Εθελοντισμός

Εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Αιγάλεω!

Ο Δήμος Αιγάλεω, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, θέλοντας να συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας και στοχεύοντας στην ανάπτυξη και προώθηση του εθελοντικού ιδεώδους, προτίθεται να δημιουργήσει Μητρώο Εθελοντών με σκοπό τη στήριξη και την υλοποίηση των ποικίλων δράσεων του Δήμου. 

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να γίνουν οι κάτοικοι της πόλης αλλά και του ευρύτερου Δήμου κοινωνοί σε μια συλλογική προσπάθεια όπου θα αναδειχθεί πόσο σημαντική είναι η αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας μεταξύ του Δήμου και των πολιτών, προκειμένου να αγαπήσουν τον τόπο τους και να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους, ώστε να έχουμε μια πόλη καθαρή, φωτεινή, χαρούμενη, ανθρώπινη και πάνω από όλα βιώσιμη.

Για τον λόγο αυτό απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε φορείς, συλλόγους, εθελοντικές ομάδες και σε όλους τους απλούς πολίτες, σε μια κοινή εθελοντική προσπάθεια, προτείνοντας άξονες δραστηριοποίησης στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

 1. στον σύνδεσμο: https://forms.gle/ATzAVWh3TdBSikDr5 
 2. στα τηλέφωνα: 2105697900, 2105697443, 2105315507
 3. στο email: prot.koinonikis@egaleo.gr 

της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας (Ελλησπόντου 7 Αιγάλεω)

Συγκεκριμένα οι άξονες δραστηριοποίησης είναι οι εξής:

 • Κοινωνική Αλληλεγγύη (ΑΜΕΑ, Τρίτη ηλικία, Ευάλωτες Κοινωνικές ομάδες, Άστεγοι, κ.λπ.)
 • Υγεία
 • Πολιτική Προστασία
 • Πολιτισμός
 • Αθλητισμός
 • Περιβάλλον – Πράσινο 
 • Ανακύκλωση – Καθαριότητα
 • Προστασία αδέσποτων ζώων συντροφιάς 

Μετά την καταγραφή και τη δημιουργία του μητρώου, ο Δήμος Αιγάλεω προτίθεται να οργανώσει ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις για τους εγγεγραμμένους πλέον εθελοντές και παράλληλα να καλεί όσους διαθέτουν διάθεση και χρόνο να πλαισιώνουν κάθε σχετική πρωτοβουλία του Δήμου σύμφωνα με το πεδίο ενδιαφέροντος τους.

Η τήρηση του μητρώου θα γίνεται με πλήρη συμμόρφωση των διατάξεων GDPR με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

Στη σύγχρονη εποχή που ο ατομισμός υπερτερεί της συλλογικότητας, ο εθελοντισμός μπορεί να δώσει νόημα και περιεχόμενο σε ανθρώπινα ιδεώδη και αξίες όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η ενσυναίσθηση και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Ο εθελοντισμός συνδέεται με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη που ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή, στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον και αγωνίζεται για τη βελτίωση της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει. 

Αρωγή στις Υπηρεσίες του Δήμου Αιγάλεω από τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους»

Αρωγή στις Υπηρεσίες του Δήμου Αιγάλεω από τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους»

Αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Αιγάλεω για μια πόλη πιο καθαρή, βιώσιμη και ανθρώπινη, στάθηκαν οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Στέγαση...

femdom-scat.com
femdommania.org