Με ιδιαίτερη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγάλεω για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικό Μολύβι».
Μέσα από χορευτικά δρώμενα, χορωδιακές ερμηνείες και μια θεατρική σκηνή, τα μέλη των ΚΑΠΗ τίμησαν τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, αναδεικνύοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο το διαχρονικό μήνυμα της ιστορικής επετείου.
Στον χαιρετισμό τους, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικών Σταθμών & Θεμάτων Ισότητας Νίκη Βελλιανίτη αναφέρθηκαν στη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της μετάδοσης των αξιών της ελευθερίας, της ενότητας και της αλληλεγγύης στις νεότερες γενιές. Παράλληλα, εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συμμετοχή και τη δημιουργική παρουσία των μελών των ΚΑΠΗ, που με τη δράση τους κρατούν ζωντανή τη συλλογική μνήμη και δίνουν ξεχωριστό νόημα στον εορτασμό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου, ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας.
Παρευρέθηκαν επίσης μέλη της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων, Πολιτευτές, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, καθώς και πλήθος δημοτών και μελών των ΚΑΠΗ, που γέμισαν την αίθουσα.
Η εκδήλωση κορυφώθηκε με όλους τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, που ένωσε τους συμμετέχοντες σε ένα κοινό αίσθημα τιμής και υπερηφάνειας.
Μια εκδήλωση που ανέδειξε τη δύναμη της συμμετοχής, τη σημασία της συλλογικής μνήμης και τον ουσιαστικό ρόλο των ΚΑΠΗ στη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.




















