Ο Δήμος Αιγάλεω, σε συνεργασία με τον ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΝΩ ΛΙΟΥΜΗ», προσκαλεί τους πολίτες σε μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά αφιερωμένη στο έθιμο του Κλήδονα, μια παράδοση που παραμένει ζωντανή και συνεχίζει να ενώνει ανθρώπους και μνήμες.
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026 και ώρα 20:30, στην Πλατεία Παπάγου Αιγάλεω, θα αναβιώσει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης, μέσα από μουσική, χορό και παραδοσιακά δρώμενα που θα μεταφέρουν το κοινό στο ιδιαίτερο κλίμα της γιορτής.
Συνδεδεμένος με το θερινό ηλιοστάσιο, ο Κλήδονας αποτελεί ένα έθιμο με έντονο συμβολισμό, όπου η φωτιά, το νερό και οι ευχές για τύχη και ευημερία πρωταγωνιστούν. Η αναβίωσή του αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να διατηρήσουμε ζωντανά τα στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να μοιραστούμε στιγμές που ενισχύουν τη συλλογική μνήμη και τη σύνδεση με την παράδοση.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί μια βραδιά γεμάτη παράδοση, μουσική και ζεστή ατμόσφαιρα, σε μια γιορτή που συνεχίζει να μεταφέρει αξίες και εικόνες από τον λαϊκό μας πολιτισμό.
Η παρουσία σας θα δώσει ξεχωριστή ζωντάνια στη βραδιά!








