Λειτουργία:  
Δήμος Αιγάλεω
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

 


FAQ Downloads Sitemap Οδηγίες Χρήσης

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ


11η ΕΚΘΕΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

315 μαθητές και 61 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα σας περιμένουν πίσω από τους πάγκους τους, με 150 διαφορετικά πειράματα και κατασκευές, για να σας ξεναγήσουν σε ένα Πανηγύρι Φυσικών
Επιστημών και Τεχνολογίας, που στήσαμε για σας με πολύ μεράκι. Ελάτε να τους ακούσετε και να μοιραστήτε την χαρά της δημιουργίας μαζί τους, στους: 
10ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών
με θέμα: ««Δεξιότητες για το μέλλον» («Skills for the Future»)» και την 11η Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας,

στις 15 Φεβρουαρίου 2019, 9.00 – 20.00, και στις 16 Φεβρουαρίου 2019, 9.00 – 14.00, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω, στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω (πρώην ΕΠΛ), Μίνωος και Προόδου 1, Αιγάλεω, Αθήνα (είσοδος ελεύθερη).

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe). Οι
συμμετέχοντες προέρχονται από τις πόλεις: Αθήνα, Αριδαία, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ιεράπετρα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κατερίνη, Σαλαμίνα, Σέρρες, Σούδα, Σπάρτη και Σφακιά.


Για περισσότερες πληροφορίες: Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη
Τηλ.: 210 5441533, 2105441255 και 6977653558
e-mail: etsitop@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://ekfeaigaleo.mysch.gr
(Είσοδος στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω: από Θηβών 250, παραπλεύρως πρ. ΤΕΙ Πειραιά)


ΗΜΕΡΙΔΑ


Γραφείο Παιδείας


5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Erasmusplus :Get in Shape for Europe.

Ανακοίνωση


Γραφείο Παιδείας


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Ο Δήμος Αιγάλεω γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση της Πλατείας Ελ. Βενιζέλου
Τρίτη 11/12/2018, 19.00
Επειδή o Δήμος είναι σαν το σπίτι μας, στολίζουμε σε γιορτινό κλίμα την πλατεία Ελ. Βενιζέλου, παρέα με εορταστική μουσική από τη Φιλαρμονική και σχολεία του Δήμου μας, κεράσματα, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Θεατρικά δρώμενα για παιδιά
Σάββατο 22/12/2018, 18.00, Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος»
Βασισμένη στο λαϊκό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», η θεατρική ομάδα «Ο μικρός Νότος» μας ταξιδεύει με την μουσικοπαιδαγωγική παράσταση (για παιδιά από 3 ετών) στα παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων.
Οι ηθοποιοί με τη συνοδεία μουσικών οργάνων (τζουράς, μπεντίρ, κρουστά, κόρνες κ.λπ.) αφηγούνται το παραμύθι με το σώμα τους και με κουκλοθέατρο, ενώ στο τέλος παίζουν και τραγουδούν μαζί με τα παιδιά παραδοσιακά έθιμα, παιχνίδια και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης
Στη συνέχεια, τα παιδιά θα απολαύσουν παιχνίδια με ξωτικά και face painting.
Είσοδος ελεύθερη

Η Φιλαρμονική στην πόλη μας
18, 20, 23 και 31/12/2018
Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αιγάλεω γεμίζει με κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Jazz μελωδίες, το μετρό και τους πεζόδρομους τις πόλης μας! Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι:
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, από τις 18:30
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, από τις 18:30
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, από τις 11:00
Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, από τις 11:00
 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω, σας προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης
για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί
το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.00
στη Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου ( Ιερά Οδός & Γ. Σούτσου).
Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.
Ο Δήμαρχος
Μπίρμπας Δημήτρης

ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΈΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ

Ο Δήμος Αιγάλεω διοργανώνει κύκλο Αστρονομίας & Αστροφυσικής με τον Στράτο Θεοδοσίου στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου). Ώρα έναρξης διαλέξεων 19:00

Πρόγραμμα Διαλέξεων

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
«Τα άστρα και οι μύθοι τους-Ουρανογραφία των αστερισμών»

Η Αστρονομία, η μητέρα όλων των επιστημών, έχει τις ρίζες της στις αστρικές παρατηρήσεις των Βαβυλωνίων και των Αιγυπτίων. Ωστόσο, η Αστρονομία, συστηματοποιήθηκε ως η επιστήμη των άστρων από τους αρχαίους Έλληνες φυσιολόγους φιλοσόφους και σι απαρχές της βρίσκονται στους προσωκρατικούς Ίωνες φιλοσόφους τον 6ο π.Χ. αιώνα. Ο Ίππαρχος με αφορµή την ανάλαμψη ενός υπερκαινοφανούς, το 134 π.Χ., µας έδωσε τον πρώτο κατάλογο των άστρων και των αστερισμών αποτυπώνοντας την αθάνατη ελληνική μυθολογία στον ουρανό. Έκτοτε ήταν ένα απλό παιχνίδισμα μνήμης ο προσανατολισμός στην ξηρά και ιδιαιτέρως στη θάλασσα για τους αρχαίους θαλασσοπόρους.

Δείτε την ομιλία, ΕΔΩ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018
« Η εξέλιξη των άστρων ή Γερνάνε τα άστρα άραγε;»

Πρωτοαστέρας είναι εκείνο το ουράνιο σώµα που έχει σχηματιστεί από τυχαίες συμπυκνώσεις μεσοαστικού αερίου και σκόνης και με ορισμένες διεργασίες μπορεί να μεταβληθεί σε έναν πραγματικό αστέρα. Ουσιαστικά, ο πρωτοαστέρας εξελίσσεται σε αστέρα, ο οποίος μετά παρέλευση εκατομμυρίων ετών εξελίσσεται κι αυτός, ενηλικιώνεται, γηράσκει και πεθαίνει για να καταλήξει, ανάλογα με τη μάζα του, λευκός νάνος, αστέρας νετρονίων ή μελανή οπή, ένα από τα τρία είδη νεκρών άστρων. Ας παρακολουθήσουμε, λοιπόν, αυτή την επική «µονοµαχία» μεταξύ της βαρύτητας και των θερμοπυρηνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό του αστέρα.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018
«Η δυναμική της ελληνικής γλώσσας στην επιστημονική ορολογία»

Η ελληνική, είναι η γλώσσα με την οποία –για πρώτη φορά– «µίληοαν» η Φιλοσοφία και η Επιστήμη, η ποίηση και το θέατρο, τα µαθηματικά και η ιστορία. H γλώσσα που –παρά τις όποιες αντιξοότητες– νίκησε τον χρόνο µε τη μοναδική εµβέλειά της, µέσω της οποίας καταγράφηκε ένα µεγάλο μέρος του γήινου στοχασμού, ενώ αποκρυσταλλώθηκαν για πρώτη φορά παγκοσμίως αφηρημένες έννοιες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η Φιλοσοφία και σφυρηλατήθηκε το περιεχόμενο της Δημοκρατίας. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα µάς διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, µπορούµε να καταλάβουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόµα και λέξεων που ποτέ δεν έχουµε δει η γράψει και η δυναμική της στην επιστημονική ορολογία είναι ανεπανάληπτη.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018
«Το Άστρο της Βηθλεέµ»

Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι αιώνες από τότε που αναφέρθηκε, για πρώτη φορά, η εµφάνιση του Άστρου της Βηθλεέμ στα Ιερά Κείμενα και ακόμα το περίφημο αυτό άστρο κρατάει καλά κρυµμένα τα μυστικά του. Έκτοτε έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα και εκατοντάδες βιβλία που, καθένα με τον τρόπο του, παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για το τι ήταν αυτό το τόσο χαρακτηριστικό σύμβολο των Χριστουγέννων.
Όπως όλοι ξέρουμε, αναφορά στο «µαγικό» αυτό αστέρι της Βηθλεέμ γίνεται μόνο στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Τα ερωτήματα όμως που ανακύπτουν είναι: Υπήρξε κάποιο λαµπρό αστέρι στη Βηθλεέμ; και Αν υπήρξε τι ήταν;
Ας ξεδιπλώσουμε λοιπόν αυτή την ενδιαφέρουσα ιστορία, έτσι ήσυχα, όμορφα και απλά, όπως λέει και ο ποιητής, χωρίς υπονοούμενα φόβους και πάθη.

Στράτος Θεοδοσίου
Ο αστροφυσικός Στράτος Θεοδοσίου αφιερώθηκε -στη μακρόχρονη πανεπιστημιακή θητεία τω ως αναπληρωτής καθηγητής στο Τµήµα Φυσικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών- στη διδασκαλία και την έρευνα θεμάτων, τα όποια έχουν ως κέντρο τους αφενός µεν την Ιστορία και τη Φιλοσοφία της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστηµών, αφετέρου δε την Αστροφυσική στις κατευθύνσεις Δορυφορική Φασματοσκοπία στο υπεριώδες, Ενεργές θερμοκρασίες αστέρων προγενεστέρων φασματικών τύπων, Διπλά και μεταβλητοί αστέρες κ.ά. Οµιλεί αγγλικά, ιταλικά και ρωσικά, γλώσσες που τσν βοήθησαν πολύ στην ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων (E.Ε.Φ.), µέλος του Σώµατος Ομοτίµων Καθηγητών του Πανεπιστήμιου Αθηνών, μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (Ι.Α.U.) όπως και πολλών άλλων ελληνικών και ξένων επιστημονικών ενώσεων και ομίλων.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από τριακόσιες πενήντα πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε Διεθνή αστρονομικά περιοδικά και Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων, εκατοντάδες άρθρα στον ελληνικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ενώ έχει δώσει πλέον των τετρακοσίων διαλέξεων σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Δηµόσια και Ιδιωτικά σχολεία, Επιστημονικές Ενώσεις και σε αρκετούς άλλως φορείς.
Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αφιερωθεί στην εκλαΐκευση της Αστρονομίας, με άρθρα στον περιοδικό τύπο. µε τηλεοπτικές παραγωγές και µε ομιλίες σε ευρύτατο κοινό. Έχει συγγράψει είκοσι επτά βιβλία σχετικά µε την Αστροφυσική και την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Επιστημών, ενώ έχει παρουσιάσει και τρεις ποιητικές συλλογές. Για το ερευνητικό του έργο έχει βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και από την Ένωση Κυπρίων Φυσικών. Αντιστοίχως για το συγγραφικό του έργο έχει βραβευθεί από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Βραβεία Αρώνη και Κοσκορόζη). Τέλος, έχει παρουσιάσει σε συνεργασία µε τον επίκουρο καθηγητή Αστροφυσικής Μάνο Δανέζη, τις τηλεοπτικές εκπομπές «Το Σύμπαν που αγάπησα» (110 επεισόδια) και «Έτσι βλέπω τον κόσµο» (16 επεισόδια) µε αντίστοιχη επιστημονική θεματολογία, για τις οποίες έχει βραβευτεί με το "Hellenic-American University prize".

Οι διαλέξεις είναι δωρεάν.
Πληροφορίες στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Αιγάλεω
τ: 210 5310542 email: politistiko@gmail.com

Facebook event: 


ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ-ΙΩΣΕΙΣ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

1) Διαγωνισμός μετάφρασης για νέους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει τον ετήσιο διαγωνισμό Juvenes Translatores, για να δώσει στους νέους την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι πώς είναι να είσαι μεταφραστής. Μαθητές ηλικίας 17 ετών καλούνται να μεταφράσουν ένα σύντομο κείμενο. Αιτήσεις μέχρι τις 21/11/2018.

Αναλυτικές πληροφορίες: https://ec.europa.eu/info/education/skills-and-qualifications/develop-your-skills/language-skills/juvenes-translatores_el​

 

2) Διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο

«Πού σε πήγε το #DiscoverEU;» είναι το θέμα του διαγωνισμού DiscoverEU, της νέας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, το καλοκαίρι του 2018, έδωσε την ευκαιρία σε 15.000 νέους να κερδίσουν μια ταξιδιωτική κάρτα για να εξερευνήσουν την Ευρώπη. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι νέοι που επιλέχτηκαν κατά τον πρώτο γύρο υποβολής αιτήσεων του DiscoverEU. Αιτήσεις μέχρι 1/11/2018.

Αναλυτικές πληροφορίες: https://europa.eu/youth/discovereu/competition_el


3) Πρόσκληση για δημιουργία youth panel.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων προσκαλεί νέους να κάνουν αίτηση, για να ενταχθούν στο youth panel το οποίο θα ασχοληθεί με την προώθηση της Κάρτας Νέων και την δημιουργία συνεργασιών μεταξύ των νέων σε όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.eyca.org/blog/5bcf21c47b5a1905c74e815c?fbclid=IwAR3F64bqeCGz8oo0Tmy8-Cmtkstst1vFUiIm-MwLCJuNBlbHRKuX7t8o10U


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου
για θέσεις εκπαιδευτών ενήλικων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης –Νέα Φάση»

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους Εκπαιδευτές Ενηλίκων ότι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενήλικων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης –Νέα Φάση» στο παρακάτω link:
https://www.inedivim.gr/ανακοινώσεις/θέσεις-εκπαιδευτών-ενηλίκων-στα-κέντρα-διά-βίου-μάθησης-νεα-φαση-πρόσκληση-εκδήλωσης
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται: από 23/10/2018 (ώρα 11:00) έως και 06/11/2018 (ώρα 12:00).
Οι υποψήφιοι θα αποστείλουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4 έως και τις 09/11/2018, στη δ/νση: Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη Τ.Κ. 11143, στο Τμήμα Κεντρικής Γραμματείας 2ο όροφος.
Φάκελοι δικαιολογητικών που θα κατατεθούν ιδιοχείρως δεν θα γίνονται δεκτοί.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθησης 2014-2020)» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ. )- Νέα Φάση», που συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο -ΕΚΤ) .
 


ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, το 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω υποδέχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Effective Steps to Empathisze», μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κα Γιάννα Χριστόγλου.

 


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΟΙ ΠΑΡΤΙΖΑΝΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ»

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου η προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα, παρουσίαζε μαρτυρίες από την αντίσταση την περίοδο της κατοχής -μια εκ των οποίων ήταν του Αιγαλιώτη Γιώργου Παπαδημητρίου- και η προβολή έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης», που είναι αφιερωμένος στα θύματα του Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω (29 Σεπτεμβρίου 1944). Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τον Προκόπη Παπαστράτη, Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Αιγάλεω Νέα Εποχή κος Λάμπρος Σκλαβούνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ράνια Βλάχου-Παναγιωτίδου, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου, Ελένη Μπάστα και Γιάννης Περράκης.

 


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ) διοργανώνει σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις εγκαταστάσεις της στο Βοτανικό (οδός Μαρκόνι 20) με την ονομασία "Αντιναύαρχος Δημήτριος Φωκάς", ενημερωτικές διαλέξεις με θέματα που άπτονται της Ναυτικής Ιστορίας (και όχι μόνον),ανοικτές προς το κοινό. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών,διοργανώνομε την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00, επετειακή διάλεξη με θέμα: "Η δράση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940".

Τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού, θα αναλύσει ο Καθηγητής Ναυτικής Ιστορίας στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Δρ. Ζήσης Φωτάκης, ενώ την δράση του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, θα αναλύσουν επιτελείς ιστορικοί της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού και του Μουσείου Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά, μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στα τηλέφωνα: 210-3484244 και 210-3484246.


Έναρξη μαθημάτων για τα προσφυγόπουλα

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου υποδεχτήκαμε, για ακόμη μια χρονιά, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω τα προσφυγόπουλα από τη Δομή Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.

Τα παιδιά καλωσόρισαν στο φιλόξενο χώρο του σχολείου ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κα Γιάννα Χριστόγλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κος Τάσος Σαράντου, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κα Παρασκευή Δάγκα και κος Παντελής Βαϊνάς, η Δημοτική Σύμβουλος κα Θεοδώρα Βαγενά, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, αλλά και του Συλλόγου Γονέων του 12ου Δημοτικού μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ

Με σύνθημα «Αυτόν τον Οκτώβριο βάλτε την ποίηση στην καθημερινότητά σας!» ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης.

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 20:00, το Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου) θα υποδεχθεί τους: Μεχµέτ Γιασίν (Κύπρος), Λουάν Τζούλι (Αλβανία), Ναταλί Χαντάλ (Παλαιστίνη), Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο (Ισπανία), που θα διαβάσουν ποιήµατα με τους Έλληνες ομοτέχνούς τους: Αναστασία Γκίτση, Γιάννη Παππά, Τηλέµαχο Χυτήρη

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης θα διαρκέσει από την 1 έως τις 7 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 20 χωρών και 73 ποιητών.

Διοργάνωση: Κύκλος Ποιητών, Δήμος Αθηναίων, Μέγαρο Μουσικής, Μουσείο Μπενάκη
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2018-2019

ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ.
Καλούμε τους μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολικού έτους 2018-2019, που χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στα ΑΕΙ / A-TEI να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αιγάλεω. Η δράση αυτή παρέχεται δωρεάν και γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης στον Δήμο μας, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 03/09/2018 έως την Τετάρτη 19/09/2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω
Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-14.00
τηλ : 2132044848-849-923
email: grafeio_paideias@yahoo.gr
fax: 2132044924
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 364 και Κάλβου, 2ος Όροφος

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/09/2018.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

29/08/2018

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναζητά εθελοντές καθηγητές με ανάλογη εμπειρία στην προετοιμασία μαθητών της Γ' Λυκείου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στα ΑΕΙ / Α-ΤΕΙ και συγκεκριμένα:

Φιλόλογο, Φυσικό και Οικονομολόγο για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου

Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00
τηλ: 213 2044848-849-923
email: grafeio_paideias@yahoo.gr
fax:213 2044924
 


ΈΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 2018

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του «Εικαστικού Εργαστηρίου» του Δήμου μας, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου με έργα των μαθητών από τα τμήματα χαρακτικής, ζωγραφικής, αγιογραφίας και κεραμικής.
Ώρες για το κοινό: 11:30-13:00 & 18:00-21:30

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Ο Δήμος Αιγάλεω διοργάνωσε δωρεάν πρόγραμμα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ προκειμένου να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και την αναγκαιότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο από 25/06/2018 έως 27/07/2018. Την ευθύνη της υλοποίησης είχε η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού. Επιπλέον, συμμετείχαν εξειδικευμένοι επιστήμονες από τον ΠΕΣΥΔΑΠ ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με τη φιλοξενία και την περίθαλψη των ζώων, οι Διασώστες της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Αιγάλεω που έδωσαν οδηγίες μέσα από βιωματικό εργαστήριο για τη σωστή αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων, το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδέει τις ψηφιακές τέχνες και την τεχνολογία με την εκπαιδευτική διαδικασία, καλλιεργώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα όπως χορός, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, γυμναστική, υγιεινή διατροφή, ανακύκλωση, βιβλιαναγνωσία, οι οποίες ήταν σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η περιβαλλοντική συνείδηση, η διαφορετικότητα και η φιλία. Επίσης, στα παιδιά της Δ, Ε' και ΣΤ' τάξης δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν αθλητικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Άλσος με σκοπό να έρθουν κοντά στη φύση, να βιώσουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης μας.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, καλό καλοκαίρι.

  


ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ EXPRESS» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Το «Θέατρο Express», το θεατρικό λεωφορείο του Εθνικού Θεάτρου έρχεται στο Αιγάλεω για 4 παραστάσεις (Παρασκευή 13/7 & Σάββατο 14/7 στις 19:30 και 21:15, Άλσος Αιγάλεω-Δαρδανελλίων και Ολυμπίας) για να συναντήσει τους θεατές του, να τους ταξιδέψει στη µαγεία του θεάτρου με την Αρκούδα του Άντον Τσέχωφ.

Μια χήρα κλαίει τον νεκρό σύζυγό της, ένας απόστρατος αξιωματικός και κτηματίας έρχεται να ζητήσει χρήματα που του χρωστάει ο νεκρός σύζυγος, τα οποία κι ο ίδιος χρωστάει κι αν δεν τα δώσει θα χάσει το κτήµα του σε πλειστηριασµό, μια υπηρέτρια γεμάτη λαχτάρα για ζωή αδημονεί να βγάλει το πένθος από πάνω της κι ένα άλογο τρώει κριθάρι στον στάβλο.

«Η Αρκούδα» είναι ο οποιοσδήποτε τρέχει ασθμαίνοντας να προλάβει την καθημερινότητα, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, να πληρώσει τους φόρους του, να κάνει το καθήκον του, να πληρώσει τα χρέη του.
O καθένας από εμάς που πνίγεται μέσα στα ζητήματα της καθημερινής ζωής και που, κάποια στιγμή, µέσα στο χάος, στο στρες και στον θόρυβο, αποκτά επαφή με τον εαυτό του και τις επιθυμίες του και δραπετεύει από την ωμή πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της μικρής δραπέτευσης που γίνεται εκούσια ή ακούσια, ο δραπέτης μπορεί να χαρεί, να ονειρευτεί, να ερωτευτεί κεραυνοβόλα κι έτσι να αντλήσει χαρά και δύναμη για να ριχτεί ξανά στη μάχη της πεζής πραγματικότητας.

Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης
Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη
Σκηνικό/Κοστούµια: Ελένη Μανωλοπούλου
Δραματουργική συνεργασία: Ειρήνη Μουντράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργαρίτα Ανθίδου
Επιμέλεια κίνησης: Βρισηίδα Σολωμού
Μουσική επιµέλεια: Βασίλης Τζαβάρας
Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Μουσχή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιερώνυμος Καλετσάνος: Γρηγκόρι Στεπάνοβιτς Σµηρνώφ
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Σόνια
Φωτεινή Παπαχριστοπούλου: Ελένα Ιβάνοβνα Ποπόβα

Είσοδος Δωρεάν: Τα Δελτία Εισόδου θα διατίθενται µία ώρα πριν από την κάθε παράσταση έξω από το λεωφορείο.
Ο αριθµός των θέσεων είναι περιορισμένος, 14 θεατές ανά παράσταση.


ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ και Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ σας προσκαλούν στις
«ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

· Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, ώρα 8:30 μ.μ.
Άλσος Αιγάλεω (Έναρξη Κινηματογραφικού Φεστιβάλ)
· Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, ώρα 8:30 μ.μ.
Πλατεία Εσταυρωμένου
· Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, ώρα 7:45 μ.μ.
Πλατεία Λέλας Καραγιάννη
· Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, ώρα 8:30 μ.μ.
Πλατεία Εσταυρωμένου
Σας περιμένουμε όλους !


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ»

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο σεμινάριο «Μύηση στην τέχνη του σεναρίου» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής.

Στο επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα συμμετείχαν ως εισηγητές ο Βασίλης Σπηλιόπουλος, η Ρένα Ρίγγα, η Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, ο Ηλίας Φλωράκης και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς.

Στόχος του πολύ ενδιαφέροντος, αυτού, σεμιναρίου ήταν να προσφέρει στους συμμετέχοντες βασικές γνώσεις δραματουργίας και να συνειδητοποιήσουν κατά πόσον διαθέτουν συγγραφικό χάρισμα, γόνιμη φαντασία και επαρκές δημιουργικό ενδιαφέρον.

    


ΑΡΩΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 Ο Δήμος Αιγάλεω, για τέταρτη χρονιά, δίνει στο Άλσος Αιγάλεω «Μπαρουτάδικο» «άρωμα κινηματογράφου» και σας προσκαλεί για πέντε Τετάρτες, από τις 4 Ιουλίου έως την 1 Αυγούστου 2018 να βιώσετε μια διαφορετική κινηματογραφική εμπειρία στο δροσερό και καταπράσινο στολίδι της πόλης μας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

4 Ιουλίου 2018: «Λούκυ Λουκ» του Olivier Jean-Marie

11 Ιουλίου 2018: «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδελά

18 Ιουλίου 2018: «Αμελί» του Jean-Pierre Jeunet

25 Ιουλίου 2018: «Το Όνομα του Ρόδου» του Jean-Jacques Annaud

1 Αυγούστου 2018: «Είναι τρελοί αυτοί οι Βόρειοι» του Dany Boon


Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο του άλσους και θα αρχίζουν στις 9:00μ.μ.

Η είσοδος είναι δωρεάν με αλληλέγγυο εισιτήριο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (τρόφιμα μακράς διάρκειας)

Για την διευκόλυνση των μελών των απομακρυσμένων ΚΑΠΗ, πρίν από κάθε παράσταση (στις 8:15μ.μ.), θα αναχωρεί πούλμαν του Δήμου από το 2ο, 4ο & 6ο ΚΑΠΗ. Θα υπάρχει δρομολόγιο επιστροφής μετά την ολοκλήρωση της ταινίας.


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, ο Δήμος Αιγάλεω γιορτάζει, για άλλη μια χρονιά, την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στις πλατείες και τους πεζόδρομους της πόλης μας.

Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα, με την Αθήνα –τότε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης– να είναι η πρώτη εκτός Γαλλίας πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ο Δήμος μας συμμετέχει στον εορτασμό με τις εξής εκδηλώσεις:

• Η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω, στην πλατεία Εσταυρωμένου,
ώρα 20.15 
• Το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού, στην πλατεία Παπάγου, ώρα 20.30
• Το ΚΕΘΕΑ Διάβαση, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ώρα 20.30

Αν όμως ανοίξετε τα αφτιά και την καρδιά σας, σίγουρα θα απολαύσετε υπέροχες μελωδίες, σε αναπάντεχα σημεία!


ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΠΝΕΥΣΤΩΝ CODA ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΛΗ

Σε ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» η μουσική βραδιά με το κουιντέτο πνευστών CODA, που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την πρεσβεία της Χιλής.

Η Natalia Martorell (φλάουτο), ο Roberto Morales (όμποε), ο Víctor Coba (κλαρίνο), ο Mitzi Ojeda (φαγκότο) και ο Alex Lorca (γαλλική κόρνα) μας ταξίδεψαν με την εξαιρετική μουσική τους, στη λατινική Αμερική, φέρνοντάς μας πιο κοντά σε αυτή τη σημαντική ομάδα οργάνων μουσικής δωματίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρέσβειρα της Χιλής κ. Maria Pia Busta Diaz, ο Πρόξενος και Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Χιλής κ. Martin Donoso, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης και Γιάννα Χριστόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω νέα εποχή» κ. Λάμπρος Σκλαβούνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Αγγελόπουλος, Ράνια Βλάχου-Παναγιωτίδου, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου, Δημήτρης Μπέσης και Γιάννης Περράκης, καθώς και η Ελληνο-χιλιανή καλλιτέχνης κ. Δάφνη Αναστασίου.

 


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ

Περιγραφή:
Ατομικό τουρνουά με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων και χρόνο σκέψης 10 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση. Θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο ανεξαρτήτως ηλικίας την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 11 π.μ.

Χώρος διεξαγωγής αγώνων:
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι στο Αναψυκτήριο που βρίσκεται δεξιά της κύριας εισόδου.

Συμμετοχή:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες ανεξαρτήτως βαθμού αξιολόγησης. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν δοθεί μέχρι την προηγούμενη του πρώτου γύρου στο κ. Γιάννη Σπυρακόπουλο για τη χωρίς καθυστέρηση έναρξη του 1ου γύρου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων 50 άτομα). Παίκτης που δεν αγωνίστηκε σε κάποιο γύρο χωρίς να ενημερώσει τους διοργανωτές θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά.

Παράβολο συμμετοχής: Δεν υπάρχει

Έπαθλα:
Οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης θα βραβευτούν με κύπελλα. Μετάλλια θα απονεμηθούν στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης και στους τρεις πρώτους της κατηγορίας κάτω των 16 (γεννηθέντες από το 2002 και μετά),κάτω των 12 (γεννηθέντες από το 2006 και μετά) και κάτω των 8 ετών (γεννηθέντες από το 2010 και μετά). Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λάβει δύο διαφορετικά έπαθλα.

Κριτήρια ισοβαθμίας:
α) Κριτήριο Buchholz β)Μedian Bucholtz γ)Βαθμολογική Πρόοδος

Εξαιρέσεις:
Εξαιρέσεις μπορεί να γίνουν μετά από ενημέρωση του επικεφαλής διαιτητή το αργότερο μέχρι τη λήξη του προηγούμενου γύρου.

Πληροφορίες: Ιωάννης Σπυρακόπουλος (τηλ. 6947-729930)

Κληρώσεις-Αποτελέσματα: Θα αναρτώνται στο www.chess-results.com

Οργανωτική Επιτροπή:
Στέλιος Σούλιος (Διευθυντής Βοτανικού Κήπου), Κατρίτσης Γεώργιος (Πρόεδρος Σ.Ο. Αιγάλεω), Ρηγάτος Ανδρέας (Ταμίας Σ.Ο. Αιγάλεω)


ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ


ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2018

  

Περισσότερες εκδηλώσεις σε σχολικές αυλές και αμφιθέατρα, εδώ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ»

Ένα ευσύνοπτο σεμινάριο που απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που ενδιαφέρονται να μυηθούν στις βασικές αρχές της τέχνης του σεναρίου. Αποτελεί την αρχή και τη βάση, ώστε να συνειδητοποιήσουν κατά πόσον διαθέτουν το συγγραφικό χάρισμα και γόνιμη φαντασία η επαρκές δημιουργικό ενδιαφέρον.

Οι βασικές αυτές γνώσεις δραματουργίας επιτρέπουν στον κάθε μετέχοντα να αντιληφθεί τις δημιουργικές ικανότητές του όχι μόνον στο σενάριο, αλλά και στο θεατρικό έργο, τη διασκευή/μετατροπή κάποιου λογοτεχνικού έργου, ακόμα και τη συγγραφή διηγημάτων.

Προσφέρεται επίσης ως ευκαιρία ενασχόλησης με την ευεργετική διαδικασία της γραπτής έκφρασης, μιας μορφής γόνιμης ασχολίας που προσφέρει μια νοητική και ψυχική διέξοδο, συμβάλλοντας αφενός στην κατανόηση των αισθημάτων μας και των σκέψεών μας, αφετέρου στην άμβλυνση των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Το σεμινάριο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, ώρα προσέλευσης 10.00

10.30 - 12.30 Βασικές αρχές σεναρίου: Ηλίας Φλωράκης
12.30 - 14.30 Πλοκή και Δομή του σεναρίου: Βασίλης Σπηλιόπουλος
διάλειμμα
15.00 - 17.00 Χαρακτήρες και διάλογοι: Ρένα Ρίγγα

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, ώρα προσέλευσης 10.00

10.30 - 12.30 Το σενάριο στην τηλεόραση: Άννα Χατζησοφιά
12.30 - 14.30 Τα σεναριακά είδη. Από την κωμωδία στο δράμα. Αρχέτυπα και εφαρμογές τους: Αλεξάνδρα Μπελεγράτη
διάλειμμα
15.00 - 17.00 Η ευεργετική διαδικασία της συγγραφής. Ποιόν ενδιαφέρει το σενάριο σας και πώς θα το προωθήσετε: Αλέξανδρος Κακαβάς

Αιτήσεις συμμετοχής στο σεμινάριο θα γίνονται δεκτές έως τις 15/6,
επισυνάπτοντας την Φόρμα Εγγραφής (που θα βρείτε ΕΔΩ) στο email: gram.antid@egaleo.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο: 213 20 44 818
 


ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων και του ελέγχου των δικαιολογητικών για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Μήνας καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για μαθητές», σας ενημερώνουμε ότι όλες οι αιτήσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις (μαθητές γεννημένοι από 1/1/2006 έως 31/12/2011, εργαζόμενοι γονείς), έγιναν δεκτές.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο (Πελοποννήσου 5) και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 15ου ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙΟΥ

Για ακόμη μια χρονιά ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω, με συνδιοργανωτές το Δήμο Αιγάλεω και την Ένωση Γονέων Αιγάλεω και τη συνδρομή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, διοργάνωσε το 15ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα των Δήμων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου και Αγ. Βαρβάρας.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι αγώνες διεξήχθησαν απογευματινές ώρες ώστε να μη συμπέσουν με τις πολλές και ποικίλες σχολικές και δημοτικές εκδηλώσεις που διεξάγονται το πρωί. Η επιλογή αποδείχθηκε καλή καθώς 140 μαθητές από 4 νηπιαγωγεία, 31 δημοτικά σχολεία και 6 γυμνάσια συμμετείχαν στους αγώνες, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός.

περισσότερα...


ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ διοργανώνει
ΜΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
που έχουν γεννηθεί από 1/1/2006 έως 31/12/2011.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 25/6/2018 έως 27/7/2018, εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Ώρες λειτουργίας: από 07:30 έως 15:30
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται δωρεάν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω
(Πελοποννήσου 5) και περιλαμβάνει:
Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Αθλητικές και Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ Η ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΜΕ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ (-ΗΣ) ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
(Σε αυτή θα αναφέρονται τυχόν θέματα υγείας του παιδιού, τα στοιχεία ταυτότητας εκείνου (-ων) που θα παραδίδουν και θα παραλαμβάνουν τα παιδιά κλπ)
2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ. (Μπορεί να αναζητηθεί και από την υπηρεσία μας αυτεπάγγελτα).
3. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ ή έγγραφο της ΔΟΥ (εκκαθαριστικό ή Ε1) ή ενοικιαστήριο κατοικίας).
4. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή θα υποβάλλονται από 14/5/2018 μέχρι 31/5/2018, από 10.00 έως 14.00 στο Τμήμα Παιδείας, στο Δημαρχείο (Ιερά Οδός 364 & Α.Κάλβου, 2ος όροφος)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213.2044.848-849

Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν είναι απεριόριστος.
Εάν οι αιτήσεις υπερβούν τις 180 θα γίνει δημόσια κλήρωση.
Ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, τουλάχιστον 3 ημέρες πριν.


ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 


ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ

15ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι των Δήμων Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγ. Βαρβάρας

Σάββατο 19 Μαΐου 2018, 4.00 μ.μ.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω, ο Δήμος Αιγάλεω και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω, με τη συμβολή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, διοργανώνουν το 15ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι των Δήμων Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγ. Βαρβάρας το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, 4.00 μ.μ. στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Θηβών 341, έναντι γηπέδου Αιγάλεω). Ώρα Προσέλευσης: 3.30 μ.μ.

Δικαίωμα Συμμετοχής:
Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων των παραπάνω δήμων και της περιοχής του Βοτανικού καθώς και όσοι νεαροί σκακιστές/σκακίστριες έχουν αθλητικό δελτίο στα σκακιστικά σωματεία των τριών δήμων ή διαμένουν μόνιμα σε έναν από τους τρεις δήμους.

Περισσότερα...


LET'S DO IT ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ


ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Το 1ο πανευρωπαϊκό κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ανακύκλωσης» θα βρίσκεται από 30 Απριλίου έως 11 Μαΐου 2018 στο Αιγάλεω, πριν συνεχίσει την πορεία του σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα κάνει στάσεις σε 4 διαφορετικά σημεία της πόλης και θα δώσει στους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής την ευκαιρία να εκπαιδευτούν, να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν μοναδικά δώρα!

Το «Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του «Ατομικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης» της ΑΒ Βασιλόπουλος που έχει την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης και των οπτικοακουστικών μέσων του κέντρου εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης» και «οικολογικής» δράσης.

Τα 4 σημεία από τα οποία θα περάσει το κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ανακύκλωσης» είναι:
Σημείο 1 (30.4.2018-2.5.2018)
Σουλίου & Πελοποννήσου – Δίπλα στο ΔΑΚ – 4ο Γυμνάσιο & 5ο Λύκειο
Σημείο 2 (3.5.2018-4.5.2018)
Ορυζομύλων & Ιασίου – πλησίον της πλατείας Αγ. Αικατερίνης – 12ο Δημοτικό, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο & Ειδικά σχολεία
Σημείο 3 (7.5.2018-9.5.2018)
Βορείου Ηπείρου & Μίνωος – Δίπλα στον 8ο Βρεφονηπιακό σταθμό «Νίνα Βενέτη»
Σημείο 4 (10.5.2018-11.5.2018)
Μοσχονησίων & Θηβών – Δίπλα στο 1ο ΚΑΠΗ

Ώρες Λειτουργίας: 09:00-17:00
Πληροφορίες: 1515 (Γραμμή Δήμου Αιγάλεω) & 213 2044 923 (Τμήμα Παιδείας)

  


Η 1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Μ.Π.

Την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, στο αμφιθέατρο του 5ου ΓΕΛ Αιγάλεω
και στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, πραγματοποιήθηκε η πρώτη στην Ελλάδα επιστημονική παρουσίαση του μοναδικού έργου της αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ο οποίος αποτελεί και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Το έργο αποκατάστασης του μνημείου παρουσίασαν οι Αναπληρωτές Καθηγητές της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων του Ε.Μ.Π. κα Ευαγγελία Λάμπρου και κος Πανταζής Γεώργιος, οι οποίοι ήταν μέλη της διεπιστημονικής ομάδας αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, σχολικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Νικαίας, γονείς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

  


ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης του Υπουργείου Παιδείας, που συνεχίστηκε και για τη φετινή σχολική χρονιά συμμετέχουν οι Γ & Δ τάξη από 8 Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αιγάλεω (2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο και 17ο). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της φυσικής αγωγής, κατά τη διάρκεια των ωρών διδασκαλίας, στο δημοτικό κολυμβητήριο Αιγάλεω.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι: η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, η αποφυγή του πνιγμού, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία και η υιοθέτηση συμπεριφοράς σεβασμού προς τον εαυτό τους, τους άλλους και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών, τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους.


5ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το 5ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγίας Βαρβάρας. που διεξήχθη το Σάββατο 17
Μαρτίου 2018. Στη διοργάνωση, που, μαζί με το ατομικό διαδημοτικό μαθητικό πρωτάθλημα, έχει γίνει πλέον θεσμός, συμμετείχαν φέτος 27 ομάδες από 17 σχολεία, αριθμός μεγάλος και σαφώς αυξημένος σε σχέση με πέρυσι.

Την 1η θέση στο πρωτάθλημα κατέλαβε η κατά τεκμήριο ισχυρότερη ομάδα του τουρνουά, από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, με 10 βαθμούς σε 5 αγώνες (5 στα 5!). Τη 2η θέση κατέλαβε η ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω με 8 βαθμούς ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η 3η θέση, επίσης με 8 βαθμούς, για το 85ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών το οποίο εδρεύει στο Βοτανικό (περιοχή χωρίς σκακιστικό σωματείο) και τα μέλη της ομάδας του είναι όλοι αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω είχε καταλάβει την 1η θέση και στην περυσινή διοργάνωση!

Όπως και πέρυσι τους αγώνες φιλοξένησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. Τόσο ο διευθυντής του σχολείου κ. Ανδρέας Δούμας όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της διοργάνωσης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των απονομών, ο κ. Δούμας ζήτησε να καθιερωθεί η φιλοξενία της διοργάνωσης στο σχολείο.

Βασικοί αρωγοί στη διοργάνωση ήταν ο Δήμος Αιγάλεω και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή που στήριξαν οικονομικά τη διοργάνωση, ενώ εξαιρετικά σημαντική και η συμβολή της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω η οποία, όπως πάντα, βρέθηκε δίπλα και συνέβαλε στην επιτυχία μιας ακόμη μαθητικής σκακιστικής διοργάνωσης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της, εκ μέρους του Δήμου Αιγάλεω, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιάννα Χριστόγλου, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων που συμμετείχαν στο τουρνουά.

Η τελική βαθμολογία έχει ως εξής:

Θέση Σχολείο Βαθμοί Πόντοι
1. 8ο Αιγάλεω Α 10 18,5
2. 4ο Αιγάλεω Α 8 15,0
3. 85ο Αθηνών 8 13,0
4. 14ο Χαϊδαρίου Α 7 13,5
5. 2ο Αιγάλεω Β 7 11,5
6. 7ο Αιγάλεω Β 7 11,0
7. 3ο Αιγάλεω 6 13,0
8. 9ο Χαϊδαρίου 6 13,0
9. 1ο Χαϊδαρίου Α 6 12,5
10. 5ο Χαϊδαρίου 6 12,5
11. 2ο Αιγάλεω Α 6 11,0
12. Νέα Παιδεία 6 9,0
13. 10ο Αιγάλεω 6 7,0
14. 7ο Αιγάλεω Α 5 11,0
15. 14ο Χαϊδαρίου Β 5 10,5
16. 1ο Αιγάλεω Α 5 9,5
17. 6ο Αιγάλεω 4 9,0
18. 5ο Αιγάλεω Γ 4 8,5
19. 1ο Χαϊδαρίου Β 4 8,0
20. 5ο Αιγάλεω Α 4 7,5
21. 5ο Αιγάλεω Β 4 7,0
22. 1ο Αιγάλεω Β 3 9,0
23. 4ο Αγ. Βαρβάρας 3 8,5
24. 4ο Αιγάλεω Β 3 7,5
25. 17ο Αιγάλεω 3 7,0
26. 8ο Αιγάλεω Β 2 3,5
27. 2ο Αιγάλεω Γ 2 3,0

Αναλυτικά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο Chess-Results (εδώ). Περισσότερες φωτογραφίες από τη διοργάνωση είναι διαθέσιμες εδώ.
Επόμενο ραντεβού για τους μαθητές των Δήμων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγ.Βαρβάρας το Μάιο στο 15ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα.


5ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "VAN GOGH ALIVE"

 


ΗΜΕΡΙΔΑ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.)
σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας στην Ημερίδα με θέμα
«Ο καταλυτικός ρόλος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην οικονομική ανάπτυξη»
η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, στο Δημαρχείο Αιγάλεω, αίθουσα Δ.Σ.

Ιερά οδός 364 & Κάλβου
Στάση μετρό Αγ. Μαρίνα
Αιγάλεω

Το Δ.Σ. Ε.Ε.Τ.Ε.Κ.

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ FREEMOBILITY!

Στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αιγάλεω οι εκπαιδευτικοί κ. Ματσιανούδης Γεώργιος και κ. Γιάου Ευαγγελία μαζί με επτά μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν, στo πλαίσιo προγράμματος Αγωγής Υγείας και συμμετέχοντας στην εκστρατεία Freemobility της Ecosity, έρευνα πάνω στα προβλήματα της περιοχής τους που αποτελούν εμπόδιο στην ελεύθερη μετακίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Όλη η ομάδα, που συντονίστηκε από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς, βγήκαν εκτός σχολικών ορίων στην περιοχή του Αιγάλεω και κατέγραψαν όσα εμπόδια και προβλήματα εντόπισαν.

Η εργασία της ομάδας παρουσιάστηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στη διάρκεια ανοικτής ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, σε συνεργασία με το ECOCITY, τις Επιτροπές Οργάνωσης και τις Τοπικές Αρχές, παρουσία μαθητών και γονέων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας, η Αντιδήμαρχος κα Γιάννα Χριστόγλου και η Δημοτική Σύμβουλος κα Ζωή Βλάχου. Η εργασία των μαθητών παρουσιάστηκε μ’ ένα πρωτοποριακό τρόπο και μέσα από τα μάτια των μαθητών, με τη δημιουργία μιας ιστορίας σε ηλεκτρονική μορφή κι ενός animation. Στόχος ήταν να αφυπνίσουν το κοινό και να το κινητοποιήσουν ώστε να αλλάξει στάσεις και αντιλήψεις απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Αν λάβουμε υπόψη τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών, ο στόχος κατά ένα μεγάλο ποσοστό επετεύχθη!

    


ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αιγάλεω το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα. Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 περισσότερα από 300 παιδιά και γονείς παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση «Αλεπού Αισώπου» στο ιστορικό Θέατρο Ακροπόλ, ενώ στο κατάμεστο από κόσμο, Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού Αιγάλεω μας έφερε σε επαφή με τις πολυάριθμες αποκριάτικες παραδόσεις, και φυσικά με τα αγαπημένα σε όλους σκωπτικά τραγούδια.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, η πλατεία «Ελ. Βενιζέλου» γέμισε με τους μικρούς μας φίλους, που διασκέδασαν με ανιματέρ και ξυλοπόδαρους και διαγωνίστηκαν για την πιο ευφάνταστη μεταμφίεση. Το εορταστικό κλίμα συνεχίστηκε την Καθαρά Δευτέρα, όπου εκατοντάδες συνδημότες μας γιόρτασαν τα «Κούλουμα» στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), μαζί με την Φιλαρμονική του Δήμου μας, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Άνω Λιούμη, την ζωντανή μουσική και τους χορούς του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω. Παράλληλα, μοιράστηκαν παραδοσιακά εδέσματα (λαγάνες, φασολάδα, χαλβάς, τουρσιά, κ.ά.), καθώς και χαρταετοί.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων, το Σύλλογο Β’ Λαϊκών Αγορών Πειραιά και την Αθηναϊκή Ζυθοποιεία για την προσφορά τους.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Νικητάκης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Γιάννης Γκίκας, Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη και Λάμπρος Σκλαβούνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αγαπίου, Ζωή Βλάχου, Ουρανία Βλάχου-Παναγιωτίδου, Ηλίας Μάνδρος, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου, Δημήτρης Μπέσης και Τάσος Σαράντου.

         
   


ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο δήμος Αιγάλεω προσφέρει στους δημότες του (στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων) ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

την παράσταση: «Αλεπού Αισωπού» στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9) το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 14:30.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: κ.Μιχάλης Ιακώβου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5767193, 210 5752978 και 697 48 10 416

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω διοργανώνει εκδήλωση η οποία απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (δημοτικών σχολείων) του Αιγάλεω με Δωρεάν είσοδο. Η παράσταση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, στις 17:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 154 και Νάξου).


«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» είναι μία από τις ομορφότερες ιστορίες που έχει γράψει ο Όσκαρ Ουάιλντ. Πρόκειται για την ιστορία της φιλίας ανάμεσα στο άγαλμα ενός πρίγκιπα και ενός χελιδονιού, που αποφασίζει να ξαποστάσει για ένα βράδυ επάνω του. Το άγαλμα παρατηρεί τον κόσμο και ανακαλύπτει τη φτώχεια, την ασχήμια, τη διαφθορά και την υποκρισία. Κάθε βράδυ δακρύζει για όλα τα δυσάρεστα που συμβαίνουν γύρω του. Μαζί αποφασίζουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους, με κάθε δυνατό τρόπο….
Ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά «παραμύθια», μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης.


ΧΟΡΟΣ


ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ


ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (πρώην ΤΕΙ Πειραιά) και συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού έχει ιδρύσει την Ακαδημία Ρομποτικής (https://robot-academy.gr/) με σκοπό την γνωριμία και εκπαίδευση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο αντικείμενο της Ρομποτικής και των σύγχρονων τεχνολογιών (3D Printing, Arduino, Raspberry, Wearables, IoT, κλπ).

Στην Ακαδημία Ρομποτικής λειτουργούν οργανωμένα σεμινάρια:

· Ρομποτικής (εισαγωγικά και προχωρημένα) για μαθητές και άτομα όλων των ηλικιών από 5 έως 95+.

· 3D printing που αποσκοπούν στη γνωριμία των μαθητών με την τρισδιάστατη εκτύπωση μέσω της κατασκευής δημιουργικών αντικειμένων και παιχνιδιών,

· Arduino & Raspberry Pi, ΙοΤ (Internet of Things), Wearables (Έξυπνα & Πολυλειτουργικά ενδύματα) με σκοπό την εισαγωγή στο μαγικό κόσμο της ηλεκτρονικής και των DIY (Do It Yourself) κατασκευών,

· STEM (Science Technology Engineering Mathematics) όπου οι μαθητές εξερευνούν εφευρίσκουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο και τις επιστήμες μέσω της διαδικασίας επίλυσης πραγματικών προβλημάτων.

Η Ακαδημία Ρομποτικής μας είναι διαθέσιμη για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Δήμου Αιγάλεω, διοργανώνει δωρεάν πιλοτικά σεμινάρια ρομποτικής και δέχεται εκπαιδευτικές επισκέψεις όπου οι επισκέπτες (μαθητές και εκπαιδευτικοί) γνωρίζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ της Ακαδημίας.

Αν επιθυμείτε μπορείτε να προωθήσετε το παραπάνω μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο/η ή/και εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Θα χαρούμε να μας επισκεφτείτε για να γνωρίσετε τα εργαστήρια, τις εγκαταστάσεις και την Ακαδημία Ρομποτικής και εφόσον σας ενδιαφέρει να υλοποιήσουμε ένα σύντομο σεμινάριο ρομποτικής ειδικό για εσάς και τους μαθητές σας. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν μία προσωπική άποψη και εμπειρία πάνω στην ανάπτυξη και στον προγραμματισμό των ρομπότ.

Αν έχετε απορίες ή θέλετε να προγραμματίσετε μία εκπαιδευτική επίσκεψη παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία.

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία.

Μ’ εκτίμηση.


Χατζόπουλος Μάκης

Καθηγητής Εφαρμογών - Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού
Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. - Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω
Κτίριο Ζ
Γραφείο ΖΑ 106
Τηλ. 210 538 1288
xatzopoulos@puas.gr
http://robot-academy.gr


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2017 στην πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Ζαμπέτα, του σπουδαίου συνθέτη, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού.

Τον κόσμο υποδέχτηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω, που μαζί με τη Ρένα Στρούλιου ερμήνευσαν κομμάτια του μεγάλου μας δημιουργού. Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Γιάννα Χριστόγλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ να τιμήσουμε τον Γιώργο Ζαμπέτα. Έναν μεγάλο καλλιτέχνη, που το δείχνουν τα έργα του και η εκτίμηση των συναδέλφων του, έναν μεγάλο Αιγαλιώτη. Έναν άνθρωπο που η πόλη τίμησε εν ζωή, με δύο μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ως Επίτιμο Δημότη (1988) και με την ονοματοδοσία πλατείας μετά θάνατον (1992)». Επιπλέον υπογράμμισε, πως ο Γιώργος Ζαμπέτας συνέδεσε το Αιγάλεω με την υπόλοιπη χώρα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον, και μάλιστα με το «Αιγάλεω CITY», που έγινε μέρος της καθημερινής αργκό, σύνθημα στα γήπεδα, πρότυπο μιμητισμού για άλλες περιοχές που ακολούθησαν. Κλείνοντας ευχαρίστησε το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης» για την δωρεά της προτομής, που ανέθεσε τη φιλοτέχνησή της στον διακεκριμένο Κύπριο Γλύπτη, Γιώργο Μαυρογένη.

Στη συνέχεια ο κ. Μάκης Μεταξάς, εκπρόσωπος του κ. Φώτου Φωτιάδη, διάβασε τον χαιρετισμό του, με τον οποίο περιέγραφε τη μεγαλοψυχία, την ευαισθησία και την ποιότητα του Γιώργου Ζαμπέτα στις δύσκολες στιγμές του κυπριακού λαού μετά την τουρκική εισβολή. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Κατερίνας Ζαμπέτα-Γαβριελάτου, η οποία περιέγραψε τον πατέρα της μέσα από τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Δημήτρη Χριστοδουλου: «Νομίζω ότι ο Γιώργος ο Ζαμπέτας, όπως όλοι οι μεγάλοι μας ρεμπέτες, συνεχίζει ουσιαστικά το δημοτικό τραγούδι … σ’ αυτό που λέμε ρεμπέτικο τραγούδι. Ο Ζαμπέτας μετέτρεψε το περιθωριακό ρεμπέτικο σε κοινό κτήμα όλου του λαού. Ένωσε το βυζαντινό τραγούδι με τη λεπτότητα της καντάδας του Ιονίου και παράλληλα επιτέθηκε με χλευασμό στα κοινωνικά φαινόμενα».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ηθοποιός Μάρθα Βούρτση, η οποία μίλησε για τον Άνθρωπο Γιώργο Ζαμπέτα και την εγκατάλειψη που βίωσε από τον καλλιτεχνικό κόσμο τα τελευταία χρόνια της ζωής του και οι αδελφοί Αμπατζόγλου που έγιναν γνωστοί ως οι περίφημοι «χορευτές του Ζαμπέτα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Μυστακόπουλος και Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νικητάκης, Γιώργος Παπαδιάς και Κώστας Φίλης, οι επικεφαλής παρατάξεων κ.κ. Γιάννης Γκίκας, Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη και Λάμπρος Σκλαβούνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλαοι κ.κ. Χάρης Αρώνης, Ράνια Βλάχου-Παναγιωτίδου, Γιάννης Δημομελέτης, Μάκης Ζάχαρης, Μαλάμω Μαστραγγελή-Κοσμίδου, Γιάννης Περράκης, Τάσος Σαράντου, Σταύρος Τασιόπουλος και Κώστας Χατζηκώστας, ο εγγονός –γιός του Μιχάλη– Γιώργος Ζαμπέτας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

   


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 ξεκίνησαν, σε εορταστικό κλίμα, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αιγάλεω, και η πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Εσταυρωμένου) γέμισε με μουσικές και κάλαντα.

Αρχικά η Φιλαρμονική του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θανάση Σκαρλάτου, δημιούργησε μια γιορτινή και ζεστή ατμόσφαιρα και έδωσε τη σκυτάλη στον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα, που καλωσόρισε με έναν σύντομο χαιρετισμό τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη σχολική χορωδία του 5ου Δημοτικού σχολείου υπό την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής κ. Μαργαρίτας Μαυράκη και στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Sugahspank! & The Swing Shoes που μας ταξίδεψαν σε jazzy ρυθμούς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ασπασία Αρετάκη, ο επικεφαλής παράταξης κ. Λάμπρος Σκλαβούνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αγαπίου, Κώστας Αγγελόπουλος, Κώστας Γεωργόπουλος, Μάκης Ζάχαρης, Γιάννης Καπνουλάς, Μαλάμω Μαστραγγελή, Δημήτρης Μπέσης και Τάσος Σαράντου.

    


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Κυθρέας για την παρουσίαση δύο εκδόσεων (Πρακτικά Α’ Επιστημονικού Συνεδρίου και Καταλόγου Έκθεσης Κειμηλίων Κυθρέας) στο «Σπίτι της Κύπρου».
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε με νότες από Ελλάδα και Κύπρο η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω.

Στη συνέχεια, απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίος, ο κ. Δημήτρης Μπίρμπας, Δήμαρχος Αιγάλεω και ο Δρ Πέτρος Καρεκλάς, Δήμαρχος Κυθρέας. Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των δύο εκδόσεων από τον Ομότιμο Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, Ανδρέα Βοσκό και την ερευνήτρια Ανθή Πέτσα-Σαββίδου, καθώς και η προβολή αποσπάσματος του Ντοκιμαντέρ «Μια περιδιάβαση στην έκθεση Κυθρέα η Γη των Χύτρων. Αρχαιότητες, κειμήλια και θησαυροί»

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο κ. Καρεκλάς προσέφερε, εκ μέρους του Δήμου Κυθρέας, συνολικά 1.000€ στο Ειδικό Δημοτικό Αιγάλεω και το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγάλεω, τα οποία παρέλαβαν οι διευθυντές τους Ευάγγελος Στεφανόπουλος και Ιωάννης Παραράς αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Γκίκας, Γιάννης Δημομελέτης, Γιάννης Καπνουλάς, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Λάμπρος Σκλαβούνος.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ

Το Σπίτι της Κύπρου και ο Δήμος Κυθρέας σας προσκαλούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στην παρουσίαση των εκδόσεων του Δήμου Κυθρέας που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου.

 


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΑΡΩΝΗ

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε στον πολυχώρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανάς» το νέο μουσικό έργο του Χάρη Αρώνη, με τίτλο «ΔΕΚΑΕΦΤΑ».

Δεκαεφτά τραγούδια σε ένα album, που επιμελήθηκε προσωπικά ο δημιουργός του, ο οποίος υπογράφει και τη μουσική σύνθεση των τραγουδιών, όπως και τους στίχους, εξαιρώντας το 4 (ποίηση Κώστα Γαρίδη) και τα 10, 12, 13 & 14 (ποίηση Αλέξη Δάρα).

Εκτός από τον Χάρη Αρώνη στο τραγούδι και την ηλεκτρακουστική κιθάρα, έπαιξαν οι μουσικοί: Βασίλης Μεσσάρης (τύμπανα, κρουστά), Μάκης Ράπτης (μπάσο και φωνητικά), Τάσος Φλάκας (πλήκτρα, ακορντεόν) και σε ειδική συμμετοχή ο leader των Ε.Σ.ΕΛ.ΟΝ. Τάκης Τυροβολάς (ηλεκτρική κιθάρα). Όλοι μαζί με τις ιδέες τους βοήθησαν σημαντικά τον Χάρη στη σκηνοθεσία και το στήσιμο της παράστασης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρετάκη Ασπασία, οι Αντιδήμαρχοι: Γιάννα Χριστόγλου, Στέλιος Βασιλειάδης, Κώστας Φίλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γιάννης Αγαπίου, Κώστας Αγγελόπουλος, Ζωή Βλάχου, Κώστας Γεωργόπουλος, Μάκης Ζάχαρης, Μαλάμω Μαστραγγελή, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Λάμπρος Σκλαβούνος.

Στη μουσική παράσταση συμμετείχε πλήθος κόσμου και συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω.

  


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος». Η δράση ξεκίνησε με δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από τη Στεφανία Αντωνακοπούλου και τη Μαρία-Ελένη Σάλτα γύρω από τα πολλαπλά οφέλη της Μουσικοθεραπείας και ολοκληρώθηκε με βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Άκου τη φωνή σου».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννα Χριστόγλου και Κώστας Φίλης.

  


ΕΚΔΗΛΩΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΙΟΥ

Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος, Αιγάλεω «Φίλοι του Πυριτιδοποιείου» σας προσκαλεί, να συμμετέχετε σε δύο εκδηλώσεις:

1) Την προβολή της ταινίας «INVISIBLE» με τον Γιάννη Στάνκογλου.

Προλογίζει την ταινία, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης και παρουσιάζει το βιβλίο του «Μυστικές συναντήσεις».

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανάς»
Είσοδος ελεύθερη.

2) Στην εκδήλωση «Περιβαλλοντική Τριλογία» για μικρούς και μεγάλους με τις εξής δράσεις:

α) Κηπουρική μέσα στην πόλη
β) Ζωγραφική για παιδιά και graffiti
γ) Αγώνα επίδειξης Petank.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 10:30 στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουταδικο) στο σπιτάκι, δίπλα στη λίμνη του συλλόγου.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στις 15 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας και η φετινή ενότητα έχει θέμα «Άκου τη φωνή σου».

Στέλνουμε, λοιπόν, θερμή πρόσκληση προς όλους, για να ακουστεί και η δική σας φωνή και σας δίνουμε χώρο για έκφραση, για διερεύνηση των βιωμάτων σας μέσω της χρήσης της φωνής και των μουσικών οργάνων.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017
Ώρα: 18:00-19:30
Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Είσοδος Ελεύθυερη


«17» ΧΑΡΗΣ ΑΡΩΝΗΣ

Πρώτη Παρουσίση Μουσικής Παράστασης «17»

Με μεγάλη χαρά σας περιμένω να τιμήσετε με την παρουσία σας την παρθενική παρουσίαση του νέου μουσικού μου έργου με τον τίτλο «ΔΕΚΑΕΦΤΑ», να τα πούμε μετά το τέλος της παράστασης και να υπογράψω σε όσους/όσες το επιθυμούν το CD-booklet που θα διατίθεται σε συμβολική τιμή αποκλειστικά στο χώρο.

Χάρης Αρώνης

Παρασκευή 17 Νορμβρίου 2017, έναρξη 21:00
στον πολυχώρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανάς», Ιερά Οδός 154 & Νάξου (Στ. Μετρό Ελαιώνας)

Είσοδος Ελεύθερη (προεραιτική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείοιυ του Δήμου με τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης)

Αναλυτικές πληροφορίες για το «17» στο www.project17.gr

Η εκδήλωση πραγματοποιήται με την πρόθυμη παραχώτηση του πολυχώρου πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανάς» από το Δήμο Αιγάλεω και την ευγενική χορηγία της τεχνικής εταιρίας «Χωρομετρία-Σύμβουλοι Μηχανικοί»


ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ «Μυστικά και…άλλες αποκαλύψεις»

Παρουσίαση του λευκώματος
του Μίμη Δομάζου

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 19:30
στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος
θα ακολουθήσει προβολή ταινίας 20’ και συζήτηση με τους:
Γιώργο Ροκίδη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω και του Παναθηναϊκού,
Παναγιώτη Κατσικογιάννη, Πρόεδρο συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών αθλητών παραγόντων Αιγάλεω ΑΟ και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω και του Εθνικού και
Νίκο Νικολαΐδη, ιατρό και συγγραφέα.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, η ομάδα του ΚΕΘΕΑ Διάβαση μας ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, με χαρακτηριστικά τραγούδια και σκοπούς από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Κρήτη, τα Νησιά και τη Μικρά Ασία.

Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε μια από κοινού πρωτοβουλία για τον πολιτισμό, την κοινωνική προσφορά και τη σύνδεση της προσπάθειας πρόληψης και αντιμετώπισης της χρήσης ουσιών με την τοπική κοινωνία.

Oι Ομάδες Μουσικής, Θεάτρου και Χορού του Πολιτιστικού Στεκιού απαρτίζονται από απόφοιτους του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ αλλά και από φίλους-εθελοντές. Με σταθερές εβδομαδιαίες συναντήσεις και με τη βοήθεια επιμορφωτών, οι Ομάδες στοχεύουν στη μάθηση, στην προσωπική και ομαδική βελτίωση και στην περαιτέρω καλλιέργεια των μελών τους και ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρουσιάζουν παραστάσεις – συναυλίες – δρώμενα σε εκδηλώσεις εντός και εκτός προγράμματος.

  

 


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
«Το τραγούδι για μένα είναι η χαρά της ζωής… Αρχίστε να τραγουδάτε και να χορεύετε!
Έχω περάσει δύσκολη ζωή, το τραγούδι με έσωσε, μου δίνει ζωντάνια και δύναμη.»
Δόμνα Σαμίου

Μία παράσταση μουσικής και χορού από τις ομάδες του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ με χαρακτηριστικά τραγούδια και σκοπούς από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας (Θράκη, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα-Πελοπόννησος, Ήπειρος, Κρήτη, Νησιά, Μικρά Ασία). Παρουσιάζονται 25 τραγούδια και χοροί, ενώ η κάθε χορευτική ενότητα προλογίζεται με κείμενο.

Oι Ομάδες Μουσικής, Θεάτρου και Χορού του Πολιτιστικού Στεκιού απαρτίζονται από απόφοιτους του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ αλλά και από φίλους – εθελοντές. Με σταθερές εβδομαδιαίες συναντήσεις και με τη βοήθεια επιμορφωτών, οι Ομάδες στοχεύουν στη μάθηση, στην προσωπική και ομαδική βελτίωση και στην περαιτέρω καλλιέργεια των μελών τους και ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρουσιάζουν παραστάσεις – συναυλίες – δρώμενα σε εκδηλώσεις εντός και εκτός προγράμματος.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια από κοινού πρωτοβουλία για τον πολιτισμό, την κοινωνική προσφορά και τη σύνδεση της προσπάθειας πρόληψης και αντιμετώπισης της χρήσης ουσιών με την τοπική κοινωνία.

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Χώρος πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι-Γ.Βρανάς»
Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 20:00

Δωρεάν είσοδος με ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω)

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Aπευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 86 26 761. Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 86 12 604.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναζητά εθελοντή καθηγητή/τρια με ανάλογη εμπειρία για να διδάξει το μάθημα της έκθεσης στη Γ' Λυκείου.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

• Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω: 213 2044848, 923
• Ώρες επικοινωνίας: 10:00-14:00


Μήνας αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης

Εκδηλώσεις
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Ο λιμός της Αθήνας»
και παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» του Στ. Κούλογλου, στις 20:00
στο «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά»

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
Συζήτηση με θέμα «Το πρόσωπο του φασισμού και η αντίσταση», στις 11:15 στο Π. Κ. «Γιάννης Ρίτσος»


1/10, Μνημόσυνο Τιμής & Μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος του Αιγάλεω

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, τελέστηκε το θρησκευτικό μνημόσυνο τιμής και μνήμης, για τα θύματα του ολοκαυτώματος του Αιγάλεω, στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Αιγάλεω.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, κος Δημήτρης Βίτσας, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Χαρά Καφαντάρη, η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, κα Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κος Θεόδωρος Σχινάς, εκπρόσωποι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», της «Ένωσης Κεντρώων», η Πρόεδρος κα Ασπασία Αρετάκη και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος της «Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής» κος Ιωάννης Μπαλατσούρας, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι και φορείς της πόλης μας. Στη συνέχεια η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου, με ομιλίες από το Δήμαρχο Αιγάλεω, κο Δημήτρη Μπίρμπα, την Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Αιγάλεω, κα Δήμητρα Κορμπά και τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, κο Γιάννη Μαύρο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου για την εξαιρετική παρουσίασή τους, τη Φιλαρμονική του Δήμου μας και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
 

   


29/10/1944: «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ»

Σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και οι γερμανοντυμένοι συνεργάτες τους εισβάλλουν και  καίνε τη συνοικία του Άη Γιώργη.

Ο Δήμος Αιγάλεω τιμώντας τους νεκρούς του, διοργανώνει:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Θρησκευτικό μνημόσυνο Τιμής & Μνήμης
στις 10:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, 

Στο πλαίσιο του «Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης» 
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Ο λιμός της Αθήνας»
και παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» του Στ. Κούλογλου, στις 20:00
στο «Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά»

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
«Γύρος του Αιγάλεω», με εκκίνηση μικρής διαδρομής 9:00* και μεγάλης 9:30* στο Άλσος Αιγάλεω
και συζήτηση με θέμα «Το πρόσωπο του φασισμού και η αντίσταση», στις 11:15 στο Π. Κ. «Γιάννης Ρίτσος»

*μεταφέρθηκαν 30' αργότερα

  


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η μουσική παράσταση «Ταξίδι στην Ελλάδα» από το ΚΕΘΕΑ «Διαβαση».
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο χώρος και η ημερομηνία διεξαγωγής της.

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542


27/9, εκδήλωση με θέμα «Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινά με τα παιδιά»

 


24/9, Αφιέρωμα στους Μικρασιάτες πρόσφυγες στο Αιγάλεω


ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη

από τη θεατρική ομάδα του Τ.Ε.Ι. Αθηνών

Ο Πλούτος είναι η τελευταία διασωθείσα κωμωδία του Αριστοφάνη. Γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την Αρχαία στη Νεότερη Αττική Κωμωδία.
Στην κωμωδία αυτή ο Αριστοφάνης διακωμωδεί την κακή διανομή του Πλούτου.

Σκηνοθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Μετάφραση: ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΤΕΣΙΣ
Παίζουν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΖΟΥΡΟΠΑΝΟΣ,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΖΟΣ, ΦΑΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΕΛΕΝΗ ΑΡΑΟΥΖΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΤΑ, ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΥΜΟ, ΒΟΥΛΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΤΟΚΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΟΥΣΟΥ, ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΨΕΥΤΟΓΙΑΝΝΗ

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Δωρεάν είσοδος με ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω)

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


ΕΞΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

του Λουίτζι Πιραντέλλο, από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Αιγάλεω

Το έργο αυτό αποτελεί την πιο τέλεια και αντιπροσωπευτική έκφραση της δημιουργίας του Ιταλού δημιουργού, θέατρο με το πιο πλήρες νόημα του όρου, είναι δράση που αντιμετωπίζει σε όλο του το βάθος το πρόβλημα της ανθρώπινης υπόστασης.

Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΤΣΟΓΛΟΥ
Χορογραφία: ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΕΤΡΟΓΛΟΥ
Παίζουν: ΣΟΦΙΑ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΩΝΑΚΗΣ, ΧΑΡΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΑΣΠΑ ΚΟΥΤΡΑ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΗΜΗΣ, ΝΑΝΤΙΝ ΦΙΛΙΠΠΑ, ΝΑΣΙΑ ΧΡΟΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΜΕΖΑ, ΒΑΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΔΙΜΟΥΔΗ, ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ, ΛΙΝΑ ΒΑΣΣΑΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΠΗ, ΝΙΚΗ ΤΣΙΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00


Δωρεάν είσοδος με ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω)

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ

μαζί του η Ευτυχία Μητρίτσα

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης διανύοντας μια πολύ δημιουργική περίοδο, επισκέπτεται τον Δήμο Αιγάλεω σε μια μοναδική συναυλία, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στην προσωπική του δισκογραφία πλαισιωμένο και από τραγούδια της Ευτυχίας.

Μουσικοί: Θ. ΑΡΧΑΝΙΩΤΗΣ, Θ. ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ, Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,
Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Π. ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ.

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος με προσκλήσεις*

*Οι προσκλήσεις θα διατίθενται από τις 18:00 στο ταμείο του Θεάτρου με σειρά προτεραιότητας
Προαιρετικά εισητήριο αλληλεγγύης (Μακαρόνια, αλεύρι, γάλα, χαρτικά, είδη προσωπικής καθαρίοτητας κ.λπ. για το κοινωνικό παντοπωλείο)

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168

 


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ


ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ του Ευριπιδη

Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες του Ευριπίδη, η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» αφηγείται τη θυσία της Ιφιγένειας πριν την εκστρατεία των Ελλήνων στην Τροία. Το πραγματικό διακύβευμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η διαφθορά αυτών που κατέχουν την εξουσία.

Σκηνοθεσία: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ-ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΟΥΝΙΑΣ
Μουσική: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ
Παίζουν: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΗΤΤΑ, ΕΛΕΑΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΚΚΙΝΟΥ, ΑΝΝΑ ΚΛΑΔΗ, ΑΝΝΑ ΛΑΚΗ, BΑΣΙΑ ΛΑΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΦΡΑΓΚΙΣΚΗ ΜΟΥΣΤΑΚΗ,
ΔΩΡΑ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ, ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Γεν. Είσοδος: 17€
Μειωμένο*: 13€ (Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)
*με επίδειξη σχετικού εγγράφου

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


Προπώληση Εισιτηρίων

Τα εισιτήρια για τις εκδηλώσεις της «Πολιτιστικής Διαδρομής 2017» θα πωλούνται στα παρακάτω σημεία τις εξής μέρες και ώρες:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/9/2017
Από 15.00 έως 18.00 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ" (1ος όροφος)
Από 18.00 έως 21.30 στο ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ"

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017
Από 10.00 έως 15.00 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Από 18.00 έως 21.30 στο ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ"

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9/2017
Από 18.00 έως 21.30 στο ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ"

 


ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ

σε διασκευή της Ανδρής Θεοδότου

«… Η αφήγηση της Φιλιώς Χαϊδεμένου είναι η πραγματική ιστορία των ευτυχισμένων, δημιουργικών ημερών των Μικρασιατών στον τόπο τους… Ό,τι λέει η Φιλιώ το είδε με τα μάτια της, το βίωσε η ίδια.»
Σκηνοθεσία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΥΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσική - Καλλιτεχνική επιμέλεια: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ
Παίζουν: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΕΜΠΕΔΕΛΗ, ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ,
ΜΑΙΡΗ ΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ KΑΡΑΒΙΩΤΗΣ,
ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ-ΈΝΓΚΕΛ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΤΟΣ.

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Γεν. Είσοδος: 15€
Προπώληση: 12€
Μειωμένο*: 10€ (Φοιτητές, Άνεργοι, ΑΜΕΑ)
*με επίδειξη σχετικού εγγράφου

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


BIG BAND του Δήμου Αθηναίων

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων ερμηνεύει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των μουσικών ρευμάτων της τζαζ.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: ΣΑΜΙ ΑΜΙΡΗΣ
Μουσικοί: Σαξόφωνο: Δ. ΚΟΛΛΙΑΣ , ΑΝ. ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΣ, Κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, Κ. ΜΑΚΡΗΣ,
Κ. ΒΑΖΟΥΡΑΣ
– Τρομπέτα: Δ. ΚΟΚΟΛΗΣ, ΕΜ. ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ, Β. ΚΑΤΣΑΡΕΛΗΣ, Γ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
– Τρομπόνι: ΑΝ. ΑΝΔΡΕΟΥ, Γ. ΖΑΡΕΑΣ, ΑΓ. ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ, Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
– Ηλεκτρική Κιθάρα: Γ. ΧΑΡΟΝΙΑΝ
– Πιάνο: Σ. ΑΜΙΡΗΣ
– Μπάσο/Κοντραμπάσο: Γ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
– Τύμπανα/Κρούστα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ.

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Δωρεάν είσοδος με ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω)

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168

 

 


«ΑΙΓΑΛΕΩ (σελίδες τοπικής πατριδογνωσίας)»

Σας προωθούμε μια σημαντική εκδήλωση για την πόλη μας, την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΑΙΓΑΛΕΩ (σελίδες τοπικῆς πατριδογνωσίας)», από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ιερά Οδός».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00 στο Πνευματικὸ Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου).

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου, ΕΔΩ


«ΒΑΣΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ»

Οδύσσεια υ, 18
Ξενιτιά-Προσφυγιά-Ταξίδι στο όνειρο

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Συμμετέχουν: στο τραγούδι η Ρένα Στρούλιου, η Άννα Νομικού και ο Κυριάκος Μπαρτζιώκας, στο ούτι ο Αποστόλης Βαλσαμάς, στην απαγγελία η Μυρσίνη Σακκά, ο Λαογραφικός Σύλλογος Αιγάλεω «ΧΟΡΟΧΡΟΝΟΣ», οι παιδικές χορωδίες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Λιούμη Αιγάλεω, ενώ τραγουδούν μαζί μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου με μαθητές από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Σκαραμαγκά.

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Δωρεάν είσοδος με ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω)

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης παρουσιάζει τη διαχρονική κωμωδία του σπουδαίου γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φεϋντώ.

Ο Πακαρέλ είναι ένας ευκατάστατος νεόπλουτος αστός που φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Όπερα των Παρισίων ένα έργο που συνέθεσε η αγαπημένη του κόρη. Αναζητώντας τον τενόρο που θα πρωταγωνιστήσει παρασύρεται από μια σειρά αναπάντεχων συμπτώσεων. Σιγά-σιγά όλα τα πρόσωπα του έργου αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις με το δικό τους τρόπο, σε σημείο που οι σχέσεις τους να οδηγούνται σε απίθανες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡΙΔΗΣ
Μουσική: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡΙΔΗΣ
Παίζουν: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΓΑΛΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥΛΑΚΟΣ.

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Γεν. Είσοδος: 15€
Προπώληση: 12€
Μειωμένο*: 12€ (Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Παιδιά)
*με επίδειξη σχετικού εγγράφου

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168

 


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω ασθένειας συντελεστών της παράστασης, αναβάλλεται η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη για την Τετάρτη 13/9.

Παρόλο που το εισιτήριο ισχύει και για την νέα ημερομηνία, όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει την επιστροφή του αντιτίμου, σήμερα 6/9 από τις 19:00-21:00, στα εκδοτήρια του θεάτρου «Αλέξης Μινωτής».

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


Νεολαία ’17-’27

Πλαίσιο Στρατηγικής & Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων


Η έναρξη της διαδικασίας προ νομοθετικής δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία ’17—27» ανακοινώθηκε στις 2/8/2017 στο ΥΠΠΕΘ, από τον ΓΓΔΒΜΝΓ κο Π. Παπαγεωργίου.

Η προνομοθετική δημόσια διαβούλευση θέτει μια σειρά από ερωτήματα με στόχο τη συλλογή παρατηρήσεων, σχολίων και προτάσεων από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους νέους και τις νέες της χώρας.Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν θα ληφθούν υπ’ όψιν στο υπό κατάρτιση κείμενο που θα τεθεί –πριν την επίσημη υποβολή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο– σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση, όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία.

Το κείμενο βρίσκεται αναρτημένο στο δικτυακό τόπο http://opengov.diavgeia.gov.gr/ και είναι ανοιχτό σε όλους. Για πληροφορίες σχετικά με τη Συνέντευξη Τύπου Γ.Γ.Δ.Β.Μ&Ν.Γ. περί της έναρξης και του περιεχομένου της προδιαβούλευσης,μπορείτε να ανατρέξετε στον σύνδεσμο http://www.minedu.gov.gr/rss/29524-02-08-17-live-parousiasi-tis-diadikasiasprodiavoylefsis-gia-tin-katartisi-plaisiou-stratigikis-kai-draseon-gia-tin-endynamosi-ton-neon-neolaia-17-29


ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο

Ένας αμπελουργός σε απόγνωση, ο Τρυγαίος, αποφασίζει να πάει στον Όλυμπο, πετώντας πάνω σ’ ένα σκαθάρι, για να απελευθερώσει την Ειρήνη, που όχι μόνο θα συμφιλιώσει τους εχθρούς, αλλά θα αναγεννήσει και τη φύση.

Σκηνοθεσία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Μουσική: ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ
Λιμπρέτο: ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ
Παίζουν: ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ, ΤΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ.

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Γεν. Είσοδος: 12€
Προπώληση: 10€ (Συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» την Παρασκευή μέχρι τις 20:00, στο Δημαρχείο το Σάββατο και την Κυριακή 9:30-15:00 και στα εκδοτήρια του θεάτρου την Κυριακή μετά τις 18.00)
Μειωμένο*: 7€ (Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)
*με επίδειξη σχετικού εγγράφου

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168

 


Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ

Τρία λαϊκά παραμύθια, «Το πιο γλυκό ψωμί», «Ο Κουκουμπλής» και «Η βασιλοπούλα και το άλας», συνθέτουν μια διασκεδαστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, για τον κύκλο του ψωμιού, τον κύκλο της ζωής και τις αξίες που ζεσταίνουν το δρόμο μας. Με ζωντανή μουσική, με ακορντεόν, ούτι, φλογέρα και νταούλι, τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: ΤΑΣΟΣ ΡΑΤΖΟΣ
Μουσική σύνθεση-στίχοι τραγουδιών: ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ
Παίζουν: ΈΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ, ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Δωρεάν είσοδος με ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω)

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168
ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη

Η Λυσιστράτη συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή.

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ
Μουσική: ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ
Παίζουν: ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ, ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΣΑΛΙΚΗ


«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Γεν. Είσοδος: 20€,
Μειωμένο*: 15€ (Φοιτητές, Παιδιά, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)
*με επίδειξη σχετικού εγγράφου

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


ΗΛΕΚΤΡΑ του Σοφοκλή

Το Διάχρονο Θέατρο παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα».
Το πάθος για εκδίκηση της Ηλέκτρας για τον θάνατο του πατέρα της, η άφιξη του Ορέστη και η μητροκτονία επιφέρουν την κάθαρση στον οίκο των Ατρειδών.

Σκηνοθεσία: ΓΙΩΤΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ
Μουσική: ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Παίζουν: ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΙΒΑΖΗΣ, ΛΟΥΚΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΡΑΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΑΛΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΛΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ, ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΛΑ.

«Πολιτιστική Διαδρομή 2017»
Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Γεν. Είσοδος: 12€,
Μειωμένο*: 5€ (Φοιτητές, Άνεργοι)
*με επίδειξη σχετικού εγγράφου

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


Πολιτιστική Διαδρομή 2017

Η «Πολιτιστική Διαδρομή 2017» ξεκινάει δυναμικά την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τη μουσική του παρέα.

«Ξεκινήσαμε ηχογραφώντας σε κάποιο υπόγειο και καταλήξαμε να γυρίζουμε ασταμάτητα τη Γη. Αυτή η συνεχής μετάβαση από το μοναχικό στο συλλογικό, χαρακτηρίζει τη ζωή και την τέχνη μας. Υπάρχει γνήσια, αμοιβαία χαρά στη συνάντηση με τους ακροατές. Υπάρχει ενέργεια, επικοινωνία, άνεση, ευγένεια, συμμετοχή όλων σε κάτι ζωντανό, αληθινό και πολύτιμο.»

Συντελεστές:
Γιώργος Καλούδης – βιολοντσέλο, κρητική λύρα
Μανόλης Πάππος – μπουζούκι, λαούτο
Φώτης Σιώτας / Δημήτρης Χατζηζήσης: βιολί
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο
Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μαργκάς

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση: 10€ (μέχρι την Παρασκευή 1/9)
Γεν. Είσοδος: 12€
Μειωμένο*: 7€ (Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)
*με επίδειξη σχετικού εγγράφου

Πληροφορίες:
Δημαρχείο Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Δ.ΙΕΚ) ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017Β
Στο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το εξάμηνο κατάρτισης 2017Β.
Το ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγει τη Παρασκευή 25/8/2017 και ώρα 14:00 και θα κλείσει τη Πέμπτη 31/8/2017 και ώρα 10.00.

  


Πολιτιστική Διαδρομή 2017

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

 


Πληροφορίες-Προπώληση

Δημαρχείο Αιγάλεω

Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800


Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542


Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»

Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168


 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το δωρεάν πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων διάρκειας 5 εβδομάδων, που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω, προκειμένου να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και την αναγκαιότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο από 26/06/2017 έως 28/07/2017. Την ευθύνη της υλοποίησης είχε η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και επιπλέον συμμετείχαν Γεωπόνοι της Δ/νσης Πρασίνου, ο Σκακιστικός ΄Ομιλος, εθελοντές εκπαιδευτικοί και εξειδικευμένοι επιστήμονες, τους οποίους θέλουμε δημοσίως να ευχαριστήσουμε για την ουσιαστική συμβολή τους.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα όπως χορό, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, σκάκι, κηπουρική, γυμναστική, υγιεινή διατροφή, ανακύκλωση, βιβλιαναγνωσία, οι οποίες ήταν σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης τους. Επίσης στα παιδιά της Ε' και ΣΤ' τάξης δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν αθλητικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Άλσος με σκοπό να έρθουν κοντά στη φύση, να βιώσουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης μας.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά, καλό καλοκαίρι!

  

 


"Τις Τετάρτες του Καλοκαιριού ……. Πάμε Σινεμά"

Ο Δήμος Αιγάλεω, για τρίτη χρόνια φέρνει τον Κινηματογράφο στην Πόλη μας.

Πέντε Τετάρτες του Καλοκαιριού θα έχουν άρωμα Κινηματογράφου.


Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο).
Την Τετάρτη 5 Ιουλίου στην είσοδο του άλσους (Μπαρουτάδικο) στις 8.30 μμ και πριν την έναρξή της ταινίας, θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δήμου μας ομορφαίνοντας την βραδιά με μουσική από κινηματογραφικές ταινίες.

Πρόγραμμα προβολών:

.Τετάρτη 5 Ιουλίου “El Greco” του Γιάννη Σμαραγδή
.Τετάρτη 12 Ιουλίου “Ο Θαυματοποιός” του Σιλβέν Σομέ (για παιδιά και όχι μόνο)
.Τετάρτη 19 Ιουλίου “Ακαδημία Πλάτωνος" του Φίλιππου Τσίτου
.Τετάρτη 26 Ιουλίου “Ταξίδι στα Κύθηρα” του Θεόδωρου Αγγελόπουλου
.Τετάρτη 2 Αυγούστου “Ο Δράκος” του Νίκου Κούνδουρου


Οι προβολές αρχίζουν στις 9 μ.μ. με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ

Όσοι πιστεύουν στην αξία της Αλληλεγγύης μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.


 


10 ΜΙΚΡΟΙ ΝΕΓΡΟΙ .... επισκέπτονται το 5ο Λύκειο

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, οι "Δέκα μικροί νέγροι" της Αγκάθα Κρίστι, ζωντάνεψαν δραματουργικά, στο αμφιθέατρο του 5ου ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με το κοινό, οι θεατές αναζήτησαν τον δολοφόνο σε ένα γαϊτανάκι εγκλημάτων, όπου όλοι ήταν ταυτόχρονα υποψήφιοι θύτες και θύματα.

Τα παιδιά εξέπληξαν με το υποκριτικό ταλέντο τους, δοκιμαζόμενα σε ένα απαιτητικό έργο με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Στη θεατρική παράσταση συμμετείχαν οι: Ειρήνη Ηλιοπούλου, Φιλιώ Μπαλτσιώτη, Θεώνη Μπογιατζάρα, Δαμιανός Μαυρίδης, Κατερίνα Μονέδα, Δημήτρης Ζυγιώτης, Αλέξανδρος Τζήλος, Ιωάννα Μιχαλοπούλου, Γρηγορία Μπλάνα, Κατερίνα Γιανναρά, Θεμιστοκλής Κοκώνης.

   


 


"Τις Τετάρτες του καλοκαιριού..Πάμε Σινεμά"

Ο Δήμος Αιγάλεω, για τρίτη χρόνια φέρνει τον Κινηματογράφο στην Πόλη μας.
Πέντε Τετάρτες του Καλοκαιριού θα έχουν άρωμα Κινηματογράφου.

Τετάρτη 5 Ιουλίου στην είσοδο του άλσους (Μπαρουτάδικο) στις 8.30 μμ πριν την έναρξή της ταινίας, θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω ομορφαίνοντας την βραδιά μουσικά με γνωστά κινηματογραφικά κομμάτια.
Τετάρτη 5 Ιουλίου
“El Greco”
Του Γιάννη Σμαραγδή.

Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο).
Οι προβολές αρχίζουν στις 9 μ.μ. με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ
Αλληλέγγυο εισιτήριο για το κοινωνικό Παντοπωλείο (τρόφιμα μακράς διαρκείας)


 


Μουσικές Βραδιές στην πόλη

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ και η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ σας προσκαλούν στις ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

· Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. Άλσος Αιγάλεω (Έναρξη Κινηματογραφικού Φεστιβάλ)

· Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. Πλατεία Εσταυρωμένου

· Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. Πλατεία Λέλας Καραγιάννη

· Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. Πλατεία Εσταυρωμένου

Σας περιμένουμε όλους !


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

Σας γνωρίζουμε ότι, η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Δήμου μας επαναλειτουργεί από την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου (στάση μετρό Αγία Μαρίνα).

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη λειτουργεί δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο, με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας, 24 ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Το ζητούμενο είναι φυσικά, η «ανταλλαγή»: δίνεις ένα βιβλίο παίρνεις ένα άλλο. Τα πρώτα βιβλία βρίσκονται ήδη στα ράφια, έτοιμα να διαβαστούν από όσους περισσότερους φίλους του βιβλίου γίνεται.

Καλή ανάγνωση.


 


Διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Πέτρινα Μονοπάτια»

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του διαθεματικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα Πέτρινα Μονοπάτια» σε συνεργασία τεσσάρων σχολείων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγάλεω, σε μια καθηλωτική παρουσίαση όπου η εναλλαγή των μέσων, των σκηνικών και των συναισθημάτων κράτησαν το ενδιαφέρον των θεατών.

Το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, το 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, το 9ο Γυμνάσιο Αιγάλεω και το 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου, συνολικά 10 καθηγητές και 90 μαθητές και δίπλα σε αυτούς 4 Διευθυντές, 4 Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και φυσικά ο Δήμος Αιγάλεω, συνεργάστηκαν, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος και υλοποίησαν το προαναφερθέν πρόγραμμα πάνω σε 4 άξονες: Το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω παρουσίασε τα «Ιστορικά Μονοπάτια», το 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω τα «Μονοπάτια της Τέχνης», το 9ο Γυμνάσιο Αιγάλεω τα «Μονοπάτια της Αυτογνωσίας» και το 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου τα «Μονοπάτια της Προσφυγιάς».

Στο πλαίσιο του προγράμματος οργανώθηκε ένα κυνήγι θησαυρού στο Άλσος του Αιγάλεω, όπου οι μαθητές και των 4 σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, χωρισμένοι σε διασχολικές ομάδες γνωρίστηκαν, έπαιξαν, συμπλήρωσαν παζλ, έγραψαν σενάρια και τα δραματοποίησαν, χόρεψαν και κυρίως βίωσαν τη χαρά της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω παρουσίασε τα Ιστορικά Μονοπάτια στην Ελλάδα και την Κύπρο, κάνοντας και μια εκτενή μνεία στην «πέτρινη» Ιστορία της Κύπρου.

Το 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω είχε ως θέμα του τα Μονοπάτια της Τέχνης, παρουσιάζοντας αφήγηση παραμυθιού, τραγούδια και videos εμπνευσμένα από τους ίδιους τους μαθητές.

Οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Αιγάλεω διείσδυσαν στα Μονοπάτια της Αυτογνωσίας και, χρησιμοποιώντας ως κύριο μέσο το Θέατρο Σκιών, αναγνώρισαν και παρουσίασαν τα συναισθήματα της εφηβικής ηλικίας.

Και τέλος το 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου ξετύλιξε τις πτυχές των Μονοπατιών της Προσφυγιάς και του Πολέμου μέσα από μια δραματοποιημένη αφήγηση, κατά την διάρκεια της οποίας μια ομάδα 22 μαθητών μίλησαν στις ψυχές των παρευρισκομένων, προβλημάτισαν και συγκίνησαν για ένα τόσο επίκαιρο θέμα.

Ήταν μια καλή απόδειξη ότι η συνεργασία μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, και μάλιστα σε μια εποχή όπου το άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία προβάλλει κάτι παραπάνω από απαραίτητο……

 

 


 


Μαθητικό Φεστιβάλ 2017

 


ΠαΛέΤες Χορευτικές συνθέσεις του ΗΟPA

Χρώματα, χρόνοι, αισθήσεις, εικόνες , άνθρωποι, αντιkείμενα..
Όλοι και όλα γύρω σου σκορπισμένα.. δίπλα σου ή μακριά, δεν έχει σημασία.. σημασία έχει να πάρεις αυτά που θέλεις και να τα κάνεις χρώματα.. Φτιάξε την παλέτα σου και δώσε στη ζωή σου, το δικό σου ξεχωριστό χρώμα.

Το ΗΟPA φέτος, παρουσιάζει μια χορευτική σύνθεση, βγαλμένη από τις παλέτες των φοιτητών, χορευτών και των χορογράφων του.

Θέατρο "Αλέξης Μινωτής" Aλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)
Σάββατο, 1.7.2017 Έναρξη: 21:15
Σας περιμένουμε λοιπόν, για μια ξεχωριστή παράσταση!
Είσοδος: Δωρεάν
**** Η εκδήλωση έχει και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού αντί εισόδου, βοηθάμε στη συγκέντρωση γραφικής ύλης (τετράδια, μολύβια, σχολικές τσάντες κτλ.) και τροφίμων για το κοινωνινικό παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω. ****

Χορογραφική επιμέλεια:
Χρυσίιδα Λιατζιβίρη
Πέρσα Σταματοπούλου
Σοφία Παπαδοπούλου
Κiki KakoullisΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 στις 8:00 το απόγευμα

Ο Δήμος μας για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, την 21η Ιουνίου, με μουσική και τραγούδια σε ανοιχτούς χώρους της πόλης.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
Στην πλατεία Δαβάκη,
Σμύρνης και Θηβών,
Πλατεία Μετρό Αιγάλεω.

Συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου μας και μουσικά σύνολα που παίζουν έντεχνη, ροκ και ηλεκτρονική μουσική.
Υπό την αιγίδα του Δήμου έχουν τεθεί και όλες οι μουσικές εκδηλώσεις που προσφέρονται δωρεάν από καταστηματάρχες της πόλης μας , για να γεμίσει το Αιγάλεω με μελωδίες και ρυθμούς.


 


Πρόγραμμα «Μήνας καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για μαθητές»

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων και του ελέγχου των δικαιολογητικών για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Μήνας καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για μαθητές», σας ενημερώνουμε ότι όλες οι αιτήσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις (μαθητές γεννημένοι από 1/1/2005 έως 31/12/2010, εργαζόμενοι γονείς), έγιναν δεκτές. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο (Πελοποννήσου 5) και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017.


 


4η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12!

Τρία από τα μέλη της ομάδας κάτω των 12 ετών (U12) του Σ.Ο.Αιγάλεω με τα μετάλλιά τους για την κατάκτηση της 4ης θέσης στην Αττική. Από αριστερά: Χρήστος Γκουτούφας, Παναγιώτης Λουρίδας και Σπύρος Κουτσουβέλης.

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η ομάδα κάτω των 12 ετών (U12) του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, η οποία κατέλαβε την 4η θέση στην τελική φάση των 8 (Final 8) του Ομαδικού Πρωταθλήματος U12 Αττικής 2017 που διεξήχθη το διάστημα 2-4 Ιουνίου 2017 στη Νίκαια.


ΔΙΑΛΕΞΗ


Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Θέατρο “ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ”

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/05/2017: 19.30-23.00 ΚΑΠΗ Μουσικοχορευτική Εκδήλωση

ΣΑΒΒΑΤΟ 03/06/2017: 20.00-22.30 ΚΡΗΤΕΣ Επετειακή εκδήλωση

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/06/2017: 20.30-23.00 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Μουσικοχορευτική Παράσταση

ΤΡΙΤΗ 20/06/2017: 19.30-22.30 ΑΝΩ ΛΙΟΥΜΗ Μουσικοχορευτική Εκδήλωση

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/06/2017:20.30-23.30 ΙΛΟΑ Μουσικοχορευτική Εκδήλωση

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/06/2017: 20.30-23.30 ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ Μουσικοχορευτική Εκδήλωση

ΤΡΙΤΗ 27/06/2017: 20.30-23.30 ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Μουσικοχορευτική Εκδήλωση

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/07/2017: 21.00-23.00 ΠΡΟΟΔΟΣ Μουσικοχορευτική Εκδήλωση


 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ 5ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
“Ο ΜΑΪΟΣ ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ”

Η ομάδα φιλαναγνωσίας και πολιτισμού του 5ου Λυκείου Αιγάλεω, με την εποπτεία της φιλολόγου Πολυζώη Γρηγορίτσας, επέλεξε να παρουσιάσει φέτος με τη λήξη των μαθημάτων ένα αφιέρωμα στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης, με επίκεντρο την μάχη της Κρήτης, την τελευταία επί ελληνικού εδάφους μάχη εναντίον των γερμανικών δυνάμεων στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σχετικό με τη μάχη της Κρήτης video, στο οποίο έγινε αναφορά στη μοναδικότητα της μάχης, ως της πρώτης αλλά και τελευταίας μεγάλης αεροαποβατικής επιχείρησης του Β’Παγκοσμίου πολέμου. Επιπλέον καταδείχτηκε με σχετική παρουσίαση η μεγάλη σημασία της μάχης για τους ίδιους τους Κρήτες, οι οποίοι προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση κατά του εισβολέα, και έδωσαν περιεχόμενο στην έννοια του λαϊκού πολέμου για πρώτη φορά, γεγονός που προκάλεσε ως αντίδραση την πρώτη μαζική σφαγή αμάχων στην Ευρώπη στο χωριό Κοντομαρί Χανίων από τα γερμανικά στρατεύματα.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με κρητικούς χορούς από τη χορευτική ομάδα του σχολείου μας , η οποία κατάφερε να ενθουσιάσει το κοινό με την παρουσίαση και γρήγορων και πιο αργών χορών από την μουσική και χορευτική παράδοση του νησιού, με εναλλαγή χορών ομαδικών και αντικριστών και με τις τολμηρές φιγούρες και χορογραφίες των παιδιών. Η Διεύθυνση και ο σύλλογος του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω συγχαίρει από καρδιάς όλους τους μαθητές που οργάνωσαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.
ΕΠΙΛΟΓΗ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΟΡΩΝ: Νεφέλη Λημνιού
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ : Ζυμάλη Ευαγγελία, Ηλιοπούλου Ειρήνη, Μονέδα Κατερίνα, Μονέδα Σουλτάνα
ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ :Γιαννακοπούλου Σοφία, Ζιάγκα Αναστασία
ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Δρακονταειδής Σπύρος, Ζυγιώτης Δημήτρης, Ζυμάλη Ευαγγελία, Κολυβά Αναστασία, Κουρπά Μαριάννα, Λημνιού Νεφέλη, Μαρκαντωνάκη Δανάη, Μονέδα Κατερίνα, Μονέδα Τάνια, Μουρατίδης Φοίβος, Μπογιατζάρα Θεώνη, Νικολοπούλου Δήμητρα.


Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω


ΜΕ ΤΟ ERASMUS+ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ :
Από τις 6 έως τις 11 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον Τάραντα της Ιταλίας, η 6η και τελευταία εκπαιδευτική διεθνική δραστηριότητα του προγράμματος «70 Υears of European History (1945-2015)» το οποίο διενεργείται στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων του Erasmus+ και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το «70 Υears of European History (1945-2015)» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία) και συντονίζεται από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.
Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από το Διευθυντή του σχολείου Δημόπουλο Παρασκευά, τους εκπαιδευτικούς: Κουνδουράκη Ευτυχία, Ευαγγέλου Χαρίλαο και Πεφάνη Κωνσταντίνα και τις μαθήτριες: Ταουσάνη Δέσποινα και Μακρυγιαννάκη Γεωργία.
Η δραστηριότητα αυτή, που ήταν και η τελευταία του project, οργανώθηκε από το λύκειο «Istituto Paritario Plateja» του Τάραντα και κατά τη διάρκεια της, πενήντα περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες και εξορμήσεις τόσο εκπαιδευτικού όσο και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Αξιολογώντας την επίσκεψη μας στην Ιταλία, την κρίνουμε ως απόλυτα εποικοδομητική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτήν μιας και στόχοι του προγράμματος επετεύχθησαν πλήρως. Οι οικοδεσπότες μας ήταν εξαιρετικά φιλικοί και γενναιόδωροι, η φιλοξενία των μαθητών μας ήταν κυριολεκτικά άψογη και η οργάνωση των δραστηριοτήτων από το σχολείο του Τάραντα ήταν άρτια. Μέσω αυτού του ταξιδιού, οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών σχολείων, επικοινώνησαν τις απόψεις τους, συνεργάστηκαν δημιουργικά και επισκέφτηκαν σημαντικά ιστορικά μνημεία της χώρας.
Δεδομένου ότι αυτή ήταν και η τελευταία διεθνική δραστηριότητα του project, το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ήταν ιδιαίτερα θερμό και φιλικό και η ατμόσφαιρα φορτισμένη συγκινησιακά. Οι μαθητές μας δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στο ταξίδι αυτό.
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, που με τη δραστηριότητα αυτή ολοκληρώνει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «70 Years of European History (1945-2015)», ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2015.
Η αξία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως το Erasmus +, είναι αυταπόδεικτη και θα ήταν μάλλον περιττό να προσθέσουμε το οτιδήποτε. Το ίδιο ακριβώς πιστεύουμε ότι ισχύει και για την θετική επίδραση που έχουν πάνω στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν σε αυτά, κυρίως όταν πρόκειται για ιδιαίτερες εκπαιδευτικές μονάδες όπως ένα Εσπερινό Λύκειο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αντί επιλόγου μια υπόσχεση προς τους μαθητές μας :
Σύντομα θα επανέλθουμε. Με νέες ιδέες και περισσότερη όρεξη για δουλειά, για να μοιραστούμε μαζί τους ταξίδια και εμπειρίες ζωής.

  


ΜΕ ΤΟ ERASMUS+ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ :

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ , Δράση ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων, με τίτλο “70 YEARS OF EUROPEAN HISTORY (1945-2015)” - το οποίο επιχορηγείται μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – πραγματοποιήθηκε η 7η εκπαιδευτική διεθνική δραστηριότητα των οκτώ συμμετεχόντων σχολείων ,στην Πράγα της Τσεχίας, από 20 έως 25 Φεβρουαρίου 2017.
Η συνάντηση οργανώθηκε από το σχολείο της Πράγας GYMNAZIUM CESKOLIPSKA.
H Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από το Διευθυντή του σχολείου κ. Δημόπουλο Παρασκευά ,τον σχολικό σύμβουλο και παιδαγωγικά υπεύθυνο του σχολείου κ. Λιγνό Ιωάννη, τους εκπαιδευτικούς Οργιανέλη Πασχάλη και Μπαρλέτη Δήμητρα και τις μαθήτριες Κατσιγιάννη Σοφία και Άγγου Μαρία.
Κρίνοντας το ταξίδι, πιστεύουμε ότι ήταν πάρα πολύ θετικό τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές.
Οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν για τα θέματα του προγράμματος, έλυσαν προβλήματα, ενημερώθηκαν για τα προϊόντα των χωρών και έβαλαν τους στόχους της επόμενης συνάντησης.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές άλλων χωρών ,να συνεργαστούν, να δουν ιστορικά μνημεία της Πράγας και της Δρέσδης και να γευτούν την φιλοξενία των Τσέχικων οικογενειών.
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω θα συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «70 Years of European History», με την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στον Τάραντα της Ιταλίας στα τέλη του Απριλίου.

   


Ανακοίνωση


Μήνας Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων για Μαθητές

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ διοργανώνει

ΜΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
που έχουν γεννηθεί από 1/1/2005 έως 31/12/2010

 Διάρκεια προγράμματος από 26/6/2017 έως 28/7/2017, εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Ώρες λειτουργίας: από 07:30 έως 15:30

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Πελοποννήσου 5) και περιλαμβάνει:
Eκπαιδευτικά Προγράμματα, Αθλητικές και Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ Η ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΜΕ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. (Σε αυτή θα αναφέρονται τυχόν θέματα υγείας του παιδιού, τα στοιχεία ταυτότητας εκείνου (-ων) που θα παραδίδουν και θα παραλαμβάνουν τα παιδιά κλπ)
2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ. (Μπορεί να αναζητηθεί και από την υπηρεσία μας αυτεπάγγελτα).
3. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ ή έγγραφο της ΔΟΥ (εκκαθαριστικό ή Ε1) ή ενοικιαστήριο κατοικίας).
4. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή θα υποβάλλονται από 15/5/2017 μέχρι 2/6/2017, από 10.00 έως 14.00 στο Τμήμα Παιδείας, στο Δημαρχείο (Ιερά Οδός 364 & Α.Κάλβου, 2ος όροφος) τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132044848-849

 

Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν είναι απεριόριστος. Εάν οι αιτήσεις υπερβούν τις 180 θα γίνει δημόσια κλήρωση.

Ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, τουλάχιστον 3 ημέρες πριν.

 

 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αιγάλεω και το Αθλητικό Τμήμα του, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιούν για ακόμη μια χρονιά τουρνουά ποδοσφαίρου των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.
Οι αγώνες θα διεξάγονται στο Δημοτικό Γήπεδο “Εύα Χριστοδούλου” κάθε Σάββατο πρωί από 13/5 έως 10/6. Θα ακολουθήσουν οι τελικοί αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο “Στ. Μαυροθαλασσίτης” με την βράβευση των μαθητών – μαθητριών που θα συμμετέχουν. Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλαίμαχου αιγαλιώτη άσσου Μίλτου Παπαποστόλου που τίμησε με την παρουσία του τις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου σαν παίχτης και σαν ομοσπονδιακός προπονητής.
Στόχος της δράσης είναι οι μικροί μαθητές να γευθούν την χαρά του παιχνιδιού. Στο δικό μας πρωτάθλημα σημασία έχει η συμμετοχή και το ευ αγωνίζεσθαι και για το λόγο αυτό δεν θα τηρηθεί βαθμολογία.


ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ 2017

Θερμά συγχαρητήρια στη Δανάη Ζιώγα, μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Αιγάλεω, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο άθλημα του TAEKWONDO στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων 2017.

Ευχόμαστε υγεία, καλή πρόοδο και πολλές επιτυχίες.


Aναβάθμιση του «Γιάννης Ρίτσος» από πόρους του ΕΣΠΑ 2014 - 2020

O Δήμος Αιγάλεω συμμετέχοντας σε μια ανταγωνιστική διαδικασία και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου και των Υπηρεσιών του, επιλέχθηκε για τη χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Πνευματικού Κέντρου «Γιάννης Ρίτσος» από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» προϋπολογισμού 800.000€

 

Το έργο αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Πνευματικού Κέντρου και έχουν στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αναβαθμίζοντας το υφιστάμενο κτίριο σε κτίριο σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης (nZEB). Οι εργασίες στο κτίριο αφορούν σε Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις για τη λειτουργική αναβάθμιση, Ελαιοχρωματισμοί και Δαπεδοστρώσεις  με οικολογικά υλικά,  Αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου, Αναβάθμιση Η/Μ εγκαταστάσεων, Αντικατάσταση κουφωμάτων και Θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας, Αναβάθμιση συστημάτων φωτισμού και κλιματισμού/θέρμανσης, Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα και Δίκτυο αυτοματισμών (BMS)

Συνολικά στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης / Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΑ (Ε.Π. «Υποδομές, Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - ΕΣΠΑ), κατατεθήκαν 88 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 102.974.348,22 ευρώ και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων εγκρίθηκαν συνολικά 58 προτάσεις. Η πρόταση του Δήμου Αιγάλεω για το «Γιάννης Ρίτσος» κατέλαβε στην αξιολόγηση την 15η θέση στο πλαίσιο της υποδράσης που συμμετείχε.

Μπορείτε να δείτε τον οριστικό πίνακα κατάταξης των αξιολογημένων προτάσεων εδώ.Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών - Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Το «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» αποτελεί δράση οικονομικής ενίσχυσης σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Σύμφωνα με τις Κανονιστικές Διατάξεις του προγράμματος, το Ι.Κ.Υ. προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 κατ΄ ελάχιστον 3.685 υποτροφίες για προπτυχιακούς φοιτητές/τριες που φοιτούν σε Τμήματα/Σχολές των Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) της Ελλάδας.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση υποτροφίας έχουν οι φοιτητές/τριες προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούν σε ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και Σχολές Καλών Τεχνών. Εξαιρούνται όσοι φοιτούν σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές καθώς και στις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όρους και προϋποθέσεις για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, περιγράφονται στο σχετικό κεφάλαιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση υποτροφίας.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2016 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Η έναρξη της υποβολής αιτήσεων αρχίζει, από την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 5:00μμ και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 2 Μαϊου 2017, στις 17:00.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/


 

 


Το 5ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ υποδέχεται την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω

Για μια ακόμα χρονιά, μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου του 5ου ΓΕΛ Αιγάλεω είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο αμφιθέατρο του σχολείου μας την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 .
Την εξαιρετική παρουσίαση έκανε ο Κος Συλαΐδής Στυλιανός, Γενικός Γραμματέας της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, προσφέροντας μάθημα πρώτων βοηθειών και επισημαίνοντας την αξία της διάσωσης της ανθρώπινης ζωής και του εθελοντισμού.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές πήραν βασικές γνώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση περιστατικών ρινορραγίας, πνιγμονής και λιποθυμικού επεισοδίου, έχοντας την ευκαιρία να εμπεδώσουν τη γνώση με βιωματικό και άμεσο τρόπο, εμπλεκόμενοι οι ίδιοι σε αντίστοιχα υποθετικά περιστατικά.
Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι μαθητές μας εξέφρασαν πολύ έντονα το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω απόκτηση γνώσης σε θέματα διάσωσης, συνειδητοποιώντας τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο και πώς μέσα από μια τέτοια πράξη μπορεί να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, κάποιου μέλους της οικογένειάς τους, φίλου τους ή κάποιου εντελώς άγνωστου.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης για τη λειτουργία σχολής Εφήβων Διασωστών που λειτουργεί δωρεάν στην ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Αιγάλεω (www.epilektoi.com)
Κανείς δεν είναι πολύ μικρός για να σώσει μια ζωή!

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε το έργο ανακαίνισης του Κλειστού Μπάσκετ-Βόλλεϋ στο 6ο ΓΕΛ

Παραδίδεται σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης του πλαστικού τάπητα (χλωριούχο πολυβινύλιο PVC), το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ-Βόλλεϋ στους μαθητές των σχολείων, τους αθλητικούς Συλλόγους και τους αθλητές.

  


 


Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Ηρώου της Ελευθερίας καθώς και την παρέλαση στην Ιερά Οδό των μαθητών, των προσκόπων και των εθνικοτοπικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης μας.

   

     

 


 

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η Ένωση ΕλληνοΜολδαβικής φιλίας "Αλέξανδρος Υψηλάντης"  το Εργαστήρι Τέχνης THE ARTWORKSHOP και ο Δήμος Αιγάλεω, σας προσκαλούν στη γιορτή ανταλλαγής πολιτισμού για τον ερχομό της Άνοιξης, με ήθη και έθιμα της Ελλάδας και Μολδαβίας.

Την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 18:00μμ στο Κέντρο Πολιτισμού ¨Ελληνικό Μολύβι¨ (Ιερά Οδός 154 & Νάξου). 

 

 

Με Τιμή
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης Η

Πρόεδρος της Ένωσης ΕλληνοΜολδαβικής φιλίας ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ" Σβελτάνα Λισαγκόρ Βεργή 

Η Διευθύντρια του ¨THE ARTWORKSHOP¨ Δώρα & Μέρου Σκουτέρη 

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτριος Μπίρμπας


 


5Ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ - 20ο ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 2016-2017

Το 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω συμμετείχε και φέτος στο 20o ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ AΘΗΝΑΣ με μεγάλη επιτυχία εκπροσωπώντας δύο χώρες: την Ελβετία και το Αζερμπαϊτζάν.
Η παρουσία του σχολείου μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διαρκής από το 1999-2000.
Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας (Athens Model United Nations) είναι ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο-προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα προσομοιώνονται οι εργασίες επιτροπών της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος του συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα τα οποία έχουν τεθεί επί τάπητος στα αντίστοιχα όργανα του ΟΗΕ και αφορούν σε ζητήματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού, αναπτυξιακού καθώς και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Η γνώση που αποκομίζουν οι νέοι μέσα από τη μελέτη και την έρευνα των διεθνών θεμάτων, προβλημάτων και εξελίξεων δύναται να καταστεί χρήσιμη για τη μετέπειτα πορεία τους.
Οι οκτώ μαθήτριες της Β’ Λυκείου του σχολείου μας οι οποίες πήραν μέρος, αφού εργάστηκαν ομαδικά και έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και στη διεθνή βιβλιογραφία, παρευρέθησαν στο τριήμερο συνέδριο του ΜΗΕ στο ξενοδοχείο Novotel από τις 17 έως τις 19 Mαρτίου 2017. Είχαν ενεργή συμμετοχή στις επιτροπές τους και παρουσίασαν τις θέσεις των χωρών που εκπροσωπούσαν σχετικά με παγκόσμια ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.
Πιο συγκεκριμένα, απέκτησαν γνώσεις για τα διεθνή προβλήματα, τις διεθνείς σχέσεις, τη λειτουργία παγκοσμίων οργανισμών, καλλιεργώντας τις ρητορικές τους ικανότητες στα Αγγλικά και παράλληλα συμμετέχοντας σε ένα μάθημα δημοκρατίας, καταθέτοντας απόψεις, προτάσεις και ψηφίσματα για να βρεθούν λύσεις και λαμβάνοντας αποφάσεις από κοινού.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
1)ΑΣΚΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ Β1, 2)ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ Β1, 3)ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ Β1, 4)ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Β1, 5)ΜΟΝΕΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Β3, 6)ΜΠΟΓΙΑΤΖΑΡΑ ΘΕΩΝΗ Β3, 7)ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Β3, 8)ΤΖΑΜΑΛΙ ΑΘΗΝΑ Β4

  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αιγάλεω γιόρτασε με μεγάλη επιτυχία τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017, στο Άλσος “Μπαρουτάδικο” με συμμετοχή πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν λαγάνες και σαρακοστιανά εδέσματα και μοιράστηκαν χαρταετοί.

Η Φιλαρμονική του Δήμου και ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω κάλυψαν καλλιτεχνικά το πρόγραμμα με μουσική και χορευτικά συγκροτήματα, δημιουργώντας κέφι και καλή διάθεση σε όλους τους Αιγαλιώτες, μικρούς και μεγάλους, που πλημμύρισαν το Άλσος.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ασπασία Αρετάκη, Αντιδήμαρχοι και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, που ευχήθηκαν καλή Σαρακοστή σε όλους.

       


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, το Αιγάλεω υποδέχτηκε στο 3ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία τα προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, τα οποία θα φοιτήσουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που πραγματοποιείται με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ασπασία Αρετάκη, Αντιδήμαρχοι, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αδάμ Στάμου, Σχολικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, η Ένωση Γονέων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων, ο Σύλλογος Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Αιγάλεω, Εκπρόσωποι Φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου περίμεναν να υποδεχθούν τα παιδιά στην είσοδο των σχολείων, δηλώνοντας έτσι έμπρακτα την στήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Συγκινητικό ήταν το μουσικό καλωσόρισμα από τους μαθητές και των δύο σχολείων μας που τους έδωσαν ζωγραφιές και μπαλόνια.

Από τον Δήμο δόθηκαν σε κάθε μαθητή, μια σχολική τσάντα, τετράδια, γραφική ύλη επίσης προσφέρθηκαν δώρα από τους εκπαιδευτικούς και από άλλους φορείς της πόλης.

Ευχόμαστε καλή διαμονή, καλή πρόοδο στα μαθήματά τους, τερματισμό του πολέμου, ειρήνη και γρήγορη επιστροφή στην πατρίδα τους.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποιητική βραδιά – παρουσίαση βιβλίων

Ο Δήμος Αιγάλεω και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος”, ποιητική βραδιά – παρουσίαση των βιβλίων της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ “Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι” από τις εκδόσεις Καστανιώτη και της Πόπης Αρωνιάδα “Ουλές”, από τις εκδόσεις Ροδακιό. Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπέσης, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, Εκπαιδευτικοί, σημαντικοί Ποιητές και Λογοτέχνες.
Την παρουσίαση συντόνισε η νομικός Αγγελική Αποστολοπούλου, ενώ η κεντρική ομιλήτρια, Κριτικός Λογοτεχνίας, Φιλόλογος και Ποιήτρια Διώνη Δημητριάδου, ανέλυσε με σαφήνεια τα έργα των δύο Ποιητριών, γεφυρώνοντας εύστοχα το περιεχόμενο των ποιητικών συλλογών τους. Απήγγειλαν, η ηθοποιός Μαρία Λεμεσού και ο Ποιητής, Αρχιτέκτονας, Χάρης Μελιτάς. Τη βραδιά έντυσε μουσικά η Αλίκη Ζωγράφου, σκορπίζοντας μελωδικές νότες με τις ερμηνείες της και το ακορντεόν της.

     


Ενημερωτικό υλικό για κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με την εκπαίδευση προσφύγων

Παιδιά από χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στα σχολεία

Υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών της χώρας μας;
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

Ενημερωτικό υλικό για κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με την εκπαίδευση προσφύγων, που εστάλη από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας:

 

1) την από 1-2-2017 ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ «Για την ένταξη των προσφυγοπαίδων σε Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων» (http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/26679-01-02-17-gia-tin-entaksi-ton-prosfygopaidon-se-domes-ypodoxis-ekpaidefsis-prosfygon)

2) το κείμενο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις» του Τομέα Υγείας του Παιδιού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας

3) Βίντεο για το δικαίωμα προστασίας της υγείας των παιδιών στο σχολείο το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνήγορου του Παιδιού, στο: www.0-18.gr/gia-megaloys/nea/binteo-gia-to-dikaioma-prostasias-tis-ygeias-ton-paidion-sto-scholeio

 


 

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Αιγάλεω και η θεατρική ομάδα Ονειροβάτες σας προσκαλούν, σε Διήμερο Αρχαίου Δράματος.
Στις 14 Ιανουαρίου 2017: «Πλούτος» Αριστοφάνη και
στις 15 Ιανουαρίου 2017: «Τρωάδες» Ευριπίδη.

Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού
«Ελληνικό Μολύβι» Ιερά Οδός 154 και Νάξου (στάση μετρό Ελαιώνας).

Είσοδος ελεύθερη.
Εισιτήριο κοινωνικής αλληλεγγύης για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου Δήμου Αιγάλεω (συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαρισμού κλπ.)


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αντιπροσωπεία του Δήμου μας, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπασία Αρετάκη, την Αντιδήμαρχο Γιάννα Χριστόγλου, τους Δημοτικούς Συμβούλους Λάμπρο Σκλαβούνο, Παναγιώτα Μερκουράκη, Ιωάννη Καπνουλά και Ελένη Μπάστα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχε στις εξαιρετικές εκδηλώσεις με τίτλο “Σμύρνη… όμορφη πόλη, όμορφοι άνθρωποι… τότε και τώρα” που διοργανώθηκαν, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες”, στη Σμύρνη σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Πολιτισμού, τη Μητρόπολη Σμύρνης και το Δήμο Κονάκ Σμύρνης.

    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΜΕ ΤΟ ERASMUS+ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Maçka της Τραπεζούντας της Τουρκίας, η 4η εκπαιδευτική διεθνική δραστηριότητα του προγράμματος «70 Υears of European History (1945-2015)» το οποίο διενεργείται στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων του Erasmus+ και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το «70 Υears of European History (1945-2015)» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία) και συντονίζεται από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.
Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από το Διευθυντή του σχολείου Δημόπουλο Παρασκευά, τους εκπαιδευτικούς: Κουνδουράκη Ευτυχία και Οργιανέλη Πασχάλη και τις μαθήτριες: Σπάθη Μελίνα και Πυλιώτη Μαρία.
Η δραστηριότητα αυτή, που ήταν και η πρώτη για το σχολικό έτος 2016-2017, οργανώθηκε από το λύκειο Maçka Anadolu Imam Hatip Lisesi και κατά τη διάρκεια της πενήντα περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες και εξορμήσεις τόσο εκπαιδευτικού όσο και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα οι μαθητές πήραν μέρος :
- σε διαδραστικό πειραματικό εργαστήριο με τίτλο «Europe in the nuclear era» ,σε workshop με θέμα «Στρατιωτικά πραξικοπήματα στη σύγχρονη Τουρκική ιστορία» και σε μάθημα πάνω στη χρήση της εφαρμογής Padlet
- ξεναγήθηκαν στους χώρους ενός εργαστηρίου της παραδοσιακής τέχνης Ebru (είδος ζωγραφικής με νερό) και εξασκήθηκαν δημιουργώντας τους δικούς τους πίνακες ζωγραφικής.
Ενώ οι καθηγητές:
-παρακολούθησαν μάθημα ιστορίας με θέμα «Εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καθώς και παρουσίαση της σύγχρονης ιστορίας της Τουρκίας, εστιασμένη στην υποψηφιότητα της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
-συνεργάστηκαν στην επεξεργασία φύλλων εργασίας και αξιολόγησης για την δημιουργία του αντίστοιχου τελικού προϊόντος.
-πήραν μέρος σε συσκέψεις αναφορικά με την πορεία του project κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους, εργάστηκαν πάνω στην πλατφόρμα e-twinning και οριστικοποίησαν τις δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι την επόμενη συνάντηση.
Και τέλος όλοι μαζί:
- ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της Τραπεζούντας (Ataturk kiosk, Boztepe και Hagia Sofia) και πήραν μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Ιστορίας της Τραπεζούντας και σε εργοστάσιο παραγωγής τσαγιού
- επισκέφτηκαν στην περιοχή Uzungöl (τουριστικό θέρετρο της Τραπεζούντας)
- παρακολούθησαν παραδοσιακή τουρκική βραδιά με μουσική , χορούς από τοπικά χορευτικά σχήματα και δείπνησαν με τοπικά φαγητά.
Αξιολογώντας την επίσκεψη στην Τουρκία, την κρίνουμε ως απόλυτα εποικοδομητική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτήν μιας και στόχοι του προγράμματος επετεύχθησαν πλήρως. Ιδιαίτερα για την Ελληνική αποστολή , το ταξίδι στην κοιτίδα του Ποντιακού Ελληνισμού ήταν μια εμπειρία πολύτιμη και μοναδική.
Οι οικοδεσπότες μας ήταν εξαιρετικά φιλικοί και γενναιόδωροι, η φιλοξενία των μαθητών μας ήταν κυριολεκτικά άψογη και η οργάνωση των δραστηριοτήτων από το σχολείο της Τραπεζούντας ήταν άρτια. Μέσω αυτού του ταξιδιού, οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών σχολείων, επικοινώνησαν τις απόψεις τους, συνεργάστηκαν δημιουργικά και επισκέφτηκαν σημαντικά ιστορικά μνημεία της χώρας. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα θερμό και φιλικό ενώ οι μαθητές μας δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στο ταξίδι αυτό.
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω θα συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «70 Years of European History», με την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα της Τσεχίας στα τέλη του Φεβρουαρίου.

   

 


Ανακήρυξη νικητών 2016 στη Μεγάλη γιορτή της Ανακύκλωσης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 21/12/2016 η “Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές” που οργανώθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω.
Τα βραβεία παρέδωσε στους μαθητές ο Δήμαρχος κ. Μπίρμπας Δημήτρης, ο οποίος ευχαρίστησε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους κάλεσε να συνεχίσουν τις προσπάθειες ώστε να γίνει η πόλη μας “πράσινη”, οικολογική κάτι που απαιτεί την ουσιαστική συμβολή όλων των πολιτών της.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αρετάκη Ασπασία, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Χριστόγλου Γιάννα, Καθαριότητας κ. Νικητάκης Νίκος, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κ. Μούργος Παναγιώτης, η Διευθύντρια του 3ου Λυκείου κ. Κ. Ρηγάτου και η Καθηγήτρια των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντοπούλου κ. Α. Κόντη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016

Δήμος Αιγάλεω - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 6.00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος


Εκδήλωση για τα Παιδιά με μάγο, ξυλοπόδαρο, κλόουν, θεατρικό παιχνίδι και τη Φιλαρμονική του Δήμου μας.


 


ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

 


 


Αφιέρωμα στον Δήμαρχο της πόλης μας ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗ


Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με πλήθος κόσμου, στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων από το θάνατο του Δημάρχου της πόλης μας ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΥΘΑΛΑΣΣΙΤΗ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Σπύρος Τζόκας, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Μυστακόπουλος και Πάνος Σπηλιόπουλος καθώς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλουλίου κα Ασπασία Αρετάκη, οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Γιάννης Γκίκας, Λάμπρος Σκλαβούνος, Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη.
Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης, Κώστας Φίλης, Γιάννα Χριστόγλου.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αγαπίου, Κώστας Αγγελόπουλος, Γιάννης Δημομελέτης, Μάκης Ζάχαρης, Παύλος Καβάσης, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Τάσος Σαράντου.
Τα παιδιά του Σταύρου Μαυροθαλασσίτη, Κλειώ και Μανώλης καθώς και πλήθος Αιγαλιωτών που παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και συγκίνηση την εκδήλωση.
Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου, η οποία ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μαυροθαλασσίτη το 25/5/1955
Στη συνέχεια στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αρετάκη αναφέρθηκε στα προσωπικά βιώματα που είχε και τη γνωριμία της με τον τότε Δήμαρχο.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας, ο οποίος παρουσίασε τη ζωή και το έργο του, αποτιμώντας την παρουσία του στην πόλη ως τον Δήμαρχο της Αριστεράς “Θρύλο” για τους Αιγαλιώτες ανεξάρτητα ιδεολογικών πεποιθήσεων. Τον Δήμαρχο που γύριζε όλο το Αιγάλεω με το ποδήλατό του προσπαθώντας να έχει προσωπική εποπτεία σε ότι συνέβαινε στην πόλη.
Στη συνέχεια ο γιός του Μανώλης Μαυροθαλασσίτης αναφέρθηκε στις πιο προσωπικές στιγμές που η ίδια η οικογένειά του βίωσε κατά τη διάρκεια της έντονης πολιτικής του ενασχόλησης και αφοσίωσης του στην πόλη και τους δημότες.
Στην παρέμβαση τους οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Δράκος και Παναγιώτης Κεφάλας (τετραετία 1975 – 1978) αναφέρθηκαν στην εμπειρία τους ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεργάτες του, που έζησαν από κοντά το πείσμα, την ανιδιοτελή προσφορά του καθώς και τα πρότυπα που “διδάχτηκαν” από την καθημερινή του παρουσία.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε η κα Ντίνα Καλλιοντζή, υπάλληλος του Δήμου και άμεση συνεργάτης στο γραφείο του, για τον τρόπο οργάνωσης-διοίκησης και την ευαισθησία του να αντιμετωπίζει άμεσα τα προβλήματα που προέκυπταν.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής που είχε διοριστεί ως Δήμαρχος το 1974 με Αντιδήμαρχο τον Σταύρο Μαυροθαλασσίτη, μέχρι να γίνουν εκλογές το 1975.
Κλείνοντας την εκδήλωση η Κλειώ Μαυροθαλασσίτου μετέφερε τις δικές της προσωπικές μαρτυρίες τονίζοντας την αγάπη που είχε ο πατέρας της τόσο στα παιδιά του όσο και στην πόλη τους, το Αιγάλεω.
Τέλος στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό video ντοκουμέντο (οπτικό-ακουστικό) από τη θεμελίωση του Αθλητικού Γηπέδου στην οδό Θηβών, το 1963 και την ολοκλήρωσή του το 1966 μαζί με το video που ετοιμάστηκε από πλήθος φωτογραφιών από τη ζωή του, τα έργα και τις εκδηλώσεις των τεσσάρων τετραετιών (1955 – 1978) της θητείας του.

Ομιλία Δημάρχου

Αφιέρωμα στον Δήμαρχο της πόλης μας ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗ

.    


 

 


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 7.00 μμ Στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Μετρό Αιγάλεω) θα γίνει ο καθιερωμένος •Φωτισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.
Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου, Σύλλογοι και Σχολεία της πόλης μας με κάλαντα και χορούς.
Η διασκέδαση θα συνεχιστεί με τους ρυθμούς της μπάντας "Nick Tsiamtsikas Blues Band"


 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 


 


Εθελοντική Αιμοδοσία: Μια πράξη ζωής

Εκδήλωση «Εθελοντική Αιμοδοσία: Μια πράξη ζωής» και 2η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω
Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη εκδήλωση του Εσπερινού ΓΕΛ Αιγάλεω «Εθελοντικη Αιμοδοσία: Μια πράξη ζωής». Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές των δύο σχολείων, του Εσπερινού ΓΕΛ και του Εσπερινού Γυμνασίου Αιγάλεω καθώς και προσκεκλημένοι από την τοπική κοινωνία αλλά και από το Πειραματικό Γυμνάσιο και ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων, που πλαισίωσαν και την εκδήλωσή μας.
Την εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η φιλόλογος του σχολείου μας, κ. Κ. Πεφάνη, άνοιξε με μια τοποθέτηση σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Εσπερινού ΓΕΛ Αιγάλεω από την υπεύθυνη καθηγήτρια Στ. Γιασουρίδου. Στη συνέχεια, χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Ν. Σαρμάς, Δ/ντης του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις στα Νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Α.&Π. Κυριακού, ο οποίος τόνισε στη σύντομη ομιλία του την αξία της προσφοράς αλλά και τη δύσκολη διαδικασία της καλλιέργειας του εθελοντισμού.
Με μια ιδιαίτερα κατατοπιστική και εξαιρετικά συγκλονιστική ομιλία η κοινωνική λειτουργός κ. Παναγιώτα Καριοφυλλίδου, συνεργάτιδα του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ (της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών), ενημέρωσε εκτενώς τους παρευρισκομένους σχετικά με τη σημασία αλλά και τη διαδικασία εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων, καταδεικνύοντας ότι η έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης και συζήτησης ευθύνεται κυρίως για τα πολύ χαμηλά ποσοστά εθελοντών μυελού των οστών στη χώρα μας, κάτι που οφείλουμε να αντιστρέψουμε εμπράκτως με παρόμοιες σχολικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Την εκδήλωση έκλεισε με τις ευαίσθητες αλλά ιδιαίτερα ελπιδοφόρες μαρτυρίες μαθητών και μαθητριών του Πειραματικού Λυκείου Αγ. Αναργύρων που η πρόσφατη επίσκεψή τους στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα σφράγισε την απόφασή τους να γίνουν εθελοντές μυελού των οστών. Τις μαρτυρίες μάς μετέφεραν με πολύ ζωντάνια και φρεσκάδα δύο μαθητές του Πειραματικού Λυκείου Αγ. Αναργύρων.
Η απήχηση της εκδήλωσης ήταν εντυπωσιακή, καθώς προσήλθαν άμεσα δέκα εθελοντές δότες δείγματος,προκειμένου να εγγραφούν στην Παγκόσμια Λίστα Εθελοντών Αιμοποιητικών Κυττάρων.
Στο πλαίσιο αυτού του κλίματος προσφοράς πραγματοποιήθηκε και η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία του Εσπερινού ΓΕΛ Αιγάλεω, που έγινε στις 24 Νοεμβρίου 2016, στο χώρο του σχολείου. Μαθητές, καθηγητές και των δύο εσπερινών σχολείων αλλά και συμπολίτες μας προσήλθαν και πρόσφεραν αίμα εγγραφόμενοι στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω». Ένας σημαντικός αριθμός εθελοντών αιμοδοτών προστέθηκε στο Σύλλογο του σχολείου, ενώ εντυπωσιακό ήταν ότι είκοσι ακόμη μαθητές έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών και εγγράφηκαν στην Παγκόσμια Λίστα προκειμένου να δώσου μερικές ακόμη… σταγόνες ελπίδας σε συνανθρώπους μας, που αναμένουν τον συμβατό εκείνο δότη αιμοποιητικών κυττάρων, ο οποίος θα τους χαρίσει τη ζωή...

  


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγάλεω
προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 2ου Γυμνασίου Αιγάλεω. ΑΔΑ:Ω31ΣΟΞ6Ν-ΛΣΧ
Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο του Σχολικού Κτιρίου του
2ου Γυμνασίου Αιγάλεω Μυκηνών & Κορίνθου στις 9/1/2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:30
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. τηλ 2132044850 ή στο γραφείο του ως άνω Σχολικού Κτιρίου τηλ 2105983661 απ’όπου μπορούν να παραλάβουν και τη διακήρυξη του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

περιληψη 

 


ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ


Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναζητά εθελοντές καθηγητές με ανάλογη εμπειρία στην προετοιμασία μαθητών της Γ' Λυκείου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στα ΑΕΙ/Α-ΤΕΙ και συγκεκριμένα:

Φιλόλογο για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορία Κατεύθυνσης

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

• Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω: 213 2044923, 848, 849.
• Ώρες επικοινωνίας: 10:00-14:00.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 20:00 – 21:30 & ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 17:45 – 19:15 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ «ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ».

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ PILATES ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19:00 – 20:00
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ «ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ».

 


ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 


ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από το Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω, η 3η διεθνική συνάντηση του προγράμματος “Participative culture: the way to be a European active citizen” , ACTCITY το οποίο διενεργείται στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ2/Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων του ERASMUS+ και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το “Participative culture: the way to be a European active citizen” , ACTCITY είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 8 ευρωπαϊκές χώρες ( Ρουμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Λιθουανία, Τουρκία και Ελλάδα ) και συντονίζεται από το σχολείο της Ρουμανίας.
Το Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω διοργάνωσε και φιλοξένησε άψογα τη συνάντηση.
Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους οι 21 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Εσπερινού Λυκείου Αιγάλεω κ. Δημόπουλο Παρασκευά, την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Γιασουρίδου Στέλλα και καθηγητές του σχολείου, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του Αιγάλεω.
Ο Δήμαρχος κ. Μπίρμπας Δημήτριος, αφού τους καλωσόρισε θερμά, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην διεξαγωγή του προγράμματος, υποσχέθηκε την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και τους δώρισε αναμνηστικά με το έμβλημα του δήμου.
Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην Αθήνα και επισκεφτήκαν το βράχο της Ακρόπολης. Επισκέφθηκαν επίσης το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου.
Κατά γενική ομολογία το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν εξαιρετικό.
Εξαιρετικό ήταν επίσης και το ενδιαφέρων που έδειξαν για την μεταξύ τους συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.
Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να σχεδιάσουν λεπτομερειακά τις δραστηριότητες του δεύτερου χρόνου του έργου, να προτείνουν λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα και να αξιολογήσουν συνολικά τη μέχρι τώρα πορεία του project.
Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ορίστηκε για τις 20 με 25 Μαρτίου 2017 στο Βίλνιους της Λιθουανίας, με συμμετοχή καθηγητών και μαθητών από κάθε χώρα.
Το Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος.

       

 


ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ERASMUS+
Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων, με τίτλο “70 YEARS OF EUROPEAN HISTORY (1945-2015)” - το οποίο επιχορηγείται μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση - πραγματοποιήθηκε η 2η διεθνική συνάντηση των οκτώ συμμετεχόντων σχολείων, στην πόλη Barreiro της Πορτογαλίας, από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου 2016.
Η συνάντηση αυτή διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το σχολείο Escola Secundária Augusto Cabrita, της Πορτογαλίας.
Το «70 Υears of European History (1945-2015)» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία) και συντονίζεται από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.
Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Δημόπουλο Παρασκευά και τους εκπαιδευτικούς κ. Ευαγγέλου Χαρίλαο και κ. Κουνδουράκη Ευτυχία.
Στόχοι της συνάντησης ήταν:
- να γίνει αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του project αλλά και των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου, έτσι ώστε να αποτυπωθούν τα θετικά στοιχεία αλλά και οι αστοχίες
- να σχεδιαστούν βελτιωτικές κινήσεις και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές
- να προετοιμαστούν και να οργανωθούν οι δραστηριότητες του δεύτερου χρόνου
- να καθοριστούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των τριών διεθνικών δραστηριοτήτων μάθησης/εκπαίδευσης/κατάρτισης που έχουν εγκριθεί και προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τον δεύτερο χρόνο του προγράμματος.
- να αξιολογηθεί η πρόοδος στη δημιουργία των τελικών προϊόντων και να καθοριστεί λεπτομερειακά ο τρόπος παρουσίασης τους.
Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου οι 20 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί :
-επισκέφτηκαν το δημαρχείο της πόλης και συνομίλησαν με τον δήμαρχο
-ξεναγήθηκαν σε εκθεσιακό χώρο στο Memory Space,σχετικό με την ιστορία του Barreiro
-επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα Belém Tower και Jerónimos’ Monastery στη γειτονική Λισσαβόνα
- επισκέφτηκαν τις περιοχές Sesimbra , Espichel Cape και Arrábida’s Natural Park καθώς και το οινοποιείο José Maria da Fonseca’s Cellars.
Κατά γενική ομολογία η συνάντηση ήταν απόλυτα πετυχημένη. Οι στόχοι της επετεύχθησαν στο ακέραιο ενώ το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ήταν εξαιρετικό. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να σχεδιάσουν λεπτομερειακά τις δραστηριότητες του 2ου χρόνου του έργου, να προτείνουν λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα και να αξιολογήσουν συνολικά την μέχρι τώρα πορεία του project.
Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ορίστηκε για τις 21 με 25 Νοεμβρίου 2015, στην πόλη Macka της Τουρκίας, με την συμμετοχή και ομάδας μαθητών από κάθε χώρα.
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος και είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «70 Years of European History» μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά.

    

 


Έναρξη δραστηριοτήτων Θεατρικής Ομάδας

Ο Δήμος Αιγάλεω ανακοινώνει την έναρξη των δραστηριοτήτων της Θεατρικής ομάδας υπό νέο συντονιστή - σκηνοθέτη και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να ενταχθούν σε αυτή, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016.

Τόπος συνάντησης: Πολυχώρος Πολιτισμού “Ελληνικό Μολύβι”, Ιερά οδός 154 και Νάξου, στάση Μετρό Ελαιώνας.
Ώρα έναρξης: 3 μ. μ., διάρκεια συνάντησης 3 ώρες.
Πληροφορίες: κ. Γρηγορίου
Τηλέφωνο: 2105310542 email: politistiko@gmail.com


ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Πρόσκληση

Ο Δήμος Αιγάλεω, σας προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13.00 στη Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου ( Ιερά Οδός & Γ. Σούτσου).
Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.


«Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ» ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ

 

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 5ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Μια φορά δεν ήταν αρκετή. Αυτή η σκέψη υπήρχε στο μυαλό και των παιδιών της θεατρικήςομάδας και του κοινού που παρακολούθησε την παράσταση τον Ιούνιο. Όλοι τότε δεσμεύτηκαν η παράσταση να επαναληφθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο λόγος για το έργο του Ηλία Καπετανάκη «Ο Γενικός Γραμματέας», που με την καθοδήγηση των καθηγητριών του 5ου Γενικού Λυκείου Θεοδωρίδη Ανατολής και Μορομάλου Ιωάννας, παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά στο αμφιθέατρο του 5ου Γενικού Λυκείου στις 24 Σεπτεμβρίου 2016.
Ήταν μια ευχάριστη, κεφάτη και ενίοτε μελαγχολική παράσταση, που άλλοτε σε έκανε να γελάς και άλλοτε να μένεις σκεπτικός και να αναρωτιέσαι αν άλλαξαν τα πράγματα, τα ήθη και οι συνήθειες από την εποχή που ο συγγραφέας έγραψε το έργο. Μια και, καθώς διαπιστώσαμε, ακόμα και σήμερα ο θεατρικός λόγος του Ηλία Καπετανάκη παραμένει δραματικά επίκαιρος, καθώς με τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και πολιτικές πρακτικές, τα προβλήματα διαιωνίζονται και η θεατρική τέχνη εξακολουθεί να τα φωτίζει και να τα αναδεικνύει.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για την παράσταση αλλά κυρίως στα παιδιά της θεατρικής ομάδας :

Θέμης Κοκκώνης, Κατερίνα Γιανναρά, Γκέσουρα Παναγιώτα, Φάνης Δέρμος, Πρίμπας Ηλίας, Ειρήνη Κατσιρμά, Σπύρος Δρακονταειδής, Ζυγιώτης Δημήτρης, Ελένη Παύλου, Θεοδώρου Χρήστος, Μιχαλοπούλου Ιωάννα, Τζήλος Αλέξανδρος, Γρηγορία Μπλάνα, Μονέδα Κατερίνα, Μπογιατζάρα Θεώνη, Μπαλτσιώτη Τριανταφυλλιά, Γουναρίδη Ελένη, Ηλιοπούλου Ειρήνη, Μονέδα Τάνια, Παπουτσογιαννοπούλου Μαρία και Αιμιλία Καρνά.

Τους ευχόμαστε να είναι πάντα άξιοι και άξιες να υπηρετούν την τέχνη του θεάτρου ξεδιπλώνοντας στο φως της θεατρικής σκηνής χαρακτήρες, αισθήματα, κοινωνικές καταστάσεις, πολιτικές παθογένειες.

 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Εργαστήρια του τμήματος Πολιτισμού»


Σας ενημερώνουμε ότι από 1η Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα εργαστήρια χορού και εικαστικών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγάλεω προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 1ου Γυμνασίου Αιγάλεω. ΑΔΑ: 67ΕΘΟΞ6Ν-ΨΤΞ
Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο του Σχολικού Κτιρίου του 1ου Γυμνασίου Αιγάλεω Μοσχονησίων 23 στις 10/10/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. τηλ 2132044850 ή στο γραφείο του ως άνω Σχολικού Κτιρίου τηλ 2105981694 απ’όπου μπορούν να παραλάβουν και τη διακήρυξη του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Πολιτιστική Διαδρομή 2016

 

Δήμος Αιγάλεω
Πολιτιστική Διαδρομή 2016
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου
Μουσική Βραδιά από το ΙΛΟΑ:
Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (Ι.Λ.Ο.Α.), συνεχίζοντας να στηρίζει και να προβάλλει τον ΛΑΪΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, διοργανώνει μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη, με ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ και ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ.
Ώρα έναρξης: 21:00

ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Θέατρο «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»
Εισιτήριο Αλληλεγγύης
(είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου)


Πολιτιστική Διαδρομή 2016

Δήμος Αιγάλεω
Πολιτιστική Διαδρομή 2016
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 

Θεατρική Παράσταση: “Ο Φιλάργυρος”, του Μολιέρου
Aπό την θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας «Το Τρίτο Κουδούνι».
Σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Σπηλιόπουλου.
Ώρα έναρξης: 21:00

ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Θέατρο «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»
Εισιτήριο Αλληλεγγύης (είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραδόθηκαν από την Κτ.Υπ. ΑΕ τα 2 Γήπεδα στο κτιριακό συγκρότημα του 6ου ΓΕΛ

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 παραδόθηκαν από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ στο Δήμο Αιγάλεω προς χρήση τα δύο Κλειστά Γυμναστήρια που βρίσκονται στο 6ο ΓΕΛ:
• Στο παλαιό Κλειστό Γυμναστήριο έγινε ολική καθαίρεση και πλήρης αποκατάσταση των υαλότουβλων (η ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων θα γίνει από εργολαβία του Δήμου εντός του έτους).
• Στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ έγινε τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου με σύγχρονες προδιαγραφές για αγώνες καθώς και αλλαγή των επικίνδυνων φωτιστικών.
Ο προγραμματισμός των έργων υλοποιήθηκε άμεσα μέσα στο συμβατικό χρόνο της εργολαβίας.

     


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2016

 

Η παράσταση της Φιλαρμονικής του Δήμου μας & των “Magic de Spell”, που θα γινόταν στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών θα γίνει σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικό Μολύβι» Ιερά Οδός 154 & Νάξου (στάση Μετρό Ελαιώνας).

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  


Πολιτιστική Διαδρομή 2016

Δήμος Αιγάλεω
Πολιτιστική Διαδρομή 2016
Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου . Ώρα έναρξης: 21:00
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμηνεύει στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής, γνωστά και αγαπημένα έργα των Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Γιοχάνες Μπραμς, Μανώλη Καλομοίρη και Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.
Εισιτήριο: Κοινωνικής αλληλεγγύης (είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου).


Πολιτιστική Διαδρομή 2016

Δήμος Αιγάλεω
Πολιτιστική Διαδρομή 2016
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Ώρα έναρξης: 21:00
Συναυλία : «Δρόμοι Παλιοί-Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη» Από Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Στο ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»
Εισιτήριο: Κοινωνικής αλληλεγγύης (είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου).


Πολιτιστική Διαδρομή 2016

 

 

Δήμος Αιγάλεω
Πολιτιστική Διαδρομή 2016
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.
Ώρα έναρξης 21:00
Η Φωτεινή Βελεσιώτου έρχεται στο Αιγάλεω και θα την απολαύσουμε στο ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»

Εισιτήριο: Προπώληση 8 ευρώ
ΑΜΕΑ, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές 7 ευρώ
Γενική είσοδος 10 ευρώ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς υποδέχθηκε, μαζί με τον Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο που τίμησε με την παρουσία του την πόλη μας. Την τέλεση του αγιασμού πραγματοποίησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω παρέστη επίσης στους αγιασμούς του 17ου Νηπιαγωγείου, 13ου Δημοτικού, 2ου Δημοτικού, 16ου Νηπιαγωγείου, ενώ το σύνολο των Αντιδημάρχων, των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών και των Δημοτικών Συμβούλων πήραν μέρος στους αγιασμούς των σχολείων.

    


Πολιτιστική Διαδρομή 2016

Δήμος Αιγάλεω
Πολιτιστική Διαδρομή 2016
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου Ώρα έναρξης: 21:00
Θεατρική παράσταση για παιδιά: «Τα ανάποδα παραμύθια» της Μυρσίνης Σακκά από την θεατρική ομάδα #Πράξις# του Δήμου Αιγάλεω.
Στο ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»
Εισιτήριο: Κοινωνικής αλληλεγγύης (είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου).


Πολιτιστική Διαδρομή 2016

 

Δήμος Αιγάλεω
Πολιτιστική Διαδρομή 2016
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου Ώρα έναρξης: 21:00
Παιδική θεατρική παράσταση: Πιάνω ΠΑΠΟΥΤΣΙ…. Πάνω στο ΠΙΑΝΟ (Από 4 μέχρι…. 104 ετών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου,
ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»
Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση για ΟΛΗ την οικογένεια

Εισιτήριο:
Προπώληση: 6 ευρώ
Παιδικό: 8 ευρώ
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.


Πολιτιστική Διαδρομή 2016

Δήμος Αιγάλεω
Πολιτιστική Διαδρομή 2016
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου Ώρα έναρξης: 21:00
Συναυλία : Καλλιόπη Βέττα με τον συνθέτη Γιάννη Ιωάννου

Έρχονται στο Αιγάλεω.
Στο ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ» και μαζί με τους μουσικούς 
τους μας υπόσχονται μοναδικές στιγμές.

Εισιτήριο: Κοινωνικής αλληλεγγύης (είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου).


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2016

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ» ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΓΙΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
με ευθύνη της παραγωγής.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2016

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
ΓΙΑ ΤΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»


Πολιτιστική Διαδρομή 2016

Δήμος Αιγάλεω
Πολιτιστική Διαδρομή 2016
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου Ώρα έναρξης: 21:00
Συναυλία, Μουσική συνάντηση:
Με Γιούλα Γιαννάκη και Πέτρο Παντέλογλου
Θα τους απολαύουμε στο ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»
Εισιτήριο: Κοινωνικής αλληλεγγύης
(είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου).


Πολιτιστική Διαδρομή 2016

Δήμος Αιγάλεω
Πολιτιστική Διαδρομή 2016
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Ώρα έναρξης: 21:00
Θεατρική παράσταση: «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους: Γιώργο Κιμούλη (Πλούτος & Πενία), Γιάννη Μπέζο (Χρεμύλος), Πέτρο Φιλιππίδη (Καρίων).
Έρχεται, στο Αιγάλεω και θα τους απολαύουμε στο ΑΛΣΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»
ο Αριστοφάνης επαναφέρει το αίτημά του για δίκαιη πολιτεία, αναπτύσσοντας έναν προβληματισμό πάνω στην άδικη κατανομή του πλούτου και στην έκρηξη της διαφθοράς.
Εισιτήριο:
Προπώληση 15 ευρώ.
Σημεία Προπώλησης:
Δημαρχείο Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου(Μετρό Αγίας Μαρίνας) .
Πολιτιστικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος, Δημαρχείου & Κουντουριώτη.
Γενική είσοδος: 20 ευρώ.
Άνεργοι πολύτεκνοι ΆΜΕΆ, φοιτητές, παιδικό: 15 ευρώ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 17ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπίρμπα, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Αντιδημάρχου Παιδείας, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, Δημοτικών Συμβούλων, υπηρεσιακών παραγόντων και των Νηπιαγωγών, η παράδοση του 17ου Νηπιαγωγείου από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στο Δήμο Αιγάλεω.
Η κατασκευή του 17ου Νηπιαγωγείου ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014 και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

   


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναζητά εθελοντές καθηγητές με ανάλογη εμπειρία στην προετοιμασία μαθητών της Γ' Λυκείου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και συγκεκριμένα:

Φιλόλογο και Φυσικό για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

• Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω: 213 2044848, 923
• Ώρες επικοινωνίας: 10:00-14:00.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ.
Καλούμε τους μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολικού έτους 2016-2017, που χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στα ΑΕΙ / Α-ΤΕΙ, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αιγάλεω . Η δράση αυτή παρέχεται δωρεάν και γίνεται στα πλαίσια της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης στον Δήμο μας, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 05/09/2016 έως την Παρασκευή 16/09/2016,
11:00-13:00 στο Δημαρχείο Αιγάλεω.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
• Τμήμα Παιδείας Δήμου Αιγάλεω 213-2044923, 213-2044849, 213-2044848 ΔΙΙΕΥΘΥΝΣΗ :
• Ιερά Οδός 364 και Κάλβου, 2ος Όροφος, Τμήμα Παιδείας.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/09/2016.


Ανακοίνωση

Ενημερώνουμε του δημότες ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα πολιτισμού του Δήμου.

Πληροφορίες και δικαιολογητικά εγγραφών όπως παρακάτω

ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ 


Αρωμα κινηματογράφου

Ο Δήμος Αιγάλεω για δεύτερη χρονιά φέρνει τον κινηματογράφο στη γειτονιά μας. Πέντε Τετάρτες του Καλοκαιριού θα έχουν άρωμα κινηματογράφου.
Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο του άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) και θα αρχίζουν στις 9.00μ.μ. με δωρεάν είσοδο.
Τετάρτη 3 Αύγουστου
Η τελευταία ταινία για το φετινό Καλοκαίρι "Το Τελευταίο Μετρό "
Αλληλέγγυο εισιτήριο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (τρόφιμα μακράς διάρκειας)

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα έργα ξεκίνησαν στα 2 Γήπεδα στο χώρο του 6ου ΓΕΛ.

Μετά από 2 χρόνια διελκυστίνδας επιτέλους η νέα διοίκηση της Κτ.Υπ.ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) δημοπράτησε το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων μας για βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων των δύο κλειστών Γυμναστηρίων που βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα του 6ου ΓΕΛ.

• Παλαιό κλειστό Γυμναστήριο καθαίρεση και ανακατασκευή των υαλότουβλων (η ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων θα γίνει από εργολαβία του Δήμου εντός του έτους)

• Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου με σύγχρονες προδιαγραφές για αγώνες καθώς και αλλαγή των επικίνδυνων φωτιστικών.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του εργολάβου τέλος Αυγούστου θα παραδοθούν προς χρήση.

   


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, ο Δήμος Αιγάλεω διοργάνωσε ένα υπέροχο Μουσικό Διήμερο Αλληλεγγύης στο δροσερό και καταπράσινο Άλσος του Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) με Έντεχνο και Ρεμπέτικο την πρώτη ημέρα και Rock και Hip Hop τη δεύτερη.

Ένα ακροατήριο διαφόρων ηλικιών απόλαυσε εξαιρετικές μουσικές δημιουργίες από τους Αιγαλιώτες καλλιτέχνες των «Δια ταύτα», του «Ρεμπετικοκαφενέ», των Lumen Fox και «Τα Παιδιά του Αιγάλεω»

     


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αιγάλεω διοργάνωσε δωρεάν πρόγραμμα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ προκειμένου να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και την αναγκαιότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο από 22/06/2016 έως 22/07/2016. Την ευθύνη της υλοποίησης είχε η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και επιπλέον συμμετείχαν εθελοντές εκπαιδευτικοί και εξειδικευμένοι επιστήμονες, τους οποίους θέλουμε δημοσίως να ευχαριστήσουμε για την ουσιαστική συμβολή τους. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα όπως χορό, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, σκάκι, κηπουρική, γυμναστική, υγιεινή διατροφή, ανακύκλωση, βιβλιαναγνωσία, οι οποίες ήταν σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης τους. Επίσης στα παιδιά της Ε' και ΣΤ' τάξης δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν αθλητικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Άλσος με σκοπό να έρθουν κοντά στη φύση, να βιώσουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης μας. Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή και η ανελλιπής καθημερινή προσέλευση τους έδωσε τη διάσταση της επιτυχίας του εν λόγω προγράμματος.


ΆΡΩΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Ο Δήμος Αιγάλεω για δεύτερη χρονιά ξαναφέρνει τον κινηματογράφο στη γειτονιά μας. Πέντε Τετάρτες του Καλοκαιριού θα έχουν άρωμα κινηματογράφου. Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο του άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) και θα αρχίζουν στις 9.00μ.μ. με δωρεάν είσοδο.

Τετάρτη 27 Ιουλίου:
"Οι 12 Ένορκοι"

Αλληλέγγυο εισιτήριο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (τρόφιμα μακράς διάρκειας)

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο μαθητής του 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω Μπολάνος Παναγιώτης κατέλαβε την πρώτη θέση κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα κολύμβησης 200 μέτρα ύπτιο που πραγματοποιήθηκε στην Τραπεζούντα της Τουρκίας από 11-17 Ιουλίου 2016. Πολλά συγχαρητήρια στο μαθητή του σχολείου μας και εκπρόσωπο της χώρας μας στους Παγκόσμιους αγώνες.
Εγκάρδιες ευχές από όλους μας για καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 


ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Erasmusplus "

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmusplus SLL: Skills for Life, Literacy πραγματοποιήθηκε η πέμπτη και τελευταία συνάντηση με τις άλλες χώρες εταίρους (Βουλγαρία, Ιταλία, Ρουμανία και Τουρκία) στο χώρο του σχολείου “ Foreign Language Secondary School” στο Pleven της Βουλγαρίας από τις 28 έως τις 31 Μαΐου 2016. Το σχολείο μας , το 5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, εκπροσωπήθηκε από δύο μέλη της παιδαγωγικής ομάδας και συγκεκριμένα τις φιλολόγους Κα Μορομάλου Ιωάννα και Κα Χολέβα Βασιλική.
Σε μια πολύ φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα με έντονο το πνεύμα της συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης των κοινών εκπαιδευτικών προβλημάτων , ανταλλάξαμε γόνιμες ιδέες σχετικά με τον εγγραμματισμό στις συνεργαζόμενες χώρες.
Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής συνάντησης, κάθε χώρα εταίρος παρουσίασε τις δραστηριότητές της και τις προτάσεις της για την καλύτερη διάχυση και βιωσιμότητα του προγράμματος. Από την πλευρά του φιλοξενούντος σχολείου έγινε μάθημα καλής πρακτικής στο μάθημα της Αγγλικής γλώσσας καθώς και αξιολόγηση της συνάντησης . Επίσης, συζητήθηκε διεξοδικά η ρύθμιση των εκκρεμοτήτων για την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το τέλος του Αυγούστου 2016. Επιπρόσθετα, οι μαθητές του φιλοξενούντος σχολείου παρουσίασαν τη χώρα τους γενικά και ειδικότερα την πόλη τους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε σημαντικές προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης.
Το πρόγραμμα συμπληρώθηκε με την ξενάγησή μας στο Ιστορικό Μουσείο της πόλης , την επίσκεψη στο εξαιρετικό μνημείο πεσόντων στη μάχη της απελευθέρωσης του Pleven από την Οθωμανική αυτοκρατορία καθώς και με έναν ευχάριστο περίπατο στο Πάρκο στο κέντρο της πόλης.
Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων των σχολείων των χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmusplus, μόνο θετικά στοιχεία θα μπορούσε κανείς να διατηρήσει στη μνήμη του και παράλληλα την ελπίδα ότι σύντομα η προσπάθεια αυτή θα επαναληφθεί με τον ίδιο ζήλο και διάθεση για συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

Με εκτίμηση
Τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

  


Αρωμα κινηματογράφου

Ο Δήμος Αιγάλεω για δεύτερη χρονιά ξαναφέρνει τον κινηματογράφο στη γειτονιά μας. Πέντε Τετάρτες του Καλοκαιριού θα έχουν άρωμα κινηματογράφου. Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο του άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) και θα αρχίζουν στις 9.00μ.μ. με δωρεάν είσοδο.


Τετάρτη 6 Ιουλίου:
«Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώτη.

Αλληλέγγυο εισιτήριο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (τρόφιμα μακράς διάρκειας)

Στις 8.30μ.μ., πριν την έναρξη της ταινίας, θα συμμετέχει η φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω ομορφαίνοντας μουσικά τη βραδιά με γνωστά κινηματογραφικά κομμάτια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» η παράσταση κλασικού και σύγχρονου χορού των τμημάτων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων του Δήμου μας.
Η παράσταση έδειξε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από το προσωπικό , ενώ στην εκδήλωση “ξεχώρισαν” όπως πάντα τα παιδικά μας τμήματα.

     


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αιγάλεω για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου).
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου μας, παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκη στην Πλατεία Εσταυρωμένου (Μετρό) Αιγάλεω. Ενώ θετική ήταν και η ανταπόκριση αρκετών καταστημάτων της πόλης μας συμμετέχοντας στον εορτασμό, με διάφορα μουσικά σχήματα, στους δρόμους.
Ο Δήμος Αιγάλεω ευχαριστεί όλους όσους ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα του εορτασμού τις Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής και θα προσπαθήσει την επομένη χρόνια να συμμετέχει στην γιορτή η πόλη μας.

  


Σήμερα στο Άλσος Μπαρουτάδικο!

Μετά από 2 χρόνια γεμάτα ανθρώπους, ιστορίες, συνεργασίες, δράσεις, εργαστήρια, περιπάτους, δημοσιεύσεις, αρχιτεκτονική, θέατρο, τεχνολογία, σινεμά, μουσικές το Αιγάλεω Σίτι ολοκληρώνεται!

Ελάτε αυτή την Παρασκευή 24 Ιουνίου να το γιορτάσουμε! Άλσος Μπαρουτάδικο, Ιερά Οδός 290


Πρόγραμμα (προσέλευση από τις 19:30)

20:00 - 21:00 παρουσίαση από τη locus athens των δύο χρόνων Αιγάλεω Σίτι και του βιβλίου του πρότζεκτ σε σχεδιασμό της Βασιλικής-Μαρίας Πλαβού παρουσίαση από τους αρχιτέκτονες Point Supreme της
κυκλικής παιδικής χαράς

21:00 - 23:00 προβολή* της μικρού μήκους ταινίας Στο Σίτι (2016) σε σκηνοθεσία του Αυρήλιου Καρακώστα και της ταινίας Richard III (1995)σε σκηνοθεσία του Richard Loncraine

* οι προβολές πραγματοποιούνται στο πλαίσιου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Athens Open Air Festival

Τα Community Projects είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ο ΝΕΟΝ το 2014, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων τέχνης σε γειτονιές της Αθήνας, τα οποία βασίζονται στη συμμετοχή των κατοίκων, ανεξάρτητων ομάδων και καλλιτεχνών. Τα Community Projects αποτελούν ένα ζωντανό πεδίο καλλιτεχνικής δράσης, στο οποίο οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν μαζί με τους πολίτες τα θέματα που απασχολούν τις συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες. Το Αιγάλεω Σίτυ εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΝΕΟΝ για το 2014-2016.

 sto City | trailer

Shakespeare in the City


Τρίτη 21/6/2016 - "Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής"


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Μήνας καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για μαθητές»,σας ενημερώνουμε ότι όλες οι αιτήσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις (μαθητές γεννημένοι από 1/1/2004 έως 31/12/2009, εργαζόμενοι γονείς),έγιναν δεκτές.


Ανακήρυξη νικητών 2016 στη Μεγάλη γιορτή της Ανακύκλωσης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η “Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές” που οργανώθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω.
Τα σχολικά τμήματα που ανακύκλωσαν τις περισσότερες μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες και κερδίζουν τα έπαθλα του μεγάλου διαγωνισμού, είναι τα εξής:
1ος Νικητής:
Το Γ2 Τμήμα του 7ου Γυμνασίου Αιγάλεω (Θηβών 250 – πάροδος), που επέστρεψε 15.382 συσκευασίες για ανακύκλωση, του οποίου όλοι οι μαθητές κερδίζουν από ένα Tablet.
2ος Νικητής:
Το Ε2 Τμήμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω (Ιερολοχιτών 1), που επέστρεψε 7.008 συσκευασίες για ανακύκλωση, του οποίου όλοι οι μαθητές κερδίζουν από ένα mp4.
3ος Νικητής:
Το Δ1 Τμήμα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω (Σερίφου και Ξάνθης 1), που επέστρεψε 2.414 συσκευασίες για ανακύκλωση, του οποίου όλοι οι μαθητές κερδίζουν από ένα
mp3

Τα βραβεία παρέδωσε στους μαθητές ο Δήμαρχος κ. Μπίρμπας Δημήτρης, ο οποίος ευχαρίστησε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους κάλεσε να συνεχίσουν τις προσπάθειες ώστε να γίνει η πόλη μας “πράσινη”, οικολογική κάτι που απαιτεί την ουσιαστική συμβολή όλων των πολιτών της.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αρετάκη Ασπασία, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Χριστόγλου Γιάννα, Καθαριότητας κ. Νικητάκης Νίκος, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κ. Μούργος Παναγιώτης, η Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου κ. Χατζόγλου Δέσποινα, οι υπεύθυνες δασκάλες κ.κ. Αναστασοπούλου Βασιλική και Διαμαντη Αγγέλα του 3ου Δημοτικού και Αντωνοπούλου Αλεξάνδρα του 5ου Δημοτικού.

  


 


Μαθητικό Φεστιβάλ 2016

Με μεγάλη συμμετοχή από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και συνδημότες, πραγματοποιείται το Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας που φέτος κλείνει 26 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.
Στην πετυχημένη διοργάνωση του θεσμού συμβάλλουν σημαντικά οι Εκπαιδευτικοί καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.
Στο Μαθητικό Φεστιβάλ, συμμετέχουν Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και το σύνολο των σχολείων της Ειδικής Αγωγής.
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 27/5/2016 και θα διαρκέσουν έως 30/6/2016. Πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γ.Ρίτσος», στον χώρο Πολιτισμού “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ – Γ. Βρανάς” και στις σχολικές αυλές - αμφιθέατρα.

     


 


Οκτώ Μαθήματα Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού

Ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουνίου 2016 ο κύκλος των διαλέξεων “Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού”, που είχαν ξεκινήσει αρχές Απριλίου, σε συνεργασία του Δήμου Αιγάλεω με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Δημ. Ευθυμίου.
Τα μαθήματα παρακολούθησαν στο Ελληνικό Μολύβι – Γ. Βρανάς ανελλιπώς κάθε Τετάρτη, εκατοντάδες πολίτες τόσο της πόλης μας όσο και από άλλες περιοχές της Αθήνας.
Στο αποχαιρετιστήριο, τελευταίο μάθημα ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας ευχαρίστησε την κ. Μαρία Ευθυμίου για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις της και την ανιδιοτελή προσφορά της και την προσκάλεσε να επανέλθει με νέο κύκλο μαθημάτων, όποτε της το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις της.

  


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, η τελευταία φάση του Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων στο Δημοτικό Γήπεδο «Στ. Μαυροθαλασσίτης» με τη συμμετοχή δέκα (10) Δημοτικών Σχολείων.
Μαθητές, προπονητές, γονείς και φίλοι δημιούργησαν μια ιδιαίτερα ευχάριστη και πανηγυρική ατμόσφαιρα.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας χαιρέτησε την εκδήλωση και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, αλλά κυρίως στους μαθητές που συμμετείχαν.
Αναφέρθηκε επίσης στην μνήμη της κ. Χατζάκου Έρης γυμνάστριας του 13ου Δημοτικού που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.
Δόθηκαν κύπελλα σε όλα τα σχολεία, μετάλλια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και αναμνηστικά διπλώματα.
Ιδιαιτέρως δε, βραβεύτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο με κύπελλο «Ισότητας» για την συμμετοχή πολλών κοριτσιών της ομάδας του, στο Τουρνουά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Δήμαρχος κ. Μπίρμπας Δημήτρης
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χριστόγλου Γιάννα
Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Φίλης Κώστας
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Συμμαχία για το Αιγάλεω κ. Γκίκας Γιάννης
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Νέα Εποχή κ. Σκλαβούνος Λάμπρος
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζάχαρης Μάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλoι:

κ. Αγγελόπουλος Κώστας
κ. Μπέσης Δημήτρης
κ. Χατζηκώστας Κώστας
κ. Σαράντου Τάσος
κ. Περράκης Ιωάννης.
Μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων
Προπονητής του Α.Ο Κρόνος κ. Σημαντήρας Χρήστος

Επίσης παρευρέθησαν οι Αιγαλιώτες επιχειρηματίες:

κ. Δράκου Ρένα από τα εκπαιδευτήρια «Δράκος»
κ. Γράψας Γιώργος από τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών «Γράψας»
κ. Κωστίδου Έφη από την σχολή υπολογιστών Clever net.

  


 


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγάλεω
προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω
Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο του Σχολικού κτηρίου 3ου
Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω. Ιερολοχιτών 1 & Θηβών την 5η Ιουλίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00
ΑΔΑ : ΨΠ68ΟΞ6Ν-8ΞΚ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Για τα μαθήματα Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού που πραγματοποιούνται στο Ελληνικό Μολύβι Γ. Βρανάς (Ιερά Οδός 154 και Νάξου, στάση Μετρό Ελαιώνας), η κ. Μαρία Δημ. Ευθυμίου προτείνει την εξής βιβλιογραφία:
Για την καίρια αυτή περίοδο της Ιστορίας του Ελληνισμού πολύτιμοι είναι οι τόμοι Θ’, Ι’, ΙΑ’ της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών, 1973 / οι τόμοι Α’, Β’, Γ’, Δ’ της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Καθηγητή Απόστολου Βακαλόπουλου, 1974 / οι τόμοι Α’ και Β’ της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού 1770 -2000, Ελληνικά Γράμματα, 2003, όπου και επιλεγμένη Βιβλιογραφία ανά θέμα.
Ανάμεσα στο πλήθος των χρήσιμων τίτλων προτείνονται τα εξής πονήματα:
● Σακελλαρίου, Μιχαήλ, Η Πελοπόννησος κατά την δευτέραν Τουρκοκρατίαν (1715 - 1821), 1939
● Ι. Γιαννόπουλος, Η διοικητική οργάνωσις της Στερεάς Ελλάδος κατά την Τουρκοκρατίαν, 1971
● Γ. Δ. Κοντογιώργης, Kοινωνική δυναμική και πολιτική αυτοδιοίκηση. Οι ελληνικές κοινότητες της Τουρκοκρατίας, 1982
● I.K. Χασιώτης, Επισκόπηση της ιστορίας της νεοελληνικής Διασποράς, Βάνιας, 1993
● Ν. Κοταρίδης, Παραδοσιακή επανάσταση και Εικοσιένα, Πλέθρον, 1993
● Π. Κονόρτας, Οθωμανικές θεωρήσεις για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, 1998
● Ι.Κ. Χασιώτης, Μεταξύ Οθωμανικής κυριαρχίας και ευρωπαϊκής πρόκλησης. Ο ελληνικός κόσμος στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, University Studio Press, 2001
● Τα έργα των Κ.Θ. Δημαρά / και Π. Κιτρομηλίδη για τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό
● Σπ. Ασδραχάς (κά), Οικονομική Ιστορία ΙΕ’ – ΙΘ’ αιώνας, τ. Α’, Β’, Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Πειραιώς, 2003
● Το πιο πρόσφατα εκδοθέν πόνημα για την ιστορία του Νέου Ελληνισμού είναι εκείνο του Πέτρου Πιζάνια, Η ιστορία των Νέων Ελλήνων, Βιβλιοπωλείο της Εστίας, 2014, όπου και η πρόσφατη Βιβλιογραφία
● Τέλος, διαφωτιστικό σώμα επιλεγμένων εγγράφων σχετικών με την ιστορία του Νέου Ελληνισμού εκδίδεται στο έργο του Απόστολου Βακαλόπουλου, Πηγές της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού.


Ανοιξιάτικες Βραδιές Λογοτεχνίας και Ποίησης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο “Ανοιξιάτικες Βραδιές Λογοτεχνίας και Ποίησης.
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Αντωνίας Ζεβόλη – Νταουντάκη με τίτλο “Η ΦΑΜΕΓΙΑ” και την Τρίτη 17 Μαΐου η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της ποιήτριας Αναστασίας Βούλγαρη με τίτλο “Το φως που λιγόστεψε στην άκρη της πόλης”.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές

  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ERASMUS+

Από τις 18 έως τις 22 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Opole Lubelskie της Πολωνίας η 3η εκπαιδευτική διεθνική δραστηριότητα του προγράμματος «70 Υears of European History (1945-2015)» το οποίο διενεργείται στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων του Erasmus+ και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το «70 Υears of European History (1945-2015)» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία) και συντονίζεται από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.

Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από το Διευθυντή του σχολείου Δημόπουλο Παρασκευά, τις εκπαιδευτικούς: Κουνδουράκη Ευτυχία, Πεφάνη Κωνσταντίνα και Πανταζέλου Ελένη και τους μαθητές: Γιαννούση Γεώργιο και Νάνο Ιωάννη.

Η συνάντηση αυτή, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το σχολείο Liceum Ogólnokształcące im. Adama Mickiewicza, ήταν η τελευταία για το σχολικό έτος 2015- 2016 και κατά τη διάρκεια της πενήντα περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες και εξορμήσεις τόσο εκπαιδευτικού όσο και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα οι μαθητές:
-πήραν μέρος σε εργαστήριο συνεργατικής μάθησης με τίτλο «Once upon today.. in Europe» κατά τη διάρκεια του οποίου παρακολούθησαν συνεντεύξεις ανθρώπων με προσωπικές εμπειρίες από διάφορα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το πως διαμορφώνεται η ιστορική αλήθεια μέσα από προσωπικές εμπειρίες.
-πήραν μέρος σε μουσικό φεστιβάλ με τίτλο «History through songs», έπαιξαν μουσική και ερμήνευσαν τραγούδια που αναφέρονται σε στιγμές της ιστορίας της κάθε συμμετέχουσας χώρας.
-παρακολούθησαν παρουσίαση της ιστορίας του εργατικού συνδικάτου «Αλληλεγγύη» και του ιδρυτή του και μετέπειτα πρόεδρου της Πολωνίας, Λεχ Βαλέσα.

Και οι καθηγητές:
-παρακολούθησαν μάθημα ιστορίας με θέμα «The rise and the fall of the Iron Curtain» και στη συνέχεια συζήτησαν πάνω στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος, τη δομή και τους στόχους του.
-παρακολούθησαν παρουσίαση των web 2.0 εφαρμογών Hot potatoes και Quiz builder με στόχο την εφαρμογή τους στην τάξη
-συνεργάστηκαν πάνω στη δημιουργία φύλλων εργασίας και φύλλων αξιολόγησης
-συνεδρίασαν για την συνολική εκτίμηση και αξιολόγηση της μέχρι τότε πορείας του project, την αντιμετώπιση προβλημάτων και τον σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων.

Και τέλος όλοι μαζί:
-Ξεναγήθηκαν στις πόλεις Λούμπλιν, Κρακοβία και Βαρσοβία.
-Επισκέφτηκαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Auschwitz και Majdanek.

Ειδικά η επίσκεψη στο στρατόπεδο Auschwitz – Birkenau, στα προάστια του Οσβιέτσιμ, 60 περίπου km δυτικά της Κρακοβίας - στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Ναζί χιλιάδες άνθρωποι- αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους πενήντα περίπου μαθητές και καθηγητές του προγράμματος που βρέθηκαν εκεί και ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας, στο πιο ζωντανό ίσως μνημείο της ανθρώπινης θηριωδίας που υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αλλά και στους υπόλοιπους τομείς η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι στόχοι της δραστηριότητας εκπληρώθηκαν στο ακέραιο. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα θερμό και φιλικό. Οι μαθητές μας δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με πολλαπλά οφέλη και να αγγίξουν ουσιαστικά κομμάτια της σύγχρονης Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016 και είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «70 Years of European History» μέσα στην επόμενη χρονιά.

   


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Αιγάλεω σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση, σχετικά με τη Δομή και Λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής- Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο γνωριμίας γονέων και μαθητών με τις ειδικότητες, το περιεχόμενο σπουδών και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό διήμερο στους εργαστηριακούς χώρους μας, το Σάββατο 28 Μαΐου το απόγευμα από 18.00 έως 21.00 και την Κυριακή 29 Μαΐου το πρωί από 10.00 έως 14.00.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.
Διεύθυνση : Θηβών και Πέτρου Ράλλη (έναντι Jumbo), τηλ 210 5610523


ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

   


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΕΚ»
Στο πλαίσιο της γνωριμίας γονέων και μαθητών με την Τεχνική Εκπαίδευση θα ανοίξουμε το σχολείο μας για το κοινό το Σάββατο 28/05/2016 το απόγευμα και ώρα 18:00 με 21:00 και την Κυριακή 29/05/2016 το πρωί και ώρα 10:00 με 14:00.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ διοργανώνει ΜΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ που έχουν γεννηθεί από 1/1/2004 έως 31/12/2009

Διάρκεια προγράμματος: από 22/6/2016 έως 22/7/2016, εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Ώρες λειτουργίας: από 07:30 έως 15:30

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Πελοποννήσου 5) και περιλαμβάνει: Eκπαιδευτικά Προγράμματα, Αθλητικές και Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ Η ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΜΕ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ (-ΗΣ) ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
(Σε αυτή θα αναφέρονται τυχόν θέματα υγείας του παιδιού, τα στοιχεία ταυτότητας εκείνου (-ων) που θα παραδίδουν και θα παραλαμβάνουν τα παιδιά κλπ)
2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ. (Μπορεί να αναζητηθεί και από την υπηρεσία μας αυτεπάγγελτα).
3. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ [πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ ή έγγραφο της ΔΟΥ (εκκαθαριστικό ή Ε1) ή ενοικιαστήριο κατοικίας].
4. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή θα υποβάλλονται από 17/5/2016 μέχρι 3/6/2016, από 10.00 έως 14.00 στο Τμήμα Παιδείας, στο Δημαρχείο (Ιερά Οδός 364 & Α.Κάλβου 2ος όροφος).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132044848-849

Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν είναι απεριόριστος.
Εάν οι αιτήσεις υπερβούν τις 180 θα γίνει δημόσια κλήρωση.
Ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, τουλάχιστον 3 ημέρες πριν.


 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, η Μουσικοχορευτική Εστία Ποντίων & Φίλων «Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ» και ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες», 

σας προσκαλούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2015 στις 11:30 πμ
στην επιμνημόσυνη δέηση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης (οδός Ορυζομύλων).


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ανοιξιάτικες Βραδιές λογοτεχνίας και ποίησης
με την Αντωνία Ζεβόλη - Νταουντάκη
Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00

και την Αναστασία Βούλγαρη
Τρίτη 17 Μαϊου 2016 και ώρα 20:00

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου «Γιάννης Ρίτσος»
(Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, στάση μετρό Αιγάλεω)

 


 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω και το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πραγματοποιεί παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας», με το έργο «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο.

Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 - Πολυχώρος Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» (Ιερά Οδός 154 & Νάξου, στάση Μετρό “Ελαιώνας”)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αιγάλεω, η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας και το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Αιγάλεω συνδιοργανώνουν μια κατανυκτική βραδιά με ύμνους και τραγούδια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής από την χορωδία και την ορχήστρα του ΕΛΚΕΛΑΜ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 22 Απριλίου 2016 στις 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»
Δημαρχείου 17 και Κουντουριώτου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 


ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2016

Το 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω συμμετείχε και φέτος στο 19ο ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ AΘΗΝΑΣ με μεγάλη επιτυχία εκπροσωπώντας τη Γαλλία.

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας (Athens Model United Nations) είναι ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο-προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα προσομοιώνονται οι εργασίες επιτροπών της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος του συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα τα οποία έχουν τεθεί επί τάπητος στα αντίστοιχα όργανα του ΟΗΕ και αφορούν σε ζητήματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού, αναπτυξιακού καθώς και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Η γνώση που αποκομίζουν οι νέοι μέσα από τη μελέτη και την έρευνα των διεθνών θεμάτων, προβλημάτων και εξελίξεων δύναται να καταστεί χρήσιμη για τη μετέπειτα πορεία τους.
Οι επτά μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι πήραν μέρος, αφού εργάστηκαν ομαδικά και έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και στη διεθνή βιβλιογραφία, παρευρέθησαν στο τριήμερο συνέδριο του ΜΗΕ στο Ευγενίδειο Ίδρυμα από τις 8 έως τις 10 Απριλίου 2016. Είχαν ενεργή συμμετοχή στις επιτροπές τους και παρουσίασαν τις θέσεις της χώρας τους σχετικά με παγκόσμια ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.
Πιο συγκεκριμένα, απέκτησαν γνώσεις για τα διεθνή προβλήματα , τις διεθνείς σχέσεις , τη λειτουργία παγκοσμίων οργανισμών, καλλιεργώντας τις ρητορικές τους ικανότητες στα Αγγλικά και παράλληλα συμμετέχοντας σε ένα μάθημα δημοκρατίας, καταθέτοντας απόψεις, προτάσεις και ψηφίσματα για να βρεθούν λύσεις και λαμβάνοντας αποφάσεις από κοινού.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


1. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Α1
2. ΑΒΤΖΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ Β1
3. ΓΚΕΣΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Β1
4. ΓΡΑΨΑ ΕΙΡΗΝΗ Β1
5. ΔΕΡΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Β1
6. ΛΙΑΝΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ Β3
7. ΟΚΑΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ3

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 η εκδήλωση των ΚΑΠΗ της πόλης μας «Όταν η Ποίηση συναντά τις Νότες», μια γιορτή αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρας Ποίησης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Ταξίδι στην Ελληνική Ποίηση» από την κα Ευαγγελία Αγαπητού, Φιλόλογο στο 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω.
Ακολούθησε η γλαφυρή απαγγελία του ποιήματος του Ν. Γκάτσου «Που πας Ελλάδα», από την κ. Λίνα Κοσμοπούλου, μέλος του 1ου ΚΑΠΗ.
Στη συνέχεια, οι χορωδίες των ΚΑΠΗ, με τη συνοδεία των μουσικοδιδασκάλων τους, τραγούδησαν ποιήματα Ελλήνων ποιητών μελοποιημένα από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες.
Ακολούθησε χορογραφία τάνγκο με παραδοσιακό ισπανικό τραγούδι βασισμένο σε ποίηση του Λόρκα από τους χορευτές Μάκη Χατζηγεωργίου και Σία Ζώη.
H παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΝΩ ΛΙΟΥΜΗ» και οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μαργαρίτας Μαυράκη, με παιδικό ενθουσιασμό αλλά και μεγάλη εκφραστικότητα ερμήνευσαν τραγούδια μεγάλων ποιητών μας.
Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αιγάλεω υπό τη Μουσική Διεύθυνση του κ. Θανάση Σκαρλάτου και ερμηνευτές την κ. Βάσια Ζήλου και τον κ. Βασίλη Κούλογλου, οι οποίοι με μεγάλη εκφραστικότητα ερμήνευσαν τραγούδια σημαντικών ποιητών και συνθετών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μάκης Ζάχαρης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Γιάννα Χριστόγλου, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Κώστας Φίλης, η επικεφαλής της παράταξης «Αιγάλεω - Πρώτη Δύναμη» κα Μερκουράκη και η Δημοτική Σύμβουλος της «Ανάπλασης Αιγάλεω» κα Μαλάμω Μαστραγγελή.


ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ : ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Την Πέμπτη 31-03-2016 στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών με θέμα : Δομή, οργάνωση και πολιτικές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Την ενημέρωση έκανε κατόπιν πρόσκλησης του σχολείου ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων και Επικοινωνίας του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Χάρης Κούντουρος. Ο κ. Κούντουρος έχει εργαστεί στη Διεύθυνση οικονομικών και στη Διεύθυνση Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα εθνικά κοινοβούλια και έχει κάνει αρκετές δημοσιεύσεις πάνω σε θέματα Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ που εκπονούνται στο σχολείο, αφού τα θέματα και των δύο έχουν άμεση σχέση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ιστορία, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές του. Προηγήθηκε καλωσόρισμα του Διευθυντή του σχολείου κ. Παρασκευά Δημόπουλου και παρουσίαση των δράσεων των δύο προγραμμάτων από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Κουνδουράκη Ευτυχία (συντονίστρια του προγράμματος με θέμα “70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”) και κ. Πανταζέλου Ελένη (υπεύθυνη του προγράμματος με θέμα “ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ένας εναλλακτικός τρόπος να είσαι ένας ενεργός ευρωπαίος πολίτης”).
Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση και υποβολή ερωτήσεων από τους μαθητές του σχολείου. Την εκδήλωση που κατά γενική ομολογία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, τίμησαν με την παρουσία τους διευθυντές και καθηγητές άλλων σχολείων της περιοχής μας.

   


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus με τίτλο “SLL: Skills for Life, Literacy” , στο οποίο συμμετέχει το 5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση των σχολείων εταίρων στο χώρο του σχολείου « Cicignini Rodari », στην πόλη Prato της Ιταλίας, από τις 17/3/2016 έως τις 21/3/2016.
Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τρία μέλη της Παιδαγωγικής του Ομάδας και συγκεκριμένα τις κ.κ. Καραβότα Μαρίνα, κλ. ΠΕ.06, και Πολυζώη Γρηγορίτσα, κλ. ΠΕ02 και τον κ. Γκοτσόπουλο Παναγιώτη, κλ. ΠΕ02, καθώς και από μία τριμελή ομάδα μαθητριών μας που απαρτιζόταν από τις : Μπούκουρα Αφροδίτη ( Γ΄ Τάξη ) και Γκέσουρα Παναγιώτα και Παύλου Ελένη ( Β΄ Τάξη ) .
Σε ένα πολύ εγκάρδιο και φιλόξενο περιβάλλον δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν γόνιμες ιδέες και να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για το θέμα του εγγραμματισμού στις εμπλεκόμενες χώρες. Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των τοπικών δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα στο κάθε σχολείο για την διάχυση και προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος στην τοπική κοινωνία, καθώς επίσης και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων έρευνας σε σχέση με τον εγγραμματισμό. Στο πλαίσιο της Διημερίδας έγινε από την πλευρά του φιλοξενούντος σχολείου παρουσίαση καλής πρακτικής στο « Textile Museum » του Prato, κατά την οποία μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μας ξενάγησαν στο χώρο. Όλη η εκδήλωση έτυχε ευνοϊκών σχολίων.
Η συνάντηση αυτή μας πρόσφερε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το πρόβλημα του εγγραμματισμού και την αντιμετώπισή του, καθώς μέσα από το σύνολο των συναντήσεων αναδείχθηκε η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των φορέων της Παιδείας ανεξάρτητα από έθνη και γλώσσες, προκειμένου να επιλύσουμε κοινά προβλήματα.
Οι μαθήτριες μας, από τη δική τους πλευρά, έλαβαν μέρος σε δράσεις που είχε ετοιμάσει το ιταλικό σχολείο ειδικά για τους μαθητές που μετείχαν στη συνάντηση.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Ιταλία, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Prato και στη Φλωρεντία και να θαυμάσουμε τα « ανοιχτά Μουσεία » και των δύο πόλεων, προσθέτοντας νέες γνώσεις και εμπειρίες, οι οποίες συμπληρώθηκαν με την επίσκεψη και διαμονή μας στη Ρώμη, από όπου αναχωρήσαμε για Αθήνα.
Θα θέλαμε επιπρόσθετα να σας ενημερώσουμε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η επόμενη και τελευταία συνάντηση στη Βουλγαρία στο διάστημα από 28/5/2016 έως 31/5/2016, με την οποία ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα, στην οποία θα συμμετέχουν δύο (2) εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.
Η παιδαγωγική ομάδα Erasmus plus
του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω

   


Οκτώ Μαθήματα Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού

Ο Δήμος Αιγάλεω στα πλαίσια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου διοργανώνει σε συνεργασία με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Δημ. Ευθυμίου διαλέξεις Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού.
Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 με μεγάλη συμμετοχή, στο Ελληνικό Μολύβι Γ. Βρανά (Ιερά Οδός 154 και Νάξου, στάση Μετρό Ελαιώνας).

Ώρα μαθήματος: 18.00 – 21.00
Ημερομηνίες: 13 και 20 Απριλίου / 11, 18 και 25 Μαΐου / 1 και 8 Ιουνίου
Είσοδος ελεύθερη

 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω οργανώνει επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» – με θέμα για το 2017: «Εφευρίσκοντας το μέλλον στην εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών», στις 2 και 3 Απριλίου 2016 στο αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 306, Αιγάλεω, Αθήνα. Ευκολότερη πρόσβαση: γραμμή 3 του μετρό, τερματικός σταθμός: Αγία Μαρίνα). Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εργασιών της διημερίδας.

Στις 2 Απριλίου 2016 θα παρουσιαστούν όλες οι Ελληνικές εργασίες που συμμετείχαν στο Science on Stage European festival 2015. Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη», θα ανακοινωθεί η πρόσκληση υποβολής εργασιών για τους 9ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με θέμα: «Εφευρίσκοντας το μέλλον στην εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών» («Inventing the future of Science Education»), για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ04, ΠΕ03, ΠΕ12, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.04, ΠΕ17.06, ΠΕ17.07, ΠΕ17.08, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ60 και ΠΕ70. Οι 9οι Πανελλήνιοι Αγώνες θα γίνουν 11 και 12 Νοεμβρίου 2016 στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω, Αθήνα. Οι νικητές των Αγώνων θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ, που θα γίνει 29 Ιουνίου 2017 έως 2 Ιουλίου 2017, στο Debrecen στην Ουγγαρία.

Στις 2 Απριλίου 2016 (16.40 - 18.30) θα παρουσιαστεί ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός της ESA (European Space Agency) για το 2015 με θέμα: «Γίνε επιστήμονας Cassini για μία ημέρα», θα δοθεί ομιλία με θέμα: «Ο Ήχος των Διαστημικών Καταιγίδων», από την Δρ. Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και στο τέλος της ημέρας θα επιδοθούν τα βραβεία και οι έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις 3 Απριλίου 2016 θα δοθούν διαλέξεις με θέματα:
· «Αξιοποιώντας τα Τ λεμφοκύτταρα για την καταπολέμηση του καρκίνου», από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανοσολογίας Ουρανία Τσιτσιλώνη του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα παρουσιαστούν τα τελευταία δεδομένα που αφορούν τους αναστολείς των σημείων ελέγχου (checkpoint inhibitors, όπως ipilimumab, nivolumab, κλπ) και στα γενετικά τροποποιημένα Τ λεμφοκύτταρα με χιμαιρικούς υποδοχείς (CARs), τα οποία είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχουμε και έχουν δείξει θεαματικά αποτελέσματα.
· «Συμβολή της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στην Αειφόρο ανάπτυξη», από τον Καθηγητή Μιχαήλ Σκούλλο, τ. Διευθυντή του Εργαστηρίου Χημείας Περιβάλλοντος στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Έδρα & Δίκτυο UNESCO για τη Διαχείριση και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο
· «Κύματα βαρύτητας», από τον Ομότιμο Καθηγητή Κώστα Χριστοδουλίδη του Τομέα Φυσικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Την περίοδο 1971-5 ασχολήθηκε με την κατασκευή και λειτουργία δύο ανιχνευτών κυμάτων βαρύτητας στο Πανεπιστήμιο του Reading και στο Rutherford High Energy Laboratory.

Είσοδος ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες:

Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη
Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Αιγάλεω, Συντονίστρια της Ελληνικής Επιτροπής του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» και διοργανωτής, για την Ελλάδα, του διαγωνισμού «Γίνε επιστήμονας Cassini για μία ημέρα».

Τηλ. 210 5441533 και 6977653558, Fax: 210 5441255

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 


Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοικτό Πανεπιστήμιο 
Δήμος Αιγάλεω – ΤΕΙ Αθήνας


Ο Δήμος Αιγάλεω στα πλαίσια των διαλέξεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου που διοργανώνει σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας, σας ενημερώνει για τις διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, Αιγάλεω).

Διαλέξεις

Σας ενημερώνουμε ότι οι διαλέξεις που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Αιγάλεω και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τη συνεργασία του ΤΕΙ Αθήνας, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ για τις κάτωθι ημερομηνίες:
• ΔΕΥΤΕΡΑ 18/04/2016 “Τουρισμός και Δημότης”
• ΔΕΥΤΕΡΑ 09/05/2016 “Φωτογραφίζοντας την Πόλη μου: Ένας Οδηγός για τη Φωτογραφία του Αστικού Τοπίου”
• ΔΕΥΤΕΡΑ 23/05/2016 “Κατοικία + Κατοίκηση: Κατοικία-Κέλυφος Ζωής ή Κατοικία-Φαντασιωτικό Αντικείμενο πλούτου, υπεροχής και ευζωίας”
• ΔΕΥΤΕΡΑ 30/05/2016 “Πρόληψη Μυοσκελετικών πόνων στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή”
• ΔΕΥΤΕΡΑ 13/06/2016 “Εισαγωγή στην Ψυχανάλυση της Εικόνας και της Λέξης”.


 


Οκτώ Μαθήματα Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού

Ο Δήμος Αιγάλεω στα πλαίσια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου διοργανώνει σε συνεργασία με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Δημ. Ευθυμίου διαλέξεις Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού.
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό Μολύβι Γ. Βρανά (Ιερά Οδός 154 και Νάξου, στάση Μετρό Ελαιώνας), κάθε Τετάρτη από τις 6 Απριλίου 2016.

Ώρα μαθήματος: 18.00 – 21.00
Ημερομηνίες: 6,13 και 20 Απριλίου / 11, 18 και 25 Μαΐου / 1 και 8 Ιουνίου
Είσοδος ελεύθερη


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δεκέμβριο 2015 εγκαινιάστηκε και άρχισε να λειτουργεί η 1η ανταλλακτική βιβλιοθήκη του Δήμου μας, στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου
(Μετρό Αιγάλεω). Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών, καθώς και η κοινωνική αλληλεπίδραση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.
Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι κατασκευασμένη στα πρότυπα μιας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με βιβλία, που διαχειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες της. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή και προσβάσιμη όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της, «το ζητούμενο είναι ο κάθε χρήστης να παίρνει αλλά και να αφήνει ένα βιβλίο».
Είναι κατασκευασμένη από υλικά ανθεκτικά στις πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες, έχει διαστάσεις 2.00 μέτρα ύψος και πλάτος-μήκος 0.80μέτρα, ενώ στην οροφή της υπάρχει φωτοβολταϊκός συλλέκτης για να την καθιστά αυτόφωτη τις βραδινές ώρες.
Η καλή λειτουργία της βιβλιοθήκης επαφίεται στην καλή θέληση των πολιτών. Η επιτυχία της θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της συμμετοχής, και το απόθεμα βιβλίων μέσω της δικής σας ανταπόκρισης.
Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε αυτήν μας την προσπάθεια και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας να σας βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείτε.

« Κάθε βιβλίο, κάθε τόμος που βλέπετε εδώ, έχει μία ψυχή. Την ψυχή αυτού που το έγραψε και
αυτών που το διάβασαν, που έζησαν και ονειρεύτηκαν με αυτό.

Κάθε που ένα βιβλίο αλλάζει χέρια, κάθε φορά που κάποιος τρέχει τα μάτια του στις σελίδες
του, το πνεύμα του μεγαλώνει και δυναμώνει »
Carlos Ruiz Zafon
(Ισπανός Μυθιστοριογράφος)


 


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ – 5o ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

Τη φετινή χρονιά συμπληρώθηκαν 105 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, “του κοσμοκαλόγερου της λογοτεχνίας” όπως αποκαλείται. Με δεδομένη τη βαθιά προσήλωσή του στη Χριστιανική πίστη, ο Δήμος της Αθήνας , εν όψει των Χριστουγέννων , αφιέρωσε μια εβδομάδα (14-20 Δεκεμβρίου 2015) πολιτιστικών δρώμενων σχετικών με τη ζωή και το έργο του Παπαδιαμάντη.
Έτσι την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 με μια ομάδα μαθητών από την Α’ κα Β’ Λυκείου του σχολείου μας και με τη συνοδεία των καθηγητών κ. Γκοτσόπουλου Π, κ.Καραβότα Μ. , κ.Μαρίνη Α. και κ. Χολέβα Β. λάβαμε μέρος στην πολιτιστική αυτή διαδρομή. Ξεκινώντας από τη φιλολογική αίθουσα «Παρνασσός» όπου και είχε τιμηθεί ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και καταλήγοντας στο καφενείο « Η Ωραία Ελλάς» επί της οδού Μητροπόλεως, περιηγηθήκαμε τα μέρη όπου σπούδασε, έζησε, εργάστηκε και εμπνεύστηκε κάποια από τα έργα του ο Παπαδιαμάντης. Κατά τη διαδρομή αυτή παρακολουθήσαμε και θεατρικά δρώμενα από τα έργα του συγγραφέα σχετικά με τα Χριστούγεννα.
 

Εκτιμώντας το θετικό αποτέλεσμα της συμμετοχής των μαθητών μας σε αυτήν την εκδήλωση, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε και εμείς μια μέρα στον Παπαδιαμάντη. Μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης, σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους εκπαιδευτικούς, συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του αφιερώματος. Εκτός από την αναφορά σε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα, παρουσιάστηκε επί σκηνής και ένα απόσπασμα από το έργο του «Ο Αλιβάνιστος». Οι συμμετέχοντες μαθητές ήταν : Λαμπροπούλου Αλεξία (Β3), Λιανού Αριάδνη -Δέσποινα (Β3), Μαυρίδης Δαμιανός (Α3), Μονέδα Κατερίνα (Α3),Μπαλτσιώτη Τριανταφυλλιά (Α3), Μπλάνα Γρηγορία (Α3) και Μπογιατζάρα Θεώνη (Α3).
Θα ήταν βέβαια μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε την εξαιρετική προσφορά του συμπολίτη μας Κου Κούτρου Γεωργίου, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να ζωγραφίσει τα σκηνικά της παράστασης καθώς επίσης και των μαθητών Κουτσούμπα Χρήστο (Β3) και Λελούδα Γεώργιο (Β3), οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία τους.
Την εκδήλωση τίμησε- κατόπιν πρόσκλησής μας- με την παρουσία του ο καθηγητής δραματικής τέχνης, σκηνοθέτης και ηθοποιός κ. Γεώργιος Μεσσάλας, ο οποίος αφηγήθηκε αποσπάσματα από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και είχε μια εγκάρδια και πολύ φιλική συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με το έργο του συγγραφέα αλλά και για θέματα που άπτονται άμεσα της νεολαίας.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον πολιτιστικό σύλλογο «Άνω Λιούμη» και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Ρόζη-Μπότση Βασιλική για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα που της υποβάλαμε για το δανεισμό αντικειμένων απαραίτητων για την πραγματοποίηση της παράστασης.


ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ ΤΟ ERASMUS+ ΣΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑ

Από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη La Solana της Ισπανίας η δεύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα του προγράμματος «70 Υears of European History (1945-2015)» το οποίο διενεργείται στα πλαίσια της Δράση ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων του Erasmus+ και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το «70 Υears of European History (1945-2015)» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία) και συντονίζεται από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.

Στη συνάντηση αυτή, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το σχολείο «IES Clara Campoamor», συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από καθένα από τα εμπλεκόμενα σχολεία. Από το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω συμμετείχαν : ο Διευθυντής κ. Δημόπουλος Παρασκευάς και οι εκπαιδευτικοί Κουνδουράκη Ευτυχία, Ευαγγέλου Χαρίλαος και Μπαρλέτη Δήμητρα και οι μαθήτριες Κατσιγιάννη Σοφία και Πολύζου Θωμαΐς. Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες και εξορμήσεις τόσο εκπαιδευτικού όσο και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Έτσι οι μαθητές:
- πήραν μέρος σε διαδραστικό εργαστήριο συνεργατικής μάθησης με τίτλο «Famous Spanish Artists»
- συμμετείχαν σε παρουσίαση με τίτλο «Our history seen through our eyes»
- συμμετείχαν σε παρουσίαση και συζήτηση με θέμα «Terrorism in Europe»
- παρακολούθησαν μάθημα ιστορίας που αφορούσε τη μετάβαση της Ισπανίας στη δημοκρατία κατά τη δεκαετία του εβδομήντα

ενώ οι εκπαιδευτικοί:
- παρακολούθησαν ένα μάθημα ιστορίας στην Αγγλική γλώσσα
- συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω στις εφαρμογές Prezi, Slideshare και Glogster, με στόχο να προωθήσουν την χρήση αυτών των εργαλείων μέσα στην τάξη
- εργάστηκαν πάνω στον σχεδιασμό και τη δημιουργία σχεδίων μαθήματος, φύλλων εργασίας και φύλλων αξιολόγησης
- πήραν μέρος σε σύσκεψη για την αξιολόγηση της πορείας του project αλλά και την εξεύρεση λύσεων σε υπάρχοντα προβλήματα

Και τέλος όλοι μαζί:
- μετέβηκαν στο Toledo και επισκέφτηκαν το Μουσείο του El Greco, το στρατιωτικό μουσείο και τον καθεδρικό ναό της πόλης
- επισκέφτηκαν την πόλη Cuidad Real της περιφέρειας Castilla – La Mancha
- ταξίδεψαν την τελευταία μέρα για τη Μαδρίτη όπου επισκέφτηκαν τα Βασιλικά Ανάκτορα της πόλης, το Μουσείο του Πράδο και το Εθνικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών.

Η διοργάνωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και οι στόχοι της δραστηριότητας εκπληρώθηκαν στο ακέραιο. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν θερμό και φιλικό. Οι μαθητές μας δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με πολλαπλά οφέλη.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος και είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «70 Years of European History», με επόμενο σταθμό την πόλη Opole Lubeskie της Πολωνίας στις 17 Απριλίου 2016.

      


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… Μια εικόνα χίλιες λέξεις”
Έκθεση μνήμης και σεβασμού

 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ” υπό της αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, διοργανώνει έκθεση μνήμης και σεβασμού για τους νεκρούς και επιζώντες της Γερμανικής κατοχής από τις θηριωδίες των Γερμανών Ναζί.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2016 στις 19:30 και θα διαρκέσει μέχρι 3 Μαρτίου 2016. Συγκεκριμένα, το φωτογραφικό υλικό θα εκτεθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και σε 9 σταθμούς του Μετρό της Αθήνας:
• Σύνταγμα
• Μοναστηράκι
• Ελληνικό
• Άγιος Δημήτριος
• Αιγάλεω
• Άγιος Αντώνιος
• Περιστέρι
• Εθνική Άμυνα
• Αγία Παρασκευή

 

Αποτελεί μια αναδρομή στο χρόνο και τα γεγονότα μέσα από τη μηχανή του
Τη μηχανή της θύμησης…
Βλέπω, Γνωρίζω, Μαθαίνω


 


Πρόγραμμα Erasmus+ - Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω

Από τις 14 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Buzau της Ρουμανίας η πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα του προγράμματος «70 Υears of European History (1945-2015)» το οποίο διενεργείται στα πλαίσια της Δράση ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων του Erasmus+ και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το «70 Υears of European History (1945-2015)» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία) και συντονίζεται από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.
Στη συνάντηση αυτή, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το σχολείο “Liseul Tehnologic Grigore Moisil”, συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από καθένα από τα εμπλεκόμενα σχολεία. Από το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω συμμετείχαν : ο Διευθυντής κ. Δημόπουλος Παρασκευάς και οι εκπαιδευτικοί Κουνδουράκη Ευτυχία, Ευαγγέλου Χαρίλαος και Οργιανέλης Πασχάλης και οι μαθητές Ελευθεριάδης Σπύρος, Κανδύλης Νίκος και Αλεξόπουλος Αλέξανδρος.

Κατά τη διάρκεια της οι μαθητές :
-πήραν μέρος σε εργαστήριο με τίτλο «Reflecting on the criminal nature of Communism» όπου μελέτησαν σημαντικά ντοκουμέντα και ιστορικές πηγές και επισκέφτηκαν τις φυλακές Ramnicu Sarat
-συμμετείχαν σε διαδραστικό μάθημα με τίτλο «Προσωπικότητες της Ευρώπης»
-ψήφισαν για το επίσημο λογότυπο και το slogan του προγράμματος
-συνεργάστηκαν για την δημιουργία της αφίσας του προγράμματος
-παρακολούθησαν παρουσίαση του μαθηματικού Grigore Moisil (σημαντική φυσιογνωμία της επιστημονικής ζωής της Ρουμανίας)

ενώ οι εκπαιδευτικοί :
-παρακολούθησαν ένα μάθημα ιστορίας (στην Αγγλική γλώσσα) με τίτλο «Τhe revolution in Romania, December 1989»
-πήραν μέρος σε τηλεδιάσκεψη με εκπρόσωπο της Google στην Ρουμανία πάνω στα Google docs
-συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω στα Google Apps, με στόχο να προωθήσουν την χρήση αυτών των εργαλείων μέσα στην τάξη
-εργάστηκαν πάνω στον σχεδιασμό και τη δημιουργία φύλλων εργασίας και φύλλων αξιολόγησης και πάνω στη πλατφόρμα wiki space
-συζήτησαν πάνω σε τεχνικά και διαδικαστικά προβλήματα που προέκυψαν κατά την μέχρι τότε πορεία του έργου.

Και τέλος όλοι μαζί :
-επισκέφθηκαν το δημαρχείο καθώς και τη δημοτική βιβλιοθήκη του Buzau, όπου συζήτησαν με δύο σημαντικές προσωπικότητες της πρόσφατης ιστορίας της πόλης
-επισκέφτηκαν το υπαίθριο μουσείο γλυπτών «Sculpture Camp of Magura»
-ταξίδεψαν την τελευταία μέρα για το Βουκουρέστι όπου επισκέφτηκαν το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Ρουμανίας, το Κοινοβούλιο και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ορίστηκε για τις 15 με 19 Φεβρουαρίου 2016, στην πόλη La Solana της Ισπανίας.

 


 


Ανακοίνωση

Ο Δήμος Αιγάλεω στα πλαίσια των διαλέξεων του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ που διοργανώνει σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας σας ενημερώνει ότι η διάλεξη της Καθηγήτριας Ευγενίας Βλάχου, Τμήμα Νοσηλευτικής με θέμα "Η εκπαίδευση του διαβητικού" (σε θέματα που αφορούν τη λήψη αντιδιαβητικών δισκίων, τεχνική ινσουλίνης, φροντίδα διαβητικού ποδιού, κλπ.) που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 25/1/2016 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26/1/2016 και ώρα 19:00.


 


Ανακοίνωση


Η διάλεξη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου για την Δευτέρα 11/1/2016 αναβάλλεται λόγω ασθένειας της ομιλήτριας.


 


Τριήμερο Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 18-20 Δεκεμβρίου 2015

   

 


 


Εγκαίνια της 1ης Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης στον Δήμο Αιγάλεω

 

 

Τη λειτουργία της 1ης Ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στον Δήμο μας εγκαινιάζουμε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 στις 18:00 στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Μετρό Αιγάλεω).

Καλούμε όλους εσάς να συμμετάσχετε και να στηρίξετε αυτή μας την προσπάθεια, να μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά της γνώσης.

«Κάθε βιβλίο, κάθε τόμος που βλέπετε εδώ, έχει μία ψυχή.

Την ψυχή αυτού που το έγραψε και αυτών που το διάβασαν, που έζησαν και ονειρεύτηκαν με αυτό.
Κάθε που ένα βιβλίο αλλάζει χέρια, κάθε φορά που κάποιος τρέχει τα μάτια του στις σελίδες του, το πνεύμα του μεγαλώνει και δυναμώνει»

Carlos Ruiz Zafon

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη θα λειτουργεί δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.


 


ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


70 Υears of European History (1945-2015)

Από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Αιγάλεω η 1η διεθνική συνάντηση του προγράμματος «70 Υears of European History (1945-2015)» το οποίο διενεργείται στα πλαίσια της Δράση ΚΑ2 / Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων του Erasmus+ και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το «70 Υears of European History (1945-2015)» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία) και συντονίζεται από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.
Στόχοι του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων, η εμβάθυνση των γνώσεων των μαθητών σε γεγονότα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, η συσχέτιση των γεγονότων αυτών με τις καλλιτεχνικές και επιστημονικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια, καθώς και η διερεύνηση και η προώθηση της κοινής ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω διοργάνωσε και φιλοξένησε άψογα τη συνάντηση.
Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, οι 13 εκπαιδευτικοί που επισκέφτηκαν το Αιγάλεω είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν δια ζώσης, να συμφωνήσουν το πρωτόκολλο συνεργασίας, να συζητήσουν λεπτομερώς τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του προγράμματος και να καθορίσουν αρμοδιότητες και ευθύνες.
Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους οι συμμετέχοντες συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Εσπερινού ΓΕΛ κ. Δημόπουλο Παρασκευά, τους υπεύθυνους του προγράμματος κ. Κουνδουράκη Ευτυχία και κ. Ευαγγέλου Χαρίλαο και καθηγητές του σχολείου, επισκέφτηκαν και το Δημαρχείο του Αιγάλεω.
Ο Δήμαρχος κ. Μπίρμπας Δημήτριος, αφού τους καλωσόρισε θερμά, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην διεξαγωγή του προγράμματος, υποσχέθηκε την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και τους δώρισε αναμνηστικά με το έμβλημα του δήμου.
Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην Αθήνα και επισκεφτήκαν μεταξύ άλλων το βράχο και το μουσείο της Ακρόπολης, το Ζάππειο Μέγαρο και τον Εθνικό Κήπο.
Κατά γενική ομολογία το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν εξαιρετικό.
Εξαιρετικό ήταν επίσης και το ενδιαφέρον που έδειξαν για την μεταξύ τους συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.
Στόχος, άλλωστε, των στρατηγικών συμπράξεων αυτού του τύπου είναι οι συμμετέχοντες φορείς να αυξάνουν την ικανότητά τους για διεθνική συνεργασία και να παράγουν υψηλής ποιότητας καινοτόμα προϊόντα.
Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ορίστηκε για τις 14 με 18 Δεκεμβρίου 2015, στο Buzau της Ρουμανίας, με την συμμετοχή και ομάδας μαθητών από κάθε χώρα.

    


Εκθεση Αφισών με τον αδελφοποιημένο Δήμο Κυθρέας Κύπρου

Ο Δήμος Αιγάλεω και ο αδελφοποιημένος Δήμος Κυθρέας Κύπρου διοργανώνουν στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο "Ελληνικό Μολύβι - Γ.Βρανάς"  έκθεση αφισών με τίτλο :

"Η Κυθρέα και η καταστροφή της πολιτιστικής της κληρονομιάς"

                


 


Υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUSPLUS από Σχολεία του Δήμου μας

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Διαδραστικότητα στην τάξη» στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1 «Επιμόρφωση στην ψηφιακή τάξη» που υλοποιεί το σχολείο μας με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΚΥ, με σκοπό τη διάχυση των γνώσεων που αποκόμισαν τέσσερις εκπαιδευτικοί του σχολείου σε παρόμοιο πενθήμερο σεμινάριο τον περασμένο Ιούλιο στις Βρυξέλλες.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ανάδειξη περισσότερο αλληλεπιδραστικών πρακτικών στη χρήση των ΤΠΕ στη διδασκαλία, είτε χρησιμοποιώντας διαδραστικούς πίνακες είτε προσωπικές συσκευές (τάμπλετ, έξυπνα κινητά), και η προώθηση χρήσης του υπολογιστή στη σχολική τάξη με παιγνιώδη τρόπο.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε:
• ομιλία του καλεσμένου εκπαιδευτικού-επιμορφωτή από το Βέλγιο, κ. Gert Lemmens, με τίτλο «Αυξάνοντας τη διαδραστικότητα στην τάξη»
• τρία εργαστήρια με εισηγητές τους εκπαιδευτικούς του σχολείου:
«Χρήση IWB στα μαθηματικά (Prowise Presenter)» Βασίλης Χαλαμπαλάκης
«Δημιουργία διαδραστικών κουίζ (Kahoot)» Μάγδα Ζερβού - Αθανασία Τσιτούρα
«Κυνήγι θησαυρού με QR κώδικες» Κωνσταντίνα Ζαμπούλη

Στην ημερίδα συμμετείχαν, εκτός από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, 43 εκπαιδευτικοί κυρίως Α/θμιας εκπαίδευσης στην πλειοψηφία τους από περιοχές της δυτικής Αθήνας, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις συνεδρίες. Επίσης, παραβρέθηκαν και απέδωσαν χαιρετισμό η Σχολική Σύμβουλος 28ης σχολικής περιφέρειας κα Ελισάβετ Λαζαράκου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Γιάννα Χριστόγλου, και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Τάσος Σαράντου.

   


 


Υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS+ από Σχολεία του Δήμου μας

ΤΟ 5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕRASMUS+

Στο διάστημα 29-31 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η τρίτη διεθνική συνάντηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Εrasmus+ με θέμα: “ Δεξιότητες ζωής: Εγγραμματισμός” με σχολείο υποδοχής το 5ο Λύκειο Αιγάλεω. Στη συνάντηση συμμετείχαν 16 εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας και της Ιταλίας καθώς και 5 μαθητές από σχολεία της Ιταλίας και της Τουρκίας.

Στη διημερίδα υπήρξε στενή συνεργασία των εκπαιδευτικών σε θέματα εγγραμματισμού και παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις-προτάσεις διδασκαλίας που οργανώθηκαν στα σχολεία υλοποιώντας βιωματικές , ομαδοσυνεργατικές στρατηγικές κατανόησης και παραγωγής κειμένων. Στο πλαίσιο του προγράμματος η ομάδα Εrasmuus+ των 25 μαθητών του 5ου Γενικού Λυκείου συμμετείχε σε ειδική συνεδρία σε ομαδοσυνεργατική διδασκαλία - παράδειγμα καλής πρακτικής με θέμα τη διαχρονικότητα του μύθου του σπηλαίου από την Πολιτεία του Πλάτωνα.

Η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη μεθόδων ώστε να προαχθεί το επίπεδο εγγραμματισμού των μαθητών μας είχε πολλαπλά οφέλη για όλους μας. Κατέδειξε κοινά προβλήματα και δυσκολίες στην εφαρμογή προγραμμάτων εγγραμματισμού αλλά και έδωσε νέες προτάσεις για την οργάνωση της διδασκαλίας μας αλλά και άλλων δράσεων φιλαναγνωσίας στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας.

Επιπρόσθετα η συνύπαρξη εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο της διημερίδας διεύρυνε τη συνεργασία ανάμεσα σε εταίρους διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας, δημιούργησε νέες δυνατότητες επικοινωνίας ανάμεσά μας , καλλιέργησε μια αισιόδοξη και θετική ατμόσφαιρα ανταλλαγής εμπειριών και αποτελεί εγγύηση για μια στενότερη επαφή και στο μέλλον.

Ως παιδαγωγική ομάδα του Erasmus+ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διημερίδας : το Δήμο Αιγάλεω, τη Διεύθυνση και το Σύλλογο του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω και κυρίως τους μαθητές και μαθήτριές μας για την ενεργό συμπαράστασή τους.

    


 


ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

    

Η Διάλεξη με θέμα «Η εκπαίδευση του διαβητικού» θα πραγματοποιηθεί ημέρα Τρίτη 26/1/2016


ΜΗΝΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ


 


Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Αγαπητοί/ες φίλοι/ες,

αυτό το σαββατοκύριακο (10 & 11 Οκτωβρίου) το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (http://elmp.gr/ ) θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Διεύθυνση: Λ. Κηφισού 58, Αιγάλεω. Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο μετάβασης σας, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://elmp.gr/index-5.html

 

Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τους πάνω από 197 παλαιούς υπολογιστές και τα χιλιάδες (~3.500) αντικείμενα από το χώρο της πληροφορικής.

Μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωρίζουν:
- ένας τεράστιος σε μέγεθος σκληρός δίσκος της δεκαετίας ’60.

- μια ογκώδεις συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, αν το ανάγουμε στο σήμερα θα λέγαμε πως είναι το σημερινό usb στικάκι
- μια συσκευή της δεκαετίας του `80, το Minitel που μπορεί να θεωρηθεί ως προπομπός του Internet,
- φωτογραφία ενός από τα πρώτα e-mail που στάλθηκαν από την Ελλάδα. Το έστειλε ο κ. Κοροβέσης από τον Δημόκριτο.

- διάτρητες κάρτες, διάτρητες ταινίες, λυχνίες, τρανζίστορ

 

Οι άνθρωποι του Μουσείου θα σας περιμένουν για να σας ξεναγήσουν στο χώρο του Μουσείου και να ταξιδέψετε στο παρελθόν της πληροφορικής.


 


Τμήμα Πολιτισμού - Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Αιγάλεω ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για τα τμήματα χορού (μπαλέτο, λάτιν, σύγχρονο, ρυθμοκινητική αγωγή) έχουν ξεκινήσει.

Επίσης οι εγγραφές για τα τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου (Αγιογραφία, Ζωγραφική, Χαρακτική, Κεραμική), συνεχίζονται.

Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα: 2105310542, 2105907060 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Τα μαθήματα ξεκινούν Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.


 


Πολιτιστική Διαδρομή 2015 - Ανακοίνωση

 

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 18/9/2015 “ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ” ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ.

 


 


Οκτώ Μαθήματα Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Δημ. Ευθυμίου θα πραγματοποιήσει διαλέξεις Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Ελληνικό Μολύβι Γ. Βρανά (Ιερά Οδός 154 & Νάξου, στάση Μετρό Ελαιώνας), κάθε Τετάρτη από τις 6 Απριλίου 2016.

Ώρα μαθήματος: 18:00-21:00.

Ημερομηνίες:  6, 13 και 20 Απριλίου / 11, 18 και 25 Μαίου / 1 και 8 Ιουνίου.

Είσοδος Ελεύθερη.


 


ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Πολιτιστική Διαδρομή 2015

 "Το κενό υπάρχει όσο δεν πέφτεις μέσα του"

Ακολουθώντας τα λόγια του Ελύτη αποφασίσαμε με νύχια και με δόντια να μην πέσουμε στο κενό. Έτσι αυτή την όμορφη Αυγουστιάτικη νύχτα ξεκινάμε να πορευόμαστε με φόντο τον πολιτισμό, στην αγκαλιά του ονείρου!

Με αυτά τα λόγια έγινε η έναρξη της Πολιτιστικής Διαδρομής 2015 του Δήμου μας, το πρόγραμμα της οποίας αποτελείται από επτά θεατρικές παραστάσεις, επτά συναυλίες και μια μουσικοθεατρική παράσταση.

 

Σε οκτώ από το σύνολο των εκδηλώσεων η είσοδος είναι ελεύθερη με εισιτήριο αλληλεγγύης (προαιρετικά: είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό παντοπωλείο, όπως, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη γενικού καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής κλπ.)


Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2105310542 - 2105907060 - 2132044864


Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων

Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», Δημαρχείο & Κουντουριώτου

Δημαρχείο Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 & Κάλβου  

 

 


 


Πολιτιστική Διαδρομή 2015 - Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα

Την Κυριακή 30 Αυγούστου στα πλαίσια της Πολιτιστικής Διαδρομής 2015, ο Δήμος Αιγάλεω τιμά τον Γιώργο Ζαμπέτα με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννησή του.

Τραγουδούν:

Μπ. Τσέρτος, Κ. Σκόνδρας, Ν.Κουρούση, Β.Βρεττού κι ο Γ. Ζαμπέτας (εγγονός).

Καλλιτεχνική διεύθυνση και ενορχήστρωση: Κώστας Γιαννάκης.

Είσοδος ελεύθερη

(προαιρετικά, εισιτήριο αλληλεγγύης: είδη διατροφής μακράς διάρκειας, είδη γενικού καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής κτλ).
 


 


Πολιτιστική Διαδρομή 2015 - "ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΗ"

Σήμερα, Παρασκευή 28/8 στο θέατρο "Αλέξης Μινωτής", ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΗ

μια παράσταση σαν βαρκάδα στα νερά της Πόλης, της Σμύρνης, της καθ' ημάς ανατολής, με συνταξιδιώτες στο τραγούδι και τα όργανα, την Θεοδοσία Στίγκα, τον Χάικ Γιαζιτζιάν (ούτι) τον Μάνο Κουτσαγγελίδη (κανονάκι), τον Φώτη Τσορανίδη (κιθάρα) και τον Πάνο Σκουρολιάκο στο θεατρικό μέρος (σκηνοθεσία Πάνος Σκουρολιάκος).


Γενική είσοδος 5 ευρώ


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την περιφερεια αττικησ και ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡουν ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του δη.πε.θε ιωαννινων «προμηθεασ δεσμωτησ» του αισχυλου, ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ,

την παρασκευη 21/08/2015 και το σαββατο  22/08/2015

 

δικαιουχοι των εισιτηριων κατά προτεραιοτητα

1) μελη των καπη

2) εθελοντεσ του κοινωνικου παντοπωλειου

3) εθελοντεσ αιμοδοτεσ 

4) εξυπηρετουμενοι του κοινωνικου παντοπωλειου

5) δικαιουχοι προνοιακων επιδοματων ή βιβλιαριων αποριασ

μετα ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ προς τις ΕΥΠΑΘΕΙΣ κοινωνικα ομαδΕΣ υπαρχει δυνατοτητα διαθεσησ των υπολοιπων εισιτηριων στους ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ προτεραιοτηταΣ

 

δηλωσεισ συμμετοχησ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  20/08 μεχρι 14:00 μ.μ

1. ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ελλησποντου 7, 1οσ οροφοσ) ΤΗΛ: 2105697443 - 2105697900

2. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ι. ΟΔΟΣ 364, 3ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ) τηλ:2132044804 - 2132044805   

 

ΚΟΣΤΟΣ μεταφορασ: 6 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 

Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ στις 17:00 μ.μ. Από ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ (ΕΠΙ της ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ)


 


"Τις Τετάρτες του Καλοκαιριού …… Πάμε Σινεμά"

Ο Δήμος Αιγάλεω, θέλοντας να ξαναφέρει τον κινηματογράφο στη γειτονιά μας όπως παλιά, οργανώνει προβολές σε ανοιχτούς χώρους και πλατείες της πόλης μας.  


Οι Τετάρτες του Καλοκαιριού έχουν άρωμα κινηματογράφου
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1. 15 Ιουλίου: Είσοδος Άλσους (Μπαρουτάδικο) - «Ο Ειρηνοποιός» του Γούντυ Άλεν
2. 22 Ιουλίου: Στην πλατεία Παπάγου - «Ένας Προφήτης μα τι προφήτης» των Μοντυ Πάιθονς
3. 29 Ιουλίου: Στο προαύλιο του 6ου Δημ. Σχολείου (Παπανικολή 14 Α) - «Μάθε παιδί μου γράμματα» του Θεοδ. Μαραγκού
4. 5 Αυγούστου: Πλ. Ποντίων Αγ. Αικατερίνης (Ορυζομύλων) «Το Τέρας» του Ρ. Μπενίνι

 

Οι προβολές αρχίζουν στις 9 μ.μ. με δωρεάν είσοδο - Αλληλέγγυο εισιτήριο για το κοινωνικό Παντοπωλείο (τρόφιμα μακράς διαρκείς)

 "Πριν την έναρξη, η φιλαρμονική θα παίζει μουσική από τον Ελληνικό κινηματογράφο"


 


Ανακοίνωση

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ,
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/7.

 

 

Δικαιούχοι των εισιτηρίων κατά προτεραιότητα:

- Μέλη των ΚΑΠΗ
- Εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου
- Εθελοντές Αιμοδότες
- Εξυπηρετούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου
- Δικαιούχοι προνομιακών επιδομάτων ή βιβλιαρίων απορίας

(πληροφορίες 210 5697443)

Δηλώσεις συμμετοχής στην Κοινωνική Υπηρεσία (Ελλησπόντου 7- 1ος όροφος) και στα ΚΑΠΗ (για τα μελη τους)

έως την Πέμπτη 30/07 μέχρι 12:00μ.μ 

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑ ΝΙΚΗ ΛΑΝΗ ΤΗΛ.:21320448182132044818 Η ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 3ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ

 

Κόστος μεταφοράς: 6 € το ατομο.
Η αναχώρηση των πούλμαν θα γίνει στις 17:00μ.μ.

 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Αιγάλεω διοργάνωσε δωρεάν πρόγραμμα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ προκειμένου να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και την αναγκαιότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο στο 7ο Δ.Σ. από τις 22/06/2015 και θα ολοκληρωθεί στις 24/07/2015. Την ευθύνη της υλοποίησης είχε η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και επιπλέον συμμετείχαν εθελοντές εκπαιδευτικοί και εξειδικευμένοι επιστήμονες, τους οποίους θέλουμε δημοσίως να ευχαριστήσουμε για την ουσιαστική συμβολή τους.
Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα όπως χορό, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, κηπουρική, γυμναστική, υγιεινή διατροφή, ανακύκλωση, βιβλιαναγνωσία, οι οποίες ήταν σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης τους. Επίσης στα παιδιά της Ε' και ΣΤ' τάξης δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν αθλητικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Άλσος με σκοπό να έρθουν κοντά στη φύση, να βιώσουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης μας.
Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή (περίπου 200) και η ανελλιπής καθημερινή προσέλευση τους έδωσε τη διάσταση της επιτυχίας του εν λόγω προγράμματος.5ο Λύκειο Αιγάλεω - Πρόγραμμα ERASMUS +

Την Τρίτη 21-04-2015 , στις 12.00 στο αμφιθέατρο του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω οργανώθηκε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα :
« Κατανοώ το λόγο της ποίησης - Αποκτώ το δικό μου λόγο για τη ζωή».
H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη του Διευθυντή του 5ου Γενικού Λυκείου , Μαύρου Ιωάννη και των καθηγητών Γκοτσόπουλου Παναγιώτη, Καραβότα Μαρίνας, Μαρίνη Αλεξάνδρας, Μορομάλου Ιωάννας, Πολυζώη Γρηγορίτσας και Χολέβα Βασιλικής που υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Εγγραμματισμός: Ικανότητα ζωής” και στο πλαίσιο της πραγματοποίησης καινοτόμων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών για την εμπέδωση και διάχυση του εγγραμματισμού.
Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι λογοτέχνες-ποιητές:
Καραγεωργίου Τασούλα, Μηλιώτης Παναγιώτης & Μπλάνας Γεώργιος και την παρακολούθησαν μαθητές της Α’και Β΄ Λυκείου που εξέφρασαν ενδιαφέρον να συνομιλήσουν με τους λογοτέχνες καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γενικού Λυκείου, Κος Παπαευσταθίου Αθανάσιος.
Οι ποιητές δέχθηκαν ερωτήσεις από τους μαθητές σχετικά με τη δυνατότητα πολλαπλών αναγνώσεων των ποιημάτων, την απήχηση της ποίησης στην κοινωνία, τη βιωματικότητα και την υποκειμενικότητα του ποιητικού λόγου, τη διαδικασία αναγνώρισης ενός ποιητή και του έργου του, τους τρόπους διδασκαλίας και αξιολόγησης της ποίησης στην εκπαίδευση.
Η εκτίμηση όλων των παρευρισκομένων μετά τη δίωρη συζήτηση ήταν ότι η επικοινωνία με τους λογοτέχνες είναι ανάγκη να συνεχιστεί και με νέες πρωτοβουλίες που θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να επικοινωνήσουν τις ανησυχίες τους, τον προβληματισμό τους, τις σκέψεις τους αλλά και τον δικό τους ποιητικό δημιουργικό λόγο.

 


 


Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”, εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο όλοι οι Δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα.
Στο πλαίσιο της ανάδειξης της δυναμικής της ανακύκλωσης στο Δήμο Αιγάλεω, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης, πραγματοποιείται η “Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω ” έως 31 Μαΐου 2015.
Λόγω της σημαντικότητας που έχει η ανακύκλωση αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, τονίζεται ότι η “Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω ”, όπως και οι αντίστοιχες Γιορτές στους άλλους Δήμους της χώρας, τελούν υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Έως 31 Μαΐου 2015, στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Αιγάλεω που είναι τοποθετημένο και λειτουργεί στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου (ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω).


Μικρασιατών Ίχνη-Από τη Μικρά Ασία στο Αιγάλεω

Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» - Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού

Ένα ταξίδι στην ιστορία των Μικρασιατών Αιγάλεω είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για τη παρουσίαση του λευκώματος «Μικρασιατών Ίχνη-Από τη Μικρά Ασία στο Αιγάλεω» την Κυριακή 24 Μαΐου στον ιδιαίτερο χώρο του αμφιθεάτρου του Μουσείου της Ακρόπολης καθώς και σε μια δεύτερη αίθουσα που παραχωρήθηκε δίπλα στο αμφιθέατρο του Μουσείου προκειμένου να ικανοποιηθεί ο μεγάλος αριθμός θεατών της εκδήλωσης που ξεπέρασε τα πεντακόσια άτομα και κάθε προσδοκία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


Πρόγραμμα "ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ"

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ διοργανώνει ΜΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ που έχουν γεννηθεί από 1/1/2004 έως 31/12/2010
Διάρκεια προγράμματος : από 22/6/2015 έως 24/7/2015 εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Ώρες λειτουργίας: από 07:30 έως 15:30
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Eκπαιδευτικά Προγράμματα, Αθλητικές και Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ Η ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΜΕ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ (Δήμος Αιγάλεω).
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (Λογαριασμοί ΔΕΚΟ ή ΔΟΥ ή μισθωτήριο συμβόλαιο).
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ:  A) ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, B) ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.
 
Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή θα υποβάλλονται από 11/5/2015 μέχρι 29/5/2015 από 10.00 έως 14.00 στη Δ/νση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δημαρχείο (Ιερά Οδό 364 &Κάλβου 2ος όροφος). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132044848-849

 


Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα 2014 – 2015

2η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα 2014 – 2015 για την ομάδα μπάσκετ του 4ου ΓΕΛ στην Κύπρο

Το 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω κέρδισε το κύπελλο και την πρώτη θέση στο σχολικό πρωτάθλημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ´ Αθήνας.
Ο τελικός έγ
ινε την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Αιγάλεω μεταξύ της ομάδας μπάσκετ του 4ου ΓΕΛ Αιγάλεω και του 1ου ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων με τελικό σκορ 88-73.
Στη συνέχεια η ομάδα μας πέρασε από το Ναύπλιο, την Κόρινθο και στην Τρίπολη κέρδισε το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας και στο Αιγάλεω τα εκπαιδευτήρια Δούκα.. Η επόμενη στάση ήταν στην Κύπρο με άλλα 3 Λύκεια για την τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος (30-1)/4/2015.
Ο πρώτος αγώνας με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη από Θεσσαλονίκη έληξε νικηφόρα με 77-52. Στον τελικό χάσαμε 77-82 από τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη αν και παίξαμε πολύ καλά.
Η 2η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα μας έκανε όλους περήφανους!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Αιγάλεω για την βοήθεια που μας πρόσφερε και να συγχαρούμε τους μαθητές μας : Ιερεμία Νικόλαο, Μαράτο Μαρίνο, Μιλεντίγιεβιτς Ιάκωβο, Μπλόντζο Θεόδωρο, Νικολόπουλο Ιωάννη, Παυλίδη Νικόλαο, Σπηλιώτη Θεόδωρο, Τζανάκη Γεώργιο, Τουρίκη Ευάγγελο, Χαλιβελάκη Αλέξανδρο, Χαραλαμπόπουλο Βασίλειο, Κων
σταντόπουλο Φώτιο καθώς και τον Γυμναστή μας κ. Νασιούλα Χρήστο και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια, καλή πρόοδο.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Και ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Αιγάλεω


Επίσκεψη του 4ου ΓΕΛ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Την Τρίτη 28 Απριλίου οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ επισκέφθηκαν το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στα πλαίσια της ερευνητικής τους εργασίας “Το όνειρο” με τον υπεύθυνο συντονιστή καθηγητή τους κ. Δημομελέτη Κίμωνα. Η καθηγήτρια και συγγραφέας κ. Φωτεινή Τσαλίκογλου, υποδέχτηκε τους μαθητές και συζήτησε μαζί τους στα πλαίσια της διδακτικής επίσκεψης, προσφέροντας μια πολύτιμη εμπειρία σε όλους τους παρευρισκόμενους.


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΡΩ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ

Στις 31-3-2015 είχαμε την τύχη και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας , το 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω, μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας, την κυρία Μάρω Δούκα, καθώς αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση που της απευθύναμε. Συναντήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης με μαθητές της Β΄ Λυκείου, οι οποίοι, έχοντας μελετήσει αποσπάσματα του πλούσιου έργου της, εξέφρασαν απορίες αλλά και εκτιμήσεις σχετικά μ΄ αυτό. Η κα Μάρω Δούκα με προσήνεια και γοητευτικό λόγο απάντησε στα παιδιά και ανέπτυξε μαζί τους μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση περί λογοτεχνίας. Κατά την αποχώρησή της εξέφρασε το θαυμασμό της για την ευστοχία που είχαν οι παρατηρήσεις των παιδιών , καθώς και για το ήθος τους. Απ΄ την άλλη οι μαθητές μας θεώρησαν τη συνάντηση αυτή σημαντική εμπειρία που θα ήθελαν να επαναληφθεί.


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Δ. ΝΟΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

Μετά από πρωτοβουλία του φιλολόγου του σχολείου μας κ. Ηλία Αλεξανδρή , προσκλήθηκε στο Λύκειό μας ο γνωστός συγγραφέας κ. Δημήτρης Νόλλας, στις 10/3/2015.
Στο αμφιθέατρο του σχολείου μας , επί δυο διδακτικές ώρες , είχε πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες των τεσσάρων τμημάτων της Γ’ Λυκείου. Αφορμή για την συνάντηση αυτή αποτέλεσε το κείμενο του Δημήτρη Νόλλα « Στο δρόμο για το Βούπερταλ», το οποίο είχαν ήδη επεξεργαστεί διεξοδικά τα παιδιά με τους καθηγητές τους στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας.
Ουσιαστικά , η εκ του σύνεγγυς αυτή επικοινωνία απέδωσε πλούσιους πνευματικούς καρπούς , αφού επικεντρώθηκε σε καίριες ως προς την ευστοχία τους ερωτήσεις που υπέβαλαν οι τελειόφοιτοι μαθητές προς τον συγγραφέα. Άλλες ερωτήσεις είχαν να κάνουν με τα λογοτεχνικά ρεύματα που επιδρούν στα κείμενα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ενώ άλλες αφορούσαν στις τεχνικές που ο ίδιος ο συγγραφέας έχει χρησιμοποιήσει στα έργα του. Συν τοις άλλοις , η γονιμότητα του διαλόγου φάνηκε και στις πολύ ειδικές – και κριτικά ευρηματικές – απορίες αλλά και τοποθετήσεις που έκαναν τα παιδιά πάνω στο ήδη γνωστό και διδαχθέν στην τάξη τους κείμενο του κ. Νόλλα.
Χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν ο συγγραφέας άφησε την «έδρα» του και κατέβηκε στην «πλατεία» του αμφιθεάτρου όπου βρίσκονταν οι θέσεις των μαθητών. Έτσι ήρθε πιο «κοντά τους» τους , συζητώντας σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους , πράγμα που έκανε την ατμόσφαιρα πιο οικεία και ζεστή. Αυτό κινητοποίησε ακόμα περισσότερο τα παιδιά να απελευθερώσουν την σκέψη τους , σε τέτοιο σημείο που όλοι οι παρευρισκόμενοι να νιώθουν ότι συζητούν κι ανταλλάσουν απόψεις με έναν πνευματικό άνθρωπο που γνώριζαν από καιρό!
Ο κ. Νόλλας έμεινε κατενθουσιασμένος απ΄ το δεκτικό διαλογικό κλίμα που διαμορφώθηκε με τους εκπροσώπους της νέας γενιάς από τις γειτονιές της Δυτικής Αττικής. Αυτή η χαρά ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπό του , αλλά και στο ελκυστικό για τους ακροατές ύφος του, που δημιούργησε σε όλους την αίσθηση ότι μετά το πέρας δύο ολόκληρων ωρών είχε περάσει λίγη ώρα !
Στις επόμενες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Νόλλας βραβεύτηκε με το 1Ο Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το 2014, για το έργο του
«Το ταξίδι στην Ελλάδα».!
Ήταν επομένως , μια πρόσθετη τιμή για το Λύκειό μας η παρουσία του ανάμεσά μας. Γι’ αυτό τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα και περιμένουμε να τα ξαναπούμε με τον ίδιο δημιουργικό αυθορμητισμό και παρόμοια ….εφηβική διάθεση !..

 Θεατρική Εκδήλωση 4ου Λυκείου Αιγάλεω

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 η Θεατρική ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε την παράσταση “Μιας Πεντάρας Νιάτα” των Α. Γιαλαμά - Κ. Πρετεντέρη.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας κ. Τέρψη Λέκκα για την προσφορά της στο σχολείο καθώς και όλους τους μαθητές μας που δούλεψαν με μεράκι αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο μιας θεατρικής παράστασης.
Συμμετείχαν οι μαθητές: Πουλημενέας Στρ., Σφακιανάκη Δ., Φαράτζ Α., Κουφάκη Α., Κλεισαρχάκης Ν., Ανδρουτσόπουλος Β., Πουλημενέα Ε., Ματιάτου Π., Λουκίδης Θ., Παπαβασιλείου Λ., Μιχάλη Ε.
Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Ζάχαρης Μάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χριστόγλου Γιάννα και ο Προϊστάμενος διοικητικών θεμάτων της Δ/νσης Δ.Ε. Γ΄Αθήνας κ. Αθαναηλίδης Βασίλης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και γονείς των μαθητών μας.
Στο τέλος της παράστασης όλοι οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά τη δημιουργική προσπάθεια των μαθητών συγχαίροντας όλους τους συντελεστές.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5Ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ 2014-2015 ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΚΟΥΑΔΟΡ
MODEL UNITED NATIONSΤURKEY, ECUADOR
Το 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω συμμετείχε και φέτος στο 18ο ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ με μεγάλη επιτυχία εκπροσωπώντας την Τουρκία και το Εκουαδόρ.
Οι επτά μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι πήραν μέρος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πρεσβεία της χώρας την οποία είχαν αναλάβει και αφού εργάστηκαν ομαδικά και έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και στη διεθνή βιβλιογραφία, παρευρέθησαν στο τριήμερο συνέδριο του ΜΗΕ στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στις 28-29-30 Μαρτίου 2015. Είχαν ενεργή συμμετοχή στις επιτροπές τους και παρουσίασαν τις θέσεις της χώρας τους σχετικά με παγκόσμια ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.
Πιο συγκεκριμένα, απέκτησαν γνώσεις για τα διεθνή προβλήματα , τις διεθνείς σχέσεις , τη λειτουργία παγκοσμίων οργανισμών, καλλιεργώντας τις ρητορικές τους ικανότητες στα Αγγλικά και παράλληλα συμμετέχοντας σε ένα μάθημα δημοκρατίας, λαμβάνοντας αποφάσεις από κοινού και καταθέτοντας απόψεις, προτάσεις και ψηφίσματα για να βρεθούν λύσεις .

5Ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ
 
ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ 2014-2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

1.ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α1

2.ΚΡΙΤΣΕΠΗ ΑΜΑΛΙΑ Β1

3.ΟΚΑΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β1

4.ΧΑΡΜΑΝΤΖΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Β1

5.ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β2

6.ΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β3

7.ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ Γ4

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus με τίτλο “SLL: Skills for Life, Literacy”, στο οποίο συμμετέχει το 50 Γ.Ε.Λ. Αιγάλεω, πραγματοποιήθηκε στην Προύσα της Τουρκίας, στο χώρο του σχολείου “Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi”, η δεύτερη συνάντηση των σχολείων-εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από το 50 Γ.Ε.Λ. ο Διευθυντής κ. Μαύρος Γιάννης, μαθηματικός, οι καθηγήτριες κ. Χολέβα Βασιλική, Μαρίνη Αλεξάνδρα και Μορομάλου Ιωάννα, φιλόλογοι, καθώς και τρεις μαθητές από τη Β’ Τάξη.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από τις συμμετέχουσες χώρες τα αποτελέσματα από την πρώτη περίοδο του προγράμματος, που αφορά την ανάπτυξη στρατηγικών κατανόησης κειμένου, στο πλαίσιο της προώθησης του εγγραμματισμού, όπως και οι δραστηριότητες που αποσκοπούν στη διεύρυνση του κοινού στο οποίο απευθύνεται το πρόγραμμα. Παράλληλα, και οι μαθητές συμμετείχαν σε συναντήσεις με τους συμμαθητές τους των άλλων χωρών, όπως και σε παραδειγματική διδασκαλία με εφαρμογή τεχνικών κατανόησης.
Tο κλίμα της συνάντησης γενικά ήταν εξαιρετικό, υπήρξε πολύ καλή συνεργασία όλων των συμμετεχόντων και εγκάρδια φιλοξενία και φιλία από τους διοργανωτές.
Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί και θα γίνει στο Αιγάλεω το διάστημα 29/10/2015 έως 1/11/2015.
H παιδαγωγική ομάδα Erasmus plus
Του 50 Γ.Ε.Λ. Αιγάλεω


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μαθήτρια της Β' τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω Βασιλάκου Νικολέττα διακρίθηκε στον διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA και συμμετείχε στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ( 6-8 Μαϊου 2015).
Την Ελληνική ομάδα αποτελούσαν συνολικά 24 μαθητές γενικών δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων. Η παρουσία της ελληνικής ομάδας υπήρξε ιδιαίτερα ενεργή στις διαδικασίες της ημερίδας και απέσπασε τα συγχαρητήρια των διοργανωτών της ημερίδας.

 


3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων, σχολικού έτους 2014 - 2015

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας της Α’ Λυκείου Μαρούσα Μακράκη για τη διάκρισή της στους Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής Λυκείων στο αγώνισμα Αεροβόλο Τουφέκι.
Ο σύλλογος καθηγητών εύχεται πάντα επιτυχίες και καλή πρόοδο.


Ο Διευθυντής

Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ


Ένα ντοκιμαντέρ μέσα στο ντοκιμαντέρ, για τη μνήμη και τη λήθη


Στο 3Ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ
Με την ευκαιρία της 9ης Μαΐου, ημέρας λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και καθιέρωσής της ως ημέρας πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, το 3ο Λύκειο Αιγάλεω σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αιγάλεω, οργάνωσε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, εκδήλωση στο 3Ο ΓΕΛ Αιγάλεω.
Στην Εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του ευρωβουλευτή – δημοσιογράφου κ. Στέλιου Κούλογλου, με τίτλο: Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης. Το ντοκιμαντέρ ερευνά την μνήμη, την λήθη και την ιστορική αλήθεια στην σύγχρονη Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των μαθητών ενός Λυκείου, στο Δίστομο. Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις σφαγές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των συνεργατών τους, που θέλουν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα του ναζισμού, 71 χρόνια πριν.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, ο Δήμαρχος του Αιγάλεω, κ. Δ. Μπίρμπας, ο Προϊστάμενος της Δ/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας, κ. Γ. Ζαφειρακίδης, η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γ. Χριστόγλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω, κ. Μ. Ζάχαρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Αιγάλεω κ. Δ. Καπερώνη και τα μέλη του Δ.Σ.
Στο τέλος της προβολής, ακολούθησε συζήτηση και ο κ. Κούλογλου απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις των μαθητών που του τέθηκαν. Οι μαθητές ήλθαν αντιμέτωποι με μια ιστορική αλήθεια: δεν υπήρξαν μόνο Έλληνες τα θύματα, αλλά και Έλληνες που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Επομένως, το ερώτημα: « Μπορεί να προχωρήσει προς τα μπρος, μια χώρα που δεν γνωρίζει το παρελθόν της;», παραμένει μια απλή ρητορική ερώτηση. Η απάντηση είναι εντελώς αυτονόητη και περιττή.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΝΤΙΝΑ ΡΗΓΑΤΟΥ
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 5 Μαϊου πραγματοποιήθηκε η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών του 4ου Γυμνασίου, 4ου ΓΕΛ και 5ου ΓΕΛ.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 330 μαθητές και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, πραγματοποίησαν συμβολική καθαριότητα σε τμήματα του άλσους. Ομάδες μαθητών επίσης τράβηξαν φωτογραφίες και ζωγράφισαν σημεία του άλσους. Για την ιστορία του Πυριτιδοποιείου (Μπαρουτάδικο) έως τη σημερινή του λειτουργία ως άλσος μίλησε στους μαθητές η γεωπόνος του Δήμου κ. Σοφού Κατερίνα, η καθηγήτρια του 4ου Γυμνασίου κ. Αγαπητού Ευαγγελία και ο Πρόεδρος του συλλόγου “Οι φίλοι του Πυριτιδοποιείου” κ. Βασίλης Βασιλειάδης.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο άλσος ολοκληρώθηκε με αγώνα μπάσκετ μεταξύ των μαθητών του 4ου και του 5ου ΓΕΛ.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές: κ. Λαμπρόπουλο Γεώργιο (4ο ΓΕΛ), κ. Μαύρο Ιωάννη (5ο ΓΕΛ), κ. Βανταράκη Νικόλαο (4ο Γυμνάσιο), τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση. Ευελπιστούμε ότι οι δραστηριότητες αυτές θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές της πόλης μας να γνωρίσουν την ιστορία της και να συμβάλλουν στη προστασία του δημόσιου χώρου.

 


Πρόγραμμα "ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ"

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ διοργανώνει ΜΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ που έχουν γεννηθεί από 1/1/2004 έως 31/12/2010
 
Διάρκεια προγράμματος : από 22/6/2015 έως 24/7/2015 εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Ώρες λειτουργίας: από 07:30 έως 15:30
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Eκπαιδευτικά Προγράμματα, Αθλητικές και Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
  • ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ Η ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΜΕ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
  • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ (Δήμος Αιγάλεω).
  • ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (Λογαριασμοί ΔΕΚΟ ή ΔΟΥ ή μισθωτήριο συμβόλαιο).
  • ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ.
  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ:  A) ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, B) ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

    Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή θα υποβάλλονται από 11/5/2015 μέχρι 29/5/2015 από 10.00 έως 14.00 στη Δ/νση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δημαρχείο (Ιερά Οδό 364 &Κάλβου 2ος όροφος). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132044848-849

 


Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”, εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο όλοι οι Δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της δυναμικής της ανακύκλωσης στο Δήμο Αιγάλεω, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης, πραγματοποιείται η “Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω ” έως 31 Μαΐου 2015.

Λόγω της σημαντικότητας που έχει η ανακύκλωση αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, τονίζεται ότι η “Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω ”, όπως και οι αντίστοιχες Γιορτές στους άλλους Δήμους της χώρας, τελούν υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Έως 31 Μαΐου 2015, στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Αιγάλεω που είναι τοποθετημένο και λειτουργεί στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου (ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω).

Δελτίο Τύπου - Διαδικασία Συμμετοχής


 


"Οι μαθητές αλλάζουν τη γειτονιά τους, γνωρίζουν την ιστορία της πόλης τους"

Ο Δήμος Αιγάλεω στα πλαίσια της ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων του Δήμου διοργανώνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Άλσος που θα περιλαμβάνει επίσης συμβολική εξόρμηση καθαριότητας, σε συνεργασία με τους Διευθυντές-Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων: 4ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, 5ο Λύκειο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαΐου στις 10:00 π.μ. με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών στα πλαίσια προγραμμάτων “Οι μαθητές αλλάζουν τη γειτονιά τους, γνωρίζουν την ιστορία της πόλης τους”.


 


Διακρίσεις μαθητών και σχολείων


Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ο Δήμος Αιγάλεω ανακοινώνει τις ακόλουθες διακρίσεις μαθητών και σχολείων για το σχολικό έτος 2014-2015:
5ο Δημοτικό Σχολείο
• Οι μαθητές των τμημάτων Ε1 & Ε3 έλαβαν το 2ο βραβείο Ντοκιμαντέρ στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους “Ένας πλανήτης....μια ευκαιρία”.
19ο Δημοτικό Σχολείο
• Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης κατέλαβαν τη 10η θέση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με θέμα “Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας”.
5ο Γυμνάσιο
• Βράβευση με την Ελληνική Ετικέτα Ποιότητας, την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, καθώς και το 1ο βραβείο γυμνασίων για πρωτοεμφανιζόμενο σχολείο στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning, με τη συμμετοχή των μαθητών του τμήματος Α3 και τίτλο δράσης “Getting closer through music”.
3ο ΓΕΛ
• Η μαθήτρια της Γ' τάξης, Πολυμέρου Αικατερίνη έλαβε το 3ο βραβείο Ποίησης στον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης “Γρηγόρης Πεντζίκης”.
• Η μαθήτρια της Β' τάξης Μαρτίνου Αγγελική διακρίθηκε στον διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA και θα συμμετάσχει στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
4ο ΓΕΛ
• 4ο ΓΕΛ – Η ομάδα μπάσκετ κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.
• Οι μαθήτριες της Β' τάξης, Αλεξανδροπούλου Κωνσταντίνα και Δούσκου Λαμπρινή, διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA και θα συμμετάσχουν στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
5ο ΓΕΛ
• Η μαθήτρια της Β' τάξης Βασιλάκου Νικολέττα διακρίθηκε στον διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA και θα συμμετάσχει στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οι διακρίσεις αυτές αναδεικνύουν το σημαντικό έργο που γίνεται στα σχολεία μας καθώς και τον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών μας. Αναμφίβολα αποτελούν πράξεις αναγνώρισης και ηθικής καταξίωσης των μαθητών, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας και του τόπου μας.


 


Συγχαρητήρια

Το 3ο βραβείο ποίησης στον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ»
στη μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Αιγάλεω
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ


Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας της Γ΄ Λυκείου Κατερίνα Πολυμέρου για τη διάκρισή της στην κατηγορία ποίησης επιπέδου Λυκείου με το 3ο βραβείο στον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», στον οποίον υπήρχαν 830 συμμετοχές από την Ελλάδα και τους Ελληνόφωνους μαθητές του εξωτερικού.
Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας η τελετή βράβευσης και απονεμήθηκαν τα βραβεία σε μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στις κατηγορίες ποίησης και διηγήματος επιπέδου Γυμνασίου και Λυκείου.
Η Κατερίνα βραβεύτηκε για το ποίημά της «Στην άκρη του ονείρου…ξυστά», ένα κείμενο ατμοσφαιρικό, υπαινικτικό για τον έρωτα που έρχεται και φεύγει στην άκρη του ονείρου…ξυστά. Η μαθήτρια παραλαμβάνοντας το βραβείο της υποστήριξε ότι «η ποίηση δεν αποτελεί ποτέ μια ψυχρή μορφή τέχνης. Είναι πάντοτε μια ζωντανή ψυχή που ανασαίνει στον παλμό του δημιουργού της. Ψιθυρίζει αλήθειες στους αναγνώστες της. Γίνεται βίωμα. Γι’ αυτό το λόγο δε ξεθώριασε μέσα στα χρόνια και μπορεί με τη χαμηλόφωνη κραυγή της να μιλάει. Να ταιριάζει στερεότυπα και αντιλήψεις που καθορίζουν τη ζωή και το μυαλό μας…», ευχαρίστησε τη ΔΔΕ Δράμας για την οργάνωση, την Κριτική Επιτροπή, το Δήμο Αιγάλεω, το 3ο ΓΕΛ Αιγάλεω, για την ευκαιρία που της δόθηκε να ακουστεί η φωνή της και δήλωσε τυχερή που έλαβε μέρος σ’ αυτή τη διοργάνωση.


 


4ο Λύκειο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου συγχαίρει τους μαθητές του 4ου Λυκείου για τη μεγάλη επιτυχία τους στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Ευχόμαστε σε επόμενες αγωνιστικές περιόδους ακόμη υψηλότερες αθλητικές επιτυχίες.


 


6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω - Πρόγραμμα Erasmus+

Στο διάστημα 21-26 Μαρτίου, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχτηκε τους Ευρωπαίους εταίρους από το Erasmus+ πρόγραμμα “ESTHER, Educating Emotions in Europe”. Στην επίσκεψη συμμετείχαν συνολικά 11 εκπαιδευτικοί από τις πέντε εταιρικές χώρες: την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Λετονία και την Ουγγαρία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης που οργανώθηκε από το σχολείο μας περιλάμβανε την καθιερωμένη εκδήλωση υποδοχής στο αμφιθέατρο του σχολείου, όπου οι εταίροι παρουσίασαν τις χώρες και τα σχολεία τους αλλά και τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιήσει ως τώρα στα σχολεία τους. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τραγούδια, χορούς και μικρά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας.

Διαβάστε περισσότερα...


 


Πρόσκληση σε εκδήλωση : Γυναίκα και Εργασία

Ο Δήμος Αιγάλεω σας προσκαλεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος” (Δημαρχείου 17 και Κουντουριώτου, τηλ. 2105310542) σε συζήτηση με θέμα :

“Γυναίκα και εργασία”

Θα συμμετάσχουν και θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι:

Άννα Βουγιούκα, από το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ
Δέσποινα Κωστοπούλου, εκπρόσωπος Καθαριστριών Υπουργείου Οικονομικών

Δερνελή Νικολέττα, υπεύθυνη Γραφείου Ισότητας των Φύλων Δήμου Αιγάλεω

Βλάχου Ζωή, Δημοτική Σύμβουλος Αιγάλεω

Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ.


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, την Παρασκευή 20/2/2015, παρακολούθησε τη διαδραστική μουσικοχορευτική παράσταση «oria mu fenese», του μουσικού συγκροτήματος Encardia, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου μας, με τη στήριξη και τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε μια διαδραστική καλλιτεχνική δημιουργία με μουσικές, τραγούδια και χορούς από την Κάτω Ιταλία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μελωδίες και να γνωρίσουν μέσα από τους στίχους των τραγουδιών, την ιδιόμορφη ελληνοϊταλική διάλεκτο Grico, που η καταγωγή της χάνεται στα βάθη των αιώνων, μένει ωστόσο ζωντανή μέχρι σήμερα στα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας
και της Καλαβρίας.
Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτά τα «πρωτόγνωρα» ακούσματα και πλαισίωσαν με ζωντάνια και δημιουργικότητα τα διαδραστικά μουσικοχορευτικά δρώμενα των καλλιτεχνών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης μας Δημήτρης Μπίρμπας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννα Χριστόγλου.

 


Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός

ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ‘’ΤΕΧΝΗΣ’’ ΚΙΛΚΙΣ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ‘’ΤΕΧΝΗ’’ ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο ‘’Κούρος Ευρωπού’’, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε την αναλυτική προκήρυξη


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας

Ολοκληρώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου ο κύκλος των 18 μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας που είχαν ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου 2014 σε συνεργασία του Δήμου Αιγάλεω με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου.
Τα μαθήματα παρακολούθησαν στο Ελληνικό Μολύβι – Γ. Βρανά ανελλιπώς κάθε Τετάρτη εκατοντάδες πολίτες της πόλης μας αλλά και άλλων Δήμων.
Το αποχαιρετιστήριο τελευταίο μάθημα ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό συνοδεύτηκε με μουσικά ακούσματα απ’ όλο τον κόσμο με ταυτόχρονη σύντομη ιστορική ανασκόπηση.
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας ευχαρίστησε την κ. Μαρία Ευθυμίου για την ανιδιοτελή προσφορά της και την προσκάλεσε να επανέλθει με νέο κύκλο μαθημάτων, με θέμα την Ελληνική Ιστορία, όποτε της το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις της. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στις 12/1/2015 ξεκινούν τα μαθήματα

Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν
ΠΑΙΔΙΑ – ΕΦΗΒΟΙ – ΕΝΗΛΙΚΕΣ.

Τα τμήματα θα είναι ΠΡΩΙΝΑ και ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ και θα πραγματοποιούνται στους παρακάτω χώρους:

ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ : Αίθουσα χαρακτικής που βρίσκεται στο χώρο του 6ου Λυκείου Αιγάλεω, ΜΙΝΩΟΣ και ΠΡΟΟΔΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: ΕΝΗΛΙΚΩΝ : 15ο Δημοτικό Σχολείο, Πελοποννήσου 3
ΠΑΙΔΙΩΝ : Εικαστικό, Μιαούλη και Παπανικολή 14
ΚΕΡΑΜΙΚΗ : Εικαστικό Εργαστήρι, Μιαούλη και Παπανικολή 14
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ : 15ο Δημοτικό Σχολείο, Πελοποννήσου 3

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 210.5310542, 210.5902440, 210.5315495 
 


 


Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας

Ανακοίνωση

Το 4ο προγραμματισμένο μάθημα της σειράς ελεύθερων μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας με τίτλο Δεκαοκτώ Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας που πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ελληνικό Μολύβι – Γ. Βρανά (Ιερά Οδός 154 και Νάξου, στάση Μετρό Ελαιώνας), δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 5 Νοεμβρίου αλλά την επόμενη Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 6 -9 μ.μ., λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίας Ευθυμίου και όχι στις 5 Νοεμβρίου.


Aμεση επαναπρόσληψη όλων των σχολικών φυλάκων

Αξιότιμοι κύριοι,

Η απόλυση των σχολικών φυλάκων, όπως ήδη γνωρίζετε, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα κλοπών και καταστροφών των σχολικών υποδομών (αθλητικοί χώροι, εργαστήρια Η/Υ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κλπ.). Το κόστος για την αποκατάσταση των καταστροφών και την αντικατάσταση των κλοπιμαίων έχει αποτυπωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ότι είναι υπερδιπλάσιο από το κόστος που επιβαρύνονταν ο Δήμος μας για τη μισθοδοσία των σχολικών φυλάκων.
Σας έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, με αντίστοιχα έγγραφα. τη μεγάλη ανάγκη φύλαξης των σχολικών χώρων, ιδιαίτερα στις παρυφές της πόλης και συγκεκριμένα σε μια έκταση ογδόντα επτά περίπου στρεμμάτων όπου στεγάζονται τα σχολεία (6ο ΓΕΛ, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ βαθμίδας, ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες, Δημόσιο ΙΕΚ, 7ο Γυμνάσιο, ΚΕΔΔΥ, 1ο – 2ο ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ, Ε.Κ.). Τα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων ομάδων που επανειλημμένως παραβιάζουν και καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις τους και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Στη σημερινή κοινωνικά κρίσιμη συγκυρία και τη δεινή οικονομική κατάσταση των Δήμων ζητάμε:
1. Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των σχολικών φυλάκων του Δήμου μας για να αποτραπούν όλα τα προαναφερθέντα φαινόμενα τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό μας. Σε κάθε περίπτωση ζητάμε την έγκριση πρόσληψης δώδεκα μονίμων φυλάκων ώστε να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες.
2. Ειδική χρηματοδότηση για να αντιμετωπισθούν τα ήδη οξυμένα προβλήματα συντήρησης, επισκευών και αντικατάστασης των κλοπιμαίων, Η/Υ κλπ.
Επισυνάπτουμε ενδεικτικά σχετικά έγγραφα των σχολείων.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αιγάλεω #Πράξις# συμμετέχοντας στο αντιφασιστικό φεστιβάλ "70 χρόνια μετά" παρουσιάζει το δικό της μήνυμα αφιερωμένο "ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ" την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 στο Π.Κ ¨Γ.Ρίτσος" Δημαρχείου & Κουντουριώτου και ώρα 8 μ.μ


Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας

 

Ο Τομέας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δήμος Αιγάλεω παρουσιάζουν μία σειρά ελεύθερων μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας με τίτλο Δεκαοκτώ Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας.

 

Τα μαθήματα –που θα προσφερθούν από την Αναπληρώτρια. Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου- απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ελληνικό Μολύβι - Γ. Βρανά (Ιερά Οδός 154 και Νάξου, στάση Μετρό Ελαιώνας) κάθε Τετάρτη, 6 -9 μ.μ., έναρξη την Τετάρτη 15/10/2014 (Είσοδος Ελεύθερη).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημειώσεις για τα μαθήματα της Μαρίας Ευθυμίου.

Τετάρτη 15/10/2014


 


ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η νέα Διοίκηση θα επαναλειτουργήσει το εικαστικό εργαστήριο με τα παρακάτω τμήματα, για παιδιά, έφηβους και ενήλικες:
● Ζωγραφική
● Χαρακτική
● Αγιογραφία
● Κεραμική
Παράλληλα θα επαναλειτουργήσουν τα τμήματα:
● Ρυθμοκινητικής Αγωγής (προνήπια – νήπια)
● Μπαλέτου
● Σύγχρονου χορού
● Λάτιν χορού

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για την έναρξη των εγγραφών και των μαθημάτων.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 21053154952105315495, 21059024402105902440, 21059838732105983873

 


Πολιτιστική Διαδρομή 2014

 

Ο Δήμος Αιγάλεω σας καλεί να συμμετέχετε στο καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού του με τον Πολιτισμό, την «Πολιτιστική Διαδρομή 2014», που θα πραγματοποιηθεί από 26 Αυγούστου έως 22 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο «Αλέξης Μινωτής».


Μουσικές παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα υψηλού επιπέδου από εγνωσμένου κύρους καλλιτέχνες, ποιοτικά και δημοφιλή πολιτιστικά σχήματα, αλλά και ερασιτεχνικά σύνολα του Δήμου, θα προσφέρουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις στην καρδιά του άλσους Αιγάλεω, που θα αποτελέσει το κέντρο του ενδιαφέροντος της πόλης για ένα περίπου μήνα.

 

 

 


ΜΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ διοργανώνει ΜΗΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ που έχουν γεννηθεί από 1/1/2003 έως 31/12/2008

Διάρκεια προγράμματος: από 1/7/2014 έως 25/7/2014 εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Ώρες λειτουργίας: από 07:30 έως 15:30

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Εικαστικά, Μουσική, Γυμναστική, Χορός (Μοντέρνος & Παραδοσιακός), Θεατρική Αγωγή-Θεατρικό παιχνίδι, επιστημονικές ενότητες, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, κινούμενα σχέδια.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ Η ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΜΕ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ (Δήμος Αιγάλεω)
3. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ
4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ:
A) ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
B) ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή θα υποβάλλονται από 5/6/2014 μέχρι 13/6/2014 από 10.00 έως 14.00 στη Δ/νση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δημαρχείο (Ιερά Οδό 364 &Κάλβου 2ος όροφος).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132044848-849 κα Μακρυγιάννη Α. & κα Γεωργίου Π.

 


Ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα ενέργειας

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό έργο RE-SEEties με θέμα την αποδοτική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων, διοργάνωσε στις 27 Μαΐου 2014 ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο «Γιάννης Ρίτσος». Κατά τη διάρκειά της, επιστήμονες από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας. Επίσης, διανεμήθηκε στους μαθητές ενημερωτικό υλικό.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.re-seeties.eu

 


Πανόραμα Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

Ο Δήμος Αιγάλεω σας καλεί να παρακολουθήσετε το Πανόραμα Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας στο οποίο συμμετέχουν Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου μας και με το οποίο πέφτει η αυλαία της φετινής σχολικής χρονιάς.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 02 έως 12 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γ.Ρίτσος» και στις σχολικές αυλές και αμφιθέατρα.

Πανόραμα Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

 


Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ο Δήμος Αιγάλεω, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο, σας προσκαλούν την Κυριακή 09 Μαρτίου, στις 18.30, στην ημερίδα που διοργανώνουν για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Σκοπός της ημερίδας είναι γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και παιδιά να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο και πώς να προστατευτούν από αυτούς.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου «Δημ.Τρέπας» του Δήμου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364 και Κάλβου (σταθμός μετρό Αγ.Μαρίνα). Είσοδος ελεύθερη, χωρίς δήλωση συμμετοχής.


Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα

Ο Δήμος Αιγάλεω πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Αιγαλιώτη Γιώργου Ζαμπέτα, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».
Αφορμή στάθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Γιώργος Ζαμπέτας. Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω» της Κατερίνας Ζαμπέτα, κόρης του αείμνηστου καλλιτέχνη. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα από τη χορωδία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Λιούμη Αιγάλεω και τη Μουσική Ομάδα του 4ου Λυκείου Αιγάλεω. Οι μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Ζαμπέτα ξεσήκωσαν τον κόσμο και ο χορός στήθηκε με το κέφι να ξεχειλίζει! Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Γ.Ζαμπέτα, μουσικός κ.Καστανιάς.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ.Χρήστος Καρδαράς στην εναρκτήρια ομιλία του εξήρε την καλλιτεχνική αξία και το ήθος του αξέχαστου καλλιτέχνη και υπερτόνισε τους άρρηκτους δεσμούς που κράτησε σε όλη του τη ζωή με το αγαπημένο του Αιγάλεω.

 

 

 


Εκπαιδευτική μαθητική συνάντηση «Η Φυσική Μαγεύει…»

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Δήμος Αιγάλεω και το ΤΕΙ Αθήνας καλούν τους αριστούχους μαθητές Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική μαθητική συνάντηση «Η Φυσική Μαγεύει. Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης» στις 13-14-15 Δεκεμβρίου 2013.

 

Διαβάστε περισσότερα...    

Αίτηση Συμμετοχής     

Πρόγραμμα "Η Φυική μαγεύει"    

Λίστα συμμετεχόντων μαθητών    


Πρόγραμμα Ασφαλούς Οδήγησης στα Γυμνάσια και Λύκεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας «ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ» του Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» στα Γυμνάσια και Λύκεια του Αιγάλεω, μια πρωτοβουλία και διοργάνωση του δήμου με στόχο να συμβάλει στην εκπαίδευση των σημερινών μαθητών και αυριανών οδηγών και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς τους στο δρόμο.


     

Διαβάστε περισσότερα


Δημοτική Βιβλιοθήκη και Future Library εν δράσει!

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες η Βιβλιοθήκη της πόλης μας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τις 28 δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με τη Future Library με σκοπό την ενίσχυση της αναγνωσιμότητας. Οι μέχρι σήμερα συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 250. Η βιβλιοθήκη μας γεμίζει καθημερινά από παιδικές φωνές και γέλια και γίνεται ο χώρος όπου οι μικροί συνδημότες μας εκφράζουν την εικαστική δημιουργικότητά τους.
Οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης συνεχίζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αναρτημένο πρόγραμμα ή στον αριθμό 2105907060.

 


Πρόγραμμα αρχαιολογικών περιπάτων

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αρχαιολογικών περιπάτων στο Δήμο Αιγάλεω.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 14 Ιουνίου το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στα αρχαιολογικά ευρήματα που αναδείχτηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής του Μετρό Αιγάλεω και Ελαιώνα καθώς και στο ίχνος της Αρχαίας Ιεράς Οδού. Το πρόγραμμα αυτό συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αιγάλεω και τη Γ΄ Ε.Π.Κ.Α. και πραγματοποιήθηκαν συνολικά δύο ξεναγήσεις με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από την πλευρά του κόσμου.
Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων από την εκπρόσωπο της Γ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων, αρχαιολόγο κα Μαριλένα Κοντοπανάγου, αναπτύχθηκαν πολλές πλευρές της πλούσιας ιστορίας της Ιεράς Οδού, του αρχαιότερου δρόμου στην Ελλάδα.
Στη διάρκεια της παρουσίασης που ξεκίνησε από το ορατό ίχνος της αρχαίας Ιεράς Οδού, σε σημείο που γειτνιάζει με την σύγχρονη, και κατέληξε στα βάθρα της αρχαίας γέφυρας του Κηφισού, στην περιοχή του Ελαιώνα, απαντήθηκαν και αρκετές ερωτήσεις αρχαιολογικού, αλλά και τοπογραφικού περιεχομένου.
Από την πλευρά του Δήμου, ο συντονιστής του προγράμματος και Δημοτικός Σύμβουλος κος Γιάννης Κουτούλιας, τόνισε ότι το εγχείρημα γνωριμίας με την πόλη και την ιστορία της μόλις ξεκίνησε και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις.
Οι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν με προσοχή τις ξεναγήσεις και φεύγοντας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον ιστορικό πλούτο της περιοχής.


Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω

Εκδηλώσεις Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για ένα πολύχρωμο καλοκαίρι στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγάλεω.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω συμμετέχει στην Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Future Library. Στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης μας που θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφηγήσεις, ήχοι, χρώματα συνδυάζονται με στόχο ένα αξέχαστο θερινό βίωμα ψυχαγωγίας και διασκέδασης εντός των τειχών.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου και για προεγγραφή των πολύχρωμων μικρών μας φίλων καλέστε στο τηλ. 2105907060 καθημερινά 8:00-14:00.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, αφού το κάθε πρόγραμμα αντιστοιχεί σε 20 παιδιά.


Δήμος Αιγάλεω: Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της πόλης μας.

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή , το πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου» στους μαθητές της ΣΤ΄Δημοτικού των σχολείων της πόλης μας .Ήδη το έχουν παρακολουθήσει περίπου 900 μαθητές , ενώ στο τέλος της χρονιάς το Μάϊο του 2013 ο αριθμός τους θα έχει ξεπεράσει τους 1.260.
Οι συμμετέχοντες ξεναγούνται στις προθήκες του σταθμού στο Μετρό , όπως και στο στέγαστρο απ’ όπου είναι εμφανές, πλέον, το ίχνος της αρχαίας Ι.Οδού & αποκτούν παραστάσεις και προσωπικές εμπειρίες για την ιστορία της περιοχής μας. Επίσης, συμμετέχουν σε διαδραστικό παιχνίδι και στη συνέχεια στο σχολείο τους προβαίνουν σε εικαστικές δημιουργίες με τελικό στόχο την έκθεση και την προβολή τους στο τέλος της ακαδημαικής χρονιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπ.Πολιτισμού.
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2105902440


Κεντρικη Σελιδα | Δημοτικη Αρχη | Ενημερωση - Επικοινωνια | Παρουσιαση Δημου | Παιδεια-Πολιτισμος | Αθλητισμος | Κοινωνικες Υπηρεσιες | Ηλεκτρονικες Υπηρεσιες
  Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  Όροι Χρήσης Powered by and