγάλεω, η Στοματολογική Εταιρία Ελλάδος και εταιρεία Unilever.
Με την εκδήλωση αυτή έπεσε η αυλαία του προγράμματος «Ζήσε. Μάθε. Γέλα» που υλοποιήθηκε στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αιγάλεω τα τελευταία δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδία εξετάστηκαν από οδοντιάτρους και έμαθαν παίζοντας, τραγουδώντας και φτιάχνοντας κατασκευές σχετικές με την στοματική υγεία και την καθημερινή υγιεινή του στόματος το πώς πρέπει να φροντίζουν τα δόντια τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν παιδιά, γονείς, κηδεμόνες και παιδαγωγοί από όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου. Στην έναρξη της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Στοματολογικής εταιρίας Ελλάδος κ.Καρναμπά, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω κ.Δ.Σιγάλα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αιγάλεω κ.Γ.Δημητρίου και η Δημοτική Σύμβουλος και οδοντίατρος κ.Τσιναρίδου Νίνα. Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ.Χ.Καρδαράς παραβρέθηκε στην εκδήλωση και στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παραβρισκόμενους τόνισε τη σπουδαιότητα της πρόληψης για την προάσπιση της Υγείας, παρότρυνε τα μικρά παιδιά να φροντίζουν καθημερινά τη στοματική υγιεινή τους και ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές για την αγαστή συνεργασία που είχαν με το Δήμο σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, τονίζοντας πως ο Δήμος θα συμμετέχει και στο μέλλον σε προγράμματα τα οποία προάγουν τη Δημόσια Υγεία.
Στην γιορτή παρουσιαστήκαν οι σχετικές με τη στοματική υγιεινή δημιουργίες που έφτιαξαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά και οι παιδαγωγοί, από όλους τους παιδικούς σταθμούς, δόθηκε παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο: «ο Φασουλής στον οδοντογιατρό» όπου τα παιδιά παρακολούθησαν τις περιπέτειες ενός δοντιού και έγινε προβολή ταινίας κινούμενων σχεδίων σχετικής με το θέμα. Στο τέλος οι γονείς κατά ομάδες συζήτησαν με ειδικούς θέματα που αφορούν την φροντίδα της στοματικής υγείας των παιδιών τους, λύνοντας τις απορίες τους και μαθαίνοντας να φροντίζουν καλύτερα τα παιδία τους.


ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Στις 29 Μαρτίου 2013 το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω διέθεσαν σε 150 οικογένειες, δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, είδη ιματισμού και ένδυσης. Τα είδη αυτά είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τις προσφορές πολιτών. Οι μεγάλες και ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων του Δήμου δε περιορίζονται μόνο σε είδη διατροφής και για αυτό το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσπαθεί να βρίσκεται κοντά τους καλύπτοντας όσες περισσότερες από τις ανάγκες τους του επιτρέπει η δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια των δύο μεγάλων δράσεων που υλοποιήθηκαν μέσα στο Μάρτιο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατά τις οποίες διανεμήθηκαν συνολικά 2.500 λίτρα ελαιόλαδο και 2000 κιλά τροφίμα πρώτης ανάγκης σε περισσότερους από 800 άπορους και οικονομικά ασθενείς πολίτες.

Στις προσπάθειες αυτές το Κοινωνικό Παντοπωλείο χρειάζεται αρωγό όλους όσους θέλουν και μπορούν να προσφέρουν από το υστέρημα της καρδιάς τους για τους συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται στην καθημερινή επιβίωση. Οι δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι συνεχόμενες και διαρκείς. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γνωρίσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικά οικογενειών και -αν το επιθυμούν- να καταθέσουν την προσφορά τους σε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα ή άλλα είδη καθημερινής διαβίωσης, απευθυνόμενοι στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, ή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Μιλτιάδου 4 (Πλατεία Δαβάκη)
Δευτέρα και Τετάρτη 10.00-13.00, Πέμπτη 17.00-19.00

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αιγάλεω: Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00-13.00

Τηλ. επικοινωνίας: 2105697900 - 2105902082


Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αιγάλεω.

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πρόληψη και προαγωγή υγείας, οργανώνει την 1η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία του 2013, την Δευτέρα 1 Απριλίου ώρες 15.00μ.μ έως 20.00μ.μ και την Τρίτη 2 Απριλίου ώρες 9.00 π.μ.-13.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 και Κάλβου ) με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας Αίματος της πόλης μας.
Η προσφορά αίματος είναι το καλύτερο δώρο που μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει σε άλλο άνθρωπο. Ένα δώρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι ανεκτίμητο μπροστά στα άλλα. Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της προσφοράς αυτής. Λίγο από το αίμα μας αύριο θα σώσει μια ζωή. Δεν πρέπει ο φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια γύρω από τη διαδικασία της αιμοδοσίας να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο κάλεσμα ανθρωπιάς.
Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση σας περιμένουμε να δηλώσετε ενεργά το παρόν σας στην πρόσκληση αγάπης προς τον συνάνθρωπο σας.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ


Δωρεάν προληπτικός έλεγχος

 για τον καρκίνο του παχέος εντέρου από το Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Δημότες του να κάνουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο για την ανίχνευση καρκίνου του παχέος εντέρου, από 25 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2013 σε όλες τις μονάδες του Ομίλου «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ».
Ο έλεγχος γίνεται με μια απλή και ανώδυνη εξέταση με την οποία ανιχνεύεται η αιμοσφαιρίνη στα κόπρανα του εξεταζόμενου και παρέχεται εντελώς δωρεάν σε γυναίκες και άντρες ηλικίας 50-75 ετών.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας υλοποιείται στο πλαίσιο του Μαρτίου ως Παγκόσμιου Μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, έχει λάβει την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού και συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2106966100.


ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΔΙΑΘΕΣΗ 2,5 ΤΟΝΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΪΣ - UNILEVER


Στις 19 Μαρτίου 2013, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και οι εθελοντές με την αρωγή της ΕΛΑΙΣ-UNILEVER, διέθεσαν 2,5 τόνους συσκευασμένο λάδι στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους ανθρώπους του ΆΛΤΙΣ , οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, έδειξαν την ευαισθησία τους προς τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.
Οι δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείού είναι συνεχόμενες και διαρκείς. Σας περιμένουμε να τις γνωρίσετε και να στηρίξετε την προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικά οικογενειών. 
Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν την προσφορά τους σε τρόφιμα, ρούχα ή άλλα είδη καθημερινής διαβίωσης, μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, ή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Μιλτιάδου 4 (Πλατεία Δαβάκη)
Δευτέρα και Τετάρτη 10.00-13.00, Πέμπτη 17.00-19.00

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αιγάλεω: Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00-13.00

Τηλ. επικοινωνίας: 2105697900 - 2105902082


Διανομή Τροφίμων σε απόρους συμπολίτες μας

Διανομή τροφίμων σε 810 άπορους συμπολίτες μας από το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.

 

Στις 11/3/2013, στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω με την αρωγή των εθελοντών του Δήμου και την έμπρακτη συμπαράσταση Φορέων, Σχολείων και κατοίκων της πόλης, πραγματοποίησε διανομή τροφίμων σε 810 συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Διανεμήθηκαν 2 τόνοι τροφίμων σε βασικά είδη καθημερινής διατροφής ( γάλα όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη κ.λ.π.).

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλες τις Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Εθνικοτοπικούς Συλλόγους, Πολιτιστικά και Αθλητικά Σωματεία, Φορείς της πόλης και ιδιώτες, οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σήμερα, έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο τους και την ευαισθησία τους προς τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη

Οι δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείού είναι συνεχόμενες και διαρκείς. Σας περιμένουμε να τις γνωρίσετε και να στηρίξετε την προσπάθεια που καταβάλλουμε  για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των  οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, πάντα με σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε συμπολίτη μας και τηρώντας συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν την προσφορά τους σε τρόφιμα, ρούχα ή άλλα είδη καθημερινής διαβίωσης, μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, ή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Μιλτιάδου 4 (Πλατεία Δαβάκη)

Δευτέρα και Τετάρτη 10.00-13.00, Πέμπτη 17.00-19.00

 

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αιγάλεω: Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00-13.00


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από 11/2/2013 τα Δημοτικά Ιατρεία θα λειτουργούν μέχρι τις 20.00 μ.μ.
Στο απογευματινό ωράριο θα παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από Ψυχολόγο (κατόπιν ραντεβού).
Επίσης, θα παρέχεται υγειονομική φροντίδα (ενεσοθεραπεία, μέτρηση σακχάρου, αρτηριακής πίεσης κ.λ.π.) από Νοσηλευτή και Επισκέπτρια Υγείας.

 


 

Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης.

Φροντίδα και Πρόνοια για Ολους.


Στη σύγχρονη κοινωνία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει έμπρακτα να εκφράζει την κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία, να βρίσκεται κοντά στον άνεργο και ανασφάλιστο πολίτη, την εργαζόμενη μητέρα, τον απόμαχο της δουλειάς, τον άνθρωπο με τις ειδικές ικανότητες.

Η ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το Δήμο μας. Από το 1995 που ιδρύθηκε -βελτιούμενη συνεχώς- σχεδιάζει, οργανώνει και εφαρμόζει προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως:

  •   Πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ.

  •   Αιμοδοσία, δύο φορές το χρόνο.

  •   Στο Δήμο λειτουργεί τράπεζα αίματος.

  •   Πρόγραμμα Καθημερινής Σίτισης 100 άπορων οικογενειών.

  •   Διανομή τροφίμων σε 450 οικονομικά αδύνατες οικογένειες στις γιορτές.

  •   Πρόγραμμα κατασκήνωσης για τα παιδιά.

  •   Δωρεάν θαλάσσια μπάνια για κατοίκους του Αιγάλεω, κάθε Ιούλιο.


Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and