Δημοτική Αρχή - Δήμαρχος

Δημήτρης Μπίρμπας – Δήμαρχος Αιγάλεω

Γεννημένος το 1958 στο Αιγάλεω, Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας, έχει εργαστεί ως ωρομίσθιος καθηγητής ΤΕΙ, σε τομείς πώλησης και διαφήμισης επιχειρήσεων, συνιδιοκτήτης χαρτοπωλείου 1987-1990 και στον προγραμματισμό παραγωγής του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων. Σήμερα μετά την διάλυση του ΟΕΔΒ είναι υπάλληλος στο ΥΠΕΠΘ.

Δήμαρχος σήμερα (2015-2019), έχει διατελέσει Δημοτικός σύμβουλος (1995-2002, 2009-2014) και Αντιδήμαρχος Αιγάλεω στους τομείς αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού, ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης, αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου και του ΚΕΚ υποστήριξης γυναικών Δυτικής Αθήνας.

Μέλος από το 2011 της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CoR), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπων Θεσμών και Διαχείρισης ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ. Είναι επίσης επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΔΑ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου.

Έχει υπάρξει Εμπειρογνώμονας τοπικής ανάπτυξης, στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής και στην Επιτροπή Employers Platform του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CCRE), στην τριμερή Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τομεακού Κοινωνικού Διαλόγου για Τοπικές Κυβερνήσεις και στην ομάδα στήριξης της ΚΕΔΚΕ σε αντίστοιχες Εθνικές Επιτροπές και Επιτροπές Παρακολούθησης Προγραμμάτων, του ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.

Συμμετοχή ως Δήμαρχος και Εμπειρογνώμονας σε εθνικές και διεθνείς συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΑΣΑ, ευρωπαϊκών και εθνικών δικτύων για ζητήματα τοπικής ανάπτυξης, κοινωνικής πολιτικής, απασχόλησης, κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας, σε φόρουμ διεθνών οργανώσεων (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης – Ερυθρός Σταυρός, ESN, NIRAS κλπ.) για ζητήματα υποστήριξης μεταναστών, προσφύγων, αιτούντων άσυλο. Επίσης υπήρξε μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας.
Δραστηριοποίηση σε επιτροπές και κινήσεις για την προστασία του Ελαιώνα, του Ποικίλου, του όρους Αιγάλεω, του Θριάσιου, των ελεύθερων χώρων.

Πολιτική δραστηριότητα

Με ενεργό δράση στο μεταπολιτευτικό μαθητικό κίνημα του Αιγάλεω και στο σπουδαστικό κίνημα, στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ανένταχτος από το 1980 με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ (1996-2010) και του ΣΥΡΙΖΑ (2012-σήμερα), μέλος της γραμματείας στα τμήματα Αυτοδιοίκησης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2007
Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

Δημήτρης Μπίρμπας

Δήμαρχος
Τ: 213-2044804 – 06