Η Πόλη - Το Σήμερα

Αιγάλεω διαθέτει συνολική έκταση 650 Ηα, από τα οποία η ομοθετημένη έκταση καλύπτει τα 538 Ηα. Η έκταση του μη νομοθετημένου τμήματος 112 Ηα αφορά την περιοχή του Ελαιώνα το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταλαμβάνεται από μεγάλες εγκαταστάσεις βιομηχανιών και βιοτεχνιών. Το Αιγάλεω συγκαταλέγεται στους παλαιότερους Δήμους της Χώρας και υπήρξε από πάντα πόλος έλξης οικιστών. Ο πληθυσμός του, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 69.940 κάτοικοι, στην πραγματικότητα όμως, στην πόλη ζουν και εργάζονται τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι, μισθωτοί κυρίως και επαγγελματίες. Έχει κεντροβαρικό χαρακτήρα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας. Αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο, μια και το τέμνουν οδικοί άξονες διεθνούς και εθνικής εμβέλειας, και φιλοξενεί 3 σταθμούς Μετρό.

Ο Δήμος μας, σε συνθήκες κρίσης, αναπτύσσει αξιόλογη δράση στην κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη με δομές και προγράμματα. Αξιοσημείωτες είναι και οι δράσεις του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η πόλη φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενώ στο κέντρο της δεσπόζει το Άλσος «Μπαρουτάδικο», πάνω από το θαμμένο εργοστάσιο «Ελληνικό Πυριτιδοποιείο και Καλυκοποιείο» του Μποδοσάκη, με χώρους εκπαίδευσης και άθλησης και το δημοτικό θέατρο “Αλέξης Μινωτής”. Το Δημαρχείο μας βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού 364.

Το Αιγάλεω είναι αναμφισβήτητα μια πόλη με ιστορική διαδρομή και μέλλον. Τον 21ο αιώνα αναζητάμε ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον, την κοινωνία και την ανάπτυξη, τη σύγχρονη κουλτούρα και την ιστορία του.

femdom-scat.com
femdommania.org